12 urni delavnik

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a lakeesha » 01. Dec. 2008 22:47

a bo res ta zakon baje sprejet?
ne vem al sm učeri slišala na 24ur al kje, kukr d bo :gruebel:
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 02. Dec. 2008 0:16

lakeesha napisal/-a:a bo res ta zakon baje sprejet?
ne vem al sm učeri slišala na 24ur al kje, kukr d bo :gruebel:

ja, če pa na 24ur rečejo, po bo pa že držalo :roll:
electra87
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a electra87 » 02. Dec. 2008 11:18

ah saj zdaj eni že delajo tako. Moj ati dela v eni (veliki) firmi, pa pač zarad recesije nimajo več naročil (pač avtomobilski industriji gre slab, ne rabijo več delov ...). Zato je šef odpustu polovico delavcev, drugim je pa sklenu povišat delavni čas na 12 ur, in to za isto plačo!! Seveda se nihče ne pritožuje, ker so veseli, da bodo obdržali službo.

Res žalostno :(
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 02. Dec. 2008 12:09

electra87 napisal/-a:ah saj zdaj eni že delajo tako. Moj ati dela v eni (veliki) firmi, pa pač zarad recesije nimajo več naročil (pač avtomobilski industriji gre slab, ne rabijo več delov ...). Zato je šef odpustu polovico delavcev, drugim je pa sklenu povišat delavni čas na 12 ur, in to za isto plačo!! Seveda se nihče ne pritožuje, ker so veseli, da bodo obdržali službo.

Saj človek ne ve ali bi se smejal temu(ker je že smešna ta manipulacija z ljudmi) ali jokal...jah tako je to, ko imaš demokracijo in kapitalizem.

In seveda kot po naklučju je v evropski parlament prišla ideja po 12h delavniku. Saj ne bi bil nujen in samo omogoča delodajalcem, da legalno kdaj, če bo slučajno potrebno ob res slučajnih primerih podaljšajo delovni čas brez sankcij in to sigurno ne bo postala stalna praksa. :lach:

Ali se je kdaj kdo vprašal kdo sponzorira politike? In od kje je Obama dobil toliko denarja za svojo kampanijo? Podjetja so dala prostovoljne donacije, ker jim je on tako kul in seveda nič ne zahtevajo v zameno za podporo.
Jaz sploh ne morem verjeti kako lahko ljudje verjamejo takih smešnim argumentom, ki dejansko kažejo na to, da imajo ljudi za ene debilčke, ki jim rečeš da jazbec ali bober zavije čokolado in oni to verjamejo.
In potem seveda itak dobivam očitke, da imam ljudi za ovčice, ki vsakih par let volijo svojega pastirja in upajo, da bo nekaj naredil za njih...a so vedno znova razočarani. Optimizem na višku.
Jah saj pravijo, da upanje umre zadnje. :) Moje geslo je sicer od upanja se obupa.
Že to je grozno, da človek hodi v službo in sploh dostojno ne more živeti. Dal bo svoje zdravje in dušo za firmo in dobival miloščino na koncu meseca s katero sploh računov ne mora poravnati.
Seveda hodi v službo z mislimi, da bo vsaj nekaj zaslužil in da je on eden tistih redkih izbrancev, ki so še ostali v podjetju, da ima vsaj službo in lahko nekam hodi delati.
Najbolj grozno je pa to, da je v bistvu tako politikom, kakor lastnikom kakor sindikalistom prav vseeno kako oni živijo. Navzven seveda sočustvujejo z njimi. V resnici pa imajo razne seje kjer potem dobivajo sejnine in se "pogajajo ostro in vztrajno" za pravice delavcev. Itak pridejo ven z smešnimi predlogi, ki ljudem dajo upanje, da pa nekaj vseeno delajo sindikalisti za njih in se borijo za njihove pravice. Čeprav je že na 1000km daleč videti da smrdi vse skupaj in da so zahteve smešne in namenjene izključno za oči delavcev, da pa vendarle se nekaj dela za njih.

Vam pripopam plače sindikalistov, kako oni težko živijo:
Našel sem prispevek iz leta 2003...takrat še nismo imeli € in tudi pošten dvomim, da so njihove plače ostale na isti ravni kakor so bile takrat, pa tudi če bi jim ne bi bilo hudega
:wink: :
Konrad Kuštrin: 358.000sit
Franci Dolar: 455.288sit
Drago Gajzer: 716.000sit
Dušan Semolič: 496.272sit
Ostali niso želeli odgovoriti na vprašanja kakšne plače prejemajo. Od takrat dalje nisem zasledil nobenega vira več koliko kdo zasluži od njih. Zakaj so plače sindikalistov tako tajne? Khmmm...le zakaj...

Tako da je vse skupaj samo ena farsa...država obira uboge delavce preko davkov, delodajalci jih obirajo pri času in življenju in jim jemljejo človeško dostojanstvo, in sindikalisti jim jemljejo preko članarin, da jim bodo v njihovem imenu izborili kao boljše pogoje dela in boljši standard ter se borili za njihove pravice...saj vsi vidimo kje so sedaj delavci in kakšne pravice imajo. Bravo sindikati res vestno in dobro opravljate svoje delo! Kaj bi delavec brez vas?

Izkupiček je tak, da so vsi okoli delavcev siti na toplem in lepo živijo delavci pa garajo iz dneva v dan in iz meseca v mesec in iz leta v leto v upanju za prejeto miloščino, če jo bodo sploh dobili seveda.
Jaz sploh ne vem kako lahko en normalen človek še verjame tej farsi in smešni igrici, ki se jo igra? In potem sem jaz napaden ker rečem ljudem ovčice z namenom, da jih predramim iz globokega spanca, da se zavedo kaj se dogaja okoli njih in njim. In da malo pomislijo in vzamejo svoje življenje v svoje roke in ne da ga zaupajo politikom in sindikalistom in upajo, da bodo oni kaj naredili za njih.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 02. Dec. 2008 14:15

ja moram priznat,da se strinjam s tem,akr praviš,kajti tud to je ena od logičnih razlag na trenutno dogajanje.
Pa vse me kr spominja na komad od Zaklonišče prepeva Glasajte za nas.Mislim tud na spot,ko takoj na začetku nastopi vprašanja:"Kume,kako se živi kod vas?"Odgovor sledi(nekej takega gre,ne vem čist dobesedno):"Kad prođe ova demokracija bit će puno bolje."
Pa tud plače sindikalistov so gromozanske,sam le od tistih,ki so na vrhu.Moj oče je sindikalist na področju tekstila Dolenjske in Bele krajine pa se mu plačilo nit ne približa Semoličevi plači(fotr je v SSS-svobodni sindikat slovenije).Ma posla za popizdit,ki ga stane cajta in živcev,kar mu pa noben ne prizna.Čist se mu že trga od vsega.Non stop laufa po raznih seminarjih,za katere pa glih ni kaj dost plačan.Včasih ga tud po 2 dni ni doma.Pun k ma že vseh j...nih intervjujev za slovenske cajtnge in televizijo.trudi se za vsakega človeka posebej,a kdo mu kaj prizna in mu je za kaj hvaležen?kolk folka je rešu,da niso prstali na cesti,kolk folku je pomagal da so pršli v predčasno penzijo,pol pa eni k...i mene po cesti al pa v kafanah napadajo,da moj fotr sam nekej glumi.kao da še ni višje sile nad njemu.to me razpizdi.sej je men se zdi v nekih cajtngah javno izjavu,da mu se ne dopade semoličeva "vera".
spomnem se lani na delavskih demonstarcijah 17.11 kak so vsi znali vse lepo povedat,a spremenilo na bolje se pa ni nič.
na sljudi imajo tovarnarji za stroje.sam to ne gre tak.po mojem bo treba resrealizirat revolucijo,začet klasno vojno,da bomo pršli na svoje,kajti če se bomo podrejali vsaki njihovi muhi bomo pršli le v pogubo.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 15. Dec. 2008 14:11

jutri bodo v strassbourgu potekla pogajanja proti 12 urnem delovniku.
moj fotr,ki je zastopa tekstil na področju dolenjske in bele krajine v sss-ju je včerej zvečer odpotoval v francijo na pogajanja.ko pojutrišnjem pride domov sporočam,kaj so dosegli.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 15. Dec. 2008 14:25

Jaz vam lahko v naprej povem kaj bo bilo.
Uni so rekli 60h...sindikati bodo rekli manj. Na koncu bo ven prišlo enih 48h na teden in to bo to. :wink:
Kao smo se borili, da smo zglihali za teh 48h na teden. :lach:
Farsa za širše občinstvo pač...
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 15. Dec. 2008 14:52

electra87 napisal/-a:ah saj zdaj eni že delajo tako. Moj ati dela v eni (veliki) firmi, pa pač zarad recesije nimajo več naročil (pač avtomobilski industriji gre slab, ne rabijo več delov ...). Zato je šef odpustu polovico delavcev, drugim je pa sklenu povišat delavni čas na 12 ur, in to za isto plačo!! Seveda se nihče ne pritožuje, ker so veseli, da bodo obdržali službo.

A se to sploh sme, polovico odpustit, ostali pa toliko nadur?
Uporabniški avatar
Jaqueline
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jaqueline » 24. Dec. 2008 15:49

Samo misel na to se mi zdi grozna. Moja mama že zdaj dela na vse praznike ( v tušu) 8 ur. Danes, ko je božič dela do 7h, tudi na novo leto bo delala. Zelo se mi zdi krivično, da drugi ljudje, ki imajo morda lažje delo sedaj sedijo doma in preživljajo čas s svojimi družinami, med tem ko more ona delat. Vsako leto je tako, da pride na koncu domov tako zmatrana, da niti nima volje se še ukvarjat z družino (pa je drugače zelo družinski človek). Ni mi jasno to zakaj za vraga ljudje hodijo na božič v trgovine, če bi lahko prejšnji dan prav tako opravil nakupe. Da ne omenim gužve pri blagajnah... :?
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 24. Dec. 2008 17:16

[quote="Jaqueline" Ni mi jasno to zakaj za vraga ljudje hodijo na božič v trgovine, če bi lahko prejšnji dan prav tako opravil nakupe. Da ne omenim gužve pri blagajnah... :?[/quote]

Pomoje hodijo zato, ker imajo PREVEČ ČASA in ne premalo, kot bi kdo menil.
Danes in pa na Silvestrovo bi pa res lahko zaprli trgovine do 15h, sicer pa dobra gospodinja, ne leta zadnje minute po štacunah :wink: niti ne pošilja moža ali otrok.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Dec. 2008 17:28

Čisto mimogrede, danes sploh ni božič. Danes je navaden delovni dan, praznik je pa jutri.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 24. Dec. 2008 18:14

jullia_ napisal/-a:Čisto mimogrede, danes sploh ni božič. Danes je navaden delovni dan, praznik je pa jutri.

Ja je res, samo saj je tudi 31. december navaden delovni dan, pa večina ljudi noče delati.
Se mi zdi, da je bistvo Božiča, mir, kar ga pa norenje po trgovskih centrih zvečer ne prinaša. No sej zame norenje po teh centrih nikoli ni normalno. :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Dec. 2008 18:26

Saj se strinjam s teboj. Ampak če ljudje ne bi že 24., pa po možnosti kar vseh dni v drugi polovici decembra smatrali za praznik in bili hkrati mnenja, da praznik pomeni, da je treba požret 3x več kot običajno, Jaquelinina mama ne bi bila tako utrujena.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 24. Dec. 2008 21:21

Jaqueline napisal/-a:Samo misel na to se mi zdi grozna. Moja mama že zdaj dela na vse praznike ( v tušu) 8 ur. Danes, ko je božič dela do 7h, tudi na novo leto bo delala. Zelo se mi zdi krivično, da drugi ljudje, ki imajo morda lažje delo sedaj sedijo doma in preživljajo čas s svojimi družinami, med tem ko more ona delat. Vsako leto je tako, da pride na koncu domov tako zmatrana, da niti nima volje se še ukvarjat z družino (pa je drugače zelo družinski človek). Ni mi jasno to zakaj za vraga ljudje hodijo na božič v trgovine, če bi lahko prejšnji dan prav tako opravil nakupe. Da ne omenim gužve pri blagajnah... :?

sej veš...čakajo zadnje sekunde.to tud mene jezi in sem mnenja,da bi morale bit vse štacune za praznike in nedelje zaprte pa pika!
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 24. Dec. 2008 21:24

jullia_ napisal/-a:Saj se strinjam s teboj. Ampak če ljudje ne bi že 24., pa po možnosti kar vseh dni v drugi polovici decembra smatrali za praznik in bili hkrati mnenja, da praznik pomeni, da je treba požret 3x več kot običajno, Jaquelinina mama ne bi bila tako utrujena.

e jullia povedala si točno tak kot je!praznik jemljejo drgač kot pa je njegov pravi pomen.in ne vem od kod folku da mora bit ravno za praznike ne vem kolk hrane.men je šla skos mati na živce ko je norela po bajti s peko piškotov,pripravo francoske solate pa še ne vem kakih pičkarij pol ap je sikala d anč ne more pa tak.meni je to bedno.ja decembra vse požret januarja pa trpet z denarnco.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov