Cerkev in krščanska vera/Ste verni ali ne? [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- opium
- Kofetarica
- Na forumu od: 19. 10. 2004
- Kraj: neutral zone
ja ne vem no, js tud enga ne poznam k bi bil neki veren. ok no moja babica je, sam to je ze druga zgodba
smo v 21. stoletju in folk mal manj naseda tem cerkvenim zablodam... po mestih je to sploh zelo ocitno, podezelja pa so svoje poglavje. eni so pa itak se v srednjem veku, recimo uni k so jogo prepovedal zarad demonov in duhou in kajjsvem česa še, k ostaja po treningih v telovadnici
smo v 21. stoletju in folk mal manj naseda tem cerkvenim zablodam... po mestih je to sploh zelo ocitno, podezelja pa so svoje poglavje. eni so pa itak se v srednjem veku, recimo uni k so jogo prepovedal zarad demonov in duhou in kajjsvem česa še, k ostaja po treningih v telovadnici
-
*ange|* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 8. 2005
- Kraj: Tam nekje =)
Hmm...ja verna sm (sm šla čez vse od krsta, obhajila do birme...) sam nekak ne vrjamem v vse tiste bedarije k jih župnik govori pr maši...
Okj...sj kdaj pa kdaj molim (še posebi pred kakšno matematično kontrolno ) , nism pa pretirano religiozna...
Okj...sj kdaj pa kdaj molim (še posebi pred kakšno matematično kontrolno ) , nism pa pretirano religiozna...
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
sem verna...verjamem v boga...in mislim, da je lahko življenje še tako smiselno brez tega, da si vsak teden v cerkvi...bistveno je kak si v resnici..ne pa kak se tam kažeš..kot to počne večina ljudi..z nekaterimi duhovniki vred...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
jaz imam vse zakramente, ampak ne hodim več v cerkv. k verouku sem hodila ker so me pač vpisali (oma) in potem pač pričakovali da vse zaključim z birmo. to mi res ni prav. zato pa tudi v cerkev ne hodim več, ker mislim da ne rabim nobenemu dokazovat moje vere in v kaj verjamem in ne. da ne govorim o prostovoljnih "prispevkih" ki so za nekatere starejše pomembnejši kot to da imajo doma kilo kruha.
sama svojega otroka nisem dala krstiti iz razloga ker menim da je izbira vere osebna odločitev, in se jaz ne morem odločati za hči. to so mi nekateri sorodniki, predvsem starejši, zelo zamerili. ampak sva se z fantom odločila da je ne bova v nič silila, in tako pač je.
sama svojega otroka nisem dala krstiti iz razloga ker menim da je izbira vere osebna odločitev, in se jaz ne morem odločati za hči. to so mi nekateri sorodniki, predvsem starejši, zelo zamerili. ampak sva se z fantom odločila da je ne bova v nič silila, in tako pač je.
-
~škratk štunfk~ - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 10. 2005
- Kraj: življenje..
sem...
no...mislim da sm...sam verjamem da obstaja nekaj...ne nujno bog....edino neumno se mi zdi sveto pismo..&papež
no...mislim da sm...sam verjamem da obstaja nekaj...ne nujno bog....edino neumno se mi zdi sveto pismo..&papež
umiram.</3
-
*tamalla* - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 3. 2005
- Kraj: celje
astra_mb napisal/-a:sem verna...verjamem v boga...in mislim, da je lahko življenje še tako smiselno brez tega, da si vsak teden v cerkvi...bistveno je kak si v resnici..ne pa kak se tam kažeš..kot to počne večina ljudi..z nekaterimi duhovniki vred...
se popolnoma strinjam in isto pravim...
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Lastovica napisal/-a:Ker se pri polemiki o papezu pojavljajo tudi polemike o tem kdo je veren in kdo je ateist.
Sem veren...ampak ne pripadam nobeni religiji!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
taPridna - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2005
Nism čist ateistka, ne verjamem pa u boga!!!Verjamem v svoja prepričanja, verjamem v energijo, verjamem da nekaj obstaja kar je več od nas, verjamem v:Vse se vrača vse se plača - kar nekaj slabega narediš se ti slej ko prej vrne 100X hujše!!!
I don`t wanna be...
Everybody...
Everybody...
- suede
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 9. 2005
sem ateistka, nisem krščena in tud posledično ostalih stvari ne. vsak ima svoje prepričanje in nej se ga drži ne pa da se določeni obračajo k veter. najbolj tupo mi je pri Janši (moj fotr je bil član partije) in imamo doma en spis o članih in ugante kdo je bil včasih tud član partije ja Janša kdo pa. zdej je pa taglavn v cerkvi. taki ljudje so pa sam za odstrel
Amicus fundus rarus!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov