12 urni delavnik

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Dec. 2008 23:17

orhideja1 napisal/-a:
Jochie napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:
Kaj pa če ne more dobit boljše plačane službe?

obstajajo šole (fakultete), tečaji, karkoli, kjer človek lahko dobi dodatna znanja, ki mu omogočajo najti boljše plačano službo! vsi smo začeli hodit v 1. razred osnovne šole! :wink:

In vsi smo meli starše, ki so nam lahko omogočili šolanje. Ne bluzi.

bmk, kako si si postlala, tako spiš. s starši ali brez... :wink:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Dec. 2008 23:29

:o
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 02. Okt. 2014 14:43, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Dec. 2008 23:30

jagoda-malina napisal/-a:
*purple* napisal/-a:ne, enostavno samo nadure.

A pa ti veš, da je lahko nadur največ 20 na mesec?

ja in kaj?
oni majo to že popedenan mal boljš in krepko čez dvjst nadur nardi na mesec.Ampak ve zakaj dela tukej, niti ne jambra, tko da...No, za razliko od tistih ki jambrajo ker morjo 24ga clo do devetih zvečer delat v štcuni, pa dela fizično! :wink:

ana27...jst nism niti enga šihta dobila preko vez ne nič, pa dobivam same dobre šihte.Zakaj?nevem, ker delodajalec verjetno ima kaj od mene, ker mam dobre reference in ker mam dost znanja na različnih področjih.mam pa zraven kolegice, ki recimo (če izpostavim eno) dela v intršparu in samo jambra pa do delavnika do plačila.Seveda, ker ne zna riti premaknt in kej narest.najlažje je rečt, ne da se, pa veze pa kajjestvemkajševse.Ampak ej, če boš hotu, boš dobu tud eno ornk službo, samo morš določene stvari met sam pri sebi razpucane in morš bit uztrajen.resda govorim o študentskem delu, ampak mislm, da zase se jst nimam kej bat tud za redne šihte.V tem času odkar delam prek študenta sem dobila že tri ponudbe, pa nimam niti srednje šole dokončane, za reden šiht, ampak za uredu šihte usaj za začetek, s tud ne tok zanemarljivim plačilom.ampak trenutno pač tega še ne želim, ker mi tko kot je zdej bolj sede in se mi bolj splača.
skratka najlažje je pa ležat doma in se smilt samemu sebi pa jambrat, pa nč narest za nč tko kot je reku ryu10kyu...če hočeš v žiulenju kej dosežt morš tud kej narest za to.nobena stvar ti ne bo z neba padla in tega se premalo ljudi zaveda!

orhideja...ti recimo daš 400 eurou za garsonjero, kolegica, ki je tud v garsonjeri za bežigradom pa plačuje s stroški ured 150 eurou na mesec (brez veze in brezčesarkoli).Če bi želela bi recimo lahko dala tudi manj.
in se da prilagodit komot.Pač usak izbere tisto pot, ki mu najbolj paše na njegou proračun.Logično je, da si en z malo plačo ne bo mogu prvošt fleta za 400 eurou ampak bo sikal tistega za manj.
je pa žal, kot sm rekla, obstajajo možnosti za usakogar in če obupaš nad sabo, ne krivi sistema, ker si sam kriv za to.
šolanje....lej, če se hoče se da.Ne išči mi nekih izgovorou, ker ravno tist ki se mu ne bo dalo, bo našel usepousod ene izgovore.Moja sestrična je visoko noseča, redno zaposlena (trenutno na porodniški) z eno malo nagajivko, pa treutno v sosedji sobi dela zapiske za faks in se uči.Ne mi rečt, da se ne da, ker se da.če je volja, je use!če boš iskal pa izgovore pa itak ne bo nič, sej to je jasno.
in nisem ravnodušna za ljudmi, ki nimajo denarja, ki komaj za kruh zberejo.ne nisem, ampak učasih se kr mal zamislm, ko do mene stopi 25 letni klošar in mi prodaja Kralje ulice.Mislm, če lahko ceu dan stojiš sred prešerca na mrazu, lahko tudi delaš in sori ni izgovora za take!Pa tud za ostale ne.ok, starejši ljudje res težje dobijo šiht, ampak nazadnje ko sm bla na zavodu je blo razpisanih ogromno delovnih mest.sam slovenska mentaliteta je še vedno taka, da pač mama rajš dela v štcuni za 500 eurou in jambra usepouprek, kukr pa recimo da bi čistla pisarne prek nekega čistilnega servisa za dvesto eurou več, ker pač ne bo čistilka. :roll: ja wtf?!jambra pa lahko....
pa nisem velik človek, doma nimamo neki denarja, mamo tko da pridemo čez mesec pa za kakšno stvar še zraven, zapufani smo skos in skos, ampak kar je najpomembnejše, ne jambramo in smo zadovoljni.Ok, jambram ker prehitro zagonim denar in mi ga zmanjka lih takrat ko ni treba, ampak če mi na enem šihtu ni kul, grem stran in poiščem novega in boljšega, za razliko od vrstnikou ki rajš jokcajo cel faking dan, kot da bi doprli spletko od študentskega servisa.In neglede na to, da govorim večinoma o študentariji, tak stil se prenese tud naprej.
in še enkrat če ponovim, brez dela ni jela in brez iznajdljivosti tud ne...Ko ne bo več izgovoru in ko se bo "kramp" prjel v roke in začel delat, takrat se bo pa vidlo o čem govorim.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 30. Dec. 2008 0:05

..Evelyn.. napisal/-a:Ja to je pa res ona sama sebi postlala, če ni imela od rojstva danih dobrin, ki so ble teb dane..pamet na višku.
Če te pa boli k***c za vse tukaj saj drugega očitno nznaš odgovorit lahko pa nehaš pisat.

poglej mucka...osnovna šola je obvezna...kar se srednje šole tiče, sem prepričan, da tam, kjer je trgovska je tudi gimnazija, pomeni, da so stroški šolanja za nekoga enaki in da o vpisu odloča le glava, ki pa ni odvisna od premoženja staršev...

kar se pa faksa tiče...ne verjamem, da bi se uspešen dijak odpovedal faksu samo zaradi finančnih problemov, nenazadnje zato, ker obstajajo štipendije, študentska dela, itd,itd...

še vedno trdim, da je trgovka postala trgovka zato, ker ni bila uspešna v šoli ali je bila lena ali....v glavnem faktor njene osebnosti. zadnje, na kar bi pomislil je to, da je trgovka postala trgovka le zato, ker ji doma niso bili sposobni faksa plačat... ne ga kakat...

pa še lastne izkušnje: spomnim se osnovne šole...odlični in pravdobri smo šli na gimnazijo, dobri na ekonomsko šolo, zadostni pa na trgovsko...

pa spomnim se tudi dijakinj trgovske šole...in če njihovo obnašanje primerjam z dijakinjami gimnazije...obstaja razlika...trgovke so bile primitivne! :wink:

tako da...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 30. Dec. 2008 2:15

Tysia napisal/-a:1. Vsi se ne rodimo enaki. Če ne drugače, se razlikujemo po sposobnostih (primer oseb s posebnimi potrebami), pomanjkanje določenih pa je lahko velika ovira.
Od kje potem popularno prepricanje, da so vsi upraviceni do nadpovprecnih plac?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 30. Dec. 2008 2:21

Jochie napisal/-a:
..Evelyn.. napisal/-a:Ja to je pa res ona sama sebi postlala, če ni imela od rojstva danih dobrin, ki so ble teb dane..pamet na višku.
Če te pa boli k***c za vse tukaj saj drugega očitno nznaš odgovorit lahko pa nehaš pisat.

poglej mucka...osnovna šola je obvezna...kar se srednje šole tiče, sem prepričan, da tam, kjer je trgovska je tudi gimnazija, pomeni, da so stroški šolanja za nekoga enaki in da o vpisu odloča le glava, ki pa ni odvisna od premoženja staršev...

kar se pa faksa tiče...ne verjamem, da bi se uspešen dijak odpovedal faksu samo zaradi finančnih problemov, nenazadnje zato, ker obstajajo štipendije, študentska dela, itd,itd...

še vedno trdim, da je trgovka postala trgovka zato, ker ni bila uspešna v šoli ali je bila lena ali....v glavnem faktor njene osebnosti. zadnje, na kar bi pomislil je to, da je trgovka postala trgovka le zato, ker ji doma niso bili sposobni faksa plačat... ne ga kakat...

pa še lastne izkušnje: spomnim se osnovne šole...odlični in pravdobri smo šli na gimnazijo, dobri na ekonomsko šolo, zadostni pa na trgovsko...

pa spomnim se tudi dijakinj trgovske šole...in če njihovo obnašanje primerjam z dijakinjami gimnazije...obstaja razlika...trgovke so bile primitivne! :wink:

tako da...
Ojej zdej si pa dregnu v drek. :) V tem cebelnjaku je ideja, da obstaja mocna korelacija med solskim uspehom ter inteligenco in nivojem obnasanja, cista herezija.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Dec. 2008 7:09

Jochie napisal/-a:bmk, kako si si postlala, tako spiš. s starši ali brez... :wink:

Hvala! Ti imaš s svojim mišljenjem in prijaznostjo najbrž zelo veliko prijateljev.
Jaz sem si postlala vredu in to sama. In ponosna sem na to, da sem kar sem in mi je to uspelo. A ker sem človek mi ni vseeno kako živijo drugi. Kdor sam da nekaj skozi ve kako je to in zato spoštuje tudi sočloveka.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Dec. 2008 7:09

spet podvaja.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 30. Dec. 2008 7:24

PURPLE tvoj post je za bruhat. Čudno zakaj je tebi sploh treba menjat službe, če si tako dobra. In kako delodajalec že na razgovoru ve, da se ti dobro obneseš.
Rada bi videla kje v LJ dobiš stanovanje za 150 eur, še v govcih ga ne dobiš sploh pa s stroški vred, ker so običajno že stroški višji od 150 eur.
Da ti še jaz povem nekaj o moji prijateljici. Ko je bila stara 5 let ji je umrl oče, pri 12 še mama. Vse premoženje skupaj z njo so pobasali sorodniki njenega očeta. Ko je bila stara 18 let so jo vrgli na cesto, ker jo niso bili več dolžni preživljati. Najbrž se ni borila za premoženje,... ker ni imela financ za odvetnike. Pustiti je morala šolo, da je lahko šla v službo in si najela stanovanje. Kasneje spoznala fanta, zanosila, se vpisala v šolo. Ko so v službi zvedeli, da je noseča so jo vrgli iz službe. Sedaj je pustila šolo, ker jo nima s čim plačevati. Njo in otroka bo moral preživljati fant, ki mora doma finančno podpirati še invalidno mamo katero je po nesreči mož zapustil in šel k drugi.
Res najbrž si je sama kriva, ker si je tako postlala.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 30. Dec. 2008 7:36

*purple* napisal/-a:dobivam same dobre šihte.Zakaj?nevem, ker delodajalec verjetno ima kaj od mene, ker mam dobre reference in ker mam dost znanja na različnih področjih.

:D :D :D
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 30. Dec. 2008 8:46

Jochie napisal/-a:kar se pa faksa tiče...ne verjamem, da bi se uspešen dijak odpovedal faksu samo zaradi finančnih problemov, nenazadnje zato, ker obstajajo štipendije, študentska dela, itd,itd...

Štipendije, ki niso vsem dosegljive. Mogoče se je ravno zato odločila za trgovsko šolo, ker je tako dobila štipendijo za gimnazijo pa jo ne bi. Študentska dela je v nekaterih krajih težko dobiti. V mesto ni prevoza, izpita še ni, avta še manj,...
In ni trgovka vsaka, ki je zabita. Mogoče se nekateri odločajo za poklice, ki jih veselijo.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Dec. 2008 8:52

orhideja1 napisal/-a:PURPLE tvoj post je za bruhat. Čudno zakaj je tebi sploh treba menjat službe, če si tako dobra. In kako delodajalec že na razgovoru ve, da se ti dobro obneseš.
.

nevem draga kako vedo, verjetno ker se na razgovoru dobro odrežem :) zakaj menjat službe?če mi ni kej prou, bom menjala, razlogou je veliko.
zakaj za bruhat?ker ne podpiram lenuhou in jambračev?

glede tvoje kolegice...nekak dvomim, da ni dobila nič, ker je otrok prvi dedič in ga noben ne more spodkopat,prav tako ti nihče ne more ničesar ukrast, razen če daš sam, to je pa tvoje krivda ja.
in kot smo že rekli, najlažćje je rečt, da se ne da.za mladega zdravega človeka ni nič nemogoče.
sori sem pač takega mišljenja, ker usak dan opažam, da ni nič ne mogoče, ampak se ljudem enostavno ne da.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 30. Dec. 2008 9:11

Jochie napisal/-a:pa še lastne izkušnje: spomnim se osnovne šole...odlični in pravdobri smo šli na gimnazijo, dobri na ekonomsko šolo, zadostni pa na trgovsko...

Pri nas odličnjaki na: strojno, elektro, komercialno, vzgojiteljsko
Prav dobri na ekonomsko, tekstilno, strojno, gimnazijo ali nikamor
Dobri na računalniško, gimnazijo, frizersko, lesno, gostinsko, zdravstveno
Zadostni: frizersko, gradbeni ali nikamor
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 30. Dec. 2008 9:40

Amm mislim da sem ne kje prebrala, da je ena zelo pametno ugotovila, da stanovanje v lj stane 150 evrov... Od kje vam to?? Pozanimajte se preden nabijate..

Srednješolska izobrazba je danes omogočena vsem... Tudi fakultete so že v večini večjih mest.
Študentsko življenje v oddaljenem kraju je za popi*dit drago... Stroški stanovanja, prevoza, prehrane in da sploh ne naštevam naprej... In če študiraš na zahtevnem faksu, si težko sproti služiš denar za preživetje, brez da bi kakšen evro priložili še starši. Eni imamo to srečo, da nas financirajo starši; drugi je ža nimajo...

Če ti starši nočejo/ne morejo plačevat študija? Lahko se znajdeš drugače, in namesto eksotičnega študija na filozofski fakulteti izbereš nekaj, kar imaš v domačem kraju.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 30. Dec. 2008 9:45

*purple* napisal/-a:tysia, ja je težko zbirat službe dandanes, ampak vseeno prej veš v kaj si se podal ko si pdopisal pogodbo.če si podpisal pogodbo za prodajalko hipšermarketa, potem veš da bo treba delat tud kakšn vikend/praznik, če si podpisal za peka, veš da boš delal večinoma ponoči, če si podpisal za medicinko veš da maš troizmensko delo, kot tudi za proizvodnje, javne prevoze,zdravstvo,klicne centre,razne 24ur/dan dostopne tehnike, veterinarje, cestarje, smetarje,varnostnike, policiste....
takih služb je ogromno, zato se mi zdi res mal neumno, da se spet naprej meče uboge prodajalke.

Drugače tudi jaz zagovarjam tezo, da se "vse da, če se hoče". Želim samo povedati, da je v nekaterih primerih to znatno težje kot v drugih in da je ponavadi v ospredju postavljanje prioritet. Kdaj lahko nadaljno šolanje lahko zapostavljeno zaradi druge vrednote, za katero je bolj pomembno, da se izpolni. Res pa je, da se take osebe ponavadi ne pritožujejo, ampak sprejmejo odgovornost za svoja dejanja.

Fajn bi bilo, če bi bilo več razumevanja do (kar ne pomeni podpiranja) oseb, ki si življenja niso postlale tako kot naj bi si ga.
Zadnjič spremenil Tysia, dne 30. Dec. 2008 10:27, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov