Ustvarjanje družine
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- =zabica=
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 5. 2008
To je zato, ker nacin zivljenja danes enostavno ne dovoli da vecim stvarem posvecas zazeljeno oziroma zahtevano pozornost, kariera, otroci, partner, druzina... Vse je prevec nabito in 24 ur danes enostavno ni vec dovolj za vse... Eni se v tem ritmu dobro znajdejo, spet drugi pa ne... Ampak ziveti danes ali pred 50 leti, je pa razlika!
Kot sem rekla, vedno se najde en razlog, ki te zadrzuje nazaj da ne naredis naslednjega koraka! Pa se nimas faksa, pa diploma, pa magisterij, pa sluzba, pa stanovanje, pa dober avto... razlogov za odlasanje je vec kot dovolj, casa pa ne (bioloske urice tiktakajo)!
Sama podpiram to, da moras biti kot oseba vsaj priblizno situiran, preden se odlocis za ta velik korak, ampak ce se zgodi se pa zgodi in po svojih zmoznostih skrbis za dojencka! Bolj ko premisljujes kdaj je pravi cas in kaj vse moras se do takrat narediti, dlje bo ta dan, ker nikoli ne bos zavoljen s tem kar si ustvaril in vedno bodo novi cilji nekje...
Kot sem rekla, vedno se najde en razlog, ki te zadrzuje nazaj da ne naredis naslednjega koraka! Pa se nimas faksa, pa diploma, pa magisterij, pa sluzba, pa stanovanje, pa dober avto... razlogov za odlasanje je vec kot dovolj, casa pa ne (bioloske urice tiktakajo)!
Sama podpiram to, da moras biti kot oseba vsaj priblizno situiran, preden se odlocis za ta velik korak, ampak ce se zgodi se pa zgodi in po svojih zmoznostih skrbis za dojencka! Bolj ko premisljujes kdaj je pravi cas in kaj vse moras se do takrat narediti, dlje bo ta dan, ker nikoli ne bos zavoljen s tem kar si ustvaril in vedno bodo novi cilji nekje...
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Sicer sm kliknla predzadni knof, če bi se pa svet vrteu sam zame in po moje, bi se pa odločla za 36 in naprej ...
Pa to ne pomen, da bi razbila use ploščice kopalnce zarad napada panike, jeze in obupa ob pogledu na tisto polulano palčko, ampak da mam na zalogi še tooook enih želja, ciljeu in sanj, k zahtevajo (no, si želijo) mene u solo varjanti, ne s trebuhom, ne z vozičkom in ne z nekom, k nima on/off gumbka.
Pa tut, ko (če) se zgodi dan, ne mislm furat zgolj in samo vloge mame, ampak želim, da je ta sam še ena (nova) izmed mnogih. Nobene množine, afnarij, utrujanj okolici in odpovedovanj sami seb. Bom mamica, se (po)trudla, da čim bolša, ampak usen ostala Jst.
Do zdej še ni blo nobene glasnejše sirene, k bi oznanla, da se vame naseljuje materinski čut, izjemoma me prime, da bi mela nasledstvo pa še to ponavad iz napačnih razlogou
. Topim se, cvilm in raznežim ob luštnih kužatih, mucah in podobnem, dojenčki in mala deca so mi (večinoma) neprijetni (luštni, razn izjem, še mnj
).
Pa to ne pomen, da bi razbila use ploščice kopalnce zarad napada panike, jeze in obupa ob pogledu na tisto polulano palčko, ampak da mam na zalogi še tooook enih želja, ciljeu in sanj, k zahtevajo (no, si želijo) mene u solo varjanti, ne s trebuhom, ne z vozičkom in ne z nekom, k nima on/off gumbka.
Pa tut, ko (če) se zgodi dan, ne mislm furat zgolj in samo vloge mame, ampak želim, da je ta sam še ena (nova) izmed mnogih. Nobene množine, afnarij, utrujanj okolici in odpovedovanj sami seb. Bom mamica, se (po)trudla, da čim bolša, ampak usen ostala Jst.
Do zdej še ni blo nobene glasnejše sirene, k bi oznanla, da se vame naseljuje materinski čut, izjemoma me prime, da bi mela nasledstvo pa še to ponavad iz napačnih razlogou

Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
V moji bližnji okolici se pravzaprav začenja odvijati pravi "baby boom", le v naslednjem mesecu pričakujemo 3 majhne kričače
, tako da se velikokrat zalotim, da razmišljam o najinem otroku. Letos se je celo na faksu zgodilo, da nam je eden izmed profesorjev predlagal naj imamo otroka v 4. letniku ali v času absolventskega staža zaradi težav z diplomiranjem (za zaposlitev med neskončnim čakanjem, da se uredi vsa potrebna papirologija). Materinski čut se tudi že prebuja, ampak definitivno si želim prej postati finančno neodvisna, zato še nekaj let ne bo nič ... Ni mi všeč ideja, da bi nama otroka financirali njegovi ali moji starši, pa tudi vedno bolj si želim, da bi nama hitro uspelo iti na svoje (tudi če to pomeni najeti stanovanje). Zaenkrat imam občutek, da bom glavno pobudo za otroka dala jaz, mogoče pa me moj gospodič celo preseneti (čeprav ni te bojazni - zadnjič me je pred spanjem "gnjavil", da se naj pogovarjam z njim, pa sem ga vprašala kako bo ime najinim otrokom in je utihnil v sekundi dvajset
).

-
kiny - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Hmmm...najprej bi rada nrdila šolo, dobila službo, šla s fantom na svoje pol bi pa šele imela otroka.
Pač hočem se najprej osamosvojit.
S tem se oba strinjava, čeprou naja pa včasih mal zatrga, začneva govort o otrocih in vedno bolj se mi zdi da je moj tip zlo raznežen k vid kakšnga mejhnga baby-a
Zmer tko lepo poglda vsakga mejhnga otroka.
Bomo vidl kako bo. Sam najprej šolo dokončt pa službo dobit
Pač hočem se najprej osamosvojit.
S tem se oba strinjava, čeprou naja pa včasih mal zatrga, začneva govort o otrocih in vedno bolj se mi zdi da je moj tip zlo raznežen k vid kakšnga mejhnga baby-a

Zmer tko lepo poglda vsakga mejhnga otroka.

Bomo vidl kako bo. Sam najprej šolo dokončt pa službo dobit

-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
- Kraj: Ljubljana
jz sm dala tud predzadnjo, učasih bi bla čimprej tem bolj
zdj pa to ni prioriteta, so mi lušni in učasih razmišlam kr da bi mela, sam je še mal prezgodi. pa rada bi še mal sveta vidla, stanovanje/hiša + služba pol pa
pa še to bom premisnla če si ta oseba zasluž otroka z mano
(ker nebi rada česa obžalovala, pa da bi pol otrok trpeu)

zdj pa to ni prioriteta, so mi lušni in učasih razmišlam kr da bi mela, sam je še mal prezgodi. pa rada bi še mal sveta vidla, stanovanje/hiša + služba pol pa

pa še to bom premisnla če si ta oseba zasluž otroka z mano

-
Sugar_baby - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 3. 2006
jst pa nism nč odkljukala
k raj nč ne načrtujm k men se usi plani vedno podrejo
jst drgač obožujem froce in vse kar je majhnega in kar caplja okoli. Tko da si tud želim the biiig family
sam kokr sm že napisala...najprej si hočm v lajfu neki ustvart da jim bom lah neki dala!!
Drgač pa tko mi učer napijači pa mene pa mojga ena kolegica neki zajebava..pa tko reče "in kdaj bodo kej otroci"..pa jst "joooj še neki časa ne!" pa pol mojga začne "no no kdaj" pa jst hitr ruknem mojga kao da me podpre pa on isto k jst nazaj kr kopira " ja ja še neki časa ne". in je zgledal čist tko k da jst pa splooh nočem frocev in da sm še mojga prisilila. Se je cela miza smejala.
Sam k res nočm da pa zdej dobim froca...in kaj bom potem..da me preživljajo moji starši pa da bo froc skor njihova skrb.
sej pol včasih izpade kokr da je otrok nekaterim popolnoma odveč...tega pa res nočm.

jst drgač obožujem froce in vse kar je majhnega in kar caplja okoli. Tko da si tud želim the biiig family

sam kokr sm že napisala...najprej si hočm v lajfu neki ustvart da jim bom lah neki dala!!
Drgač pa tko mi učer napijači pa mene pa mojga ena kolegica neki zajebava..pa tko reče "in kdaj bodo kej otroci"..pa jst "joooj še neki časa ne!" pa pol mojga začne "no no kdaj" pa jst hitr ruknem mojga kao da me podpre pa on isto k jst nazaj kr kopira " ja ja še neki časa ne". in je zgledal čist tko k da jst pa splooh nočem frocev in da sm še mojga prisilila. Se je cela miza smejala.
Sam k res nočm da pa zdej dobim froca...in kaj bom potem..da me preživljajo moji starši pa da bo froc skor njihova skrb.

The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
Jst bi ga mela pa tm..po 26. letu..al pa 27...mam tut dost želja k jih še hočm uresničt & to brez razmišljanja kko bom bebico uklučla v te plane
to pa zato, ker mata moj brt (24) & njegova (20) že sinčka, pa tut sestrična (22) ma 2 otročka.. in tko lah vidm, da to res ni zame, tkole zgodi met otroka... Morš se prilagajat, na prvo mesto postavt malega... Brat in njegova ne gresta na morje, ker ona prav, da zvečer nima kdo čuvat sinčka..
Vem, da sm še preveč sebična za to...oz. sm še jst prevelk otrok..
Moj dragi mora mene crkljat, sm mu jst dost bebica haha.
Me pa seveda dostkrat prime, da si za trenutk zaželim met eno štručko..sam ta občutk hitr mine...sam si pa sigurn želim met & to usaj dva..
Drgač je pa moj bolj navdušen nad to idejo..če vidva kje kšnga luškanga dojenčka, me tko lepo pogleda, da bi on meu enga mojga tkole...pa mi večkat govori kok bom lepa mamica

Vem, da sm še preveč sebična za to...oz. sm še jst prevelk otrok..

Me pa seveda dostkrat prime, da si za trenutk zaželim met eno štručko..sam ta občutk hitr mine...sam si pa sigurn želim met & to usaj dva..
Drgač je pa moj bolj navdušen nad to idejo..če vidva kje kšnga luškanga dojenčka, me tko lepo pogleda, da bi on meu enga mojga tkole...pa mi večkat govori kok bom lepa mamica

....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
Sugar_baby - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 3. 2006
ma ja jst se tud učeri med uno zajebancijo kr mal zamislila da sm še jst en otrok...pa tud moj je pol v smehu reku da jst še njega ne morm porihtat..kaj šele da bi mela še bebico
drgač pa tud jst mam še plane kaj bi rada naredila oz kam šla...in tuki pač otrok ni vključen.
Pa ne mislim da sem egoistična zaradi tega!!
Pač imam plane s seboj....ko pa to uresničim, bom pa imela družino in se posvetila samo njim!!

drgač pa tud jst mam še plane kaj bi rada naredila oz kam šla...in tuki pač otrok ni vključen.
Pa ne mislim da sem egoistična zaradi tega!!
Pač imam plane s seboj....ko pa to uresničim, bom pa imela družino in se posvetila samo njim!!

The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
No moja sestra bo rodila čez dva meseca, stara pa bo kmalu 27. Pred tremi leti je še na veliko govorila, kako ona ne bo imela otrok, sploh jih ni opazila za razliko od mene. No sedaj je pa čist navdušena in otrok je bil načrtovan. Tko to je, js mislim da bom imela otroka čez 5 let in tud moj se s tem strinja, seveda če bova še skupaj, nikoli se ne ve. Js bom takrat 26 on pa 28 in to se mi trenutno zdi čist fajn, čeprav nisem sigurna. Leta hitro tečejo in ne vem če ne bom takrat še hotela malo časa samo zase oziroma za naju. Mislim pa da bi moral biti prvi otrok definitivno pred 30 letom. Pa že to je ful, ker ko je tvoj otrok star 20 si ti že 50. Ma ne vem, bo čas pokazal svoje.
-
°PeeKaBoo° - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: LJuBLjaNa
...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 20. Jan. 2010 11:46, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
-
črnamamba - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 12. 2007
prijatelica mi je po koncu moje večletne veze povedala en pameten stavek...jaz sem jamrala kolko sem stara..in kdaj bom mela otroke ,če zdej začnem vse jovo na novo....rekla je "ne misli kdaj bi blo najbolj pimerno imet otroke...ampak čakaj človeka, ki ti bo naredu željo imet otroke "
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Po mojih izkušnjah si malo moških sploh želi otroka. Vsaj jaz še nisem srečala takšnega, da bi bil nad tem navdušen. Mogoče srečujem napačne.
Drugače pa si ga želim imeti okrog 35 leta, oz. vsaj načrti so takšni. Potem pa kmalu še enega, ker po 40em ne bi rojevala.
Drugače pa si ga želim imeti okrog 35 leta, oz. vsaj načrti so takšni. Potem pa kmalu še enega, ker po 40em ne bi rojevala.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Jaz ga pa že imam. In če bi kaj spremenila v mojem življenju bi tole, da bi rodila par let kasneje, ker se sedaj stalno ubadam s finančnimi težavami.
Najprej štalca potem pa kravca. Družina mora živeti skupaj, midva pa nimava šans priti do lastnega stanovanja, vsaj še 5-10 let.
Najprej štalca potem pa kravca. Družina mora živeti skupaj, midva pa nimava šans priti do lastnega stanovanja, vsaj še 5-10 let.
-
Googi - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 7. 2008
sanjaanja napisal/-a:Po mojih izkušnjah si malo moških sploh želi otroka. Vsaj jaz še nisem srečala takšnega, da bi bil nad tem navdušen. Mogoče srečujem napačne.
oh ja pa so takšni moški. Moj bi jih imel 5

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov