Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ste verni ali ne?

Sem veren/verna
115
39%
Sem ateist/ateistka
149
50%
Se še nisem odločil/a
33
11%
Skupaj glasov : 297

Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 28. Maj. 2005 7:46

hja, no saj tudi, če ne veruješ v cerkev oz. krščansko vero v nekaj veruješ....to nam je ravno profesorca za zgodovino pravla, da vsak v nekaj veruje...tudi tisti, ki so ateisti....pa mislim, da je to kar res.
Uporabniški avatar
Bunny Muffin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 3. 2005
Kraj: Disturbia

Neprebrana objavaNapisal/-a Bunny Muffin » 28. Maj. 2005 9:31

Moje mnenje: Nekoč v času velike revščine si je en bedak izmislil pač nekega Boga pa celo zgodbo o Jezusu In Marijinem "brezmadežnem" spočetju, pol pa je zgradil cerkev in začel na račun te izmišljotine služit ko bedak, ker so ljudje pač morali verjeti v nekaj oz. verjeti v to da bodo nekoč srečnejši, bla bla...! VERA JE OPIJ ZA LJUDSTVO! (Agree) :roll:
{Bitch please, you've got more issues than Vogue.}
Uporabniški avatar
matea
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 9. 2004
Kraj: PrImOrSkA

Neprebrana objavaNapisal/-a matea » 28. Maj. 2005 20:59

js sem pa verna. zgleda da skor edina tle gor :)
nism lih ful globoko verna, sam pač verujem da je nekje bog in da je pravičen in dobr. pa tud nauki so mi ušeč. rada grem tud na kako duhovno srečanje, kjer mi ful fajn.
:P
Uporabniški avatar
x_nika_x
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 5. 2005
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a x_nika_x » 29. Maj. 2005 10:36

matea napisal/-a:js sem pa verna. zgleda da skor edina tle gor :)
nism lih ful globoko verna, sam pač verujem da je nekje bog in da je pravičen in dobr. pa tud nauki so mi ušeč. rada grem tud na kako duhovno srečanje, kjer mi ful fajn.

enako :D :D :D sam h masi se mi pa res ne da it...... :oops: (nisn lih ksn verski vzor) :oops:
Uporabniški avatar
Ledenka
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 21. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ledenka » 29. Maj. 2005 10:38

x_nika_x napisal/-a:
matea napisal/-a:js sem pa verna. zgleda da skor edina tle gor :)

enako :D :D :D sam h masi se mi pa res ne da it...... :oops: (nisn lih ksn verski vzor) :oops:

Še ena tuki!! :wink: K maši ne grem, ker nimamo vredu župnika.
Don't worry, be happy!!!
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 29. Maj. 2005 21:05

laram napisal/-a:Sama sem verna. Prejela sem zakrament svetega krsta, birme in tudi redno obiskujem cerkev in sv. maše. Res je, da so me v to vpeljali starši, vendar še zdaj redno obiskujem mladinska srečanja, ker sem se sama tako odločila; ker mi je fajn in kar je bistveno; da se tega ne sramujem.
Res je da, včasih pride kaj navkriž, pa si misliš kako se ti to lahko zgodi, vendar ni vedno vse Bog kriv. Velikokrat kdo takrat obsoja Boga ... Slabe stvari nas postavijo na preizkušnjo in potem je v naših rokah, kako se bomo odločili ... Tudi sama sem doživela veliko slabega in hudega ... Vendar za kaj takšnega nikoli nisem obtoževala Boga ... Vedela sem, da me ne bo zapustil. Večkrat ljudje zapustimo Boga; kajti on je vedno tu.
Veliko tudi molim in premišljujem o vsem ... Prebrala sem že veliko knjig z versko vsebino in prav zanimiva so. Vem, da bo me mogoče kdo imel za čudno in me gledal postrani; vendar zdi se mi, da bi vsi morali spoštovati ljudi z drugačnim mišljenjem in verovanjem. Sama se vedno trudim to tudi uresničiti, zato nimam ničesar proti ateistom, muslimanom ... Vsak ima pravico do izbire verovanja.

Jezi me pa to, da se nekateri na Boga obračajo le takrat, ko jim kaj gre narobe oz. ko kaj potrebujejo. To se mi zdi zelo ne fer.
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 29. Maj. 2005 21:11

se nekaj o duhovnih srecanjih, ki so bili zame kot najvecja mucilnica :evil:
...to je ena sama nakladancija in pranje mozganov! ja...in to je samo MOJE mnenje...kdor je dal skofijsko gimanzijo skozi, potem ve o cem govorim...razn, ce je verski fanatik :)
Uporabniški avatar
laram
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a laram » 29. Maj. 2005 21:19

Jaz sem tudi izrazila samo svoje mneje ... in, ne, nisem verski fanatik ...
Uporabniški avatar
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sAdie » 29. Maj. 2005 21:29

sAdie napisal/-a:se nekaj o duhovnih srecanjih, ki so bili zame kot najvecja mucilnica :evil:
...to je ena sama nakladancija in pranje mozganov! ja...in to je samo MOJE mnenje...kdor je dal skofijsko gimanzijo skozi, potem ve o cem govorim...razn, ce je verski fanatik :)

govorim izkljucno o skofijski gimnaziji....na druga srecanja pa tak nikoli nisem hodla... :? vse je pod prisilo...ce nisi sel k masi, si dobil tak na easy popravnega na koncu leta...vedno se je kdo nasel, ki je zaviral tvoje ideje itd. to pa zame ni ustanova, za katero se izdajajo... :roll:
Uporabniški avatar
Enschede
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 5. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Enschede » 29. Maj. 2005 21:35

Jz še nisem krščen (krstil se bom poleti), sm pa slovenec, s slovenskim potnim listom, le pravoslavne vere (tastara "od dol") :P
Hodim pa v cerkev enkrat na mesec. ;)
I'm turning like the sun
and like the stars
you try to sing with me baby
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 29. Maj. 2005 22:06

sAdie napisal/-a:
govorim izkljucno o skofijski gimnaziji....na druga srecanja pa tak nikoli nisem hodla... :? vse je pod prisilo...ce nisi sel k masi, si dobil tak na easy popravnega na koncu leta...vedno se je kdo nasel, ki je zaviral tvoje ideje itd. to pa zame ni ustanova, za katero se izdajajo... :roll:

Saj, potem pa so bili Turki tisti, ki so na silo sirili islam po Balkanu.. ah ja, bullshit.. Slika
Zadnjič spremenil ||MuCkAa, dne 30. Maj. 2005 3:50, skupaj popravljeno 1 krat.
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
Enschede
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 5. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Enschede » 29. Maj. 2005 22:07

||MuCkAa napisal/-a:
sAdie napisal/-a:

Saj, potem pa so bili Turki tisti, ki so na silo sirili pravoslavno vero po Balkanu.. ah ja, bullshit.. Slika

Kok maš ti zgodovino?
Turki so širili islam in ne pravoslavno!
I'm turning like the sun
and like the stars
you try to sing with me baby
Uporabniški avatar
||MuCkAa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ||MuCkAa » 30. Maj. 2005 3:52

Enschede napisal/-a:
||MuCkAa napisal/-a:
sAdie napisal/-a:

Saj, potem pa so bili Turki tisti, ki so na silo sirili pravoslavno vero po Balkanu.. ah ja, bullshit.. Slika

Kok maš ti zgodovino?
Turki so širili islam in ne pravoslavno!

Hehehe.. jo studiram.. :D:D My mistake, ko sem pisala sem prebrala zadnji tvoj post.. in je avtomatsko letelo :oops:
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything

I''ll do it all over again...
Uporabniški avatar
*tenisačica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Celje(na žalost)

Neprebrana objavaNapisal/-a *tenisačica* » 06. Nov. 2005 12:56

100% ateistka!!!!!!!!!!!!!
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
Uporabniški avatar
mala punci
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mala punci » 06. Nov. 2005 13:29

Imam vse zakramente, vzgojena sem bila v krščanski veri, vendar pa ne hodim v Cerkev ker sem proti njihovim načelom (celibat, pa do poroke nič sexa in podobno)

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov