Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*sanja* - Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2008
Jaz sem verna, redno molim, tudi k maši hodim dokaj pogosto (recimo vsako drugo nedeljo) in verjamem v boga in sveto pismo, ampak mislim, da si nekateri sveto pismo predstavljajo preveč dobesedno. Menim tudi, da je katoliška cerkev v preteklosti naredila veliko napak in jih dela še danes. Časi se spreminjajo, cerkev pa ostaja enaka. To, da morajo biti duhovniki v celibatu, je že ena od teh stvari, da o stališču cerkve do kontracepcije niti ne govorimo.
Drugače pa mislim, da jaz brez vere ne bi mogla, ker mi pomaga v kritičnih trenutkih. Ko mi je res težko, se obrnem na boga in mi je lažje. Ne vem, kaj bi bilo lahko v tem slabega.
Nikoli pa nisem želela nikomur vsiljevati vere, ker menim, da če si v nekaj prisiljen (sploh pa v tako stvar, za katero naj bi se svobodno odločal), lahko naredi več škode kot koristi.
Drugače pa mislim, da jaz brez vere ne bi mogla, ker mi pomaga v kritičnih trenutkih. Ko mi je res težko, se obrnem na boga in mi je lažje. Ne vem, kaj bi bilo lahko v tem slabega.
Nikoli pa nisem želela nikomur vsiljevati vere, ker menim, da če si v nekaj prisiljen (sploh pa v tako stvar, za katero naj bi se svobodno odločal), lahko naredi več škode kot koristi.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Vsa ti cast, res! Res redko naletim na vernika, ki redno moli in hodi k masi, pa ima vseeno kriticen odnos do Cerkve.
Pa, da ne bo spet prepira okrog tega, naj povem, da je kriticen in strpen odnos do vere, ateizma,... dobrodosel z vseh strani.
Pa, da ne bo spet prepira okrog tega, naj povem, da je kriticen in strpen odnos do vere, ateizma,... dobrodosel z vseh strani.
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
*sanja* napisal/-a:Jaz sem verna, redno molim, tudi k maši hodim dokaj pogosto (recimo vsako drugo nedeljo) in verjamem v boga in sveto pismo, ampak mislim, da si nekateri sveto pismo predstavljajo preveč dobesedno. Menim tudi, da je katoliška cerkev v preteklosti naredila veliko napak in jih dela še danes. Časi se spreminjajo, cerkev pa ostaja enaka. To, da morajo biti duhovniki v celibatu, je že ena od teh stvari, da o stališču cerkve do kontracepcije niti ne govorimo.
Res ena redkih s takim mišljenjem.I ja ti pravim svaka čast.Pač če tebi paše paše tud meni,sam ne mi nečesa vsiljevat pa me v nekej rinit kam sama neču.Tvoja izbira je vera.Saj tud sama vera ni nekam napačna,napačna je Cerkev(kot pr vseh drugih verah).Ta njihova načela pa so tak stroga in vse je greh,sam oni najbolj kršijo lastna pravila.
Jebem ta njihov celibat,ki se ga ne držijo.Če spolno ne občujejo z ženskami, še ne pomeni da so v celibatu,ko je pa tolk župnikov,ki spolno nadlegujejo male fantke al pa majo ljubimce
Sam tisit pravoslavci pa protestanti se mi dopadejo, ker nimajo celibata.pač lahk so poročeni in majo otroke.
Seveda pa celibat ni bil uveden na začetku krščanstva.Sprva so se župniki lahk poročali pa meli otroke,sam pol je zarad tega začelo upadat bogastvo cerkve in se je že ne vem kater papež spomnu celibata.
Mi pa je ate povedal,da je šla ena prednica iz bajte v samostan in je družina morala dati Cerkvi eno njivo kao za doto.Pa naj še kdo reče da niso lakomni i gladni tujega!Sam itak ni ženska dolgo zdržala not in je izstopla ter zarad sramote pred fanatičnimi verniki pobegnila v Ameriko in takrat se je za njo izbrisala vsaka sled.
Na k***c mi gre tak fanatizem.
Tko voli nek izvoli,sam jaz,ne hvala!Ne zdržim tam not,ki me vzdušje ubija in duši v cerkvi.
Da pa še nekej mi je jako glupo poleg vsega,kaj se tega krščanstva tiče:Vrjamejo življenje po smrti,a častijo smrtne simbole:Grobovi in križi.
Pa če je že Jezus vstal iz groba-naj ga že enkrat staknejo iz križa!
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Da nekej takega je.Saj pravim da so najbolj lakomni od vseh, a lakomnost je eden 7ih smrtnih grehov celo en največjih.Pa požrešni so za dnar.Ne morem vrjet kak lahk zahtevajo več keša za šparavec,kao da ga drugi pobiramo po cesti.Spomnem se še iz svojih prisiljenih krščanskih danov...vsako nedeljo pr maši ista zgodba.
Pa kolk sam pokasirajo za pogrebe,poroke,krste,birme,obhajila..lSam za ta "vesele dogodke da vsak kolk hoče(itak pa niso vsote male)za pogrebe pa majo zastavljene tarife.Sama mafija so tud,sam to je jako dobro skrito.Ma saj je pri vseh verskih organizacijah isto.Kao dat jim vse,ker je to kao darilo za njihove bogove.A kdo bo nam dal take svete daritve da mi je jasno?kdo?
Zanima me pa to:če bog res pomaga zakaj je tolk revščine,onemoglih, bolnih?zakaj je tolk sovraštva,vojn nesreč in sovraštva,pomanjkanja?
Pa še to vprašanje:Če bog res obstaja,zakaj imajo vse cerkve strelovode?Saj valda ne bi bog potamanu svojih ljudi.
Pa itak je tolk cerkev polnih vernikov zgorelo.
Pa kolk sam pokasirajo za pogrebe,poroke,krste,birme,obhajila..lSam za ta "vesele dogodke da vsak kolk hoče(itak pa niso vsote male)za pogrebe pa majo zastavljene tarife.Sama mafija so tud,sam to je jako dobro skrito.Ma saj je pri vseh verskih organizacijah isto.Kao dat jim vse,ker je to kao darilo za njihove bogove.A kdo bo nam dal take svete daritve da mi je jasno?kdo?
Zanima me pa to:če bog res pomaga zakaj je tolk revščine,onemoglih, bolnih?zakaj je tolk sovraštva,vojn nesreč in sovraštva,pomanjkanja?
Pa še to vprašanje:Če bog res obstaja,zakaj imajo vse cerkve strelovode?Saj valda ne bi bog potamanu svojih ljudi.
Pa itak je tolk cerkev polnih vernikov zgorelo.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
mala_s* - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 9. 2008
Jaz ne verujem v boga. Ko bom mrtva, bom pač mrtva in ne v nekih nebesih oz. raju. Mislim pa da je postala cerkev čisto pokvarjena in nam sporoča nekaj, česar se sami ne držijo. Sama vera v nekaj višjega, pa mislim da ni nič slabega. Vsekakor pomaga ljudem, saj jim v kritičnih trenutkih budi upanje. Čeprav je mogoče lažno.
Vem pa zagotovo nekaj, da ne mi, ki smo ateisti in ne tisti ki verujejo, ne bomo mogli nikoli dokazat da bog obstaja ali ne obstaja.
Vem pa zagotovo nekaj, da ne mi, ki smo ateisti in ne tisti ki verujejo, ne bomo mogli nikoli dokazat da bog obstaja ali ne obstaja.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
..aNia*. napisal/-a:js sm pa bla krščena pa tud do birme sm zdržala sm, da pa bi bla zares verna misllm da bolj ne kot ja.
Enako je pri meni. Imam zakramente do birme. Da bi pa vrjela v Boga - prej ne kot ja.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Jaz sem verna, pa opravila sem vse do birme. Verjamem v Boga, preziram pa Cerkev kot institucijo, ker njena načela so vse prej kot moralna.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Lej@ - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 8. 2008
ja ma če si tko vzgojen ...pol najbrš poznaš načela k so osnovna in sama cerkev kot institucija in pa uni najbol goreči jih največkrat kršijo...
drgače se strinjam s mojo predhodno komentatorko vera ni napačna, men osnovno je neki lepga pač vsaka posvoje drgač cerkev kot institucija pa adijo pamet...
drgače se strinjam s mojo predhodno komentatorko vera ni napačna, men osnovno je neki lepga pač vsaka posvoje drgač cerkev kot institucija pa adijo pamet...
-
mala_s* - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 9. 2008
Kakor sem v prejšnem odgovoru govorila, da govori cerkev (župniki) eno, delajo pa drugo je lep ta primer:
http://dronyx.wordpress.com/2008/09/27/kaksen-avto-vozi-rode/
S tem hočem samo povedat, da bi se mogla cerkev nujno reformirat!
http://dronyx.wordpress.com/2008/09/27/kaksen-avto-vozi-rode/
S tem hočem samo povedat, da bi se mogla cerkev nujno reformirat!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov