12 urni delavnik

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 05. Jan. 2009 13:10

*purple*, seveda se lahko zgodi, ampak se ne zgodi velikokrat...večkrat se zgodi, da neglede na to kako se trudiš in dokazuješ, pride na koncu en mulo k nima pojma, ampak ker je pa ravno od tvojga šefa nečak bo pa dobil boljšo plačo kot ti, boljše delovno mesto pol se pa ti loh po popku mečeš....dons obstaja veliko ljudi, ki rabijo službo in če ti kej ni prov te hitro lahko zamenjajo.
Nej ti povem en primer...moja mami je računovodkinja, natančna, pridna, pametna, ma izkušnje...res ni da ni...delala je v enmu podjetju dolgo časa pa marsikomu rešila rit....in pol ko nej bi šla pač šefica njihovega oddelka v penzijo je moji matki skooos govorila da bo njo dala za šefico in blablabla.... pa je pršla čez kašno leto v podjetje njena snaha, k je nrdila zdravstveno srednjo, k pojma ni mela o računovodskih zadevah in kr nalepem po pol leta postala šefica... tko da ti rečem, dons v Sloveniji so večinoma veze.
Če maš pa ti drugačne izkušnje je pa itq zate boljš. Če bi usaj blo tko da bi gledal po pridnosti oziroma iznajdljivosti v službi bi dons mogoče marsikej boljš deloval pa se razvijal in bi mel vsi priložnost da se dokažemo. Ne pa da nekateri vse dobijo na dlani...no sj v takem primeru se vidi kako začne podjetje poslovat....
Live your life like you want
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Jan. 2009 13:20

kiny, veze prav gotovo marsikje so, ampak če se ne izkažeš, boš odletela...razen če podjetju ni cilj ustvarjati dobiček, v kar pa dvomim.

Yazmeen...če hočeš narediti faks, te mora najprej zadeva zanimati. potem si moraš vzeti najmanj nekaj let življenja, da se naučiš snov 30 ali 40 izpitov, narediš diplomo... ni tako enostavno, veš? marsikomu ne uspe. tudi na najbolj levih faksih. Verjamem, da je marsikdo, ki ima končan faks, "cvetka", ampak ta cvetka je imela v sebi tisto nekaj, da ji je uspelo...

saj je tudi veliko doktorjev znanosti čudakov, ki se morda ne znajdejo pri vsakdanjih zadevah (npr. pristop k dekletu), ampak doktorat pa imajo!

zatorej...ne soditi nekoga, ki je prilezel stopničko više kot ti, da je ta stopnička brezvredna oz. lahko osvojljiva le zato, ker je ta oseba cvetka! imaš vse možnosti, da to stopničko tudi ti preplezaš in takrat boš lahko trdila, koliko brihtna moraš biti, da narediš določen faks...do takrat pa naj le čevlje sodi kopitar!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 05. Jan. 2009 13:51

Jst sm nikjer nism napisala, da je kar kol brezvredno, to si ti napisu :!: In ne obrači mojih besed :roll: . Vse kar pravm je, da niso vsi ljudje, ki končajo faks, zarad tega pa ful inteligentni in ne gre kr tko sodit 'aha, ti maš faks, si pameten, ti maš pa srednjo, si pa neumn'. Nekateri so pač bolj pridni, se učijo, so disciplinirani in delajo, pa jim uspe. Tud to cenm. Pravm pa, da če končaš faks, da ni nujn, da maš ne vem kolk IQ-ja....ker pol mamo v Sloveniji ogromno nadpovprečno inteligentnih ljudi?! Marsikdo z npr. srednjo šolo je lahko bolj inteligentn od nekoga, ki konča faks...sam to pravm. Če razumeš, kaj je inteligenca sploh?!
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 05. Jan. 2009 14:17

Pa še neki...čist tko mi je padu na pamet en primer.
Jst in moj bivši sošolc.
Jst - v OŠ sm bla skoz odlična, brez učenja, že takoj so me hotl dat v drug razred, ker sm se v prvem dolgočasla, ker sm že pr 4-ih znala brat in računat, dajal so me na vsa možna tekmovanja (tekmovanja iz logike, matematike, angleščine...) in sm večina zmagovala, al pa ba vsaj med prvimi tremi.
Moj sošolc - bil je pravdober in na konc dober, s tem, da se je mogu fajn učit za to in si je že v OŠ pridobil učne navade in disciplino in na konc je naredu strojn faks.

In kdo mislš, da je tle bolj inteligentn in kdo bolj 'priden' ???
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jan. 2009 14:29

*zverinica* napisal/-a:tolk kvaziinteligentih ljudi z dokončanim vrtcem in osnovno šolo kle po forumu bluzi o nečem, česar sploh ne pozna, sam da en v 1. postu napiše stavk, da so v bruslu predlagal, da bi se 8h delavnik spremenu v 12h...noben se pa ni niti pozanimal, kaj dejansko to pomen, pa tud post od le@ ste očitno spregledal... :roll:

le@ napisal/-a:Sploh pa mislim, da je marsikdo tale predlog malce narobe razumel, ni bilo rečeno, da bo delavnik trajal 12 ur, še vedno bo delovnik 8 urni, gre se pa za nadure. Zdaj je delovnik 48 urni, možna so odstopanja, pa nas ima velika večina podpisane pogodbe o zaposlitvah za 40 urni delovnik. tistih 8 ur plusa so pa nadure oz. število nadur, ki jih lahko delavec naredi. Torej, pri tem predlogu gre v bistvu za to (vsaj jaz sem tako razumela), da bi lahko tisti, ki delajo nadure, jih delali več (nekateri so v to res prisiljeni, nekateri pa delajo nadure zaradi lastnega veselja in ambicioznosti) in imeli tudi te nadure plačane (zdaj je plačanih lahko le 20 nadur). Seveda bi lahko delodajalci tak zakon zelo hitro obrnil sebi vprid in izkoriščal delavce, nič nouga, ampak tistim, ki so veliko v službi, bi bil pa tak zakon verjetno všeč... Torej delavci (ne bi smeli biti v to prisiljeni) bi se lahko odločili za daljši delovnik, ki ne bi smel presegati 60 ur.

Sam tolk, da ne bomo vsi jamral kaka banda je ta Evropa, ki nas sili delat po 12 ur na dan kot robote. :wink:

uf, ti si pa boga za jajca prjela če delaš faks al kaj? :lol:
LOL no, sam eni ste pa res, da ne rečem kaj.
marsikdo ma osnovno šolo narjeno, pa je tok razvit v možganih, da ve, da se po izobrazbi ne more sodt človeka.
In 12 urni delavnik je že to kar je tle napisano, kaj bi se pa dejansko iz tega razvilo če bi bilo sprejeto in kaj je v ozadju, je pa mislm, da tud jasno!

jochie..čudno..pišeš naj ne sodimo nekoga, ki je prilezel stopničko višje kot mi, obenem pa sam sodiš ljudi ki so stopničko ali dve nižje kot ti, pa s tem, da imajo recimo še krepko časa za use to ustvarit.
tegale da naj čevlje sodi le kopitar, se mi zdi, da se ti ne držiš kej preveč.
pa še marsikdo od ostalih.

kiny...ja z vezami res lahko prlezeš kam, to je jasno, sam useeno, tle kej dost nekdo tretji nima kej pomagat.Lahko pa se useeno nekak potrudiš in izpostaviš in si boljši.nekaj takega, je nardila prav moja mami in ji je ratala trojna terna!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 05. Jan. 2009 14:39

*purple* napisal/-a:
jochie..čudno..pišeš naj ne sodimo nekoga, ki je prilezel stopničko višje kot mi, obenem pa sam sodiš ljudi ki so stopničko ali dve nižje kot ti, pa s tem, da imajo recimo še krepko časa za use to ustvarit.

purple, kaj ni logično? si zamisliš nekoga, ki bi govoril o dobrih seks pozah pa še fukal ni??? :roll:

ko sem bil tvojih let, sem imel končano srednjo šolo, opravljeno vojsko in tudi kakšen izpit na faksu! :wink:

mimogrede, ko boš diplomirala oz. imela izobrazbo 7. stopnje, ti bom osebno čestital, če prej ne bom umrl...glede na to, da imaš krepko časa za vse to ustvarit... :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Jan. 2009 15:10

*purple* napisal/-a:jochie..čudno..pišeš naj ne sodimo nekoga, ki je prilezel stopničko višje kot mi, obenem pa sam sodiš ljudi ki so stopničko ali dve nižje kot ti, pa s tem, da imajo recimo še krepko časa za use to ustvarit.
tegale da naj čevlje sodi le kopitar, se mi zdi, da se ti ne držiš kej preveč.
pa še marsikdo od ostalih.

Pesem Le čevlje sodi naj kopitar (oziroma Apel podobo na ogled postavi) govori o nečem drugem. :wink: Recimo o tem, da ne moreš vzvišeno debatirati o temah, o katerih ne veš dovolj. Recimo o politiki, hkrati pa priznati, da te politika ne zanima in ne bereš resnih časopisov. Ali o študiju, če še nisi videl faksa od znotraj.
Lahko si jo še enkrat prebereš:.
Apel podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi.

Pred njo s kopiti čévljarček se ustavi;
ker ogleduje smôlec obuvalo,
jermenov méni, de ima premalo;
kar on očita, koj Apel popravi.

Ko pride drugi dan spet mož kopitni,
namest, de bi šel delj po svoji poti,
ker čevlji so pogodi, méč se loti;

zavrne ga obraznik imenitni,
in tebe z njim, kdor napačen si očitar,
rekoč: "Le čevlje sodi naj Kopitar!".

Karkoli je že mišljeno s predlogom o 12urnem delavniku, se ne strinjam. Trenutno pa itak ne vem, koliko je aktualen, ker veliko podjetij uveljavlja celo krajše delavnike zaradi recesije.
Lahko je reči - saj bi vsak podpisal, da se strinja s toliko nadurami ... marsikdo bi podpisal, ker ne bi imel druge možnosti. Ker bi izgubil službo in bi vzeli nekoga drugega, ki je pač pripravljen delati več nadur. Tisti, ki pa res tako uživajo v svojem delu, imajo pa vedno tudi druge možnosti - sama dobivam del plače po posebni pogodbi, ker imam že itak preveč nadur.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 05. Jan. 2009 15:24

*purple* in kaj je nrdila tvoja mami da ji je ratala trojna terna?
Live your life like you want
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 05. Jan. 2009 19:47

*purple* napisal/-a:
uf, ti si pa boga za jajca prjela če delaš faks al kaj? :lol:
LOL no, sam eni ste pa res, da ne rečem kaj.
marsikdo ma osnovno šolo narjeno, pa je tok razvit v možganih, da ve, da se po izobrazbi ne more sodt človeka.
In 12 urni delavnik je že to kar je tle napisano, kaj bi se pa dejansko iz tega razvilo če bi bilo sprejeto in kaj je v ozadju, je pa mislm, da tud jasno!

lubica, prvič: rajš kot boga (ki zame ne obstaja, btw.), primem za jajca koga druzga

drugič: ne delam faxa, ker sm ga nardila že pred...hmm 5 leti in mam že kr nekej delovne dobe - in to ne prek študenta, kot ti ;)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 05. Jan. 2009 19:52

Zakaj se meni tale lubica, ki nekako ni mišljen kot slabšalno in je lepa beseda zveni, ko ženska ženski reče lubica dosti vzvišeno oziroma predstavlja neki vzvišeni odnos ali celo nadvladajoči položaj nekoga(tista ki reče drugi ženski lubica se tako odzove)? :lach:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 05. Jan. 2009 19:53

:D
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 05. Jan. 2009 20:27

/\/\4t3j napisal/-a:Saj ni fora v tem, da ona nima dokončane sr. šole in študija.
Problem je v tem, da ona govori, kako je to enostavno in da danes to lahko naredi vsak. Potem se pa pač vprašamo, če je res tako enostavno, zakaj pa ona nima 5 oz. 7 stopnje izobrazbe.

Tudi ti delaš zdaj maturo izredno. Kot zgleda le ni tako lahko dobiti dobre službe brez izobrazbe kot pravi purple.

Ajd na izi res ni tak kot se zdi,sam da se pa...sam potrudit se je treba...ja kar se šihta tiče pa je odvisno kake veze maš...za šiht pa je itak tak v k...ui zadne cajte...upam da kmalu te krize konc!
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jan. 2009 20:59

Jochie napisal/-a:
*purple* napisal/-a:

purple, kaj ni logično? si zamisliš nekoga, ki bi govoril o dobrih seks pozah pa še fukal ni??? :roll:

ko sem bil tvojih let, sem imel končano srednjo šolo, opravljeno vojsko in tudi kakšen izpit na faksu! :wink:

mimogrede, ko boš diplomirala oz. imela izobrazbo 7. stopnje, ti bom osebno čestital, če prej ne bom umrl...glede na to, da imaš krepko časa za vse to ustvarit... :)

če gremo o tem govorti, da nihče nebi smel govorit o ničemer kar ni izkusil in na katerem področju ni strokovnjak, bi lahko samo na temle forumu 3/4 tem zaprli.pač ne rabš bit nevemkaj da določene stvari veš.
in ni blo tukej govora o nobenih dotičnih temah, za katere bi potreboval ustrezno znanje.gre se za splošnost.
in kaj zdej če si mel use to opravljeno v mojih letih?veš, da mi niti malo ni mar.Jst se imam fino, meni gre fino, naprej mi bo tud šlo fino in to je to.Nimam ene negativen stvari si za nazaj rečt, ker sm preživela prekrasna leta in ker vem, da četudi je tako kot je, še vedno delam na sebi.če pa vas moti, pa to ni moj problem.

zverinica...Mene tvoja delovna doba ne briga.Lahko bi mela tud jst delovno dobo, že kr nekej, pa jo pač trenutno ne potrebujem, ker mi tako kot je najbolj ustreza.
Kaj pa veš draga, prihajajo težki časi, pa mogoče se zgodi, da se bom jst nekoč iz viška tebi smejala.Mogoče se bova srečali na zapovodu za zaposlovanje in obedve obupano iskali službe.Use se lahko obrne in tudi ti se lahko hvališ s faksom danes, pa ti nekoč ne bo pomagal ama nič!
:wink:
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 05. Jan. 2009 21:16

mam varno službo tko da ti ni treba skrbet zame ;)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jan. 2009 21:23

na tem svetu ni nič stoprocentno.in ne, daleč od tega da me skrbi zate :wink:

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov