Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ste verni ali ne?

Sem veren/verna
115
39%
Sem ateist/ateistka
149
50%
Se še nisem odločil/a
33
11%
Skupaj glasov : 297

Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 02. Dec. 2008 14:45

small_star napisal/-a:
..aNia*. napisal/-a:js sm pa bla krščena pa tud do birme sm zdržala sm, da pa bi bla zares verna :? misllm da bolj ne kot ja.

Enako je pri meni. Imam zakramente do birme. Da bi pa vrjela v Boga - prej ne kot ja.

enako je tud pri meni.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 02. Dec. 2008 17:38

merisima napisal/-a:Vrjamejo življenje po smrti,a častijo smrtne simbole:Grobovi in križi.

Manjka ti kar precej razgledanosti.... :roll:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 02. Dec. 2008 17:46

McLarnovc napisal/-a:
merisima napisal/-a:Vrjamejo življenje po smrti,a častijo smrtne simbole:Grobovi in križi.

Lol...to bi že lahko iz splošne razgledanosti vedla...jao.. Dej raj zbriši tist svoj stavek :roll:
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 03. Dec. 2008 13:57

gregalina napisal/-a:
McLarnovc napisal/-a:

Lol...to bi že lahko iz splošne razgledanosti vedla...jao.. Dej raj zbriši tist svoj stavek :roll:

kaj pa drugo?pa če je že Kristus vstal od mrtvih,kaj ga še na križu pribitega držijo!naj ga staknejo dol...
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 04. Dec. 2008 9:18

omg.... Težko je verjet, da lahko kaj takega prebereš danes, leta 2008... :eek:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 04. Dec. 2008 9:40

Oprosti, ampak kako si lahka pri 24 letih , tako narazgledan človek? :roll:
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 04. Dec. 2008 9:53

Sicer sem krščanske vere sam po eni strani zastopim merisimo...predvidevam, vsaj po nicku da je muslimanske vere in pač vrača nazaj....kolikokrat slišimo norčevanje iz te vere, je nihče ne zastopi, cela slovenija je proti džamiji, zakaj bi pol mi zahteval da se naj našo vero pa spoštuje?? Pač je izrazila svoje mnenje in kakršno koli je ima pravico do njega.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Dec. 2008 10:37

Če piše, da ima zakramente do birme narejene.

Sicer se pa meni zdi, da do ogromno nestrpnosti, norčevanja in vsesplošne neumnosti pride ravno zaradi nevednosti.
Zato bi uvedla splošni pouk o verstvih, ne v smislu katoliškega verouka, ki naj bo še naprej prostovoljen in v okviru Cerkve, ampak kot šolski predmet, kjer bi učenci spoznali bistvene elemente različnih religij, da ne bi potem metali ven traparij v smislu, da bi bilo najbolj fer, če bi bil papež ateist, če že zastopa vse vere (prebrano na tem forumu).
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 04. Dec. 2008 12:01

Kolko jaz vem, že obstaja en tak predmet v oš , verstva sveta(ne vem točnega noslova), sam je izbirni.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Dec. 2008 12:08

A res? V "mojih časih" tega še ni bilo :)
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejav88 » 04. Dec. 2008 12:14

Jaz tega predmeta tud nisem mela, ker sem hodila še 8-letko. Moj brat pa hodil 9-letko pa so meli že to, sam škoda ker je izbirni, in naša oš je bolj manjša in je blo pol premala otrok za. Drugač se mi pa to kr pametno, tko da veš kaj o drugih verih, sploh teh največjih (krščanstvo, islam. budizem, hinduizem). Nenazadnje smo v E.U., kjer je dosti različnih veroizpovedi.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 04. Dec. 2008 20:02

andrejav88 napisal/-a:Oprosti, ampak kako si lahka pri 24 letih , tako narazgledan človek? :roll:

Pa če je naredila osemletni verouk, jo je lahko res sram, da pojma nima o krščanski veri... Še tisti več vejo, ki niso nikol hodl k verouku. :roll:

Zdejle sm se pa spomnala na današnjo izjavo enga s šihta: "Ja sej vi kristjani tak grete enkrat letno na romanje v Meko, a ne?" :steinigung: :stupid: :unknown:
Toliko o razgledanosti nekaterih osebkov, ki mislijo da so najbol pametni..naj bojo raje tiho..
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 04. Dec. 2008 20:14

jaz vem pri kerem predmetu se obravnava religijo,pa tud sama sm mela ta predmet(smo bli poskusni zajčki v 7 in 8 klasu).Etika in družba,sam tu bolj malo povejo o tem.
kar se moje vere tiče,kdo me obsoja da sm muslimanka?mam zakramente do birme,ki mi pa nit pu mišjega kurca ne pomenijo.ne jebem nobene vere,jasno?pa nekej o nerazgledanosti...pač ne vrjamem,mam svoje prepričanje...in kaj se drugo pri bogoslužjih časti'kaj skos o kristusovem vstajenju...če je vstal od mrtvih,mu več ni mesto na križu!če je čaščenje posmrtnega življenja-križ je simbol smrti,kak znamo.
sam ne znam...ja nimam nč čez nobeno vero,sam sama nism verna.kdor pa je naj bo.pač vsak am nekej zase.
sam kaj se te Cerkve tiče.govorijo eno,delajo drugo.Bog...če je pošten,pravičen,dober itd itd...zakaj pol skos nastradajo sirotinje in tisti,ki niso nč dužni nit krivi in so po vsej vrjetnosti ful verni?zakaj jim ta njihov bog ne pomaga?a?"vse nam bo v nebesih poplačano"...če ne moremo met lepega lajfa na zemlji,jebeš njihova izmišljena nebesa!kar se tega posmrtnega življenja tiče najbolj vrjamem v reinkarnacijo,kar pa je res možno...vse kar sm o tem prebrlala me je ful šokiralo(pozitivno)in vrjamem,da sm mela življenja pred tem.vrjamem tud v prepričanje aboriginov-da je telo sam obleka za dušo in da se vsaka duša vrača na zemljo tolko časa,dokler ne sklene kroga,ko se to zgodi,pa mirno odleti v uiverzum.
ma pa to bunjenje okrog te vere...saj si jo je itak izmislu človek...
ne zanikam,da jezus ni obstajal...dokazano je da je...sam ni blo tak kot piše sveto pismo(pa ga ne vređam-sm ga brala)in mam nekej pojma!berem svete knjige,ker so mi na svoj način zanimive(kar se veh religij tiče),sam ne vrjamem v bogove.
mogoče sm bla verna nekje do 16ega leta...pol pa so se mi začele grozne stvari dogajat...v prometni mi je vmrl best frend,doma pizdarije pa sm vrjela da molitev pomaga!bolj kot sm se predajala molitvam slabše je blo!ne vrjamem v to!ni šans!jebes emeni za vse Bogove,Alahe,Krišne,Bude...boli me k!mogoče je res nad nami neka jača sila,al to definitivno ni tako imenovani bog.
jebi ga,tako je moje mišljenje.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 05. Dec. 2008 13:26

gregalina napisal/-a:
andrejav88 napisal/-a:Oprosti, ampak kako si lahka pri 24 letih , tako narazgledan človek? :roll:

Pa če je naredila osemletni verouk, jo je lahko res sram, da pojma nima o krščanski veri... Še tisti več vejo, ki niso nikol hodl k verouku. :roll:

Zdejle sm se pa spomnala na današnjo izjavo enga s šihta: "Ja sej vi kristjani tak grete enkrat letno na romanje v Meko, a ne?" :steinigung: :stupid: :unknown:
Toliko o razgledanosti nekaterih osebkov, ki mislijo da so najbol pametni..naj bojo raje tiho..

jebem ti mater da nč ne znam mi ne moreš reč.pač sam trdim da nism verna in mi gredo na k***c vsakršni simboli te jebene cerve.pač ne vrjamem v to piozdarijo in to je vse.nobene nevednosti,sam se mi ne da razglablat.sj sm napisala da poznam vsa ta sranja in poznam vse jebene praznike,svetnike itd itd...sam se neču ubadat s tem,ker mi je nasplono religija nekej out.stavrno radite čuda iz tujih komentarov i si po svoje preoblikujete mnjenje o osebi ki je to napisala.vsi ki zdej ne vrjamemo v boga i zavračamo cerkvo smo glupi,nevedni,nerazgledani...ma boli mene k***c za druge...če folku paše pa naj veruje...sam jaz recimo mogoče verujem v nekej drugega...mam mogoče neko svoje čaščenje...čist tak..brezveze...kao...
ampak kar se kršačnstva tiče...dobro veste kolk naših prednikov-slovanov so ti norci,ki so širli vero poklali,ker se jim niso hteli pokorit i se prekrstit.pa vkrali so imena za svetnike in simbole...pa đizs se ni rodu 25.12...se naj bi 6.1.-sveti trije kralji!25.12 je bil slovanski praznik premoč dobrega nad zlim,a ne?
ma brezeveze...sej je itak vse sam izmišljeno!sam kdor veruje naj veruje-to ponavljam non stop.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 05. Dec. 2008 13:57

^^kaj pa če bi začela mal bol na nivoju pisat? mislim da take besede in način pisanja ne pašejo dlih tle gor al ja? :) Sicer pa je moje mnenje da ni bistvo verovanja in molitve to, da se ti dogajajo pol same dobre stvari, ampak neka uteha tut v trenutkih, ko se ti dogajajo slabe-neka čustvena podpora al kej v tem smislu.
Sem se pa zadnič prov nasmejala, ko je po tv govoril nek duhovnik(ne vem kdo točno) in je reku, da smo si sami krivi za to gospodarsko krizo, ker ne znamo cenit nematerialnih stvari in bi vsi meli radi velik denarja in da to ni prov (aha ker Cerkev pač ni ena izmed najbogatejših institucij al kako?).
Freedom is just another word for nothing left to lose..

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov