Ustvarjanje družine

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Prvega otroka zelim imeti/imam pri starosti

...20
3
2%
20-23
19
10%
24-27
98
54%
28-35
58
32%
36...
5
3%
Skupaj glasov : 183

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 25. Jan. 2009 21:46

joi
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 19:25, skupaj popravljeno 1 krat.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 25. Jan. 2009 21:56

Jaz si sebe še ne predstvaljam z otrokom. Nimam še ustaljenega življenja, ne vem še kakšne cilje bi si sploh zastavla za prihodnost. Ne vem niti s kom bi jih mela :lach: ; sicer mam fanta, ampak se oba še iščeva trenutno, in on je sam en velik otrok, tako da res ne vem... :D

Sicer pa bo še čas tud za otroke. če prav se mi zdi nemogoče, vse mamice pravjo, da kar ekrat pride tist čas, in takrat točno veš da res hočeš otročička. :P Bomo vidl....
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 26. Jan. 2009 10:47

Hmm ja otroc.Moj dragi bi ga takoj meu.Sploh zdej k je kolegica zanosila je čist notr padu in skoz poslušam mejmo dojenčka mejmo dojenčka.Sam vem da trenutno pač tole ne bo šlo.Živiva pr njegovih,placa za dojenčka nimava,dinarčkov pa še manj.Sploh jst jih nimam ker sem nezaposlena pa bl težko sploh najdem službo,kar me je ful strah.Ful bi se že rada zaposlila,sam če mi ne bo ratal bomo mel pa bejbija.Sem pa zanč u Žurnalu brala neki o nezaposlenih nosečnicah da se jim ful splača s.p. odpret za en dan.In da potem dobivajo ful večjo socialno podporo.Če bi kera kej več vedla o tem,poročajte kako je s tem???
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 26. Jan. 2009 10:47

no ja, jaz pri 19 tudi ne bi rada postala mamica. tak da ne vem, kaj bi naredila v primeru (nezaželene) nosečnosti (hvalabogu za kt!). čeprav imam resnega fanta, s katerim si oba želiva ustvariti skupno življenje in družino (nekoč).
no najprej želim končati faks. oz. 4 letnik. nekak mi je najbolj idealno imeti prvega otroka v absolventu (če si priden in ti ne ostane več nič izpitov, pa maš samo še diplomo), ali pa takoj po njem.
nimam pa nekih zahtev, prvo poroka, hiša, dober avto, diploma, služba z dobro plačo...ipd. vsekakor pa mislim, da bom prvega otroka imela še pred redno službo. ker ko si enkrat tam, priznajmo, noben šef ne mara, da greš na porodniško po dveh mesecih dela. :?
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 26. Jan. 2009 11:16

Mi2 si tud ne želiva še otroka, ker sva mnenja da je za oba še prehmalu (stara sva 21let), v prihodnosti pa nekako govoriva o tem da bi jih imela. Moj je drugače prav navdušen nad otroci, obožuje svojega nečaka in je rekel, da si včasih zaželi da bi še svojega imel, samo ne takoj. Edino enkrat ga je na poslovni zabavi ena starejša tajnica navdušila nad tem da je otroka čimprej treba imeti, toda na srečo ga je to po enem tednu minilo :D
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 26. Jan. 2009 12:20

gaby_ napisal/-a:vsekakor pa mislim, da bom prvega otroka imela še pred redno službo. ker ko si enkrat tam, priznajmo, noben šef ne mara, da greš na porodniško po dveh mesecih dela. :?

na porodniško greš predvidoma mesec pred porodom, torej če se zdaj zaposliš in takoj zanosiš, lahko komot delaš nekaj mesecev, v primeru, da tvoja nosečnost poteka brez težav. če greš pa na razgovor v visoki nosečnosti, pa tud jst dvomim, da bi dobila službo :)
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 26. Jan. 2009 19:48

positive vibration napisal/-a:Ah, moj mi je že tabletke enkrat skril, da bi lahk Jakeca naredo :D

Računam nekje po diplomi, če se bova še vedno tako lepo razumela, da bi bil pravi čas. To je v roku 3, 4 let.
Tako da...on je že pripravljen, jaz pa še ne...pri 21 se mi še nikamor ne mudi. Če bi se pa kaj slučaaajno zgodilo, bi bili pa vseeno zelo veseli :)

WHAT?to pa je res čudno v teh cajtih...mene je pa moj gonu naj grem k ginekologinji po tablete...pa nism hotla it,ker sm jih v puberteti goltala in niso mele prijetnih in kaj prijaznih učinkov na moj organizem.pa sva lepo mela metodo:pazi.
joj so pa bli moji in jegovi starci skos navdušeni da enga malega nardimo.ko je moj stari reku,da bo naroču tastu naj mi kao tabletke vrže pa sm povedala da jih nimam pa pol pravi da mu bo kao naroču naj nam kondoome prepika...hehe tega tud nimam :D
no in po tuuuuuuuuuulkeeeeem času igračkanja se je zgodlo.šđta je tu je...pa sm tud rekla,da do 30-tega ne bom mela otroka.in skos me je blo strah za mojo lastno reakcijo,če se to zgodi preden sem si začrtala,strah me je blo njegove reakcije...sam se je vse pozitivno izteklo.
mi je teta kr ornk zamujala(pa mu nism nč rekla,ker ga nism hotela prerano strašit)in sm se zmuznla v dm ter kupla clear blue.hotla sm ga že zvečer pred njim naredit in sm dobla filing da mi teta prhaja pa sm se odločla za drug dan zjutraj,če ne bo nč rdečega.in tak se je tud zgodlo.čist na trnih sm bla tistih nekaj trenutkov ko so se delale črtice.nism vedla,čemu se bolj veselit:če bo pozitivn al če bo negativn.in pobarvale so se obe črtice in bla sm srečna...sam tu problem...njemu povedat,ker je skos govoru najprej motro pol pa otrok...zihr bo znoru mi je letelo po glavi...sam četud bi noru in ne vem kaj,jaz splavla ne bi,ker vem da česa takega nism zmožna.pač pil je po šihtu,ni ga blo domov...zvečer me kliče iz kafane naj pridm na drink...pa sm šla...in celo pot razmišljam al mu to naj rečem vtrganem v kafani al naj raje počakam jutra,ko bo trezen...vletim vkafano,on s kolegom v debati,kak bo mel čez eno leto customa na dvorišču parkiranga in kak bo dal naredit zic še zame za kerga bo odštel 5oo eur.jao...šta sad...ko je šu na čik me povabi fajčit(kadit).grem z njim ven in ne pržgem čika,kar pa mu je blo od mene ful sumljivo,kajti brez čika nism zdržala nikoli nit celo uro.pol sm mu nekak izcimla,kaj sm mu morala.in pol jaz nism mogla vrjet...njegova reakcija je bla čist drgačna kot sm si jaz misnla in po mojem je tud sam sebe presenetu pa tud kolega...plačal rundo unim parim ljudim za šanko z obrazložitvijo:folk lepo nam je blo skupej za šankom vsake tolk cajta,sam ja se poslavljam iz te serije.
ful sm vesela sama zase...vsej to me bo do konca streznlo.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 26. Jan. 2009 19:54

Roisin napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:vsekakor pa mislim, da bom prvega otroka imela še pred redno službo. ker ko si enkrat tam, priznajmo, noben šef ne mara, da greš na porodniško po dveh mesecih dela. :?

na porodniško greš predvidoma mesec pred porodom, torej če se zdaj zaposliš in takoj zanosiš, lahko komot delaš nekaj mesecev, v primeru, da tvoja nosečnost poteka brez težav. če greš pa na razgovor v visoki nosečnosti, pa tud jst dvomim, da bi dobila službo :)

ja itak,da če si šele na začetku,da se lahk zaposliš.ni panike.sam poznam pa eno frajlo,ki se ji ne da delat in glih ko je dobla službo(bla moja sodelavka)je zanalaščzanosila in šla po 2 mescih ven iz firme.to mi se je stvarno glupo vidlo.pol naj se tud iz zavoda izpiše,sam ok,to zdej ni tema o tem.

vsem najlepša hvala na čestitkah :D
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 26. Jan. 2009 20:34

hja no jaz pa nočem met otrok. ne zdaj, ne čez pet in ne čez deset let. na splošno jih ne maram, pa sama sebe si tut ne predstavljam kot osebo z družino. sem bolj samotarski tip človeka no...

merisima čestitke še od mene
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 26. Jan. 2009 21:02

HuDoBa napisal/-a:hja no jaz pa nočem met otrok. ne zdaj, ne čez pet in ne čez deset let. na splošno jih ne maram, pa sama sebe si tut ne predstavljam kot osebo z družino. sem bolj samotarski tip človeka no...

Jaz tudi :ja:
andrejka2x
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a andrejka2x » 26. Jan. 2009 21:03

no, midva si oba želiva otrok, čeprov do pred parimi meseci moj najdražji tega ni hotel niti slišat..zdej pa kar čez noč..zidamo stanovanje...planiramo poroko in...kmalu tud še enga srčka pod mojim srčkom...tko da....
fantje sami odrastejo ko se oni tko odločjo...
mojga je prijel kar čez noč...in zdej delamo in mislimo vse naenkrat...
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 26. Jan. 2009 21:09

andrejka2x napisal/-a: fantje sami odrastejo ko se oni tko odločjo...

Sam jaz nikol ne bom razumela, zakaj naj bi bilo razmnoževanje osebkov znak odraslosti :gruebel: :D

Mislim, ok, saj razumem, kaj hočete povedat, ampak mi je že od nekdaj smešno, ko kdo govori o kom, ki si je zaželel mladičev, da zdaj je pa dozorel (in obratno, da še ni zrel, če si tega ne želi) :augenauf:

Sama sem bila npr. vedno precej resna, zrela oz. 'odrasla' za svoja leta, pa si pač potomcev ne želim in na celo zadevo gledam dost realistično (v smislu nadaljevanja vrste kot pri drugih živih bitjih) :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jan. 2009 22:52

merisima napisal/-a:
Roisin napisal/-a:

ja itak,da če si šele na začetku,da se lahk zaposliš.ni panike.sam poznam pa eno frajlo,ki se ji ne da delat in glih ko je dobla službo(bla moja sodelavka)je zanalaščzanosila in šla po 2 mescih ven iz firme.to mi se je stvarno glupo vidlo.pol naj se tud iz zavoda izpiše,sam ok,to zdej ni tema o tem.

vsem najlepša hvala na čestitkah :D

mislm zdej al je zanalašč zanosila, vedet ne moreš a ne....verjetn nisi bla zraven ko sta z njenim sexala in kakšen je biu namen/namenski rezultat tega sexa.
drgač pa je to da zanosiš brezposelen in neporočen (in seveda srečen s partnerjem) najboljša poteza,da se mal izživljaš nad državo, tako kot se ona nad tabo,če že nimaš druge opcije.
Plus to da če maš več otrok je dobro met več kot štiri...tukej ti pa država ful pomaga...
sicer pa jst ko bi bla noseča nebi gledala na nč tazga, v tistih momentih bi me brigala samo moja družinica in čist nč druzga.če sm pa sam en mesec zaposlena v firmi, pa jebiga...Družina je na prvem mestu...Aja in podpisovala pogodb v smislu da ne smem imet otrok, NIKOLI nebi!In usazga ki bi mi poturil kej tazga bi prjavla!
merisima,čestitke ;)
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 27. Jan. 2009 8:50

Midva s fantom se zadnej čase veliko pogovarjava o otrocih. Bolj ko razmišljam o tem, manj me mika da bi ga mela. Včasih preveč razmišljamo o tem in potem odlašamo, leta pa tečejo.
Bi se moralo "zgoditi" in potem se itak vse nekak reši.
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 27. Jan. 2009 12:18

Jaz planiram imeti otroke tam čez kakih 5 let, torej ko bom stara 28-29. Zdaj se mi zdi še res prehitro in niti malo nisem pripravljena na otroka :)

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov