Ustvarjanje družine
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
*lilica* napisal/-a:Pontifex Maximus napisal/-a:Bi bil pa ful vesel, če bi npr. zdj zvedu, da je moja noseča pa tko...
Pa bi bla ona tud vesela?
No, vsekakor je to lepo, da bi bil vesel
Ne, mislm, da ne bi bila navdušena, če bi bla zdj noseča, k prav, da bova še mal počakala, da ona faks nardi, pol pa nekej bo počas...takrat bom pa jest že tam nekje 30 star...torej star
-
*lilica* - Cosmopolitanka
Pontifex Maximus napisal/-a:*lilica* napisal/-a:Pontifex Maximus napisal/-a:Bi bil pa ful vesel, če bi npr. zdj zvedu, da je moja noseča pa tko...
Pa bi bla ona tud vesela?
No, vsekakor je to lepo, da bi bil vesel
Ne, mislm, da ne bi bila navdušena, če bi bla zdj noseča, k prav, da bova še mal počakala, da ona faks nardi, pol pa nekej bo počas...takrat bom pa jest že tam nekje 30 star...torej star
Eh to pa še ni taka starost za moškega
-
Oh, je je...to so že srednja leta...
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
jullia_ napisal/-a: Ampak če bi moji starši čakali, da si bodo lahko privoščili enoprostorca, amortiziran otroški voziček za 500 evrov, prenosno posteljico,... bi bila jst danes v vrtcu, ne pa na faksu.
Nič od tega nimam. Imam pa otroka. In prav nič vesela nisem, ker živim pri starših in sem jim v breme. Pametno si je prej urediti stanovanje.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Ne poznam tvojih razmer in ne trdim, da si vsi lahko privoščijo otroka. Se mi pa zdi precej bolj pošteno, da nekdo prizna, da si otroka pač (še) ne želi, kot je to naredila Mimi_M, kot pa da se izgovarja na pomanjkanje financ, hkrati pa pol plače pusti v Cityparku in počitnice preživlja v Sharm el Sheiku.
Potrebuješ stanovanje in redni dohodek, to se popolnoma strinjam. In poleg tega je res, da je do stanovanja danes bistveno težje prit, kot je bilo včasih. Ampak še vedno sem pa mnenja, da so danes tudi prioritete drugačne in pri življenjskem slogu velikega deleža Slovencev med 20 in 30 leti ni čudno, da si otroka ne morejo privoščit, ker denar namenjajo v popolnoma druge namene.
Potrebuješ stanovanje in redni dohodek, to se popolnoma strinjam. In poleg tega je res, da je do stanovanja danes bistveno težje prit, kot je bilo včasih. Ampak še vedno sem pa mnenja, da so danes tudi prioritete drugačne in pri življenjskem slogu velikega deleža Slovencev med 20 in 30 leti ni čudno, da si otroka ne morejo privoščit, ker denar namenjajo v popolnoma druge namene.
-
cvetkaaa napisal/-a:Pontifex Maximus napisal/-a:Oh, je je...to so že srednja leta...
To so zdaj zgodnja leta za otroka, za moškega.
Smola. Po svoje...Meni se to zdi že kar velika starost, ko si že utrujen od študija, dela...Potem pa pride majhen otrok...potem pa si star že tam 45-50, ko je tvoj otrok v najbolj divjih letih...ti pa še bolj utrujen...Ko pa se osamosvoji (glede na to, da gredo leta navzgor), si pa že z eno nogo v grobu...namesto, da bi užival...
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
jullia_ napisal/-a:Ne poznam tvojih razmer in ne trdim, da si vsi lahko privoščijo otroka. Se mi pa zdi precej bolj pošteno, da nekdo prizna, da si otroka pač (še) ne želi, kot je to naredila Mimi_M, kot pa da se izgovarja na pomanjkanje financ, hkrati pa pol plače pusti v Cityparku in počitnice preživlja v Sharm el Sheiku.
Mislim, da si Mimi otrok sploh ne želi. Kar jo ne obsojam. Vsak ima svoje želje.
Ne vem, če toliko denarja gre v druge namene. Vsaj kar poznam moje kolegice ne.
Je pa tako, če nisi na svojem in brez otrok, si lahko marsikaj privoščiš. Kar pa še ne pomeni, da če si nič ne privoščiš in si vse daš na stran, da pa imaš potem za stanovanje in otroka.
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Pontifex Maximus napisal/-a:Ne, mislm, da ne bi bila navdušena, če bi bla zdj noseča, k prav, da bova še mal počakala, da ona faks nardi, pol pa nekej bo počas...takrat bom pa jest že tam nekje 30 star...torej star
Na to bi pa mogu mau prej mislt, ko si začeu z njo... Ne bo se menda ona svoji mladosti odpovedala, sam zato da ti ne boš star očka? No sicer pa lepo, da je ne forsiraš al pa kej.
-
Ne bo se menda ona svoji mladosti odpovedala, sam zato da ti ne boš star očka?
Oh, ne...tega sploh ne prčakujem. Ko bo pa bo
- Noelia
- Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
Po 30. Sigurno jih ne bom imela dokler ne bom imela lastnega stanovanja in službe. Planiram, ker si danes lahko to privoščimo.
Ne vem zakaj bi obsojali tiste, ki se odločijo, da otrok ne bodo imeli. Bolje kot tisti, ki jih ne želijo, a jih imajo, ker mislijo, da je to pač nekaj kar mora vsak dat skozi. Morda jih imajo zato, da jih ne bi označili za čudaške in sebične. Zakaj nekateri zahtevajo, da se vsi obnašajo kot se obnaša večina?
Ne vem zakaj bi obsojali tiste, ki se odločijo, da otrok ne bodo imeli. Bolje kot tisti, ki jih ne želijo, a jih imajo, ker mislijo, da je to pač nekaj kar mora vsak dat skozi. Morda jih imajo zato, da jih ne bi označili za čudaške in sebične. Zakaj nekateri zahtevajo, da se vsi obnašajo kot se obnaša večina?
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Noelia napisal/-a:Po 30. Sigurno jih ne bom imela dokler ne bom imela lastnega stanovanja in službe. Planiram, ker si danes lahko to privoščimo.
Jih imajo, ker mislijo, da jih morajo imeti. Potem pa slabo skrbijo zanje. Otroci so prepuščeni sami sebi.
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Pontifex Maximus napisal/-a:
Smola. Po svoje...Meni se to zdi že kar velika starost, ko si že utrujen od študija, dela...Potem pa pride majhen otrok...potem pa si star že tam 45-50, ko je tvoj otrok v najbolj divjih letih...ti pa še bolj utrujen...Ko pa se osamosvoji (glede na to, da gredo leta navzgor), si pa že z eno nogo v grobu...namesto, da bi užival...
Jamranje.
-
trepalnica - Debatorica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
druzino si bom zacela ustvarjat, ko bom imela primerno sluzbo, ker mojemu otroku (otrokom), ne bo nic manjkalo, kar se tice materialnih dobrin, seveda tudi ne ljubezni in pozornosti... ko bom imela primerno stanovanje, hiso, karkoli... in seveda, ko bom pripravljena oz. se zavedala, da je otrok za celo zivljenje, ne samo za nekaj dni in potem ga ni pa potem spet je,... tako da z leti ni ravno pogojeno, je pa z ostalimi stvarmi...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov