Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ste verni ali ne?

Sem veren/verna
115
39%
Sem ateist/ateistka
149
50%
Se še nisem odločil/a
33
11%
Skupaj glasov : 297

Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a honeydew » 07. Avg. 2006 13:22

Jst verjamem da jo krojimo zgolj in samo sami. O tem govori law of attraction.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 07. Avg. 2006 20:54

Js ne spadam u nobeno cerkev...in ne verjamm u nobenga boga...verjamm pa v usodo oz. mugoče u neko višjo silo...sam to zame ni noben bog, ker ne gledam teh stvari s takšnga stališča. Bogovi so itak že čist skomercializirani-kao da če si veren, verujš u enga boga-kr neki :roll:
Itak pa cerkev je delala, dela in najbrž tut bo delala še zmer eno samo sranje na svetu, zrd nje je umrl največ ljudi do zdej...vojne majo vedno vezo z vero..zato sm pa tok proti tem stvarem. Ljudje se čis preveč obremenjujejo u kaj verujejo pa se grejo neke obrede...ker je to pač tradicija...ma men je to kr neki, mugoče zato k sm dost realn člouk.
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 07. Avg. 2006 20:59

Res je sam ne smeš pa vseh cerkva metat v en koš :)
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 07. Avg. 2006 21:08

na primer?
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 07. Avg. 2006 21:13

K si napisala:
Itak pa cerkev je delala, dela in najbrž tut bo delala še zmer eno samo sranje na svetu na kero cerkev si to mislila, ker niso vse cerkve site. Kšne nimajo veze z vojnami, pa tem k si napisala
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 07. Avg. 2006 21:31

Stem sm misnla predusm na krščanstvo, islam in judovstvo-ta glavne vere.
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 07. Avg. 2006 21:38

ja, sej pr vsaki stvari maš kšne čudake, to itak, verjetno pa vsi niso isti :nixweiss:
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 07. Avg. 2006 22:04

Ma te stvari niso zame...........
Uporabniški avatar
katika87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 3. 2007
Kraj: Nm

Neprebrana objavaNapisal/-a katika87 » 29. Mar. 2007 15:58

hm jst pa ne vrjamem v boga ampak vrjamem sama vase...po moje je tu najbulš sej že itak pregovor pravi "pomagaj si sam in bog ti bo pomagal" drgač pa lep pozdravček vsem ker sm nova tuki ;)
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Aphrodite » 29. Mar. 2007 18:23

evo jaz pa sem pravoslavka, naši duhovniki se lahko poročijo, nimamo obhajil in birm, v cerkvi ne sedimo in naše maše so zanimive (vsaj te, kamor jaz hodim), nimamo papeža... imamo zelo lepe običaje za veliko noč, božič ipd.
moj fant pa je katolik in tako praznujem dva božiča :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 29. Mar. 2007 20:19

Sem goreč ateist ... in bog je črnka. :D :P
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 29. Mar. 2007 20:23

purple_rain napisal/-a:Sem goreč ateist ... in bog je črnka. :D :P

Aaaameeeen. :cool: ;)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2005
Kraj: *štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a BaUcYkA » 29. Mar. 2007 21:15

no jaz se mam za verno, sicer ne hodim k maši, ker ne verjamem, da so tisti, ki hodijo k maši neki vlki verniki. se nekak strinjam z izjavo bioenergetika tomislava brumeca, ki je na terapiji rekel, da niso pravi verniki tisti, ki hodijo k maši, zato, da pokažejo nove obleke, čevlje, da grejo k maši zato, da bi meli čisto vest, zvečer pa sosedu drve kradejo :D večji verniki so tisti, ki molijo, ko jih nihče ne vidi. jaz npr včasih, ko mi je hudo molim, ne pa redno, ampak res ko mi je hudo, ko ne morem spat itd. naša cerkev mi je sicer ful zgrešena, mam pa rada naše praznike in jih komaj čakam (razen zadnjega božiča sem se ful bala, ker sem bla na novo samska, čeprau je bla planirana božična večerja pri meni, drugače pa mam božič ful rada). ena najbolj zgrešenih stvari v katoliški veri pa je, da župniki ne smejo bit poročeni in ne smejo met otrok...
Uporabniški avatar
the big red machine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 3. 2007
Kraj: gozd

Neprebrana objavaNapisal/-a the big red machine » 29. Mar. 2007 22:00

kar pa jih niti malo ne ovira pri tem da jih veslo delajo in se v skoraj vsaki fari najde kak njihov potomec.

Sicer pa je cerkev največji lopov kar jih je.Moč in vpliv ki ga imajo pa je omadeževan z več prelite krvi kot v mariskaterem totalitarnem sistemu.Cerkev je zame največji kapitalist na svetu,vse je podrejeno nekim finančnim interesom.Zato sam s Cerkvijo tudi nimam opravka.
BaUcYkA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2005
Kraj: *štajerska*

Neprebrana objavaNapisal/-a BaUcYkA » 29. Mar. 2007 22:11

se strinjam z prvim odstavkom!še za našega župnika sem pred enim mesecem zvedla, da je v mladih letih naredo enega iz naše okolice, pa zgleda kr dobro skrival, ampak ne dovolj dobro. sicer pa boljše to, kot pa da se spravijo nad otroke. smo meli tudi tak primer pred kakšnimi 6-8 letami, imeli smo glavnega župnika, ki je hkrati tudi glavni v naši fari in eden, ki mu je pomagal, ker sta mašovala v celi občini(v treh cerkvah in 3 kapelcah). in tisti, ki mu je pomagal, je VSAj enega fanteka spolno zlorabljal kr nekaj časa. ata tega fantka je nekaj let prej umr v prometni nesreči, mama in 4 bratje pa so očitno opazili, ker je fantek domov nosil po 5tisoč tolarjev, pa so bli ful revni, fantek pa v 1.ali 2.razredu. sicer je bil dolgo v priporu, ampak je po 2 mesecih biu pogosjno izpuščen, ne dela pa več kot župnik. pa ta ormoški, ki ga zaj obtožujejo (3 obtožbe) tudi stoposto ni nedovžen. sicer pa cerkev dosti tega spretno skriva, še sami papeži skrivajo, da ne bi cerkev padla še v slabšo luč kot je( to sem sicer brala v večih člankah, ne vem točno kje, pa verjamem da je res). zato pa pravim, da ni veren tisti, ki hodi v cerkev, ampak tisti, ki verjame v boga, jaz verjamem.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov