Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
laram - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2004
*purple bitch* napisal/-a:ne moreš primerjat zraka in boga
O ja, seveda, da lahko primerjaš ... Vetra tudi ne vidiš; vidiš le njegove učinke, posledice ... pravtako je tudi z Bogom ... ne vidiš ga kot osebo, pa vseeno vidiš posledice njegovega "ustvarjanja" itd.
- babyface***
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
nisem verna ... nimam pa nič proti tistim ki so, če najdejo neko zadoščenje in smisel v veri, tok boljše zanje
Ni junak tisti, ki nikoli ne pade, ampak tisti, ki vstane vsakič ko pade ...
- Jogurt 3,2
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2006
sem ateist
ampak če grem v cerkev se vedno prekrižam
ampak če grem v cerkev se vedno prekrižam
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
laram napisal/-a:*purple bitch* napisal/-a:ne moreš primerjat zraka in boga
O ja, seveda, da lahko primerjaš ... Vetra tudi ne vidiš; vidiš le njegove učinke, posledice ... pravtako je tudi z Bogom ... ne vidiš ga kot osebo, pa vseeno vidiš posledice njegovega "ustvarjanja" itd.
ja ampak zdej si povedala tale odebeljen stavek kot vernica..jaz recimo sem verna ampak verjamem v tisto kar mislim JAZ da je in da obstaja in en v tisto kar se je cerkev spomnila..in ne moreš rečt, da so stvari na zemlji božje stvaritve...
in za veter veš da obstaja, ga čutiš, vidiš šelestenje dreves, vidiš kako uničuje pred sabo....In VEŠ DA JE!
Boga čutijo pa samo verniki, pri njemu ne vidiš kaj dela..Razen če res verjameš vanj in v njegove kobajagi stvaritve...
Saj zraka tudi ne čutiš pa slišiš!
Veš, da je, ker so ti drugi tako povedali
če zraka nebi čutila bi umrla
in še vedno sem mnenja, da se tole med sabo ne more primerjat...
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
jagodka85 napisal/-a:hmmm.. nj bi bla verna pa katolik.. mam opravleno sveto birmo... pač te krščanske fore... sam mi pa to nč ne pomen... to je zarad tega, ker smo pač vsi v familiji šli čez to...
Enako.
Sploh teh cerkvenih zadev ne prebavljam - obredov, pa to.
Razen Božiča, pa Velike noči, pa Poroke, pa Krsta - to mi je pa lepo
- Jogurt 3,2
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2006
dobr krst mi je bedn
namočt dojenčka u vodo
al ga zej samo polijejo
vem da mi je brutalno k sm gledu na hrvaškem k so dojenčka kr u en lavor z vodo namočil not
namočt dojenčka u vodo
al ga zej samo polijejo
vem da mi je brutalno k sm gledu na hrvaškem k so dojenčka kr u en lavor z vodo namočil not
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
ma vse je kr neki
men gre pa najbolj na živce na kakšnih pogrebih k tist pater nabija ene jadebude kako je bil janez fajn in lalaala, pa ga sploh poznal ni ne nič...in tisti evangeliji in kajestvem sploh niso za na pogreb ker res noben ob smrti najdražjih ne želi tega poslušat-no, razen če je pač fejst veren...
in tud nevem kaj nekje praskajo na porokah, ko sm bla na poroki moje sestrične v vipavi smo bili v cerkviuro in pol in je sam nabijal nevem kajvse...
bedarija res...
pa krst seveda tudi..krstim se vsak dan doma ko si umijem obraz in ko grem pod tuš samo da on tam pove še dve avemarije in blebeta laži o jezusu...
se opravičujem če sem bla nesramna, ampak tako je pač moje mnenje
men gre pa najbolj na živce na kakšnih pogrebih k tist pater nabija ene jadebude kako je bil janez fajn in lalaala, pa ga sploh poznal ni ne nič...in tisti evangeliji in kajestvem sploh niso za na pogreb ker res noben ob smrti najdražjih ne želi tega poslušat-no, razen če je pač fejst veren...
in tud nevem kaj nekje praskajo na porokah, ko sm bla na poroki moje sestrične v vipavi smo bili v cerkviuro in pol in je sam nabijal nevem kajvse...
bedarija res...
pa krst seveda tudi..krstim se vsak dan doma ko si umijem obraz in ko grem pod tuš samo da on tam pove še dve avemarije in blebeta laži o jezusu...
se opravičujem če sem bla nesramna, ampak tako je pač moje mnenje
- freeq
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 8. 2006
- tisto, kar je učil Jezus, se precej razlikuje od krščanske vere
- mogoče je neizpodbitno dokazati, da boga ki bi popolnoma ustrezal opisu iz krščanske vere, ni
- veliko boljšo osnovo za vero nam da sodobna fizika z nekaj dodatnimi predpostavkami o zavesti
- mogoče je neizpodbitno dokazati, da boga ki bi popolnoma ustrezal opisu iz krščanske vere, ni
- veliko boljšo osnovo za vero nam da sodobna fizika z nekaj dodatnimi predpostavkami o zavesti
-
majaoko - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
amyZ je napisala: bi verjela v boga čeb ga kdaj vidla, glede takih stvari sem skeptična in povsem odprta. kar se mi zdi najbl pametn.
Saj fora je v tem, da veruječ četudi ga ne vidiš. Če bi ga videla to več nebi bla vera.
Potem nebi bilo fer do drugih, ki ga nebi videli in nebi imeli vsi možnost verjet. Sej tudi piše : blagor tistim, ki verujejo in ne vidijo
No sej je že očitno, da jz verujem v Boga ane? Upam, da ne boste jezni, ampak meni osebno to ni všeč, ko krščujejo dojenčke. Saj dojenček se tega ne zaveda in še ve ne da obstaja... Vsak posameznik se mora sam odločit za krst (iz svojega prepričanja in vere). Kaj vi mislite?
Saj fora je v tem, da veruječ četudi ga ne vidiš. Če bi ga videla to več nebi bla vera.
Potem nebi bilo fer do drugih, ki ga nebi videli in nebi imeli vsi možnost verjet. Sej tudi piše : blagor tistim, ki verujejo in ne vidijo
No sej je že očitno, da jz verujem v Boga ane? Upam, da ne boste jezni, ampak meni osebno to ni všeč, ko krščujejo dojenčke. Saj dojenček se tega ne zaveda in še ve ne da obstaja... Vsak posameznik se mora sam odločit za krst (iz svojega prepričanja in vere). Kaj vi mislite?
-
MissBitch - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 7. 2004
- Kraj: *med zemljo in zrakom*
osebno mam opravljen krst, birmo in prvo obhajilo... verujem, da obstaja nekaj, nekaj kar je večje od vseh nas, nekaj česar ne vidimo, ne slišimo ampak pač je/skrbi za nas... tak izgleda moj bog...
se pa ne strinjam s Cerkvijo, saj se mi zdijo določena cerkvena načela popolnoma v neskladju z življenjem, zato ne hodim v cerkev in niti ne želim imeti cerkvene poroke in pogreba... ker sem mnenja da je za pogovor z bogom dovolj to, .da oseba veruje in ne potrebuje popolnoma nobene maše, spovedi (ja rihgt ka bom župniku pripovedovala svoje grehe. ne hvala!)...
točno glede tega sma pa mela včeraj z bratecom debato in sva prišpla do popolnoma enakih zakljhučkov kot ti, saj se nama zdi popolnoma nepravično da otroka, ki se še sam ne v odločati nekako kar vržejo v neko vero (ker kolikor vem, iz krščanske vere ni ravno enostavno izstopiti). in pri krstu malega otroka vera enostavno postane nekaj kar so mu vsilili, meni se pa to nikakor ne zdi smisel celotne vere, saj je o mojem to nekaj, za kaj se sam odločiš oziroma ne odločiš, ne pa nekaj, v kar te pri nekaj mesecih starosti pahnejo verni starši ali pa starši ki to storijo celo samo zato ker se jim zdi pač prav, da je otrok krščen...
malo sem se razpisala ampak...
se pa ne strinjam s Cerkvijo, saj se mi zdijo določena cerkvena načela popolnoma v neskladju z življenjem, zato ne hodim v cerkev in niti ne želim imeti cerkvene poroke in pogreba... ker sem mnenja da je za pogovor z bogom dovolj to, .da oseba veruje in ne potrebuje popolnoma nobene maše, spovedi (ja rihgt ka bom župniku pripovedovala svoje grehe. ne hvala!)...
Upam, da ne boste jezni, ampak meni osebno to ni všeč, ko krščujejo dojenčke. Saj dojenček se tega ne zaveda in še ve ne da obstaja... Vsak posameznik se mora sam odločit za krst (iz svojega prepričanja in vere). Kaj vi mislite?
točno glede tega sma pa mela včeraj z bratecom debato in sva prišpla do popolnoma enakih zakljhučkov kot ti, saj se nama zdi popolnoma nepravično da otroka, ki se še sam ne v odločati nekako kar vržejo v neko vero (ker kolikor vem, iz krščanske vere ni ravno enostavno izstopiti). in pri krstu malega otroka vera enostavno postane nekaj kar so mu vsilili, meni se pa to nikakor ne zdi smisel celotne vere, saj je o mojem to nekaj, za kaj se sam odločiš oziroma ne odločiš, ne pa nekaj, v kar te pri nekaj mesecih starosti pahnejo verni starši ali pa starši ki to storijo celo samo zato ker se jim zdi pač prav, da je otrok krščen...
malo sem se razpisala ampak...
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov