Sam na morje

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 24. Jun. 2008 19:52

*purple* napisal/-a:ampak za druge pač tega ne morem rečt, ker nobenmu človeku ne vidiš v misli, niti v možgane kaj mu takrat klikne.

Seveda, lahko samo verjamemo. In jaz pač svojemu tipu verjamem in mu zaupam, če pa se bo kdaj izkazalo, da sem se motila, pa jebat ga. Da ga pa zarad tega, ker je na morju drugačna klima in veliko razgaljenih punc, ne bi "pustila" samega s frendi, je pa tudi bedarija. Če me ma namen prevarat, me lahko tukaj ali pa na morju. Alkohol in družba nima vpliva na to, če si tuk zrel, da znaš razpucat sam pri sebi. Takega tipa, ki pade pod ta vpliv, pa ne potrebujem :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 24. Jun. 2008 19:57

Smreka napisal/-a:Sploh pa tko - nekatere enačite to, da greste na morje s fantom, da si pač želite bit skupi. Se pravi če grem jaz na morje za kakšen vikend s kolegico, potem ne želim bit z njim? Al pa če gre on s kolegi, mene noče al kaj?
Nikol mi ne bo jasna ta posesivnost, to "narekovanje" drugemu kaj naj naredi. Kako lahko rečete, da imate nekoga rade, če mu pa prepoveste oz. se mulate, če hoče nekam sam?
A ljubezen pomeni, da mora uživati samo z vami, ker bog ne daj, da bi užival nekje drugje s kolegi brez vas - potem vas najbrž nima rad??

Kot so že druge napisale ... to ni posesivnost oziroma komandiranje, kaj kdo sme in česa ne. Enostavno - če si z nekom skupaj med letom, kolikor ti pač služba in obveznosti dopuščajo, je nama normalno, da se veseliva poletja, ko sva lahko malo več skupaj.

Nekaj postov nazaj sem postavila vprašanje, če vaši starši tudi hodijo na počitnice ločeno. No, dobila sem en odgovor, priznam, v nasprotju s pričakovanji :wink: . Še vedno pa mislim, da je za večino resnih partnerskih zvez popolnoma samoumevno, da se dopust načrtuje skupaj. Da se sklepa kompromise glede datuma, cilja, ...
Kar pa seveda ne pomeni, da morata dva viseti skupaj 24 ur na dan, da se lahko stražita, da ne bo kdo koga prevaral. To je nesmisel. In če ima eden dolgoletno življenjsko željo videti na primer Islandijo, drugi pa dobesedno sovraži vse, kar je severneje od Poreča, tudi niso problem enkratne ločene počitnice.
Ne razumem pa želje nekaterih po vsakoletnem 10dnevnem odklopu s pivskimi prijatelji, da se spočijejo od tiste kure, ki jim mori doma. Ali obratno.

Bistveno, kot vedno, pa je, da vsak najde takega partnerja, s katerim se strinjata glede teh stvari. Da eden ne žrtvuje svojih počitniških želja na račun drugega. Nekako se mi zdi, da je več žensk takih, ki se žrtvujejo. Ki naglas razglašajo, kako je to kul in kako ne smeš biti posesiven, potem pa cel teden v joku objemajo svoj mobi in čakajo na kak SMS iz moške pijanke na Pagu. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Jun. 2008 19:57

No ja sej maš prov.sam useen, ko se ti po parih letih zveze kej tazga zgodi, potem verjetno nebi vsi kr tko mirno sprejeli.sploh pa če popolnoma slepo zaupaš in si delaš utvare, da se tebi to ne more zgoditi..Hja, pa se lahko vsakemu :?
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 24. Jun. 2008 20:20

kr.ena napisal/-a:Nekaj postov nazaj sem postavila vprašanje, če vaši starši tudi hodijo na počitnice ločeno.

Jaz osebno sem spregledala tvoje vprašanje. Moji starši so šli še vedno skupaj na morje, vsaj tko kot se spomnem. Če bi se zdaj odločila, da bi šla enkrat ločeno na dopust, bi bila logično presenečena, ker tega pri njiju nisem navajena. Obsojala pa jih ne bi. Očitno se nista sporazumela in našla skupne interese.

kr.ena napisal/-a:Še vedno pa mislim, da je za večino resnih partnerskih zvez popolnoma samoumevno, da se dopust načrtuje skupaj. Da se sklepa kompromise glede datuma, cilja,

Z leti se prioritete spreminjajo in brez zamere kr.ena :wink: , vendar se mi zdi, da si malce starejša in ti mogoče ni več toliko do žuranja samo s prijatelji. Če se motim, me popravi. Pri daljših zvezah se logično pričakuje, da gresta partnerja skupaj na morje in nimam nič prot temu. So si pa ljudje različni in nekaterim ustreza, da grejo vsako leto s prijatelji na morje. Kar pa še ne pomeni, da si želijo spočit od svoje punce (če je to res, je bolje da si od nje spočije za vedno). In obratno seveda.

Tudi meni v tem obdobju ni ravno veliko do žuranja, pa čeprav sem stara komaj 19 let, vendar obstaja možnost, da bom imela spet obdobje, ko si bom želela samo žuranja s prijatelji in bo v kontekst prišel tudi morje brez fanta. Takrat bi od njega pričakovala, da mi ne bo prepovedal ter mi zaupal.

In jaz za posesivnost ne smatram, če ženska ali tip pričakuje, da gre s parnerjem skupaj na morje. Posesivnost se začne, ko se v zvezi pojavi beseda prepovedujem. To je zame začetek konca :wink:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 24. Jun. 2008 20:40

freaky napisal/-a:Z leti se prioritete spreminjajo in brez zamere kr.ena :wink: , vendar se mi zdi, da si malce starejša in ti mogoče ni več toliko do žuranja samo s prijatelji. Če se motim, me popravi. Pri daljših zvezah se logično pričakuje, da gresta partnerja skupaj na morje in nimam nič prot temu. So si pa ljudje različni in nekaterim ustreza, da grejo vsako leto s prijatelji na morje. Kar pa še ne pomeni, da si želijo spočit od svoje punce (če je to res, je bolje da si od nje spočije za vedno). In obratno seveda.

Prav imaš. Sem stara koka :D . Ampak še vedno se zgodi, da zažuramo s prijatelji. Moji prijatelji so pa moj fant in še nekaj drugih parov. Včasih se spontano zgodi kak žur tudi, ko njega ni zraven. (ali njemu, ko ni mene). Da bi pa ravno planirala desetdnevni žur sama zase, pa ne.
freaky napisal/-a:In jaz za posesivnost ne smatram, če ženska ali tip pričakuje, da gre s parnerjem skupaj na morje. Posesivnost se začne, ko se v zvezi pojavi beseda prepovedujem. To je zame začetek konca.

Tako je.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 25. Jun. 2008 9:20

joj purple, ti pa znaš....mi je kr všeč kar si napisala.

Meni ni treba, ker se v določenih pogledih fajn strinjam s tabo.

Bravo bejbi :top:
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 25. Jun. 2008 21:35

kr.ena napisal/-a:Prav imaš. Sem stara koka :D . Ampak še vedno se zgodi, da zažuramo s prijatelji. Moji prijatelji so pa moj fant in še nekaj drugih parov. Včasih se spontano zgodi kak žur tudi, ko njega ni zraven. (ali njemu, ko ni mene). Da bi pa ravno planirala desetdnevni žur sama zase, pa ne..

Da ne bo pomote :wink: Ni bilo mišljeno, da nisi več za žur, ampak da te mogoče ne mikajo več žurke samo s prijatelji in s tem vključeno tudi morje brez fanta. Samo toliko, da ne izpadem grda grda, ker te označujem za staro koko :wink:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Jun. 2008 8:29

Saj sem se sama označila za staro koko, ne ti! :wink: Nimam kompleksa, če sem najstarejša na forumu. (Čeprav ok, priznam, nimam napisane starosti v profilu ... ampak večina ve približno, koliko sem stara).

Mogoče je res to malo tudi stvar let, predvsem pa stvar karakterja. Meni se je pri 20-ih zdelo čisto normalno, da grem žurat s prijateljicami za silvestrovo, medtem ko je bil moj takratni 10 let starejši tip kar užaljen zaradi tega. Zdaj vem, da takrat nisem niti približno resno mislila z njim. Ne velja pa to za vse.

Vsaka ve zase, kakšna so njena pričakovanja od zveze. Važno je, da ne zanikaš sam sebe. Da prebereš nekje, kako se ne sme biti posesiven in potem s stisnjenimi zobmi dopustiš, da gre tip sam na morje. Ni rešitev, da mu prepoveš, seveda ne. Rešitev je tak partner, s katerim bosta imela podobne poglede na to.
Verjamem, da nekateri pari super funkcionirajo z ločenimi počitnicami, glavno pa je, da sta oba za to. Če eden to dopušča samo zato, da bi obdržal partnerja, da ga ne bi omejeval, ... hkrati pa trpi ob tem, se to ne bo ravno obneslo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 26. Jun. 2008 9:35

=zabica= napisal/-a:Tud jz mam podobno dilemo, ker se je odločil da gre sedaj na morje s kolegi, ker hodijo skupaj tja že 6 let, pa čeprav bojo ti prijatelji (vsaj ya enega sem prepricana) vzeli s seboj svoje punce ... No jz kolkr vem, se nism bla povabljena niti z njegove strani ni blo nobene pobude, da bi pocitnice preživela skupaj, dokler pač predloga nisem dala jaz, ampak mora biti datum izven tega, ko bo z njimi............... Sicer sva pa skupaj sele slaba dva meseca, pa vseeno, kdo se ne bi na morju stiskal s svojim dragim, pa tisti romantični sprehodki in kopanje???
In seveda, ne bi bla prava ženska, če ne bi s tem posumila tudi v njegova čustva in pristnost vsega...

Mene bi pa tole hudo zmotilo. :? Sicer nimam nič proti, če se kdo kam odpravi sam (brez partnerja), da pa gre na morje njegova družbica z puncami vred, jaz pa ne bi bila povabljena ...

Midva sva začela ravno eno leto nazaj, pa me je takoj povabil z njimi na morje. Res je, da je še bil prostor, pa tudi z njegovimi kolegi smo se prej že družili, tako da je bilo vsem skoraj samoumevno, da se jim pridružim. :)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 26. Jun. 2008 12:29

freaky napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:Prav imaš. Sem stara koka :D . Ampak še vedno se zgodi, da zažuramo s prijatelji. Moji prijatelji so pa moj fant in še nekaj drugih parov. Včasih se spontano zgodi kak žur tudi, ko njega ni zraven. (ali njemu, ko ni mene). Da bi pa ravno planirala desetdnevni žur sama zase, pa ne..

Da ne bo pomote :wink: Ni bilo mišljeno, da nisi več za žur, ampak da te mogoče ne mikajo več žurke samo s prijatelji in s tem vključeno tudi morje brez fanta. Samo toliko, da ne izpadem grda grda, ker te označujem za staro koko :wink:

sej konec koncev ne rabiš bit star 25+, da ti take stvar več ne sedejo.
jst recimo sem začela žurat na začetku prvega letnika in tam nekje do dvjstga žurala na polno.Obiskala od različnih žurerskih festivalov (soča reggie riversplash, metal camp itd..), partijev, koncertov, diskoteke po ljubljani in izven ljubljane, se ga včas mal preveč nacedila, se zadela s travo, lupčkala s tem in onim, tralala.Skratka vzela sem si ga na hard, odnesla najlepše spomine potem sem se pač mal ustavila, ker sem imela že vsega počas preveč.In zdej mi nekak ne sede niti mal več kar mi je prej.Ne predstavljam si da bi na Koprski noči dva dni zaporedoma spala na parkirišču brez podlage spodaj na pesku, pod glavo pa imela torbico.enostavno so šle take stvari že mimo.In ravno zato mi je zdej tud ljubše, da greva na morje samo midva in niti ne sama s kom, niti to ne da gre kdo z nama.Nekak pač hočem uživat vsak tistih par di popolno življenje samo v dvoje, brez kogarkoli zraven.In če bi mi to vzel, ker bi šel raje s kolegi na morje, potem definitivno nebi šla mirno mimo tega.To bi bil potem že znak, da ne misliva več enako in da nekje šrkiplje.
pa ne govorim za kakšen vikend in tko,ampak za glavni dopust.
za vikend pa itak greva tudi sama na morje, ker nama je pač tko tud všeč.Lahko gre takrat kdo zraven, ga mal zažuramo in to, ampak nekak mi je samoumnevno da sva midva.In mislim, da tudi njemu.Pomoje sploh šel nebi če nebi šla jst, ker pač hoče bit z mano.

In primer, ki ga je opisala =zabica=...v tem primeru bi bla jst ful užaljena.zakaj druge puncelahko gredo, jaz pa ne in zakaj em tvoja družba kot jasno partnerko ni povabila zraven, on pa ni ničesar njim omenil, poleg tega tudi o morju z mano?nevem, men je to ful grdo, sploh grdo od družbe.pri nas mamo tko da so "prikolce" jasno vedno v paketu.smo pač tko, da imava dost isto družbo, predvsem po njegovi strani na našem koncu, ker moja družba je malce izven ljubljane in skos ne more h nam hodt.in če se gre kamorkoli se vsi strinjajo da bom šla jst ali on če se gre z mojo.In noben en komplicira prav nič.sva tud oba družana, v družbi se ne kaževa kot zaljubljenca prvega dne in nima koga karkoli za motit.seveda pa greva tud posebej, ampak nikol ni tko, ne ti ne smeš z mano.razen kšne kolektivne zabave so valda posebej in podobno.
da me ne povabi na morje, bi pa zihr po mizi usekala, sploh če bi šle še druge punce zraven.ampak sej pravm, naša družba je odprta in nihče ne teži zarad tega.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 26. Jun. 2008 16:21

*purple* napisal/-a:sej konec koncev ne rabiš bit star 25+, da ti take stvar več ne sedejo.

Tega tudi nisem trdila. Ker če si prebrala moj posti, piše, da meni trenutno v 19. letu starosti ne paše na veliko žurat in je moj dan, ko sva s fantom, popolnoma zapolnjen. Kar pa ne pomeni, da sva skupaj 24ur na dan. Ne izključujem pa možnosti, da me bo spet zagrabilo žurat samo s prijatelji (brez fanta) in si bom zaželela iti sama na morje. :wink:

Definitivno pa ne pomeni, da če si starejši, da se ti ne da več žurat (ali obratno, če si mlad, da se ti da). Jaz sem samo predvidevala, da nekaterim po določenem času to ne ugaja več.
bucii
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bucii » 27. Jun. 2008 14:48

jst sm bivšemu res ful zaupala in sm ga pustila. in res glede tega ne kompliciram. in pol jst zvem da me je prevarou mater me je skor u steno prbil. ker tega si res nism predstavlaal od njega. zmeraj je biu taka dušca pol mi pa tok nardi. sam kaj čmo tko je. saj je še dovol drugih. :) in sm se odločila da morm bit drugič mal bl previdna.
Uporabniški avatar
agonistka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a agonistka » 27. Jun. 2008 14:58

jz recimo, če mi moj reče da gre s frendi na morje, itak mu nem rekla da ne. halo kdo pa sm jz da mu bom govorila kam gre pa kam nesme. in se čist strinjam, da če te hoče pravart te lahko za prvim ovinkom ko te ni zram al pa nikol. :D
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 29. Jun. 2008 11:03

agonistka napisal/-a:..halo kdo pa sm jz da mu bom govorila kam gre pa kam nesme.

S tem se popolnoma strinjam. Jest mojemu povem mnenje za določeno stvar, če mi je všeč ali ne. Nimam mu pa pravice govort, da nekam ne sme.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 29. Jun. 2008 22:18

jest pa gledam na tole tako...
nikoli se ne bi strinjala s tem,da bi šel moj fant na morje (brez mene seveda)z družbo v kateri bi bla njegova bivša ali pa kakšne samske punce ali pa da bi šel na morje sam s svojo prijateljico (to so punce nekje omenjale,samo ne vem če ravno v tej temi).mogoče sem pretirano ljubosumna ampak to pri meni ne bi šlo skozi
po drugi strani je šel moj fant lani za mesec na potovanje s par prijatelji in nisem imela res popolnoma nič proti (v bistvu so prepotovali celotno državo s kolesi za kar jaz nisem imela kondicije in tudi denarja takrat ne,bila pa je to njegova velika želja).tudi jaz sem šla enkrat s kolegico na morje za nekaj dni in se mu je videlo,da mu ni najbolj prav (rekel mi ni nič),ampak sem pač šla.in tudi pričakujem,da če se odločim,da bom šla sama ali s kolegico na daljše potovanje (pa recimo on ne bi mogel zraven dopusta ali česarkoli),da mi ne bo težil okrog tega.
glede varanja pa je tako,da itak ne gre človek na dopust/potovanje zato,da bo varal.al sm sam jest čudna :gruebel: koneckoncev ima potem tudi partner,ki ostane doma možnost,da se malo po svoje pozabava...čeprav pa se v prvih dveh primerih,ki sem jih naštela,priložnost kar sama ponuja...

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov