Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ste verni ali ne?

Sem veren/verna
115
39%
Sem ateist/ateistka
149
50%
Se še nisem odločil/a
33
11%
Skupaj glasov : 297

Uporabniški avatar
**bonita**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a **bonita** » 15. Maj. 2006 14:38

LoL...js pa nisem krščena, kljub temu verjamem v boga in v dobro. Zavračam pa cerkev in Biblijo (no priznam, da je notri nekaj koristnih stvari, toda, pomislite, Biblijo so pisali isti ljudje, ki so rekli, da je Zemlja ravna....) :(
You were there for summer dreamin',
And you gave me what I need.
And I hope you'll find your freedom,
For eternity, for eternity.
Uporabniški avatar
**bonita**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a **bonita** » 15. Maj. 2006 14:38

LoL...js pa nisem krščena, kljub temu verjamem v boga in v dobro. Zavračam pa cerkev in Biblijo (no priznam, da je notri nekaj koristnih stvari, toda, pomislite, Biblijo so pisali isti ljudje, ki so rekli, da je Zemlja ravna....) :(
Uporabniški avatar
**bonita**
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a **bonita** » 15. Maj. 2006 14:39

dvojni post...sori :lol:
duh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a duh » 15. Maj. 2006 14:44

Duh ne vrjame v nc cesar ne vid :wink: :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Maj. 2006 15:29

verjamem v boga, ne verjamem v cerkev....cerkem preziram v vseh pogledih........
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 15. Maj. 2006 18:03

Sicer vzgojena v krščanskem duhu, ampak ATEISTKA in to vsak dan bolj.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 15. Maj. 2006 18:14

...
Zadnjič spremenil sončk, dne 03. Avg. 2009 17:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
shiry
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a shiry » 15. Maj. 2006 19:01

Ateistka.
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 15. Maj. 2006 19:04

shiry napisal/-a:Ateistka.

Jaz tudi.
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 15. Maj. 2006 19:15

Sem krščena,prvo obhajilo in birmo sem prejela. Sem hodila pote,m še 1leto k mladinskemu verouku in v župniji veliko pomagala. Sem soseda od župnika in zraven cerkve doma.
No imeli smo super župnika, ki pa se je odločil, da bo šel drugam v drug kraj. In od takrat sem zelo opustila maše in mladinski verouk. Nevem...doma so mi rekli, da k maši nehodim zaradi župnika ampak zaradi Boga. Ampak mene je sam župnik zelo pokazal al kako naj reče, glede Boga. Tako lepo je razlagal in vse tako...med mašo vzel kitaro v roke in zapel zraven mi pa tudi.

No drugače vrjamem v Boga ampak včasih kar podvomim o njem. Brala sem dve knjigi (trenutno se ne spomnim naslova), ki te pripelje do tega da res kar malo podvomiš o vsem skupaj. Ampak v tistem trenutku me postane sram in mi je žal.
Saj z Laram sva se že pogovarjale o vsem tem...

Zelo rada grem na Brezje...k spovedi me že dolgo ni bilo kar bom pa enkrat morala jit.

Drugače jst vrjamem v Boga ampak le v cerkev ne hodim kaj pogosto -> samo za večje praznike. Stara mama se zaradi tega zelo krega in sem ji rekla, da ravno tako lahko veruješ četudi ne hodiš vsako nedeljo k maši...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Catharine
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 9. 2005
Kraj: Planet Earth

Neprebrana objavaNapisal/-a Catharine » 15. Maj. 2006 19:26

Ateistka.. brez krsta... obhajila... in vse kar zraven paše ;)
Uporabniški avatar
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a skinny » 15. Maj. 2006 19:40

Catharine napisal/-a:Ateistka.. brez krsta... obhajila... in vse kar zraven paše ;)

enako :D
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Uporabniški avatar
SIEENA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 18. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a SIEENA » 15. Maj. 2006 20:07

skinny napisal/-a:
Catharine napisal/-a:Ateistka.. brez krsta... obhajila... in vse kar zraven paše ;)

enako :D

Same. :D
This too shall pass.
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 15. Maj. 2006 21:20

Jst osebno sm verna! Vendar ne na takšen način kot to zapoveduje krščanska vera. Sploh ne verjamem v takšnega boga kot je predstavljen v svetem pismu... ne vem kako lahko nekdo reče "verjamem zato ker v knjigi tako piše". Moje osebno mnenje je, da če človek misli s svojo glavo lahko boga poišče sam. Nekdo ga bo našel v naravi, drug v življenju, tretji v lepoti, četrti v glasbi, peti v ljubezni, šesti pa ko bo gledal v zvezde.... itd. Samega boga se ne da opisati z besedami, ker besede so omejene, bog pa ni. Moraš ga enostavno začutiti.

Tud v cerkev ne hodim, ker se mi enostavno ne da poslušat kaj un župnik tam naklada. Mam svoja načela po katerih živim in za to ne potrebujem vsak teden v cerkev hodit. V cerkev grem enkrat na leto, včasih ko je božič alpa velika noč, to pa zarad tradicije, ki jo moja družina drži.

Ne vem kako eni lahko rečete da ste POPOLNI ateisti. Ne poznam nikogar ki nebi v NIČ verjel. Lahko živiš tako da ne verjameš v te naše bogove ali pa v krščanstvo....sam ziher pa v nekaj verjamete lepo vas prosm.
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 15. Maj. 2006 22:06

Frenkie napisal/-a:Jst osebno sm verna! Vendar ne na takšen način kot to zapoveduje krščanska vera. Sploh ne verjamem v takšnega boga kot je predstavljen v svetem pismu... ne vem kako lahko nekdo reče "verjamem zato ker v knjigi tako piše". Moje osebno mnenje je, da če človek misli s svojo glavo lahko boga poišče sam. Nekdo ga bo našel v naravi, drug v življenju, tretji v lepoti, četrti v glasbi, peti v ljubezni, šesti pa ko bo gledal v zvezde.... itd. Samega boga se ne da opisati z besedami, ker besede so omejene, bog pa ni. Moraš ga enostavno začutiti.

Tud v cerkev ne hodim, ker se mi enostavno ne da poslušat kaj un župnik tam naklada. Mam svoja načela po katerih živim in za to ne potrebujem vsak teden v cerkev hodit. V cerkev grem enkrat na leto, včasih ko je božič alpa velika noč, to pa zarad tradicije, ki jo moja družina drži.

Ne vem kako eni lahko rečete da ste POPOLNI ateisti. Ne poznam nikogar ki nebi v NIČ verjel. Lahko živiš tako da ne verjameš v te naše bogove ali pa v krščanstvo....sam ziher pa v nekaj verjamete lepo vas prosm.

joj kr ne bi mogla bolš povedat :wink: :respekt:

jst drgač sm krščena sam u cerkev pa ne hodm rada..gadno mi je tist poslušat ker v to ne verjamem..mam neka svoja načela ki se jih držim in v katera vrjamm..to s cerkvijo mi je pa kr neki!
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov