Vaš oče & vi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*Laura* - Debatorica
- Na forumu od: 28. 12. 2006
- Kraj: Pariz
mene je oče včeraj zelo razočaral.
ne razume, da imam tudi jaz čustva, da lahko tudi jaz ljubim in da sem lahko tudi jaz ljubljena. včasih bi kar pobegnila od njega, pa ne morem. ker ne vem, kam.
zakaj za vraga se tako boji zame? saj pa nisem več stara 5 let!
nardil me je tako nesamostojno, ker sem bila vedno njegova punčka, da se zdaj sploh ne znajdem. in ko sem končno našla fanta, ki mi veliko pomeni... me zablokira. totalno. neverjetno. obup. ne dovoli mi ničesar...
žalostna
ne razume, da imam tudi jaz čustva, da lahko tudi jaz ljubim in da sem lahko tudi jaz ljubljena. včasih bi kar pobegnila od njega, pa ne morem. ker ne vem, kam.
zakaj za vraga se tako boji zame? saj pa nisem več stara 5 let!
nardil me je tako nesamostojno, ker sem bila vedno njegova punčka, da se zdaj sploh ne znajdem. in ko sem končno našla fanta, ki mi veliko pomeni... me zablokira. totalno. neverjetno. obup. ne dovoli mi ničesar...
žalostna
-
malina2203 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
Jaz se s svojim očetom ne pogovarjam. Ker sem ugotovila da se ne splača bit slabe volje, nervozna in depresivna zaradi take osebe. Ko mi je enkrat zaradi neke neverjetno banalne stvari primazal klofuto sem se odločila da sem z njim končala. Po njegovem opravičevanju in poskusih da bi me "kupil" nazaj, sem sicer na vse skupaj malenkost pozabila. Ampak me je kmalu spomnil na to, ko je ob neki drugi banalni priložnosti izjavil da ga je sram da sem njegova hčerka, da iz mene itak nikoli nič ne bo in navrgel še par kletvic ki niso primerne za objavo. Od takrat naprej zame več ne obstaja.
Mogoče se komu to ne zdi prava rešitev, ampak sama sem veliko bolj srečna odkar se ne obremenjujem več z njim in odkar sem se odločila da me njegove besede ne morejo prizadeti.
Mogoče se komu to ne zdi prava rešitev, ampak sama sem veliko bolj srečna odkar se ne obremenjujem več z njim in odkar sem se odločila da me njegove besede ne morejo prizadeti.
-
Miss M. - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: Supernova Heights
malina2203 kar zaboli me, ko preberem tvoj post
Jaz sem na svojega oceta zelo navezana. Vedno popravi, ce se kaj pokvari, zlomi, razbije. Je precej zascitniski, ko pride do familije. Samo na tem podrocju je pripravljen tvegat vse in razbiti grozeci faktor kot kanto
Drugace pa ga ze od majhnega obcudujem. Je fizicno izredno lep clovek, ampak nikol vzvisen. V druzbi priljubljen, v svojem zivljenju pa izkusil vse od potapljastva, cebelarstva, hribolazenja in plovbe po morju ter letenja. Njegovo mnenje zelo cenim. Zmeraj je bil popularen med otroci, ampak jaz in brat sva zmeraj vedela, da ima naju najraje, to je zmeri pokazal. Tud ce je slo familiji kdaj na tesno, ni dopustil, da bi nam kdaj kaj manjkal. Najbolj pa ga obcudujem zarad spostovanja oz. splosno odnosa, ki ga ima do mami. Nikoli nisem slisala grde besede iz njegovih ust zanjo ali da bi jo grdo pogledal...
Se pa vcasih grdo skregava. Sicer zelo redko in takrat, ko se, me zelo boli... Najrajs bi ga spravila v top in izstrelila na luno. Saj pravijo, da nas ljudje, ki so nam najblizji, se najbolj lahko prizadanejo.
Pa tudi kar se fantov tice, zelo zascitniski... Vendar tega ne jemljem vec resno. Se je izkazalo sicer, da je imel kar prav v nekaj primerih, ko so se neki mladci sukal okol mene... Vendar pri teh letih pri lastni presoji ne rabim vec navodil, kaksnemu nasvetu na mestu pa le prisluhnem, ceprav mu ne priznam
Vcasih, ko delam, me poklice in ga zafrkavam, da sem z nekim tipom. Po moznosti 40-letnim bradatim motoristom.
Tako, da *Laura*, probaj razbrati, ali gre za ocetovsko ljubosumje, ali ima dejansko prav... Da hoce tebi dobro, je najbrz jasno. Ampak, ce se malo postavimo v kožo nasih starsev; imas otroka, gledas ga, kako shodi, mu menjas plenice, ga peljes na prvi dan v solo in nato ti nekega dne pove, da ljubi fanta/punco. Heh. Jaz ti pravim: Go for it. Oce se bo pa sprijaznil, ce bo videl, da si srecna.
Jaz sem na svojega oceta zelo navezana. Vedno popravi, ce se kaj pokvari, zlomi, razbije. Je precej zascitniski, ko pride do familije. Samo na tem podrocju je pripravljen tvegat vse in razbiti grozeci faktor kot kanto
Drugace pa ga ze od majhnega obcudujem. Je fizicno izredno lep clovek, ampak nikol vzvisen. V druzbi priljubljen, v svojem zivljenju pa izkusil vse od potapljastva, cebelarstva, hribolazenja in plovbe po morju ter letenja. Njegovo mnenje zelo cenim. Zmeraj je bil popularen med otroci, ampak jaz in brat sva zmeraj vedela, da ima naju najraje, to je zmeri pokazal. Tud ce je slo familiji kdaj na tesno, ni dopustil, da bi nam kdaj kaj manjkal. Najbolj pa ga obcudujem zarad spostovanja oz. splosno odnosa, ki ga ima do mami. Nikoli nisem slisala grde besede iz njegovih ust zanjo ali da bi jo grdo pogledal...
Se pa vcasih grdo skregava. Sicer zelo redko in takrat, ko se, me zelo boli... Najrajs bi ga spravila v top in izstrelila na luno. Saj pravijo, da nas ljudje, ki so nam najblizji, se najbolj lahko prizadanejo.
Pa tudi kar se fantov tice, zelo zascitniski... Vendar tega ne jemljem vec resno. Se je izkazalo sicer, da je imel kar prav v nekaj primerih, ko so se neki mladci sukal okol mene... Vendar pri teh letih pri lastni presoji ne rabim vec navodil, kaksnemu nasvetu na mestu pa le prisluhnem, ceprav mu ne priznam
Vcasih, ko delam, me poklice in ga zafrkavam, da sem z nekim tipom. Po moznosti 40-letnim bradatim motoristom.
Tako, da *Laura*, probaj razbrati, ali gre za ocetovsko ljubosumje, ali ima dejansko prav... Da hoce tebi dobro, je najbrz jasno. Ampak, ce se malo postavimo v kožo nasih starsev; imas otroka, gledas ga, kako shodi, mu menjas plenice, ga peljes na prvi dan v solo in nato ti nekega dne pove, da ljubi fanta/punco. Heh. Jaz ti pravim: Go for it. Oce se bo pa sprijaznil, ce bo videl, da si srecna.
What's the story, morning glory?
- kafrca
- Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 11. 2006
Miss M., ful lep postek ... mislim da mava kr podobnega očeta, le da moj ni biu tak avanturist (letenje, potapljanje), ker so mu enkrat na smučanju pancarji razpadli in je bogi revež mogu u zoknih do dol in potem na vlečnco...
drugače pa use isto, kar si povedala
I'm very proud of my daddy
drugače pa use isto, kar si povedala
I'm very proud of my daddy
- christianni cruz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 11. 2006
moi oči je tut najbolš na svet !!!!!
velik stvari pučneva skupi-duma kei puprauma, uzun pokosima, auto uperema, pa vliket grema u hribe , pa n morje. alpa se sam zapelema nekam na kusil.
pogovarjama se o vsem.moje težave-njegove težave to use predebatirama. tut č js kei za šolo rabm se z njim zmenm.
pa tko tut za nakupvat gre oči z mani,pa use tko skup delava.
mam pa smolo de se z mami ne zastopm čist nč. tut tko govoriva bl mal.
velik stvari pučneva skupi-duma kei puprauma, uzun pokosima, auto uperema, pa vliket grema u hribe , pa n morje. alpa se sam zapelema nekam na kusil.
pogovarjama se o vsem.moje težave-njegove težave to use predebatirama. tut č js kei za šolo rabm se z njim zmenm.
pa tko tut za nakupvat gre oči z mani,pa use tko skup delava.
mam pa smolo de se z mami ne zastopm čist nč. tut tko govoriva bl mal.
-
Lenna - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 12. 2005
- Kraj: ..tam nekje...
Ko tkole berem kakšne očije imate sem srečna za vse vas, ki ste srečne....
Jaz sem verjetno med tistimi, ki smo glede tega nesrečne.
Moj oče---->od kar pomnim, me ni nikoli vzel v naročje, nikoli mi ni rekel, da me ima rad, nikoli me ni vprašal kako je v šoli, ali mi pomaga pri nalogi, nikoli se ni igral z menoj, nikoli nisem videla ljubečega odnosa do moje mame., nikoli se nismo pogovarjali.....
Spomini nanj v otroštvu in mladosti niso lepi....velikokrat je pijan prišel domov, nas vse prebujal (mamo, brata in mene), grozil,...bili smo vse sam ljudje ne.......
ne spomnim se kdaj smo imeli doma kakšno normalno družinsko fešto.......
Ampak vse to je minilo, spomini pa so žal še vedno ostali zakopani nekje globoko v meni....čeprav sem že odrasla in s svojo izoblikovano osebnostjo, pa bi včasih bilo še kako lepo, če bi me moj oče objel in mi rekel, da me ima rad
lp,
lenna
Moj oče---->od kar pomnim, me ni nikoli vzel v naročje, nikoli mi ni rekel, da me ima rad, nikoli me ni vprašal kako je v šoli, ali mi pomaga pri nalogi, nikoli se ni igral z menoj, nikoli nisem videla ljubečega odnosa do moje mame., nikoli se nismo pogovarjali.....
Spomini nanj v otroštvu in mladosti niso lepi....velikokrat je pijan prišel domov, nas vse prebujal (mamo, brata in mene), grozil,...bili smo vse sam ljudje ne.......
Ampak vse to je minilo, spomini pa so žal še vedno ostali zakopani nekje globoko v meni....čeprav sem že odrasla in s svojo izoblikovano osebnostjo, pa bi včasih bilo še kako lepo, če bi me moj oče objel in mi rekel, da me ima rad
lp,
lenna
...u u u moj mali kakadu...
- kafrca
- Komunikatorka
Lenna napisal/-a:Ko tkole berem kakšne očije imate sem srečna za vse vas, ki ste srečne....
lp,
lenna
am u bistvu mi je ful hudo zate... sploh za tvojo preteklost...
mogoče ga je strah, mogoče ma slabo vest, da je biu nekoč tak (če zdej ni več, je neki na tem) in mogoče ... vsaj moje mnenje... mogoče bi blo pa njemu zlo lepo, če bi se ti kdaj k njemu stisnila...seveda če čutiš da si to zasluži in da bi ti to rada... nikol ni prepozno (sam takrat k smo mrtvi!) ... men je res ful hudo za tiste k nimate takih zlatih atijev k ga mam js... mi trije (js in oba brata) smo za njega use...skos nas brani, se heca, uživa z nami...
probaj...ni greh:)!
držim pesti pa javi se še kaj tu :bussi:
-
Lenna - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 12. 2005
- Kraj: ..tam nekje...
Oj Kafrca ...hvala za tvoje besede :bussi: mi veliko pomenijo
Žal je na stvari tko, da je še vedno isti....če še ne hujši....ko je trezen je kot da nebi znal štet do 5...ko pa spije pa so na vrsti žaljivke, hudobnost...itn...pa še tare ga verjetno to, ker se je mami ločila od njega 7 let nazaj...se pravi po 27 letih zakona..
Če ti odkito povem sploh ne čutim ljubezni in radosti do njega...prej jezo, žalost in bes.....ko je v bližini.
Ampak to so problemi moje preteklosti......če sem iskrena mi je blo dolgčasa zelooo hudo.....že lep čas je od tega, da sem se enostavno s tem sprijaznila...vem, da imam ob sebi prijatelje in prijateljice, ki mi nekako "poskušajo" nadomestiti očetovsko ljubezen - čeprav je ni enake........pa kaj čmo...življenje gre naprej....mislim, da sem mu na nek način odpustila....ampak sam zato, ker sem mu prisodila, da drugače ni znal...ker je bil vzgojen po takem vzorcu.....nevem..mogoče izgovori ali pa kaj drugega.....
Verjamem, da bo moj partner vse drugo kot moj oče, ker si niti približno ne znam predstavljati,da bi moji otroci živeli enako.
lp,
Lenna
Žal je na stvari tko, da je še vedno isti....če še ne hujši....ko je trezen je kot da nebi znal štet do 5...ko pa spije pa so na vrsti žaljivke, hudobnost...itn...pa še tare ga verjetno to, ker se je mami ločila od njega 7 let nazaj...se pravi po 27 letih zakona..
Če ti odkito povem sploh ne čutim ljubezni in radosti do njega...prej jezo, žalost in bes.....ko je v bližini.
Ampak to so problemi moje preteklosti......če sem iskrena mi je blo dolgčasa zelooo hudo.....že lep čas je od tega, da sem se enostavno s tem sprijaznila...vem, da imam ob sebi prijatelje in prijateljice, ki mi nekako "poskušajo" nadomestiti očetovsko ljubezen - čeprav je ni enake........pa kaj čmo...življenje gre naprej....mislim, da sem mu na nek način odpustila....ampak sam zato, ker sem mu prisodila, da drugače ni znal...ker je bil vzgojen po takem vzorcu.....nevem..mogoče izgovori ali pa kaj drugega.....
Verjamem, da bo moj partner vse drugo kot moj oče, ker si niti približno ne znam predstavljati,da bi moji otroci živeli enako.
lp,
Lenna
...u u u moj mali kakadu...
- kafrca
- Komunikatorka
Lenna :bussi:
na našo žalost si staršev pač ne mormo zbirat sami in tut starši ne svojih otrok zato pa je tak, da si nekateri ne zaslužijo svojih otrok ...
prav je da si mu odpustila, verjamem pa čisto da čutiš bes in jezo...nekako ti ni dajal potrebne očetovske ljubezni...glih kontra...
ni važno, kaj ga je takega naredlo...ljubezni do otroka ti nihče ne more uzet in pomembno je da mu to pokažeš... če je blo pa tak pr tebi, da ste bli zmerjani pa še kej drugega, potem ni izgovorov...
nekak mi je hudo za vas, ko take ljubezni niste izkusili, ker je to le en poseben čar... sploh ko veš, da si ljubljen, da bi očka naredu use zate...
upam, da so zdej tvoji prjatli taki, da ti to izgubljeno ljubezen vsaj nekako vrnejo...in da bo partner pravi...tak ki te bo razumel
težko si predstavlam v kaki situaciji si, vem pa da mi je že ful hudo če sma midva z mojim atijem skregana, tak da ...
verjamem da te je ta izkušnja sam boljšo naredla!
good luck dalje ... pa še piši kaj ( magari zs )
na našo žalost si staršev pač ne mormo zbirat sami in tut starši ne svojih otrok zato pa je tak, da si nekateri ne zaslužijo svojih otrok ...
prav je da si mu odpustila, verjamem pa čisto da čutiš bes in jezo...nekako ti ni dajal potrebne očetovske ljubezni...glih kontra...
ni važno, kaj ga je takega naredlo...ljubezni do otroka ti nihče ne more uzet in pomembno je da mu to pokažeš... če je blo pa tak pr tebi, da ste bli zmerjani pa še kej drugega, potem ni izgovorov...
nekak mi je hudo za vas, ko take ljubezni niste izkusili, ker je to le en poseben čar... sploh ko veš, da si ljubljen, da bi očka naredu use zate...
upam, da so zdej tvoji prjatli taki, da ti to izgubljeno ljubezen vsaj nekako vrnejo...in da bo partner pravi...tak ki te bo razumel
težko si predstavlam v kaki situaciji si, vem pa da mi je že ful hudo če sma midva z mojim atijem skregana, tak da ...
verjamem da te je ta izkušnja sam boljšo naredla!
good luck dalje ... pa še piši kaj ( magari zs )
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
moj pa je poženščen poslovnež ful ogromnokrat slišim 'bom pol', 'počakaj', 'pridem takoj(pa ne pride)' in podobno, čeprav ko sem bila mala sva dosti kuhala skupaj in me je ful stvari v gospodinjstvu naučil
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Lenna napisal/-a:Oj Kafrca ...hvala za tvoje besede :bussi: mi veliko pomenijo
lp,
Lenna
Ja no, moj oče mene nikoli ni udaril al pa kej, kar pa bi blo itaq skor nemogoče glede na to da skor nisva mela stikov.
Morm rečt, da me je pa vseeno dostikrat prizadel k sm bla mejhna ker je vedno neki oblublu pa nč iz tega. Recimo k sm ga klicala ce pride na solsko predstavo pa je oblubu da bo pa ga ni blo, pa skoz da bo kej prsu na obisk pa ga ni blo..tko da zdj zarad tega moskim glih ne zaupam prov zlo, sploh ne obljubam in jih vedno testiram oz. jemljem z rezervo.
Sem se pa ze dolgo casa nazaj odlocila, da mu enkrat vse skupaj povem in sem tudi mu, pa nism pricakovala da se bodo stvari izboljsale samo hotla sem dat to iz sebe, da kako more bit tak do svoje hcerke itd. No sej sm ga prov posteno sokirala z vsem skupi ampak sm bla presenecena ker ni znoru al pa me zacel kej nadirat, ampak se je kokr mal opravicu pa reku da se bo potrudu pa tko in zdj me prblizno enkrat na mesec poklice in clo sam od sebe se je spomnu neki narest zame, ocitno cudezi se dogajajo
Je pa tko, da vse skp jemlem z rezervo, mu sicer nekak ne zamerim vec in nism jezna, sm dala to iz sebe mi je pa zal da nekak nikol nisem mela oceta v pravem pomenu besede. Ne vem kaj in kako bo zdj naprej, to bomo se vse vidl ampak od njega nc ne prcakujem vec...bomo vidl v glavnem.
-
_*Jagoda*_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 4. 2007
- Kraj: Slovenija :D
Ja evo jaz sem ena izmed tistih ki tudi več nimam očeta in sicer umrl je v nesreči ko mi je bilo 12 let. Do te nesreče se mi je zdelo da nikoli nisem imela kaj posebnega odnosa do očeta, velikokrat je bil pija nampak nikoli se ni znašal nad nami... danes ga razumem... Vedno sem dobila kar sem hotela ni važno bilo koliko je stalo... kam sem želela iti smo šli... vedno se je najbolj posvečal meni... in enkrat se spomnim se mi je direkt zjokal ker sem imela slab dan in sem prenašala dalje in sem ga na nek način (ostro sem odgovarjala na vprašanja) užalila in se je pričel jokat... ok ne da bi očitno jokal ampak videla sem kako so mu solze polzele. Ko ni bil pijan kar je tudi velikokrat bilo še posebaj če je bil na dopustu smo se imeli super, hodili smo na izlete, se sprehajali po hribih vse kar je bilo možno... in danes vidim da je veliko na moje tedanje mnenje o atiju vplivala mama ker sem bila stara 12 let in še manj in se je pred mano na njega drla ko je bil pijan, on je le bil tiho in gledal v tla... jaz več noči že kot otrok nisem spala ker se je mama drla na njega... lahko bi pisala o naših problemih in veselih trenutkih cele litanije ampak itaq bv... je že prepozno.. ampak če bi še imela eno priložnost popraviti napake bi jih takoj in bi mu bolj izkazala ljubezen.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov