12 urni delavnik

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 22. Jan. 2009 18:56

Mahagonij napisal/-a:
matjazd napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
matjazd napisal/-a:No v Sloveniji ima tretjina ljudi minimalno plačo,
Dej nehi lagat.

Ne se sprenevedat. Prejšnji teden je bil ta problem sprožen v pogovoru s poslanCi DZ.
Bla bla bla...kje je dokaz, da nisi ti te cifre iz svoje riti potegnu? Ni ga.

In vem da nabijas, ker se nikoli nisi dal nobenega vira za nobeno svojo navedbo, ampak si izmisljujes stvari tako, da ustrezajo tvoji ideji kako so ljudje bogi revezi zatirani od kapitalistov in potem to prodajas kot fakte.

Mislim, da to vsak ve razen tebe Mahagonij. Glede na to kako se odpušča in skrajšuje delovnike jih bo pa še več.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 22. Jan. 2009 19:12

cvetkaaa napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
matjazd napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:
matjazd napisal/-a:No v Sloveniji ima tretjina ljudi minimalno plačo,
Dej nehi lagat.

Ne se sprenevedat. Prejšnji teden je bil ta problem sprožen v pogovoru s poslanCi DZ.
Bla bla bla...kje je dokaz, da nisi ti te cifre iz svoje riti potegnu? Ni ga.

In vem da nabijas, ker se nikoli nisi dal nobenega vira za nobeno svojo navedbo, ampak si izmisljujes stvari tako, da ustrezajo tvoji ideji kako so ljudje bogi revezi zatirani od kapitalistov in potem to prodajas kot fakte.

Mislim, da to vsak ve razen tebe Mahagonij. Glede na to kako se odpušča in skrajšuje delovnike jih bo pa še več.

No potem pa pokažite te vire prosim. Najlažje je kar nekaj na pamet govorit to kar tebi kaže v prid.

Jaz imam statistične podatke, ki govorijo, da v Sloveniji samo 22 000 ljudi prejema najnižjo plačo. Če sem prištejemo še delavce zaposlene za določen čas pa dobimo nekje 120 000.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 22. Jan. 2009 22:02

/\/\4t3j napisal/-a:No potem pa pokažite te vire prosim. Najlažje je kar nekaj na pamet govorit to kar tebi kaže v prid.

Jaz imam statistične podatke, ki govorijo, da v Sloveniji samo 22 000 ljudi prejema najnižjo plačo. Če sem prištejemo še delavce zaposlene za določen čas pa dobimo nekje 120 000.

Jaz vem, da precej več ljudi živi na robu obupa kot je statistično prikazano. Ampak ne govorim sebi v prid, niti najbrž nobeden ne, ker revščino je prej kot ne težko priznati in se pogosto prikriva. Sama nisem na robu obupa in vsaj zaenkrat popolnoma zadovoljna s svojo plačo.
O teh najnižjih plačah pa lahko govorimo v narekovajih, ker veliko ljudi dela preko raznih ISSjev, ki delujejo kot posredniki. Firme izplačajo normalno visoke plače, potem tale firma (govorim za konkreten primer firme, ker pač to poznam), pobere do minimalne plače, ki jo dobi zaposleni. Ta minimalec pa zraven vključuje še 1/12 regresa.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 22. Jan. 2009 23:39

/\/\4t3j
A samo 22.000? A to se teb zdi ful mal? Da kakšne družine ne morjo it navadn skoz mesc...tip ti pa res misliš da je v Sloveniji tok folka ko v Ameriki, da rečeš da jih je samo 22.000 :?

Se strinjam da dons težko najdeš šiht, sam sj usaj neki da najdeš. Itq da bom najprej za 800 evrov delala k itq še nimam izkušenj.

Sam a ni določena tut osnovna plača glede na izobrazbo? Nism 100% sam mislm da sm to nekje slišala.
Live your life like you want
zala123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a zala123 » 23. Jan. 2009 8:46

Res ne vem čemu tale predlog, glede na trenutno situacijo. Poznam kar nekaj podjetij, ki so zaradi krize skrajšali delovnik na 36 ur tedensko. Še slabše je tam kjer so odpustili delavce, ker je podjetje propadlo.
Glede plače se mi pa zdi, da je popolnoma nesmiselno primerjati plače v Ljubljani s plačami drugje po Sloveniji. V Ljubljani je 800 eur mogoče malo, kje drugje pa že velik.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 23. Jan. 2009 14:51

da je meni dobit 800 evrov plače bla bi fejst srečna...tu pr nas lahk vriskaš če dobiš celih 600,kar pa je ful redkost v tej situaciji.sam ipak je lublana čist nekej drugega od ene odmaknjene bele krajine.folk,če mate 800evrov na mesec se vam ni treba pritoževat...tle poznam družine,ki imajo skupne prihodke cca 1000eur mesečno in s tem morajo zgurat mesec.pa če zračunamo kulk nanesejo položnce,kulk hrana pa še otroci so v šoli/vrtcu...
ja kaj se pa tega usranega delovnika tiče...eto,moj je bil cel december doma,zdaj pa prtiskajo na njih kot nori.delal bo valda jutr in v nedeljo...bom vidla zdaj kake volje bo ko pride s sšihta pa mi bo vse jasn.
res pa ne vem od kod bruslju ta genialna ideja usred krize...
sam ni straha ne bo nam treba po 12 ur delat...rešli situacijo :)
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 23. Jan. 2009 14:57

Dejstvo je to, da je iz dneva v dan manj tistih, ki prejemajo minimalne plače. Tako da tu bi se lahko strinjal z Mahagonijem.
Prej so imeli minimalno plačo zdaj bodo pa na zavodu..ampak vseeno ne gre zanemariti dejstva, da se procent teh, ki imajo minimalca manjša...torej država dela dobro očitno. :D :D :D
Tako bo dejansko Križaniču uspelo, da bo plača povprečnega zaposlenega znašala 1000€ nekje...samo mi smo si pač drugače interpretirali to njegovo stavčno poved. :lach:
Samo še čakam, da bodo drugo leto objavili sttistične podatke povprečna plača na zaposlenega, ki se bo dvignila statistično. In bodo naredili zaključek, da pa so to rezultati dobrega dela politike iz preteklosti. :lol:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 23. Jan. 2009 23:10

Ja tudi jaz dobim 600 eur, s tem da se že kaže kriza in ne vem kako bo. Medtem, ko mora moj delat še nadure in je vsak dan v službi vsaj po 10 ur, včasih tud več. Moja mami na minimalcu, tašča na 36 urnem delovniku na teden.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 28. Jan. 2009 16:17

ryu10kyu napisal/-a:Dejstvo je to, da je iz dneva v dan manj tistih, ki prejemajo minimalne plače. Tako da tu bi se lahko strinjal z Mahagonijem.
Prej so imeli minimalno plačo zdaj bodo pa na zavodu..ampak vseeno ne gre zanemariti dejstva, da se procent teh, ki imajo minimalca manjša...torej država dela dobro očitno. :D :D :D
Tako bo dejansko Križaniču uspelo, da bo plača povprečnega zaposlenega znašala 1000€ nekje...samo mi smo si pač drugače interpretirali to njegovo stavčno poved. :lach:
Samo še čakam, da bodo drugo leto objavili sttistične podatke povprečna plača na zaposlenega, ki se bo dvignila statistično. In bodo naredili zaključek, da pa so to rezultati dobrega dela politike iz preteklosti. :lol:

seveda je vedno manj takih, ki dobivajo minimalno plačo, ker so že vsi ob službo. Tisti, ki so pa navajeni na mesec full zaslužt se jim pa stolček še ne maje, sploh pa politiki, sj majo še zmer dost zaposlenik da davk plačujejo da so njihove riti poplačane. Pa to kr oni počnejo, bi še js loh počela...samo drek mešajo :x
Live your life like you want
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 18. Mar. 2009 8:33

Cvetkaa to temo lahko spremeniš v 12 urni delavnik na mesec, če bo tako šlo naprej. Žal
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 18. Mar. 2009 22:03

Plače v Sloveniji so zelo slabe.
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 19. Mar. 2009 9:58

sanjaanja napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:No potem pa pokažite te vire prosim. Najlažje je kar nekaj na pamet govorit to kar tebi kaže v prid.

Jaz vem, da precej več ljudi živi na robu obupa kot je statistično prikazano.
Aha dejmo se zdej vn vlect. Sm vas dobil da nabijate 100 na uro.
Ampak taksen je pac nivo na tem forumu. Bog ne dej da bi kdo dejansko navedel cifro ki ima kako zvezo z realnostjo. Ne, dejmo raje kričat skos kako je vse v kurcu pa si potem naknadno zmislit "dejstva" tko da podpirajo naše tuljenje.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 19. Mar. 2009 11:09

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 1:31, skupaj popravljeno 2 krat.
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 19. Mar. 2009 11:24

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 1:31, skupaj popravljeno 1 krat.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 19. Mar. 2009 12:32

lelija napisal/-a:V Sloveniji je prevladujejo ali bogati ali pa revni, srednjega sloja praktično ni.

Točno to, samo da so na Mahagonijevi strani slepi za revne.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov