Varanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:57, skupaj popravljeno 1 krat.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
posledice? no ja, ocitno ji ni blo tok do tega tipa, ce ga je prevarala
al jo je ze prej nehal privlacit, al pa je ni dovolj zadovoljil v postelji
alkohol pac NI izgovor
to da se je hotla ubit pac kaze na to da je rahlo motena, zdaj je nabrz ze popolnoma vredu, in ma kaksnega boljsega tipa
njegovo ''mascevanje'' pa kaze na njegovo hudo nesamozavest, ker jo je mogu 5x bolj zabit kot je ona njega. da si zopet napihne ego
ker ga je tako prizadela, da se je raje ukvarjal s tem kako bo on njo se bolj, kot da bi prebolel
potem je pa ''preboleval'' iz zadoscenja, ko je ona poskusala delat samomore 

to da se je hotla ubit pac kaze na to da je rahlo motena, zdaj je nabrz ze popolnoma vredu, in ma kaksnega boljsega tipa

njegovo ''mascevanje'' pa kaze na njegovo hudo nesamozavest, ker jo je mogu 5x bolj zabit kot je ona njega. da si zopet napihne ego

- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Horus napisal/-a:Ti se koncentriras na to, kaj je naredil. Jaz pa se vprasam, kako zelo ga je morala zenska prizadeti, da jo je bil sposoben kljub stirim letim ljubezni tako uniciti.
To, kako močno je bil zaradi njenega varanja prizadet, pove več o njem, kot o njej.
Njen namen ni bil, da ga prizadene. Prav tako ni mogla vedeti, kako močno bo prizadet.
Ljudje na takšne dogodke različno reagirajo.
Marsikakšna odrasla, uravnovešena oseba bi takšen incident vzela kot znak, da partner v zvezi ni zadovoljen, in bi poskušala identificirati in razrešiti težave s pogovorom. Marsikakšna zveza je že šla skozi to in je prišla na drugi strani ven cela in uspešna.
Če nimaš moči, da bi takšen incident razumel; ali če vidiš, da partner ni resen; potem je čisto sprejemljivo, če iz veze izstopiš.
Ampak dva meseca planirati partnerju maščevanje je pa nekaj, kar ima namen izključno povzročati bolečino, in je odveč.
Horus napisal/-a:Ko sem jaz koncal zvezo z bivso, po treh letih, sem se nekaj mesecev kasneje pazil, da je ja ne bi na kakrsenkoli nacin prizadel, ko sva na primer bila na istih prireditvah ali pa se srecala. Ne predstavljam si bolecine, ki bi me pripravila do tega, da bi izpeljal nekaj takega.
To je zato, ker nisi psihopat. To je zato, ker imaš empatijo in sočustvuješ tudi s svojo bivšo partnerko; ne le sam s sabo.
Horus napisal/-a:Sicer pa ti ocitno zagovarjas, da je namen bolj pomemben od posledic, ceprav so te vnaprej znane.
Ne, posledice so bolj pomembne od namena.
Ampak ti v bistvu govoriš o nečem drugem. Samoumevno se ti zdi, da se človeka, ki je nekaj povzročil, kaznuje. In sicer tako, da se mu vrne tisto, kar je povzročil, in to mogoče še večkratno.
S tem se pa seveda ne strinjam, ker je nesmiselno. Če nekdo po nesreči povozi tvojega psa, potem ni primeren odziv, da še ti greš (namenoma!) povozit njegovega; ali pa če nima psa, mogoče kar njegovega otroka.
Veš, da to ni niti civilizirano, niti smiselno. Je odvečno povzročanje bolečine. Je brez smisla, je brez namena, je brez pozitivnih posledic.
Horus napisal/-a:In je torej psihopatsko poslati cloveka, ki je nekoga ubil, v zapor do smrti?
Psihopatsko je prizadejati večjo bolečino, kot pa je potrebna za dosego zaželjenega cilja.
Psihopatsko je, da ti je cilj bolečina.
Cilj ti mora biti neko zaželjeno, verjetno prijetno stanje ali situacija.
Če najlažja pot do tega stanja zahteva bolečino, potem je ta bolečina smiselna.
V primeru BHawkove punce gre za nepotrebno in nesmiselno bolečino, ki je namen sama sebi. To je psihopatsko.
Horus napisal/-a:Tocno je vedela, da ga bo prizadela, pa je vseeno to naredila. Nihce mi ne bo govoril, da je karakter lahko tako sibek, da clovek zaradi tega vara.
Vtis imam, da poznaš zelo malo labilnih ljudi s šibkim karakterjem. Samoumevno se ti zdi, da ima vsak popoln nadzor nad samim sabo, kar pa ni res. Mnogo je takih, ki s(m)o švoh; ali nasploh, ali v določenih okoliščinah, ali v različnih obdobjih življenja.
Takšno ravnanje, kot je njeno - varanje, poskusi samomora - so dokaz šibkosti. Temu je težko oporekati. Močna oseba ali ne bi varala, ali pa bi sprejela posledice, ko se zgodijo.
Horus napisal/-a:Se pa strinjam, da je clovek imel mocan karakter, da je bil sposoben 2 meseca to planirati. Ampak zakaj bi pa tiste, ki varajo, morali pustiti brez kazni?
Ha. Kaj pa če bi naredili kar tako kot muslimani? Če se ženska kaj prekrši, jo pač fentajo. Še "uboj iz časti" se temu reče. Mogoče bi kar to uvedli, pa naj en partner drugega ubije, če je bil varan.
Njim se zdi to popolnoma upravičeno, saj je bolečina, ki jo ženska tipu povzroči z varanjem, neznosna. Njegova čast je prizadeta in edini način, da se njegovo čast opere, je, da ženska umre. A ni to logično?
Seveda ni!
Varanje ne povzroči nobene fizične škode. Trpljenje, ki ga varani partner čuti, je odvisno v celoti od njega samega in od tega, kako hudo to vzame.
Horus napisal/-a:V eni drugih tem je ena punca napisala, da ce bi dobila tipa z drugo, bi mu odrezala jajca, pa je ni nihce zmerjal z psihopatko.
Tudi jaz BHawka ne zmerjam s psihopatom, temveč pravim, da je njegovo ravnanje bilo psihopatsko. In da, tudi izjava te punce je psihopatska.
Če bi mu zares odrezala jajca, bi šla tudi v zapor, kakor je prav.
Horus napisal/-a:Cisto subjektivno pa je moje mnenje, da si je ona to zasluzila in da je on to (v vsej svoji krutosti) izpeljal kot najboljsi mafijozo vendetto cez nekaj desetletij.
Preveč gledaš mafijske filme. V realnosti mafijsko ravnanje nima pozitivnih posledic za nikogar vpletenega.
- Rhea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 10. 2004
- Kraj: Frigate Bay
Horus napisal/-a:Mascevanje je zelo naraven instinkt. Kaj se zgodi, ce volk, ki ni alfa, alfi ukrade hrano, ko ta ne gleda, alfa ga pa potem dobi? Bogi ne-alfa
Kaj naredijo starsi, ko otrok naredi nekaj, kar jim ni vsec? Lahko ga udarijo, lahko mu odvzamejo najljubso igraco, hausaretirajo... Ampak vedno tisto, kar ga najbolj prizadane. Otroku, ki prezivi cele dneve na racunalniku, ziher ne bojo dali hausarest ampak racunalnik-arest.
Pa ne govoriti o tem, da je to vzgoja in s tem nekaj drugega. Vzgoja je nacrtno in premisljeno prizadevanje take ali drugacne bolecine kot konsekvenc za negativno obnasanje. Ze stereotipen je stavek "Samo cakaj, da pride ati iz sluzbe". To je basically isto, kot je naredil nas kolega tamle zgoraj oz. v bistvu se hujse, saj tako otrok cel dan v strahu caka, kaj bo, medtem ko je una gospodicna prevarantska imela se celo dva meseca miru.
Osnovna pravila za zivljenje na zemlji - ne razp*zdi nekoga, ki je mascevalen in hkrati pametnejsi od tebe. Po 4 letih je gospodicna ze gotovo poznala osebnost svojega dragega, zato si je za posledice kriva popolnoma in izkljucno sama.
Razumem, kaj hoces povedat. To, da se je hotela ubit, obesit, unicit, whatever, je njena stvar. Ce se mene vprasa, samo odraz njenega sibkega karakterja in bezanja pred posledicami.
Kar hocem povedat je, da je njegovo planiranje prizadejanja bolecine nekomu za moje pojme psiholosko neuravnoveseno ter posledicno s takim clovekom v zivljenju ne bi hotela imeti nic. Niti kot prijatelja. Je pretirano negativna custvena reakcija, poleg vsega pa se do potankosti planirana.
Ona pa pomojem, ko se je porivala z onim babjekom, ni razmisljala "uh, ja, kako ga prizadevam, uh ja, kako ga bo bolelo, uh ja mi PRIHAJA NA TO".
On si ga je pa 2 meseca custveno drkal na bolecino, ki jo bo nekomu prizadel.
Sick.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Horus napisal/-a:Kaj naredijo starsi, ko otrok naredi nekaj, kar jim ni vsec? Lahko ga udarijo, lahko mu odvzamejo najljubso igraco, hausaretirajo... Ampak vedno tisto, kar ga najbolj prizadane.
Bolečina, ki je povzročena iz vzgojnih namenov, je ravno dovolj velika, da doseže efekt, in nič večja. Vsekakor ni tako velika, da se vzgojni subjekt pod njo zlomi.
Če bi bil njegov namen povzročiti bolečino z namenom vzgoje, bi mu bilo kasneje žal, ko je ugotovil, da se je ženska zlomila. Ni mu žal; še ponosen je. Ergo, njegov namen ni bil vzgojen.
Če bi bil njegov namen vzgojen, bi razen tega bolečino povzročil takrat, ko se je ženska prekršila, zato da poveže slabo odločitev s slabim rezultatom. Namesto tega je z maščevanjem zavlačeval dva meseca. To ni bilo zato, da bi jo prizadel vzgojno, ampak zato, da bi jo zlomil.
Obstajajo tudi smiselne meje, koliko truda je vredno investirati v vzgojo nekoga drugega. Te meje so še manjše, če gre za nekoga, s katerim ne boš imel skupne prihodnosti.
Čisto dovolj vzgojno bi bilo, če bi jo pustil, potem ko je izvedel. Vse, kar je naredil več, je bilo maščevalno.
Horus napisal/-a:Osnovna pravila za zivljenje na zemlji - ne razp*zdi nekoga, ki je mascevalen in hkrati pametnejsi od tebe. Po 4 letih je gospodicna ze gotovo poznala osebnost svojega dragega, zato si je za posledice kriva popolnoma in izkljucno sama.
Seveda si je za posledice kriva sama. Saj si je tudi sama izbrala njega za partnerja.
Ampak njegovo ravnanje je bilo psihopatsko.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 29. Sep. 2009 19:15, skupaj popravljeno 1 krat.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
tale njegova izjava zmaga:
ful ti je blo tezko ta dva mesca, ampak zdaj so njena samomorilska nagnjenja itak odtehtala ta ''trud'' kajne
(
) se enkrat: bolno...
BHawk napisal/-a:Jst sem imel problem še dva meseca gledat punco katera me je prevarala v oči. Si predstavljaš kako je*eno je to težko? Postavi se v mojo kožo
ful ti je blo tezko ta dva mesca, ampak zdaj so njena samomorilska nagnjenja itak odtehtala ta ''trud'' kajne

-
*Lara* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 3. 2007
Konec koncev tud on ni mogu vedt ali bo punca SLPOH trplela in KAKO...Lahko bi ona enostavno bla happy in šla naprej...
Očitno ta punca v življenju ni mela možnosti občutiti tisto bolečino, ko zveš da si bil prevaran. To tako boli, da bi se najrajši skozlal...
Tip naj bi si na njen račun napumpal ego.. A res? Pomojm si ga je pa punca napumpala, ker je vidla da je še enmu tipu privlačna in je blo treba skoristit in tako uničit svojga fanta.
Meni osebno se zdi to maščevanje fanta dobesedno "zob za zob". Ker ko sm jz zvedla, da me je fant prevaral, me je prav tako bolelo kot to punco, ki si je rezala žile...samo da si jih pač nism rezala...Ona pa je najbež bla šibkejši karakter in ni prenesla take bolečine. Pomojm bi si ona žile rezala v vsakem primeru..četudi bi jo tip pustil tisti hip, ko bi zvedel za prevaro...
Očitno ta punca v življenju ni mela možnosti občutiti tisto bolečino, ko zveš da si bil prevaran. To tako boli, da bi se najrajši skozlal...
Tip naj bi si na njen račun napumpal ego.. A res? Pomojm si ga je pa punca napumpala, ker je vidla da je še enmu tipu privlačna in je blo treba skoristit in tako uničit svojga fanta.
Meni osebno se zdi to maščevanje fanta dobesedno "zob za zob". Ker ko sm jz zvedla, da me je fant prevaral, me je prav tako bolelo kot to punco, ki si je rezala žile...samo da si jih pač nism rezala...Ona pa je najbež bla šibkejši karakter in ni prenesla take bolečine. Pomojm bi si ona žile rezala v vsakem primeru..četudi bi jo tip pustil tisti hip, ko bi zvedel za prevaro...
- Rhea
- Komunikatorka
Torej, nauk zgodbe, ce partnerja prevaras in vpliva na tvoje dojemanje zveze, je:
a) ne povej partnerju, furaj dalje zvezo, delaj se kot da ni nic
b) ne povej partnerju, zvezo prekini v filmskem stilu: "It's not you, it's me..."
c) karkoli drugega kar ne vsebuje iskrenosti
a) ne povej partnerju, furaj dalje zvezo, delaj se kot da ni nic
b) ne povej partnerju, zvezo prekini v filmskem stilu: "It's not you, it's me..."
c) karkoli drugega kar ne vsebuje iskrenosti
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

-
*Lara* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 3. 2007
Ja...se strinjam s Hurusom...
Verjamem pa da ji je blo tud zlo žal da je storila prevaro in je bilo rezanje žil še zadnja rešilna bilka, da bi zadržala fanta pri sebi. Tudi kesanje zna zlo bolet in sekrianje, da si storil to glupo dejanje...
Prevara bolj boli kot sam razhod....
Verjamem pa da ji je blo tud zlo žal da je storila prevaro in je bilo rezanje žil še zadnja rešilna bilka, da bi zadržala fanta pri sebi. Tudi kesanje zna zlo bolet in sekrianje, da si storil to glupo dejanje...
Prevara bolj boli kot sam razhod....
Zadnjič spremenil *Lara*, dne 29. Sep. 2009 21:02, skupaj popravljeno 2 krat.
- Rhea
- Komunikatorka
BHawk napisal/-a:dva meseca jo še bolj navezoval nase, tako da je bila še bolj zaljubljena, potem jo pa enkrat povabil na večerjo v reees lepo restavracijo, ter ji po večerji in plačanem računu rekel da je med nama konec, zato ker je bila ravno takrat obletnica 2 meseca ko me je 1. prevarala.
Ti, samo nek hud playboy pa nisi, eh? Cela dva meseca potreboval za tole... c c c
1. mesec bi bilo po mojem mnenju dosti bolj simbolicno.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
Horus napisal/-a:Bom pa se dodal, da se zenska ocitno ni hotela fentat ampak je hotela pozornost. Ce se resnicno clovek hoce ubit, bo poskrbel, da ga ne bo nihce mogel ustaviti. Zile si je ravno tako enostavno prerezati nekje na samem v gozdu npr., kot nekje, kjer je ogromno ljudi okoli.
Če pride človek tako daleč, da uporablja poskuse samomora kot obliko klica na pomoč, to pomeni, da zelo trpi. Tak človek ne more sam, rabi pomoč. Tak človek je že zlomljen.
- Horus
Uživajte še naprej
Lep pozdrav od Horusa 

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov