Džamija?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
sončk napisal/-a:Malo obrazloži. Kako so lahko muslimani po procentih bolj verni? Si musliman ali pa nisi.
Pač prebivalci držav v katerih je islam IN... velika večina je vernih, ta vera je tam skoraj 100 posto razširjena. pa ni to sm vera, ampak obsedenost, ki se kaže v vsakdanjiku s temi njihovimi molitvami večkrat na dan.. verjetno sm res mal nerodno napisala
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
sončk...meni je vseeno kaj si, jaz sem ateist, ljudi ne delim po veri ampak delim na tiste, ki mi pašejo in tiste ki mi ne pašejo, oz. na dobre in slabe. dobri in slabi so med ateisti, med katoliki, muslimani, slovenci, košarkaši, umetniki, itd, itd.
mene osebno džamija ne bo prizadela in me boli kukulele, če bo zgrajena, ampak trdim, da v naše okolje ne bi pasala... ravnokar sem gledal na HTV potopis z Goranom Milićem, zelo rad gledam njegove potopise in danes je bil 2. del Rusije. Bile so izredno lepe cerkve (pravoslavne), ki so se skladale z rusko pokrajino, itd. itd.
Moje mnenje, kar se slovenske pokrajine tiče...npr ko se iz BS3 zagledam v kamniške alpe, imam v mislih gorenjsko narodno nošo, polno rož na balkonih, v glavnem značilnosti Slovenije in slovenske pokrajine. in sem noter džamija prav gotovo ne spada.
ponavljam, se strinjam, da se muslimani zbirajo, družijo, molijo v svojem prostoru, ki se imenuje džamija, ne strinjam pa se, da ima ta džamija svojo značilno obliko, ki arhitekturno spada v orientalski svet...
to je to.
mene osebno džamija ne bo prizadela in me boli kukulele, če bo zgrajena, ampak trdim, da v naše okolje ne bi pasala... ravnokar sem gledal na HTV potopis z Goranom Milićem, zelo rad gledam njegove potopise in danes je bil 2. del Rusije. Bile so izredno lepe cerkve (pravoslavne), ki so se skladale z rusko pokrajino, itd. itd.
Moje mnenje, kar se slovenske pokrajine tiče...npr ko se iz BS3 zagledam v kamniške alpe, imam v mislih gorenjsko narodno nošo, polno rož na balkonih, v glavnem značilnosti Slovenije in slovenske pokrajine. in sem noter džamija prav gotovo ne spada.
ponavljam, se strinjam, da se muslimani zbirajo, družijo, molijo v svojem prostoru, ki se imenuje džamija, ne strinjam pa se, da ima ta džamija svojo značilno obliko, ki arhitekturno spada v orientalski svet...
to je to.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
marypa napisal/-a:v imenu krščanstva se je dogajalo(preteklik), ta islam je pa še kar aktualen;
Pobijanj (nekaterih skritih) pred še nedavnim v Afriki v imenu Krščanstva je ogromno!
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
marypa napisal/-a:sončk napisal/-a:Malo obrazloži. Kako so lahko muslimani po procentih bolj verni? Si musliman ali pa nisi.
Pač prebivalci držav v katerih je islam IN... velika večina je vernih, ta vera je tam skoraj 100 posto razširjena. pa ni to sm vera, ampak obsedenost, ki se kaže v vsakdanjiku s temi njihovimi molitvami večkrat na dan.. verjetno sm res mal nerodno napisala
A ti to resno?
Bila sem v Turčiji in tega je vedno manj!
Dobesedno vseh stebrov islama se drži komaj 20% ljudi, če sem prav razumela. Kombinirane poroke tudi vedno več odpadajo.
In ne, to ni obsedenost, to je način življenja od malega.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
pa ni to sm vera, ampak obsedenost, ki se kaže v vsakdanjiku s temi njihovimi molitvami večkrat na dan..
Vera =/= krščanstvo. Razumeš? Če je pri nas navada, da molimo samo enkrat na teden oz za vsake praznike, to še ne pomeni, da označimo druge vere kot "obsedenost", če molijo več, manj ali pa enako. Kaj pa budisti, ki se še ženske ne smejo dotakniti? Ki lahko jejo samo med sončnim vzhodom in poldnevom? Ki ne smejo sedeti na kavču?
Je to obsedenost?
Ne, to je vera. Ki je drugačna, vendar taka je. In itak bodo redki muslimani v Sloveniji molili večkrat na dan, ker imajo službe, otroke in kosilo za skuhat.
-
Jochie napisal/-a:jaz štekam, seveda štekam, ampak glede na to, da prihajam iz športa, mi ni jasno, kako bi se pravoslavci lahko potegnili za muslimane, ker se tudi košarkaši ne potegnejo, da bi kegljači dobili prepotrebni 2 stezi za trening ampak jih bolj zanima, kako bi oni svojo dvorano nadgradili s fitnes centrom...
Katoličanka se potegujem za muslimane!
- AnjaL
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 9. 2008
marypa napisal/-a:sončk napisal/-a:Malo obrazloži. Kako so lahko muslimani po procentih bolj verni? Si musliman ali pa nisi.
nočm težit, sam..eni majo pač bolj globoko vero, ki se izraža v vsakdanjem življenju. in zato še ne pomeni, d so obsedeni
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
Jochie napisal/-a:... se strinjam, da se muslimani zbirajo, družijo, molijo v svojem prostoru, ki se imenuje džamija, ne strinjam pa se, da ima ta džamija svojo značilno obliko, ki arhitekturno spada v orientalski svet...
amen to that ...
zakaj se pa katoličani se spomnijo v Iranu zgradit kake cerke... kje pa oni molijo ko so tam... me prov zanima kaj bi Iranci rekl na tako idejo
The secret of success is consistency of purpose.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
pa ko smo glih pri ustavi....
Korošica MICKA je šla na izpit. Dobila je kratko vprašanje- USTAVA, UPRAVA, DRŽAVA??
Čudno je gledala profesorja in rekla: "Dans sm zgodi USTAVA, UPRAVA sm jo tud, komu sm ga snoč DRŽAVA pa vas nima kej brigat!
Korošica MICKA je šla na izpit. Dobila je kratko vprašanje- USTAVA, UPRAVA, DRŽAVA??
Čudno je gledala profesorja in rekla: "Dans sm zgodi USTAVA, UPRAVA sm jo tud, komu sm ga snoč DRŽAVA pa vas nima kej brigat!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov