Ustvarjanje družine
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Kako si ve to enostavno predstavljate. Fant redno zaposlen, tako da finance niso problem. Pa še kako bodo problem. Sploh ne veste kako je, ko si moraš enkrat vse plačevati sam, zraven pa še za otroka. Koliko stanejo pleničke, hrana,...
In misel, da boste eno leto zaposlene, potem pa imele otročka, skoraj ni možna. Skoraj jo ni službe v kateri bi te takoj zaposlili za nedoločen čas. Običajno je to najprej vsaj 1 leto za določen čas, ali pa tudi 2, 3. In če v tem času zanosiš, nimajo več službe zate. Tako sta odleteli že dve moji kolegici. Jaz sicer službo imam, moj dragi tudi, tako da se prebijamo iz meseca v mesec, le stanovanje je še problem. Tega še nimamo, a ni denarja.
In misel, da boste eno leto zaposlene, potem pa imele otročka, skoraj ni možna. Skoraj jo ni službe v kateri bi te takoj zaposlili za nedoločen čas. Običajno je to najprej vsaj 1 leto za določen čas, ali pa tudi 2, 3. In če v tem času zanosiš, nimajo več službe zate. Tako sta odleteli že dve moji kolegici. Jaz sicer službo imam, moj dragi tudi, tako da se prebijamo iz meseca v mesec, le stanovanje je še problem. Tega še nimamo, a ni denarja.
-
Sugar_baby - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 3. 2006
- Kraj: Ljubljana
Itq da vemo da ni enostavno! Sej vsi vemo kakšne so kej cene pleničk, hrane, oblačil!! Nas ni treba takoj napadat. Vseeno je pa dobro da malo planiramo kajne.
Pa če ma tip redno službo...ja hvala bogu...imata vsaj en vir. kaj bi bilo šele če bi bila dva študenta in so prihodki le kakšna štipendija ali študentsko delo...polom.
Jaz recimo se s tem lahko tolažim! Ker vem da če slučajno zanosim, bova imela nek vir dohodkov!! jst sm pa tko al tko študiram in sej drugače delam prek študenta že več kot 3 leta...ampak je to le bolj za sproti.
Drugače pa ja...rada bi naredila fax, si našla neko delo...in potem otroci...se mi zdi da je prav da tko planiramo. Na šihtu se pa itq vsi probamo zmenit tako, da je vsem ok. Že če imamo vsaj diplomo je kul. Ali pa recimo leto delovne dobe. In če že nimamo službe, imamo vsaj nekaj delovnih izkušenj za kasneje!
Pa če ma tip redno službo...ja hvala bogu...imata vsaj en vir. kaj bi bilo šele če bi bila dva študenta in so prihodki le kakšna štipendija ali študentsko delo...polom.
Jaz recimo se s tem lahko tolažim! Ker vem da če slučajno zanosim, bova imela nek vir dohodkov!! jst sm pa tko al tko študiram in sej drugače delam prek študenta že več kot 3 leta...ampak je to le bolj za sproti.
Drugače pa ja...rada bi naredila fax, si našla neko delo...in potem otroci...se mi zdi da je prav da tko planiramo. Na šihtu se pa itq vsi probamo zmenit tako, da je vsem ok. Že če imamo vsaj diplomo je kul. Ali pa recimo leto delovne dobe. In če že nimamo službe, imamo vsaj nekaj delovnih izkušenj za kasneje!
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
-
čivava - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 11. 2007
cukr8 napisal/-a:Le zakaj ? Mislim, jaz tega nikol nisem razumela - otrok je pač mlad človek, oseba kot vsi ostali, ne pa ena igrača oz. vir zabave ..
Jaz npr. že v osnovi ne maram preveč ljudi okoli sebe, da bi pa še nove delala, ne hvala
Najbolj bizarne se mi zdijo ugotovitve v smislu, da je oseba sebična, če noče imeti otrok ... Halooo... Saj tega otroka sploh ni na svetu, ne obstaja --> ni zigote, ni zarodka, nič.. Sebičen bi bil kvečjemu tisti človek, ki bi otroka že imel, pa se potem ne bi brigal zanj oz. bi ga zanemarjal ..
Smem vprašat kolk si stara?? Ker tole tvoje razmišljanje je čist najstniško... Čist mim usekano... nočeš imeti otrok... no saj, na stara leta te bodo pa nečaki, kolegi okol vozil pa obiskoval al kaj, se ti ne zdi lepo, da ko si star, pa mogoče celo u kakšnem upokojenskem domu, in te pride otrok obiskat... ne vem, jaz mam rada folk okoli sebe, rada mam starše, staro mamo... ne vem, kaj vidiš ti v folku in o novih živih bitjih slabega... no saj, jaz hočem imet otroke, najmanj tri če se bo le dalo...
Ti pa uživaj... po svoje, jaz pa po svoje... samo to se mi res zdi da je človek ki noče delati na tem, da bi imel svojo družino, mal čudaški, sebičen... haloooo
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Ona nej bi bla sebična, kr si otrok ne želi in posledično ne prčakuje, da jo bodo na stara leta okol prevažal, medtem k si ti izmed useh prednosti materinstva in otrok, izpostaula prou in samo to - oskrbo na stara leta. Hm?! Kdo je tle sebičn?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Midva je ne načrtujeva, sva popolnoam enakih misli glede tega. Samo okolica naju ne jemlje resno in otresa puhlice v stilu: saj bo, saj bo, bosta že videla čez nekaj let bosta drugače govorila ...
Halo, zakaj bi morala imeti otroka, če enostavno ne čutim želje potem? saj ne rečem, lahko naju kaj prime, ampak trenutno mi to ne pade na pamet, niti si tega ne predstavljam v bodoče.
In so mi tud mal smešna neka pametna načrtovanja v smislu "čez dve leti bova imela otroka, ko diplomirava in si urediva stanovanje... Kot da je to nekaj, kar enostavno moraš v življenju uresničit; medtem ko je meni najbolj normalno, da imaš otroka, če si to enostavno želiš
In ne da 5 let na pamet planiraš, kdaj imeti otroka...
Halo, zakaj bi morala imeti otroka, če enostavno ne čutim želje potem? saj ne rečem, lahko naju kaj prime, ampak trenutno mi to ne pade na pamet, niti si tega ne predstavljam v bodoče.
In so mi tud mal smešna neka pametna načrtovanja v smislu "čez dve leti bova imela otroka, ko diplomirava in si urediva stanovanje... Kot da je to nekaj, kar enostavno moraš v življenju uresničit; medtem ko je meni najbolj normalno, da imaš otroka, če si to enostavno želiš
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Hehe, ja saj sem odgovore na tej strani šele zdaj prebrala, sem morala pritisnit odgovor že prej,
najstnica, ja... veliko bolj otročje se mi zdi vreščanje in slinjenje ob vsakem drugem dojenčku, ki ga vidiš in komentarji "Oh, jaz bi ga tudi kar imela..."
Meni ni problem priznat, da sem egoist - ja, sem, tem pogledu, da mi moj oz. najin udobni način življenja ustreza do te mere, da si ne predstavljam, da bi se tu nekje vmes znašla oseba, za katero bi bila jaz 100 % odgovorna in ona odvisna od mene. Ker to bi postavilo moj način življenja na glavo, pomenilo bi, da enostavno ne bi več imela vsega svojega časa na razpolago samo zase, ampak bi bila prioriteta čisto nekaj drugega.
Pa ima zelo zelo rada nečaka od mojega partnerja, tudi on je ves nor name , rada sem z njim npr. eno popoldne, ampak sem tudi zelo vesela, ko grem lahko domov nazaj svoj svet ....
najstnica, ja... veliko bolj otročje se mi zdi vreščanje in slinjenje ob vsakem drugem dojenčku, ki ga vidiš in komentarji "Oh, jaz bi ga tudi kar imela..."
Meni ni problem priznat, da sem egoist - ja, sem, tem pogledu, da mi moj oz. najin udobni način življenja ustreza do te mere, da si ne predstavljam, da bi se tu nekje vmes znašla oseba, za katero bi bila jaz 100 % odgovorna in ona odvisna od mene. Ker to bi postavilo moj način življenja na glavo, pomenilo bi, da enostavno ne bi več imela vsega svojega časa na razpolago samo zase, ampak bi bila prioriteta čisto nekaj drugega.
Pa ima zelo zelo rada nečaka od mojega partnerja, tudi on je ves nor name , rada sem z njim npr. eno popoldne, ampak sem tudi zelo vesela, ko grem lahko domov nazaj svoj svet ....
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
čivava napisal/-a:samo to se mi res zdi da je človek ki noče delati na tem, da bi imel svojo družino, mal čudaški, sebičen... haloooo
Si morda pomislila, da vsi ne razmišljajo kot ti, da si vsi le ne želijo svojih otrok?! A ne ne, to ne more biti res. Vsak človek si MORA želeti otroka, mora imeti družino. Po čigavih standardih že? Tvojih?
Jaz trenutno še ne planiram nobene družine, ker mi je v tem trenutku veliko bolj pomembna izobrazba, si jih pa želim. Težko je rečt, kdaj bi jih mela. Ko bom začutila potrebo in bom dovolj (po mojih merilih) finančno preskrbljena, takrat bomo pa delal na tem.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
čivava napisal/-a:cukr8 napisal/-a:Le zakaj ? Mislim, jaz tega nikol nisem razumela - otrok je pač mlad človek, oseba kot vsi ostali, ne pa ena igrača oz. vir zabave ..
Jaz npr. že v osnovi ne maram preveč ljudi okoli sebe, da bi pa še nove delala, ne hvala
Najbolj bizarne se mi zdijo ugotovitve v smislu, da je oseba sebična, če noče imeti otrok ... Halooo... Saj tega otroka sploh ni na svetu, ne obstaja --> ni zigote, ni zarodka, nič.. Sebičen bi bil kvečjemu tisti človek, ki bi otroka že imel, pa se potem ne bi brigal zanj oz. bi ga zanemarjal ..
Smem vprašat kolk si stara?? Ker tole tvoje razmišljanje je čist najstniško... Čist mim usekano... nočeš imeti otrok... no saj, na stara leta te bodo pa nečaki, kolegi okol vozil pa obiskoval al kaj, se ti ne zdi lepo, da ko si star, pa mogoče celo u kakšnem upokojenskem domu, in te pride otrok obiskat... ne vem, jaz mam rada folk okoli sebe, rada mam starše, staro mamo... ne vem, kaj vidiš ti v folku in o novih živih bitjih slabega... no saj, jaz hočem imet otroke, najmanj tri če se bo le dalo...
Ti pa uživaj... po svoje, jaz pa po svoje... samo to se mi res zdi da je človek ki noče delati na tem, da bi imel svojo družino, mal čudaški, sebičen... haloooo
Stara 24.. Univerzitetna izobrazba, živim sama .. Še kej zanima?
Da je moje osebno razmišljanje (ki se tiče mene, mojega telesa, mojega življenja & prihodnosti) mimo usekano, mi pa prav gotovo ne bo noben drug govoril .. Ojej, če pa misliš, da vsak človek na svetu hlepi po razmnoževanju, se pa močno motiš.. Vidiš, meni se zdi pa tako zaplankano razmišljanje, brez dopuščanja različnih mnenj in ciljev, čudaško .. Ne moreš si mislit, kako zelo..
In še enkrat poudarjam, da ne moreš biti egoističen v razmerju do osebe, ki sploh ne obstaja
-
nefertit - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 10. 2004
- Kraj: okolica ljubljane
Mimi_M napisal/-a:In so mi tud mal smešna neka pametna načrtovanja v smislu "čez dve leti bova imela otroka, ko diplomirava in si urediva stanovanje... Kot da je to nekaj, kar enostavno moraš v življenju uresničit; medtem ko je meni najbolj normalno, da imaš otroka, če si to enostavno želiš
Ne vem zakaj bi bilo planiranje družine smešno. Žal so danes takšne razmere, da moraš planirati tudi naraščaj. Logično je da si par najprej ustvari dom in finančno preskrbo in ima potem še otroke. Prepričana sem, da bi jih marsikateri par imel takoj zdajle, pa za to nima finančih pogojev. Zato planiranje v smilslu "ko bom..."ni smešno, ampak logično.
A moment on your lips, forever on your hips!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
To že, ampak danes pomoje ljudje pretiravajo pri tem, koliko je potrebno imet pod palcem za otroka.
Vem, da naraščaj ni zastonj, da me ne bo kdo napadel. Ampak če bi moji starši čakali, da si bodo lahko privoščili enoprostorca, amortiziran otroški voziček za 500 evrov, prenosno posteljico,... bi bila jst danes v vrtcu, ne pa na faksu.
Vem, da naraščaj ni zastonj, da me ne bo kdo napadel. Ampak če bi moji starši čakali, da si bodo lahko privoščili enoprostorca, amortiziran otroški voziček za 500 evrov, prenosno posteljico,... bi bila jst danes v vrtcu, ne pa na faksu.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Sugar_baby napisal/-a:Sej vsi vemo kakšne so kej cene pleničk, hrane, oblačil!! Nas ni treba takoj napadat.
Pa če ma tip redno službo...ja hvala bogu...imata vsaj en vir. Ali pa recimo leto delovne dobe. In če že nimamo službe, imamo vsaj nekaj delovnih izkušenj za kasneje!
Jaz pojma nimam koliko stanejo plenice,...
Mislim,da je napisala, da imata oba redno službo.
Eno leto delovnih izkušenj ni še nič, oz. ti to ne pomaga, ko rabiš denar.
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Jaz sem si vedno nekako želel, da bi bil še mlad, ko bodo moji otroci že toliko stari, da bodo lahko sami zase...Pa zadeva tako nanaša, da bom očitno že precej star, ko bodo moji otroci stari tam 20-25 let.
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Bi bil pa ful vesel, če bi npr. zdj zvedu, da je moja noseča pa tko...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov