Ustvarjanje družine

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Prvega otroka zelim imeti/imam pri starosti

...20
3
2%
20-23
19
10%
24-27
98
54%
28-35
58
32%
36...
5
3%
Skupaj glasov : 183

orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 18. Avg. 2008 21:53

MilkyWay napisal/-a:rdeče vrtnice...ja ja tudi jaz sem govorila o prvem otroku... Ampak poznam kar nekaj primerov, kjer ni bilo nič narobe niti z mamo niti z otrokom po 30-em...

Googi...živa enciklopedija :D

In jaz na žalost precej primerov kjer je z otrokom kaj narobe, in čudno mamice so bile vse mlajše od 25. Tako da meni sploh ni logike. Vsem pa želim čimbolj zdrave otroke,...
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 18. Avg. 2008 22:00

naša mami je mene rodila pri 22, sestro pri 24, brata pri 33 in drugo sestro pri 36, pa je mela že pri bratu rizično nosečnost. Baje je žensko telo tud narjeno tko da je najbolj pripravljeno na zaplojevanje, rojevanje... pri 20, ampak na žalost danes ni več mogoče pri 20 met prvega otroka, stanovanje, službo... na žalost je zaradi tega vse več žensk ki težko zanosijo, se pozno odločajo za otroka... sj ne rečem, itak da je zajeban met otroka tm do 25 leta enkrat, ampak pismo treba bo tempo zivlena uzet v nase roke :D
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 18. Avg. 2008 22:05

rdeče vrtnice napisal/-a:
Glede moških pa ne vem. Verjetno kdaj začutijo po tem da bi bili radi očka, ampak če pa še ni pripravljen oz on misli da ni, pa je res bolje da 'ponesreči' zanosiš. In potem se itq čisto uživi.

Mogoče se vživi. Mogoče pa potem pišeš teme, podobne spodnji :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Googi » 18. Avg. 2008 22:12

orhideja1 napisal/-a:
MilkyWay napisal/-a:rdeče vrtnice...ja ja tudi jaz sem govorila o prvem otroku... Ampak poznam kar nekaj primerov, kjer ni bilo nič narobe niti z mamo niti z otrokom po 30-em...

Googi...živa enciklopedija :D

In jaz na žalost precej primerov kjer je z otrokom kaj narobe, in čudno mamice so bile vse mlajše od 25. Tako da meni sploh ni logike. Vsem pa želim čimbolj zdrave otroke,...

No ja, to je zdaj v teoriji pa po statistiki, kar sem jaz govorila. To še ne pomeni, da vsaka ženska po 30em rodi bolanega otroka, vsaka pod 30 pa zdravega. Če pa ti poznaš 5 mladih mamic pa res ne moreš, kar na njih posploševati. Jaz na srečo poznam same zdrave otročke, starejše in mlajše mamice ...

In ja pri moških se tudi veča možnost okvar...
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 18. Avg. 2008 22:26

Tudi za moške isto veljajao leta po 30. Moja statistika je žal takšna ja, da poznam kar nekaj mladih mamic, ki imajo probleme z otroci, porodi. Grozne stvari. Ne bi o tem. Bolje sploh ne razmišljati.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 23. Jan. 2009 16:58

xxwoman napisal/-a:Kolikor so mi pravile prijateljice, ki so si želele otroka, njihovi fantje niso bili ravno navdušeni... Najbolj značilen moški stavek je bil: "Saj je še čas za to..." :? Potem pa so bili čisto navdušeni, če je punca ponesreči zanosila :razz: Po mojem je moške malo strah te nove vloge :D Prav srečo moraš imet, če najdeš kakšnega, ki že pred nosečnostjo govori o tem, kako si želi otroke :)

enako:)...sam še ne ve......eto ravno danes test nardila...in njega še ni iz šihta,zgleda da ga že na to pije ša čeprav ne ve.
ja sej je še čas...bil...je čas pršel :)
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 23. Jan. 2009 18:07

Računam nekje po diplomi, če se bova še vedno tako lepo razumela, da bi bil pravi čas. To je v roku 3, 4 let.
Tako da...on je že pripravljen, jaz pa še ne...pri 21 se mi še nikamor ne mudi. Če bi se pa kaj slučaaajno zgodilo, bi bili pa vseeno zelo veseli :)
Zadnjič spremenil positive vibration, dne 29. Okt. 2009 21:37, skupaj popravljeno 1 krat.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 24. Jan. 2009 13:44

Pr nama je bil pobudnik on.....če bi se mene vprašal, bi lohk še let dva počakala. Rodila sem pr 22-ih in dones ne bi spremenila nič.
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 24. Jan. 2009 15:50

merisima, čestitke!
Ja, js se tud strinjam, da je treba imeti preden zanosiš vsaj osnovne pogoje za otroka (plac, denar za preživetje, vrtec...). Midva z mojim še nekaj časa ne bova finančno neodvisna in zato še nekaj časa ne bo nič.
In na splošno se mi zdi, da še nikakor nisem pripravljena. Nisem dovolj zrela, prvo morm znat sebe poštimat, potem pa še koga drugega. :D
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 24. Jan. 2009 20:44

merisima čestitike tud z moje strani ! Slika

Mislim, da sm že odskrat omelna to, da Moj bi takoj zdej meu otročička, ampak z moje strani nimam želje še par let (okol 5) met kej. Pr nama se malo lomi razlika 5 let, ker čez 5 let, ko bi jz mela otročička bom jz lih prau stara, Moj pa bo na poti že k starčkom. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
emkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a emkica » 24. Jan. 2009 22:42

Moj fant tud že govori, kdaj bi imela froce, pa tko skos mi govori, da pa čez eno leto bova pa ja že kej imela :D ...hehe..ja no, sicer jest tud pravim, da je imet bolš najprej svojo streho nad glavo pa službo, da lahk vse skp sfuraš..sam po drugi strani pa nebi glih rada imela froca okol tridesetih :?
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 25. Jan. 2009 10:37

Mojemu se tudi oči zasvetijo, če se samo spomni na to. Definitivno pa ne bova čakala do 30.leta.
Če bo vse po planih (kar se potem rado zgodi, da ni :D ), bova imela prvega nekje čez leto in pol - dve leti. Ker je prej še treba neke stvari urediti. :)

Aja merisima, čestitke tudi od mene!
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 25. Jan. 2009 12:03

midva sva stara 19, 20.... pa moj že parkrat omenu da bi mela otroka, okej mislm da je blo bolj v šali sam useen! sva pa oba proti splavu tko da če se nama ponesreč se oba strinjava da ga bova mela :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 25. Jan. 2009 12:27

rada bi ga mela pri 23, ko bom koncevala 5 letni faks - magisterij po bolonjskem...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 25. Jan. 2009 21:24

otrok si želiva oba, ampak trenutno si ne predstavljam, da bi ga imela, ker mislim, da še nisva pripravljena. valda, če bi zanosila, bi ga obdržala, tu sploh ni dileme, sej sva tud skupi že ful dolgo in nameravava tud ostat. da bi ga šla pa zdej načrtno delat, pa ne. sicer sem res nehala jemat KT, ampak ne iz tega razloga :D
imela bi 3, če ne bi mogla imeti svojih, bi ziher posvojila. se mi zdi, da ti otroci res obogatijo življenje. ne predstavljam si, da bi živela samo s partnerjem do smrti ... bi mi sigurno nekaj manjkalo.
nimam pa nekih ciljev v smislu: ko bom diplomirala, ko bova kupla stanovanje, ko bova neki našparala ... ta trenutek je treba začutit, pri sebi moraš vedet, da si tega res želiš. zaenkrat bi rada še potovala po svetu, uživala z mojim dragim, se šla lagodno življenje, vpisala še na kak študij, se posvečala svojim hobijem in karieri, torej stvarem, ki me trenutno veselijo in se jim želim posvečati.
se mi zdi, da tistim, ki so mele ful zgodaj otroka, res ni nikoli žal, da imajo otroka, jim je pa žal, da ga niso imele malce kasneje :)

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]