Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- krfjolca
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Jaz sem bila vzgojena v verskem duhu in sem tudi nekje do srednje šole bila verna. Potem sem pa začela preveč razmišljat. Pristajam na krščansko vzgojo, ker se mi zdi idealen način, kako določene vrednote vcepit otroku, vendar pa sama ne hodim več k maši in se ne ukvarjam s tem. Vera je odlična zadeva, za nekatere edina uteha, edino upanje in hvalabogu da je tako. Meni pač ne pomeni nič in ura maše je zame izgubljen čas. Če od tega kaj odneseš, če ti vera pri nečem pomaga, potem je to do neke mere dobro, da bi se pa zdaj sekirala in po glavi tolkla, ker enkrat nisem bila pri maši, mi je pa bedno. Nisem ateist, nisem proti veri, sem pa proti CERKVI - ker je bedna. Pa bedno mi je, ko mi birmanska botrca non stop visi za vratom pa me ima za eno propalico, ker sem se tako odločila.
-
sweet_kitty - Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2005
Sem neverna.
Ni moj trip v svetu sanj-
Moj trip je lajf!
Moj trip je lajf!
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Hm... Jaz sem bla pri birmi, pa ne vem, če bi zase rekla, da sem verna... H maši sem šla od takrat samo za pogrebe.
Pa ateisti ali ne.... Boste rekli, da bi rajš bli v šoli/službi, kot pa doma za cerkven praznik? Pol bomo pa tko naredli, da bomo mi frej, vi pa ne...
Pa ateisti ali ne.... Boste rekli, da bi rajš bli v šoli/službi, kot pa doma za cerkven praznik? Pol bomo pa tko naredli, da bomo mi frej, vi pa ne...
- opium
- Kofetarica
- Na forumu od: 19. 10. 2004
- Kraj: neutral zone
sofia83 napisal/-a:^^ Sej ne gre za to ... K sm bla jst otrok (to je recimo ene 15 let nazaj), je bla večina folka neverna in kaki verski prazniki, kake jaslce, zdej pa vsi svoje otroke posiljujejo s tem, pa vsi kao neke fakin 7th heaven familije ... Ma deeeeeeej
Sovražm folk, k se obrača z vetrom - takrat, k je blo kul bit z rdečimi, so bli vsi taki, zdej pa vsi neko vero furajo, ker je desničarstvo spet na pohodu...
men pa se zdi, da je trend ravno obraten...
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
opium napisal/-a:sofia83 napisal/-a:^^ Sej ne gre za to ... K sm bla jst otrok (to je recimo ene 15 let nazaj), je bla večina folka neverna in kaki verski prazniki, kake jaslce, zdej pa vsi svoje otroke posiljujejo s tem, pa vsi kao neke fakin 7th heaven familije ... Ma deeeeeeej
Sovražm folk, k se obrača z vetrom - takrat, k je blo kul bit z rdečimi, so bli vsi taki, zdej pa vsi neko vero furajo, ker je desničarstvo spet na pohodu...
men pa se zdi, da je trend ravno obraten...
Aha, tudi meni.
Danes si hudo "out", če veruješ v Boga.
Verniki svojo veroizpoved bolj poredko priznajo v javnosti, iz čistze bojazni da ne bodo ožigosani za "verske fanatike".
In tako kot so nekoč bili do agnostikov in ateistov napadalni vsi verski fanatiki, so danes ateisti napadalni do vernikov.
The tables have turned.
Imaš, da me vikaš!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov