Ustvarjanje družine

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Prvega otroka zelim imeti/imam pri starosti

...20
3
2%
20-23
19
10%
24-27
98
54%
28-35
58
32%
36...
5
3%
Skupaj glasov : 183

barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 27. Jan. 2009 14:36

Merisima čestitam - pa tvojmu dragemu tud :wink:

Kr lepo folno kislino pit (najbl pomembno v prvih treh mescih, tko da kr u lekarno če je še nimaš), pa nehat kadit, zdravo papcat..... Kdaj pa bo dan D ? Če sm prov razumela bi mogl enkrat prot koncem poletja bit......najlepši čas za otroka če se mene upraša. Pa tud simpl za nosečko (kiklca in majčka, nobene posebne garderobe u zadnjih mescih------velik laži k kavbojke pa jakne za nosečnice iskat)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 27. Jan. 2009 16:05

a ni tako, da ni zdravo kr naenkrat prenehat kadit?
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 27. Jan. 2009 16:13

OT\Menda je pri kajenju med nosečnostjo nekak tako, da naj nebi bilo pametno kar odnehati, ker ko nekdo preneha s kajenjem, se v telesu pričnejo izločati (škodljive) snovi, ki posledično lahko vplivajo in seveda preko krvnega obtoka pridejo tudi do ploda. Zato je menda pametneje omejiti kajenje in ga karseda zmanjšati, ne pa povsem prekiniti, ker se lahko pojavi abstinenčna kriza tako pri materi kot pri otroku.
Isto velja za prenehanje kajenja po porodu - zaradi dojenja./OT
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 27. Jan. 2009 16:39

Midva se ne nacrtujema...v kratkem se ne...prvo zelim zakljucit studij, ter imeti zagotovoljen job, potem pa dalje... Js osebno bi ga mela tam pri 24-25ih letih... v primeru, da bi prej "ponesreclo", bi ga pac obdrzala... sj so ful luskani, ampak imet otroka ni kr neki..to je ful odgovornost, in marsikdo se ne zaveda tega, dokler tega ne dozivi..potem pa obzaluje...mhm tud take primere poznam :roll: drugac pa midva z lubijem vcasih v varstvo dobima njegovega necaka... sj je fajn ga mal popazit, ampak je tud fajn k gre domov..mamici pa atiju... :D tak, da bomo se mal pocakal..midva bi se rada malo uzivala, pa zjutri dolgo spala...
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 27. Jan. 2009 21:21

barbika_444 napisal/-a:Merisima čestitam - pa tvojmu dragemu tud :wink:

Kr lepo folno kislino pit (najbl pomembno v prvih treh mescih, tko da kr u lekarno če je še nimaš), pa nehat kadit, zdravo papcat..... Kdaj pa bo dan D ? Če sm prov razumela bi mogl enkrat prot koncem poletja bit......najlepši čas za otroka če se mene upraša. Pa tud simpl za nosečko (kiklca in majčka, nobene posebne garderobe u zadnjih mescih------velik laži k kavbojke pa jakne za nosečnice iskat)

ej bom vidla kaj mi bo v torek ginekologinja rekla...ja nekje septembra bi znalo bit :cool: hehe folno mi je danes mt kupla,takoj ko sm ji povedala,da bo babi.
ja pa oblačila čist na simple...pa na plaži bom malo debeluščka ampak mi ni prav nič žal...
prav kul mi je.
ja kadim več ne odkar sm test naredla...mislim da ne morm čist nč škodit ker sm nehala.moja kolegica(28)ima 7 let staro punčko.in ona je ful kadila čike,travco,pila...in seveda po nesreči zanosila.in čim se je prepričala da je noseča je prenehala z vsem in tud kofeta ni pila.otrok pa je zdarv kot dren.
kar se kajenja tiče jaz mislim da je kritično če kadiš pa v visoki nosečnosti prenehaš,kajti je otrokov organizm navajen na nikotin.in pol da je otrok živčn.no ne vem,tak sm čula.
jaz tud sm prenehala s kavo.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 27. Jan. 2009 21:26

merisima napisal/-a: ja kadim več ne odkar sm test naredla...mislim da ne morm čist nč škodit ker sm nehala.moja kolegica(28)ima 7 let staro punčko.in ona je ful kadila čike,travco,pila...in seveda po nesreči zanosila.in čim se je prepričala da je noseča je prenehala z vsem in tud kofeta ni pila.otrok pa je zdarv kot dren.
kar se kajenja tiče jaz mislim da je kritično če kadiš pa v visoki nosečnosti prenehaš,kajti je otrokov organizm navajen na nikotin.in pol da je otrok živčn.no ne vem,tak sm čula.

Ja, super, bravo :gut: ..
Mislim, meni se zdi šokantno brati, da bi nosečnici odsvetovali prenehanje kajenja :eek: :gruebel: .. Moja mati je tudi včasih kadila, pa je med nosečnostjo takoj prenehala, tko da sem se čist zdrava izvalila :D :cool:
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 27. Jan. 2009 21:55

Baje je prevelik šok za telo, če nehaš kaditi takoj. Treba je postopno zmanjševati. Tako sem jaz slišala...
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 27. Jan. 2009 21:59

tanchii napisal/-a:Baje je prevelik šok za telo, če nehaš kaditi takoj. Treba je postopno zmanjševati. Tako sem jaz slišala...

hm...postopno zmanjševanje je en k...tak sm jaz skuz nehavala...sam manj čikof bom spušla...pa kaj je blo...trezna res,pol sm se pa za viknd narukala in spet spržla škatlo na dan.o postopnem zmanjševanju bi rekla sam znanstvena fantastika.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 27. Jan. 2009 22:07

Js sm nekak zmer misla, sej za to mam še čas, čez par let, tm pr-24-25 in evo letos bom 24 in nevem če sem že pripravljena. Pač s fantom morva prvo skupaj najdt nekje za živet, pol morm diplomirat letos, pa službo najdt sam nevem se zadnje čase velikrat ujamem da študiram kako bi blo met eno mejhno štručko, pa k se igram s nečakinjo je ne morem spustit, nevem vse bolj in bolj opažam otroke in si pol mislim da bi rada mela čim prej :D Mogoče pa preprosto vpliva na to da so vse prijateljice neki noseče in imajo kmalu roke, js pa še kr čakam da nekako začnem živeti. Zadnjič je ginekologinja mislila da sem noseča in prva reakcija je bila panika, pol ko sem pa zvedela da nisem sem bila pa kr malo razočarana. Ah moj načrtno še nekaj časa noče imeti otrok, tko da lahko kar pozabim na to še za neki časa...
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 27. Jan. 2009 22:45

merisima napisal/-a:
tanchii napisal/-a:Baje je prevelik šok za telo, če nehaš kaditi takoj. Treba je postopno zmanjševati. Tako sem jaz slišala...

hm...postopno zmanjševanje je en k...tak sm jaz skuz nehavala...sam manj čikof bom spušla...pa kaj je blo...trezna res,pol sm se pa za viknd narukala in spet spržla škatlo na dan.o postopnem zmanjševanju bi rekla sam znanstvena fantastika.

Ja, samo če je ženska noseča, je v bistvu prisiljena nehati, če ne želi problemov z otrokom.

Moja znanka je zanosila po nesreči in otroka obdržala, pa so ji svetovali, da postopno zmanjša. Možno, da je tudi odvisno od tega, koliko časa punca kadi.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 27. Jan. 2009 23:12

na razpolago imam doma 7 nečakov/nečakinj. saj jih imam rada v varstvu. samo sama pa še ne bi imela otrok. nisem pripravljena na to. moj pa tudi ne. tako da bom verjetno šla nazaj na KT.
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 28. Jan. 2009 20:11

cukr8 napisal/-a:
merisima napisal/-a: ja kadim več ne odkar sm test naredla...mislim da ne morm čist nč škodit ker sm nehala.moja kolegica(28)ima 7 let staro punčko.in ona je ful kadila čike,travco,pila...in seveda po nesreči zanosila.in čim se je prepričala da je noseča je prenehala z vsem in tud kofeta ni pila.otrok pa je zdarv kot dren.

Ja, super, bravo :gut: ..
Mislim, meni se zdi šokantno brati, da bi nosečnici odsvetovali prenehanje kajenja :eek: :gruebel: .. Moja mati je tudi včasih kadila, pa je med nosečnostjo takoj prenehala, tko da sem se čist zdrava izvalila :D :cool:

moja mama pa ni nehala kaditi ko je bila noseča z mano. pa tudi, ko sem se že rodila sta še vedno oba kadila v stanovanju, pa z mojo inteligenco ni čisto nič narobe.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 28. Jan. 2009 20:27

glede kajenja: neki najgršega mi je videt nosečnico, ki je že kr ornk noseča, s cigareto v roki. zdi se mi tud mal neodgovorno, da se ne moreš odpovedat temu in ima zaradi tvoje sebičnosti otrok lahko posledice ... ne vem, no. vsaka naj dela po svoje, ampak treba je mislit na otroka, ne nase.
glede otrok: zanimivo je, kako bi vse rade poštimale najprej določene stvari v življenju in šele potem imele otroka. sej jst sem tud taka, ampak po moje, ko enkrat zanosiš, se vse že nekako poštima. pomagajo ti tvoji in njegovi starši, nardi se izpite, napiše diplomo ...
jst si po eni strani otroka ful želim, ampak vem, da če ga bom mela čez 3 leta, ne bom nič zamudila, in se mu bom potem lahko bolje posvetila kot zdej.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 28. Jan. 2009 21:22

Jaz sem označila, da jih želim imeti (če jih bom imela) nekje med 28. in 35. letom, morda celo kasneje, nikakor pa ne po 40., ker je takrat že tvegano imeti otroka. Kakorkoli, sama ne spadam ravno med večino predstavnic nežnejšega spola, ki bi se raznežile vsakič, ko bi zagledale otroke (ali dojenčke). Niti tiste majhne štručke v meni ne vzbudijo ljubezni do otrok. Morda bom kdaj spremenila mišljenje, morda nikoli. :wink: Že takrat, ko prideta od sestrične tamala dva (eden je star 5 let, drug je mislim da 3 leta), me začne kar glava boleti. Da o cmeravih dojenčkih sploh ne razglabljam. :) Pač nisem človek za to. Saj jaz sem tudi bila enkrat majhna štručka, nebogljena in na ramenih svojih staršev, ampak vsi pač nismo ustvarjeni za družino, nekateri tudi za zakon ne. Ampak slednje je že za drugo temo. :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 28. Jan. 2009 21:27

HuDoBa napisal/-a:moja mama pa ni nehala kaditi ko je bila noseča z mano. pa tudi, ko sem se že rodila sta še vedno oba kadila v stanovanju, pa z mojo inteligenco ni čisto nič narobe.

S tvojo morda ne, obstaja pa veliko primerov, ko otroci počasneje dojemajo oz. se težje učijo, da ne govorimo o raznoraznih drugih boleznih, denimo avtizem ali duševna zaostalost. Če se nekdo odloči za otroka, mu je dolžan dati normalno življenje, ne pa da nato otrok "nastrada" zaradi neodgovornosti staršev. Če že nekateri starši ne morejo nehati kaditi, naj zato ne ogrožajo še lastnih otrok.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov