12 urni delavnik

Vse o politiki od svetovne do domače

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 29. Dec. 2008 16:30

P.S. Mogoče imam srečo, ampak ne poznam niti ene osebe, ki bi bila vesela, če bi zaslužila 400€ mesečno.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Dec. 2008 16:37

^^ Bolš 400 evrov kot pa nič.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Dec. 2008 17:15

/\/\4t3j napisal/-a:
Kaj pa če ne more dobit boljše plačane službe?

obstajajo šole (fakultete), tečaji, karkoli, kjer človek lahko dobi dodatna znanja, ki mu omogočajo najti boljše plačano službo! vsi smo začeli hodit v 1. razred osnovne šole! :wink:
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 29. Dec. 2008 20:03

Jochie napisal/-a:1. vsi se rodimo enaki
2. nihče nikogar ne sili, da mora neko delo opravljati
3. vsak človek sam podpiše pogodbo o delu, v kateri tudi piše za kakšen denar bodo delali ter kdaj bodo delali.

bmk, če mora ena trgovka delat v nedeljo za 400€, ker:
-sama se je odločila, da se bo izučila za trgovko
-sama je podpisala pogodbo o delu

Če bi bilo tako, kot pišeš, situacija v svetu ne bi bila taka kot je. Poleg tega se praksa in teorija lahko močno razlikujeta.

1. Vsi se ne rodimo enaki. Če ne drugače, se razlikujemo po sposobnostih (primer oseb s posebnimi potrebami), pomanjkanje določenih pa je lahko velika ovira.

2. Zna biti res, da neposredno "nihče" ne sili ljudi k opravljanju določenega dela. Je pa prisila v takih primerih lahko posredna. Borba za preživetje? Neugodne življenjske okoliščine, ki so človeka pripeljale do tega? Ipd.

3. Res je. Ampak se moraš zavedati, v kakšnih okoliščinah nekateri podpišejo pogodbo. (V sili hudič muhe žre.) Poleg tega se pogodbe ne drži vedno 100% oziroma zelo redko. Vedno si lahko delovna sila, ki je zamenljiva.

Kdaj je situacija enostavno pretežka (na dolgi rok), da bi oseba lahko upravljala življenje "kot ga želi". Zakaj? Ker se zunanjim okoliščinam, ki so na primer zelo nespodbudne lahko pridruži še duševna bolezen kot posledica (npr. depresija). Tako krog postane sklenjen.

Res je, da se ponavadi da krog tudi razkleniti, je pa potrebno ogromno volje za to (večina si nas verjetno niti predstavljati ne zna koliko). In hitro se lahko zgodi, da "ne uspe".
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 29. Dec. 2008 20:08

Jochie napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:

obstajajo šole (fakultete), tečaji, karkoli, kjer človek lahko dobi dodatna znanja, ki mu omogočajo najti boljše plačano službo! vsi smo začeli hodit v 1. razred osnovne šole! :wink:

Misliš, da mama lahko ob službi in skrbi za svoje otroke, hodi še v šolo?
Tistim, ki niso v taki situaciji je lahko govorit.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 29. Dec. 2008 20:59

sem ji jaz kriv, da je naredila otroke? poslje jebanja nema kajanja...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 29. Dec. 2008 21:00

Ok..tukaj ste sicer malo zašli...tema naj bi bila 12h delovni dan povprečno.
Ampak...kar se Jochieja tiče se povsem strinjam, če mi pa kaj ni okusno je pa človek, ki ima milijon izgovorov zakaj pa njemu v življenju ne gre in milijon razlogov, da sebe označi za žrtev in nemočno osebo, ki je kruto prepuščena usodi, ki se poigrava z njo.
Buci buci bu...boga ali bogi... :cry: :cry: :cry:
Starši so krivi, da sem narkoman...družba me je vedno označevala za črno ovco...politika je kriva, da sem bogi boga...okolje v katerem živim me zavira...starši so krivi, da sem tu kjer sem...otrok katerega imam mi ne dopušča, da se šolam...debilček ali debilka sem in si ne morem zapomniti stvari...
Ti vsi ljudje so zafuranci in zahojenci!!! Iskati izgovore in krivine in iti po najmanjši liniji odpora skozi življenje in jokati, ko ti ne gre...in kriviti vse druge, da ti je grozno v življenju in polno nekih težkih omejujočih stvari je, ki ti stojijo na poti do osebnega uspeha...
Tudi sam kdaj spadam med te zahojence, ko sem len in se mi ne da premakniti ampak se tega zavedam...in spremenim svoj način delovanja in razmišljanja, ker se zavedam da s tem sam sebi škodim in se zbrcam mentalno in poženem naprej.
Najlažje je pasti v cono udobja in reči pa saj mi ni hudega..bo že...kupovati loto srečke in upati na tisti dobitek, da te reši iz bede.
Ej tudi, če zadeneš na lotu si osebnostni bednik in ne izkoriščaš vseh potencijalov, ki ti jih je bog ali ne vem kdo podaril ob rojstvu in skozi življenje! In sramotiš svojega stvarnika, da je sploh dal zeleno lučko, da imaš pravico živeti! Bolje, da se sploh nikoli ne rodiš z takim odnosom do življenja...nič koliko ljudi se rodi z ne vem kakšnimi telesnimi in mentalnimi hibami, pa naredijo več iz sebe, ker so borci v sebi. In nimajo luzerski odnos do življenja...kako sploh ni sram teh ljudi tako delovati in razmišljati kot zguba in žrtev?!

Če sprejmeš službo za 400€ neto jebat ga...dobiš plačano toliko kot si sprejel-a in kaj jokaš. Vmes se uči ali pridobi neka znanja, da boš lahko več zaslužil-a...ne pa čakati na neki čudež, ki ga ne bo...ne bo rokice, ki te bo potegnila iz tam kjer si.
In prej se tega zaveš...prej sprejmeš odgovornost za lastno življenje...prej greš lahko na pot k lastni sreči in izpolnitvi.
Noben politik ali višja sila ti ne bo pomagala...nobena molitev, nobena loto srečka.
Pomagajo ti lahko samo jasni cilj in ga uresničiti enega za drugim. Premnogo ljudi sploh ne ve kaj bi sploh radi v življenju! Prvi korak je vsesti se sam s seboj in si reči..ok tukaj sem..kje bi rad-a bil-a kaj moram za to narediti...in iti po tej poti do naslednjega cilja. To je vsa umetnost življenja!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Dec. 2008 21:10

^^ubistvu lahko.če je volja, se use da.
poznam kar nekaj mamic, ki so kljub otroku in službi, delale/delajo faks zraven, in to uspešno.
žiulenje ni sam služba, družina, ampak se da še use kej drugega.sej nihče ni reku, da naj gredo naprimer na faks, ampak lahko obiščeš tud kakšen tečaj, ki ti lahko precej prav pride.

tysia, ja je težko zbirat službe dandanes, ampak vseeno prej veš v kaj si se podal ko si pdopisal pogodbo.če si podpisal pogodbo za prodajalko hipšermarketa, potem veš da bo treba delat tud kakšn vikend/praznik, če si podpisal za peka, veš da boš delal večinoma ponoči, če si podpisal za medicinko veš da maš troizmensko delo, kot tudi za proizvodnje, javne prevoze,zdravstvo,klicne centre,razne 24ur/dan dostopne tehnike, veterinarje, cestarje, smetarje,varnostnike, policiste....
takih služb je ogromno, zato se mi zdi res mal neumno, da se spet naprej meče uboge prodajalke.
sicer pa kukr vem majo prodajalke ob nedeljah in praznikih še dodatno plačilo in jim ni več tok hudo kukr prej.Ali jebat ga, slovenci smo potrošniški narod in potrošnikom je treba nudit odprta vrata da lahko trošijo.
tle smo spet na uni liniji, katero se mi zdi da je tud Jochie enkrat razlagal v eni drugi temi (o direktorjih &stuff) da direktor gleda na uspeh podjetja in prilive denarja v podjetje, zato tud odpira trgovine takrat ko je jasno največ folka in ga baš briga za delavce.ok, sej ne rečem, mogoče ni fer, ampak takle mamo.pač obstajajo tud take službe, ki niso samo usak dan od sedmih do treh pa vikende frej.in tega bo zmeri več, tud delovnih sobot, tko da se bo marsikje treba na to navadt.

*mala*...pri slovencih se mi zdi, da je dostkrat, sploh zadnje čase, rajš nič in gledanje u luft pa socialna podpora.se pa strinjam, žal...bolje 400 € kot nič in zame tudi velik boljš kot socialna podpora (dokler imam zdravo telo za delo).
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 29. Dec. 2008 22:09

*purple* napisal/-a:ne, enostavno samo nadure.

A pa ti veš, da je lahko nadur največ 20 na mesec?
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 29. Dec. 2008 22:13

le@ napisal/-a:Sploh pa mislim, da je marsikdo tale predlog malce narobe razumel, ni bilo rečeno, da bo delavnik trajal 12 ur, še vedno bo delovnik 8 urni, gre se pa za nadure. Zdaj je delovnik 48 urni, možna so odstopanja, pa nas ima velika večina podpisane pogodbe o zaposlitvah za 40 urni delovnik. tistih 8 ur plusa so pa nadure oz. število nadur, ki jih lahko delavec naredi.

To pa ti precej narobe razlagaš. Delavnik bo trajal 12 ur. In zdaj je delovnik 40 urni in ne 48 urni!!
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 29. Dec. 2008 22:16

/\/\4t3j napisal/-a:Kaj pa če ne more dobit boljše plačane službe?
A ti misliš, da če bi trgovka imela boljšo ponudbo je ne bi sprejela?
Danes se službe več ne izbirajo, ker je že karkšnokoli delo težko dobit.

Se strinjam s tem postom. Eni tukaj govorijo kot, da bi imeli vsi neke veze in se lahko zmišljevali glede službe.

Sem proti 12 urnem delavniku. Mislim, da so razlogi dovolj jasni (sposobnost normalno delati toliko časa, družina,...)
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 29. Dec. 2008 22:19

barbika_444 napisal/-a:Tko da ......... lahko se odpoveš evrom, pa delaš manj, če si pa grebator pa loh življenje na šihtu pustiš. Če trgovka ne more dobit boljše plačane službe, naj gre v manj plačano. Seveda bi izbrala boljšo ponudbo, če bi jo imela....sam izgleda je nima - kar pomeni da ma najboljšo službo ki jo lohk dobi....čemu torej pritoževanje?

Pri nas bi lahko delal v službi noč in dan pa zaradi tega ne bi nič več zaslužil. Nadur ne plačujejo. Itak ti jih pa več kot 20 na mesec po zakonu ne smejo izplačati.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 29. Dec. 2008 22:26

barbika_444 napisal/-a:400 eurov - dost bi jih blo veselih če bi tok dobil. PAč je treba prlagodit življenje svojim zmožnostim......glede na to, kok jih bo zdej ostal brez službe so lohk vesele, da dobijo 400 eurov. Drgač pa ...... stanovanja pucat, likat po gospodinjstvih pa še kej bi se najdl. Moj dedi plačuje gospo 8 er na uro,d a mu spuca stanovanje ker sam več ne zmore. Pa je gospa srednja medicinska sestra drgač. In velik je takih.

Sram te je lahko za takšno rešitev. Vesele, da dobijo 400 eur :eek:
Jaz skoraj 400 eur dam za garsonjero!! Prilagodim zmožnostim, torej ena s 400 eur se potem po svojih zmožnostih lahko preseli v šotor, da ji bo ostalo še kaj za pod zob. In če medicinska sestra še kaj dela zraven jo razumem, ker mogoče ima še otroke zraven za preživet ipd. In ti imaš očitno vsega dovol, če ne bi rajši ti hodila dediju pucat stanovanje.
Najbolj sovražim to da nekaj bluzi nekdo ki ne služi sam denarja in ne živi na svoje stroške.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 29. Dec. 2008 22:27

Jochie napisal/-a:
/\/\4t3j napisal/-a:

In vsi smo meli starše, ki so nam lahko omogočili šolanje. Ne bluzi.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 29. Dec. 2008 22:34

*purple* napisal/-a:^^ubistvu lahko.če je volja, se use da.
poznam kar nekaj mamic, ki so kljub otroku in službi, delale/delajo faks zraven, in to uspešno.
žiulenje ni sam služba, družina, ampak se da še use kej drugega.sej nihče ni reku, da naj gredo naprimer na faks, ampak lahko obiščeš tud kakšen tečaj, ki ti lahko precej prav pride.

Ena trgovka, ki dela na izmene si pa prav lahko privošči šolanje, ki je prvič predrago, drugič je šola samo popoldan in ne na izmene, tretjič nima popoldan vrtca,.. pač vsi nimajo nekoga, ki bi jim vedno stal ob strani in jim pomagal, nekaterim žal ni vse omogočeno in nimamo pravice, da jih obsojamo. Dokler bo pogled in mišljenje na malega človeka takšen kot je pa se bo žal pisalo tako kot se v tej temi piše. Mislim pa da ste iz teme malo zašli.

Vrni se na Politika

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov