Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
CommandykA - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 11. 2004
- Kraj: Maribor
sem ateistka
Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
-
_n_j_i_n_s_a_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 10. 2004
- Kraj: Ljubljana-Fužine
strela napisal/-a:Verjamem samo v sebe. A je lahko tudi to religija?
seveda, najboljsa!
...ja nemam vise razloga zivjeti bez tvoga imena... 14/8/2005
-
Ledenka - Debatorica
- Na forumu od: 21. 2. 2005
Imam celo zakrament birme, torej sem kristjanka, ampak ne hodim k maši. Nisem privržen vernik. Pač družina me je spravla v to kot otroka.
Mislim, da vero čuti vsak v sebi v drugačni obliki. Vsak si jo drugače predstavlja: kot Jezusa, Alaha, Buddo, ..., marsovce, nek notranji glas...itd.... Vsak se kdaj obrne na vero, če ne prej, pa ko je v stiski. Vsak pomisli: "Prosim, pomagajte mi!"
Za vero ne potrebujem nujno nekaj fizičnega (stavbe,knjige, sveče, ljudi...). Tudi, če ti vse vzamejo, ti vera ostane, ker je v tebi!
Mislim, da vero čuti vsak v sebi v drugačni obliki. Vsak si jo drugače predstavlja: kot Jezusa, Alaha, Buddo, ..., marsovce, nek notranji glas...itd.... Vsak se kdaj obrne na vero, če ne prej, pa ko je v stiski. Vsak pomisli: "Prosim, pomagajte mi!"
Za vero ne potrebujem nujno nekaj fizičnega (stavbe,knjige, sveče, ljudi...). Tudi, če ti vse vzamejo, ti vera ostane, ker je v tebi!
Don't worry, be happy!!!
-
Chica Guapa - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- Kraj: skoraj Ljubljana
baby girl napisal/-a:no k si lih ze to omenla....js bi sam napisala d mam neky prot muslimanski veri, sam to sam zato, k zenske tam nimamo nobenih pravic
Fora ni v tem, da ženske v islamu nimajo pravic. Islam, tako kot krščanstvo, rabi prenovitev, drugače bosta obe veri kmalu brez vernikov.
Ženksa v islamu je ponavadi dobro zaščitena s strani svojega moža (res pa je, da obstajajo izjeme, ki s svojimi ženskami ravnajo prav grdo...samo to obstaja povsod po svetu, tudi pri ateistih in ne samo v islmau). Glede poligamije pa to, da se moški poročajo z večimi ženskami zato, ker s tem zmanjšujejo število revnih in nepreskrbljenih žensk.
Sama sem ateistka.
HASTA LUEGO
-
baby girl - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2005
- Kraj: ko bi biu vsaj los angeles
Chica Guapa napisal/-a:baby girl napisal/-a:no k si lih ze to omenla....js bi sam napisala d mam neky prot muslimanski veri, sam to sam zato, k zenske tam nimamo nobenih pravic
Fora ni v tem, da ženske v islamu nimajo pravic. Islam, tako kot krščanstvo, rabi prenovitev, drugače bosta obe veri kmalu brez vernikov.
Ženksa v islamu je ponavadi dobro zaščitena s strani svojega moža (res pa je, da obstajajo izjeme, ki s svojimi ženskami ravnajo prav grdo...samo to obstaja povsod po svetu, tudi pri ateistih in ne samo v islmau). Glede poligamije pa to, da se moški poročajo z večimi ženskami zato, ker s tem zmanjšujejo število revnih in nepreskrbljenih žensk.
Sama sem ateistka.
ja ze, sam zenska v druzini nima nobene pravice in bog ne daj d se se enkrat poroci ko ji moz umre moski majo pa lahko po ne vem kolk zen naenkrat to mene moti
no ne vem vsaj, tak sm nazadnje slisala...lohk se je kej spremenil
can you keep up
baby boy
baby boy
-
||MuCkAa - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 12. 2004
Se mi zdi da nisem verna, da sem cedalje bolj ateist... ceprav sem krscena in sem kristjanka... mi je za te zakramente in ostalo v bistvu vseeno... Verjamem v vero kot verovanje, da ta svet dejansko nekaj vrti... ne verjamem pa v istitucijo cerkve kot take... Vsaka religija ima dobre in slabe strani... zdaj pa ce so slabe v enem casovnem obdobju prikazane s strani manipulacije drugega je to zelo slabo.. tako za eno vero, kot tudi za drugo..
And I''ll take you for who you are
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
If you take me for everything
I''ll do it all over again...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov