Varanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Rhea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 10. 2004
- Kraj: Frigate Bay
Horus napisal/-a:Ce uporablja clovek poskuse samomora kot obliko klica na pomoc je clovek psihicno bolan in je za v kako ustanovo. To je ravno tako moteno obnasanje kot psihopatsko obnasanje, le da je to pac samodestruktivno namesto destruktivno.
Itak, da je, tega nihce ne zanika. Pupa je malo "din-don" v glavo.
Po drugi strani je pa nas Corleone "din-don, din-don" v glavo in vam se zdi to se pohvalno.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Horus napisal/-a:Ce uporablja clovek poskuse samomora kot obliko klica na pomoc je clovek psihicno bolan in je za v kako ustanovo.
Ja - ampak brez predsodkov do ustanove, ki jo omenjaš. Dejansko rabi usposobljene ljudi, ki znajo pomagati. Takih je malo.
Horus napisal/-a:To je ravno tako moteno obnasanje kot psihopatsko obnasanje, le da je to pac samodestruktivno namesto destruktivno.
Dosti raje imam samodestruktivne ljudi, kot pa navzven destruktivne.
Samodestruktivni uničujejo le sebe.
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:57, skupaj popravljeno 1 krat.
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Horus napisal/-a:Ce destruktivni unicujejo tiste, ki si to zasluzijo, je tudi destruktivnost OK.
Za opredelitev škodljivih ravnanj in njihovo preprečevanje imamo zakonodajno, izvršilno in sodno oblast. Temu služi država. To, kar ti opisuješ, je "vigilante justice", in je škodljivo iz istih razlogov.
Če država ne funkcionira - ne preprečuje dovolj učinkovito škodljivih ravnanj - potem je treba popraviti državo, ne pa jo podminirati tako, da vsak vzame pravico v svoje roke.
En ključnih problemov tu je, da en sam človek, sploh v afektu, ne more vedeti, kaj je primerna kazen, katera ravnanja so dejansko škodljiva in katera ne.
Horus napisal/-a:(In ja, dejansko primerjam tiste, ki varajo, s skodljivci)
Varanje imamo v DNA.
Za naše gene je najbolj koristno, da sami varamo - da moški širimo okoli svojo spermo, da ženske dobijo pester genetski material - medtem ko v javnosti na vse pretege govorimo o vrednotah in zvestobi, da bi nam naš partner bil zvest.
Ta dvoličnost je v naših genih in je logična posledica evolucijskih pritiskov.
Tvoja želja po tem, da bi kaznoval nezveste, ni nič drugega kot še en evolucijski pritisk.
Objektivno je vseeno, kdo s kom fuka. Seks ničesar ne uniči.
Reakcije na seks so tiste, ki uničujejo.
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Horus napisal/-a:Da ne bo pomote. Sem zagovornik odprtih zvez. Tudi poliamorizma. Vkolikor je to obema partnerjema jasno in se oba s tem strinjata.
No - da ne bo nesporazuma, tudi jaz nisem zagovornik varanja. Ena mojih najvišjih vrednot je resnica; kar pomeni, da v karakterju cenim konsistentnost, in v zvezi cenim iskrenost.
Ampak ti si take, ki varajo, enačil s škodljivci, ki jih je treba kaznovati (uporabil si celo izraz uničiti).
Jaz pa mislim, da razumem, zakaj se varanje zgodi:
Horus napisal/-a:Varanja s tem nikakor ne moremo enaciti, v DNK pa nimamo varanja ampak ne-monogamnost.
... no → varanje se zgodi zato, ker imamo v genih ne-monogamnost; mentalno pa nismo dovolj zreli, da bi se temu uprli, ali pa si našli odnos, kjer ne-monogamnost ni varanje.
Dosti k temu pripomorejo tudi družbeni pritiski, ki obsojajo ne-monogamnost, tako da ljudje niti ne pomislijo, da obstaja konsistentna in iskrena alternativa.
Horus napisal/-a:Torej, ce npr. tvojo hcerko posilijo v muslimanski drzavi in jo nato za to obsodijo in kamenjajo do smrti ne bos cutil nobene potrebe po vigilantizmu? Ce si res tako mocen karakter svaka cast. Jaz se ne bi trudil s spreminjanjem ureditve ampak bi sel rezat jajca.
Iskreno rečeno... meni se to zdi podoben scenarij, kot da bi moja hčerka šla v gozd, pa jo tam raztrgajo volkovi. Volkovi to pač počno. Ali naj se zdaj ganjam po gozdu in jih iščem?
Da ne omenjam tega, da volkove lahko streljaš, ljudi v tuji državi pa ne, ker tam veljajo njihovi zakoni. Le kaj bi dosegel, če bi se jim poskušal maščevat?
Razen tega si dal primer, v katerem je storjena dejanska škoda - posilstvo, umor nedolžne osebe - in to primerjal z varanjem, kjer je škoda samo v glavi.
Horus napisal/-a:In ja, varanje je (lahko) direktno skodljivo. Ce vara zenska, se lahko zgodi, da moski skrbi za tuje potomce.
To ni škodljivo za moškega, temveč samo za njegove gene. Geni niso oseba.
Horus napisal/-a:Ce vara moski, pa se lahko zgodi, da sredstva, ki bi jih namenjal njej in njenim potomcem, grejo za druge potomce.
Spet - geni niso oseba.
Razen tega imamo danes kontracepcijo, da se prepreči točno to.
(Čeprav je mogoče res, da dosti varajočih kontracepcije niti ne uporablja.)
No, ampak če se hočeš prepričati, da je tvoj otrok res tvoj → test očetovstva.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Horus napisal/-a:To, da si bila stara 16 let z mojega vidika ni opravicilo. Jaz pri 16 nisem pocel takih oslarij, pa ste baje zenske bolj zrele k tipi pri istih letih
Meni se to ne zdijo oslarije. Mladostniško raziskovanje, pač.
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Horus napisal/-a:Well, malcek neprimerno sem se izrazil s tistim unicenjem. Withdrawn.
OK.
Horus napisal/-a:Ce smo mentalno dovolj zreli, da nekoga ne ubijemo, ker se je vrinil v vrsto, smo lahko tudi mentalno dovolj zreli, da ne varamo. Ampak mogoce je catch prej v tem, da so posledice varanja manj hude kot posledice umora?
Ljudje smo zmedeni, dokler si ne izoblikujemo lastnih stališč. Do takrat počnemo tisto, kar smo se naučili od ljudi okoli sebe. Ljudje okoli nas so veliko bolj konsistentni glede nesprejemljivosti umorov, kot so glede nesprejemljivosti varanja.
Nekateri ljudje nikoli ne razvijejo svojih stališč glede česarkoli, temveč se vedno ozirajo po drugih. Taki ljudje bodo vedno zmedeni. Ker naša okolica pošilja mešane signale glede sprejemljivosti varanja, nikoli ne bodo za ziher vedeli, ali je res narobe varati ali ne.
Horus napisal/-a:Nisem vprasal, ali je vigilantizem racionalna zadeva ampak ali ne bi cutil nobene potrebe po njemu.
Čutil bi jezo in še kup drugih negativnih čustev. Ampak samo zato, ker nekaj čutiš, ne pomeni, da moraš ravnat v skladu s tem.
Horus napisal/-a:Fizicna skoda da je hujsa od mentalne? Nevem no. Raje vidim, da me nekdo fizicno pretepe, kot pa da me spravi v mentalno stanje, v katerem bi se nekomu tako kruto masceval.
Ženska ga ni spravila v to mentalno stanje. Ravno to poskušam izpostaviti. Njegov odziv ni bil normalen, je bil psihopatski. To ni zato, ker bi ga ženska varala na nek nepredstavljivo grozen način. Enostavno je seksala z nekom drugim. Odzvati se s takimi čustvi, kot se je on odzval - to ni normalno.
A če bi jo polil z bencinom pa zažgal, potem bi bil tvoj argument tudi: "Oh, ubogi on. Ga je morala pa res hudo prizadeti?"
Horus napisal/-a:Nesirjenje genov je iz vidika zelje po potomcih skodljivo za moskega. Da ne omenjam, da zenska, ki zanosi s kakim luzerjem, za otroke pa nato skrbi njen moz, na primer kaksen visokointeligenten moski, direktno skoduje prihodnosti cloveske vrste, ker se zaradi nje siri slab genetski material namesto dobrega.
Torej → naj moški, ki jih skrbi, da res vzgajajo svoj genetski material, uporabijo test očetovstva. Če je negativen, naj se ločijo, ali dajo otroka v posvojitev in naredijo novega.
Horus napisal/-a:Posledice tega karikirano prikaze film Idiocracy.
Idiocracy je zabaven film in mi je všeč. Nima pa osnove v realnosti:
http://xkcd.com/603/
Horus napisal/-a:Zenska pa ima, ce moski vara, spet direktno skodo, saj ji moski ne posveca toliko pozornosti in financnih sredstev, kar pomeni, da si lahko manj privosci, poleg tega pa verjetno cuti tudi custveno deprivacijo.
Ne moremo zahtevati od partnerja, da nam da več, kakor nam da. Če hoče dati svoje prijateljstvo, ljubezen, seks komu drugemu, potem ga lahko zapustimo. To je to.
Partnerjev ne kamenjamo zaradi tega, ker nismo zadovoljni s kvaliteto storitve, ki nam jo nudijo.
Horus napisal/-a:Meni se zdi to skoda. Ocitno tudi drzavi, saj sicer zakonodaja ne bi predvidevala financne podpore po locitvi.
Moj vtis je, da finančna podpora po ločitvi služi temu, da finančno šibkejši partner ne postane brezdomec.
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov