Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
the big red machine napisal/-a:Sicer pa je cerkev največji lopov kar jih je.Moč in vpliv ki ga imajo pa je omadeževan z več prelite krvi kot v mariskaterem totalitarnem sistemu.
Res je. Kar uči krščanska vera in kar se je v preteklosti dogajalo s strani cerkve sta dve popolnoma različni stvari. To je eden izmed razlogov, da ne maram te cerkve in jo zaradi tega tudi obsojam.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
Jah mislim da bi bila v vsakem primeru to dva različna pojma ,mi govorimo da so nauki Cerkve eno,njeno početje skozi zgodovino pa drugo.Zato pa nima pri meni nobene kredibilnosti in jo obsojam.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
~NIA~ napisal/-a:se strinjam. uči o poštenosti, solidarnosti, skromnosti, počne pa glih nasprotno. in kao ji nemore noben očitat, kr oni so pač taki da nobenmu nečejo hudga..cerkev je čist kr neki, prevelika je da bi tko delovala.
Ravno zato, ker je tako "velika", si lahko to privošči.
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
Sploh v Sloveniji kjer njeno premoženje ni dosti manjše od državnega.Zato pa se ta klerikalni lobij pri nas vtika v skoraj vsako stvar,tudi tako kjer se praviloma ne bi smel.In kljub vsemu premoženju se še vedno sklicujejo na denacionalizacijo in želijo nova in nova zemljišča .
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
Sem ateistka.
Nimam nič proti vernim, če jim je to v uteho, kar naj verujejo (čeprav boga v resnici ni). Sem pa zelo proti RKC, ki je za moje pojme ogabna pedofilska organizacija, pa še zelo požrešna na denar. Trenutna vlada ji pa še fino v rit leze, sploh NSi, kjer so itak sami cerkveni hlapci, z Bajukom na čelu.
Nimam nič proti vernim, če jim je to v uteho, kar naj verujejo (čeprav boga v resnici ni). Sem pa zelo proti RKC, ki je za moje pojme ogabna pedofilska organizacija, pa še zelo požrešna na denar. Trenutna vlada ji pa še fino v rit leze, sploh NSi, kjer so itak sami cerkveni hlapci, z Bajukom na čelu.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
1. Najbolj me jezi mešanje cerkve v politiko
2. sama sem ateistka
3. ateistka je tudi mami, ko sem pa bila majhna sem si izmislila svojega boga, ime ji je bilo Lena, kar je izhajalo iz zelena, in ona mi je govorila kaj naj naredim in česa ne:) (bilo je namreč 12 bogov, vsi so izhajali iz ene barve, in vsak je dobil enega otroka za čuvati)
4. od cele zgodovine, so mi najbolj všeč antični grški bogovi (carji )
5. vera ni samo vera v posmrtno življenje, ampak tudi vera v prijatelje, ljubezen, življenje...je način razmišljanja
6. od vseh množičnih ver, mi je najbolj všeč budizem
7. čeprav sem ateistka, sprejemam, da je možnost obstajanja neke močnejše sile, ki je ne poznamo, ampak to vsekakor ni bog
...
nadaljujem naslednjič
2. sama sem ateistka
3. ateistka je tudi mami, ko sem pa bila majhna sem si izmislila svojega boga, ime ji je bilo Lena, kar je izhajalo iz zelena, in ona mi je govorila kaj naj naredim in česa ne:) (bilo je namreč 12 bogov, vsi so izhajali iz ene barve, in vsak je dobil enega otroka za čuvati)
4. od cele zgodovine, so mi najbolj všeč antični grški bogovi (carji )
5. vera ni samo vera v posmrtno življenje, ampak tudi vera v prijatelje, ljubezen, življenje...je način razmišljanja
6. od vseh množičnih ver, mi je najbolj všeč budizem
7. čeprav sem ateistka, sprejemam, da je možnost obstajanja neke močnejše sile, ki je ne poznamo, ampak to vsekakor ni bog
...
nadaljujem naslednjič
-
Drama Queen - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Sem verna. Ne maram pa kakršnih koli verskih institucij, ker so čist mimo od bistvenega nauka krščanske vere.
-
xxxExLxAxxx - Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 4. 2007
nisem verna
nisem niti krščena, pa noben v družini ni veren niti babica in dedek ne......
v življenju sem bila le 3krat v cerkvi(to na izletih ),nimam nič proti sami veri, sem pa zelo proti cerkvi kot instituciji.proti vsem svinjarijam ki se dogajajo tam, vsem spremembam, ki nimajo nobene zveze z svetim pismom.....
najbolj na k...c mi pa grejo taki ki pretepajo lastne žene,otroke,so se znapijali celo življenje...zdaj pa so vsako nedeljo pri maši, za postrelit
nisem niti krščena, pa noben v družini ni veren niti babica in dedek ne......
v življenju sem bila le 3krat v cerkvi(to na izletih ),nimam nič proti sami veri, sem pa zelo proti cerkvi kot instituciji.proti vsem svinjarijam ki se dogajajo tam, vsem spremembam, ki nimajo nobene zveze z svetim pismom.....
najbolj na k...c mi pa grejo taki ki pretepajo lastne žene,otroke,so se znapijali celo življenje...zdaj pa so vsako nedeljo pri maši, za postrelit
-
..aNia*. - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
js sm pa bla krščena pa tud do birme sm zdržala sm, da pa bi bla zares verna misllm da bolj ne kot ja. Mi je krščanska vera dost zgrešene in ni čisto nič čudnega, da cerkev izgublja št. vernih. Pomojm bi mogl zbrat tolk poguma pa napravt reforme, da bi cerkev postala zanimiva še mladim. Malce mi je smešno ker če ubistvu pomislš je mal za cajtm - je še sredn vek zanjo. Nismo več ovce kt bi se jim dal vse natvezt pa zlahka ustrahvt.
Pa še neki me mot: cerkev nasplošno obsoja istospolno usmerjenost. a pa se ljudje zavedamo, da je ravno tega znotraj cerkve kar precej??? ( pa podobne zadeve: pedofilija itd.)
Pa še neki me mot: cerkev nasplošno obsoja istospolno usmerjenost. a pa se ljudje zavedamo, da je ravno tega znotraj cerkve kar precej??? ( pa podobne zadeve: pedofilija itd.)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov