Riganje, prdenje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Prosim? Uriniranje ni normalna telesna funkcija?
Prehlad draga moja ni telesna funkcija. In logično da nisem mislila da je prehlajen mehur telesna funkcija. In ti si mi ena medicinka
Da ti bolj preprosto razložim, kaj sem napisala, ker vidim, da ti interpretiranje ne gre najbolj od rok. Nekaj postov nazaj si napisala nekaj v smislu....pa kaj če prdnemo pred partnerjem, to je normalna telesna funkcija. In moje mnenje...tudi uriniranje in odvajanje blata sta normalni telesni funkciji, pa jih vseeno opravljamo sami na stranišču (vsaj nekateri).
O in poznaš izraz inkontinenca....neverjetno In kaj zdej? Ne smem povedat da z uhajanji nimam problemov? Svašta
Totalno beden post če mene vprašaš.....ampak ti kr nadaljuj.
In partner je bil v porodni sobi med porodom. Res lepa primerjava....porod in riganje ter prdenje.
Prehlad draga moja ni telesna funkcija. In logično da nisem mislila da je prehlajen mehur telesna funkcija. In ti si mi ena medicinka
Da ti bolj preprosto razložim, kaj sem napisala, ker vidim, da ti interpretiranje ne gre najbolj od rok. Nekaj postov nazaj si napisala nekaj v smislu....pa kaj če prdnemo pred partnerjem, to je normalna telesna funkcija. In moje mnenje...tudi uriniranje in odvajanje blata sta normalni telesni funkciji, pa jih vseeno opravljamo sami na stranišču (vsaj nekateri).
O in poznaš izraz inkontinenca....neverjetno In kaj zdej? Ne smem povedat da z uhajanji nimam problemov? Svašta
Totalno beden post če mene vprašaš.....ampak ti kr nadaljuj.
In partner je bil v porodni sobi med porodom. Res lepa primerjava....porod in riganje ter prdenje.
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
Jochie napisal/-a:barbie_girl_85 napisal/-a: Če bi me pa prijelo doma med gledanjem filma, bi pa šla vn iz sobe.
rad bi jaz tebe videl, kako zadekana na kavču ob gledanju filma v objemu dragega po prebavljenem pasulju vsakih 5 minut hodiš iz sobe...
sploh pa se ti ne zdi, da ko hodiš, je večja verjetnost, da ti uide kot pa če sediš, ležiš oz. pri miru stojiš?
Če ti prdiš po pasulju in to vsakih 5 minut, še ne pomeni, da tudi ostali.
Jaz pač tega ne počnem pred folkom. In tudi v avtobusu ne. Si ne predstavljam, da bi vsi okrog mene vihali nos in se spraševali kdo ga je spustil.
-
Mateja,izgleda da se določene uporabnice počutijo slabo ko slišijo, da vse ne prdimo in rigamo pred ljudmi. In zato bodo le te napadale.
Ampak, če se ob tem počutite nekulturno, je to vaš problem, ni treba druge prepričevat da nimajo prav, če pač ne prdnejo vsepovsod.
Veselo prdenje še naprej, jst pa se bom kljub vašim naporom, da me prepričate v nasprotno, držala svojih načel.
Ampak, če se ob tem počutite nekulturno, je to vaš problem, ni treba druge prepričevat da nimajo prav, če pač ne prdnejo vsepovsod.
Veselo prdenje še naprej, jst pa se bom kljub vašim naporom, da me prepričate v nasprotno, držala svojih načel.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ravno nasprotno, ti & tiste, ki delijo tvoje mnenje, tako pravite.barbie_girl_85 napisal/-a:Ampak, če se ob tem počutite nekulturno, je to vaš problem
Ostale imamo dosti bolj sproščen odnos do tega.
-
In zakaj je potem potrebno 10 postov negiranja? Od kar sem napisala,da ne prdim pred partnerjem, se je v to vtaknil Jochie, Liefde, ...
Kultura je stvar vzgoje. Moji starši niso prdeli pred nami, in če je kdo prdnil, so ga okregali. Ta pristop se me je prijel in mi je neprijetno prdet pred ljudmi. Grem na wc, ker sem to morala delat celo otroštvo, in mi ni težko. Mi je prišlo v kri.
Seveda pa vsi ljudje niso enaki in nimajo istih pristopov. In če je kdo naučen, da prdne ko se mu prdi, ni s tem nič narobe. Pač tako so ga vzgojili. Za milijon ljudi je to normalno, spet za drugi miljon ne. In nima smisla se obtoževat in napadat.
Kultura je stvar vzgoje. Moji starši niso prdeli pred nami, in če je kdo prdnil, so ga okregali. Ta pristop se me je prijel in mi je neprijetno prdet pred ljudmi. Grem na wc, ker sem to morala delat celo otroštvo, in mi ni težko. Mi je prišlo v kri.
Seveda pa vsi ljudje niso enaki in nimajo istih pristopov. In če je kdo naučen, da prdne ko se mu prdi, ni s tem nič narobe. Pač tako so ga vzgojili. Za milijon ljudi je to normalno, spet za drugi miljon ne. In nima smisla se obtoževat in napadat.
- mateja79
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 9. 2009
Vsak ima svoja merila. Meni je to nekulturno, očitno večini, ker tudi prijateljice, sorodniki, sodelavci, domači od fanta,... ne prdijo zraven mene. Tako kot mi je nekulturno kaditi v hiši kjer se ne kadi, a eni to vseeno počnejo. Nekatere motijo mastni in razcepljeni lasi, druge ne. Nekateri si pred uživanjem hrane umijejo roke, drugi ne. Ljudje smo si različni, imamo različne navade, kulturo,...
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
mateja79 napisal/-a:Jochie napisal/-a:barbie_girl_85 napisal/-a: Če bi me pa prijelo doma med gledanjem filma, bi pa šla vn iz sobe.
rad bi jaz tebe videl, kako zadekana na kavču ob gledanju filma v objemu dragega po prebavljenem pasulju vsakih 5 minut hodiš iz sobe...
sploh pa se ti ne zdi, da ko hodiš, je večja verjetnost, da ti uide kot pa če sediš, ležiš oz. pri miru stojiš?
Če ti prdiš po pasulju in to vsakih 5 minut, še ne pomeni, da tudi ostali.
Jaz pač tega ne počnem pred folkom. In tudi v avtobusu ne. Si ne predstavljam, da bi vsi okrog mene vihali nos in se spraševali kdo ga je spustil.
Če prdi vsakih 5 min potem še ni dosti....
Ok prdet na avtobusu pa v javnosti je svinjsko do amena...
Ampak ko takole avgusta zvečer na klopci prebavljaš dober pasulj je pa super občutek, ko se tako malo uležeš in sprostiš, burjica lepo pihlja mimo ušes, ti pa prdiš kot največji prasec na svetu in te prav boli k***c za to....
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
barbie_girl_85 napisal/-a:Moji starši niso prdeli pred nami, in če je kdo prdnil, so ga okregali.
O bog... Eno neumesno vprašanje, ampak (ker se je meni to zgodilo in sem se zdaj spomnila) vseeno. Kaj pa če se ti zdejle neki zgodi, greš u bolnico in si tolk boga, da ne moreš sama na WC. Pa te pelje mama/tip,... ? Nevem no, js sem odraščala v družini, v kateri s tem nismo imeli problemov. In ko si je moj tip zjebu črevesje in je šou po vseh štirih sredi noči do sekreta in ga skor razkadil sem tut bla zraven (prostovoljno!, me ni rabu silit in moledovat).
Sej pomoje purple_rain, Liefde in ostale tudi ne pezdijo v Šparu na blagajni in se poleg hihitajo same sebi kak fajn zvok in duh so spustile, pa z obiskom za mizo in podobno. Tudi js ne. Ampak, če me zagrabi zdejle ko sedim za računalnikom (četudi je tip za sosednjo steno pri odprtih vratih na kavču) pač bom. In, če bo moj prdu v tem momentu in bom to čula tud ne bom šla kufrov pakirat). Js si sploh ne predstavljam zveze kjer dva nemorta bit tolk sproščena in se skrivata en pred drugim.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
barbie_girl_85 napisal/-a:Prosim? Uriniranje ni normalna telesna funkcija?
....
....
Res lepa primerjava....porod in riganje ter prdenje.
Riganje in prdenje sta lih tako fiziološka procesa kot uriniranje, blatenje in nenazadnje porod.
Je kr precejšnja razlika med tem da prdneš/rigneš kjerkoli že si, ker konec koncev so to plini. Edini blazni minus prdca je vonj, ki pa ni nujno vedno intenziven. Medtem ko če boš ti urinirala in blatila kjerkoli pač želiš, se urin in blato ne bosta razgradila kar v par skundah in slej ko prej boš imela lepo gojišče bakterij. Way to go.
In ja, Liefde pozna pomen besede inkontinenca, medtem koko je ti očitno ne štekaš najbolj in se ni treba zdaj zarad tega na njo spravljat....
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Se mi zdi, da ene pretiravata. Pač tega eni ne počnejo pred partnerji, pa kaj? Je treba se zdej spravljat na njih?
Jaz imam tudi raje, da partner tega ne počne pred mano, ne bo pa konec sveta, če bo, isto ne bo konec sveta, če bom jaz. Si pa ne predstavljam, da bi sedela na kavču in prdela in rigala k nora. Naj ostane mal "skrivnosti" med nama. Če sva zato nesproščena in zategnjena, pač sva. Nama (priznam, da verjetno bolj meni kot fantu) to ustreza in tak pač je.
Ne bom pa pljuvala čez druge pare, ki jim to ustreza. Vsak par si naredi svoja "pravila" (od tega kaj je za njiju varanje do tega ali sta za prdenje in riganje )
Jaz imam tudi raje, da partner tega ne počne pred mano, ne bo pa konec sveta, če bo, isto ne bo konec sveta, če bom jaz. Si pa ne predstavljam, da bi sedela na kavču in prdela in rigala k nora. Naj ostane mal "skrivnosti" med nama. Če sva zato nesproščena in zategnjena, pač sva. Nama (priznam, da verjetno bolj meni kot fantu) to ustreza in tak pač je.
Ne bom pa pljuvala čez druge pare, ki jim to ustreza. Vsak par si naredi svoja "pravila" (od tega kaj je za njiju varanje do tega ali sta za prdenje in riganje )
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Fak, sam ene res obravnavate prdenje samo v kopalnici ali na samem, ku nek zločin. Pač eni so bli tko vzgojeni, drugim ni prijetno, tretjim pač to ni kulturno.
Kaj ste res misnli, da so vsi isti in (na veliko) prdijo in rigajo pred partnerjem al drugimi ljudmi?
Meni se prdenje in riganje v kuhinji pr hrani al celo med kosilom zdi nekulturno in ogabno v pravem pomenu besede, brez heca (to sm že večkrat doživela). In to sm izpostavla, zato kr če enim ni panike kjerkoli in kadarkoli prdet/rigat, verjetno to počnejo tudi v kuhinji (čene pa nimam nč proti prdenju/riganju na drugih krajih.. pač naravna stvar). Zdej me pa dejte napast.
Kaj ste res misnli, da so vsi isti in (na veliko) prdijo in rigajo pred partnerjem al drugimi ljudmi?
Meni se prdenje in riganje v kuhinji pr hrani al celo med kosilom zdi nekulturno in ogabno v pravem pomenu besede, brez heca (to sm že večkrat doživela). In to sm izpostavla, zato kr če enim ni panike kjerkoli in kadarkoli prdet/rigat, verjetno to počnejo tudi v kuhinji (čene pa nimam nč proti prdenju/riganju na drugih krajih.. pač naravna stvar). Zdej me pa dejte napast.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Sama nisem bila deležna vzgoje v smislu da je to zločin, ampak da vseeno ni najlepše.
Moj fant pred mano in prdi in rigne....ampak kaj pa vem, zaradi tega se ne bom kregala z njim ali pa kaj.
Sama pa tega ne delam pred njim, še kar mi je malo čudno, pa sem drugače popolnoma sproščena pred njim-res pa je, da tega ne delam niti pred domačimi.
Moj fant pred mano in prdi in rigne....ampak kaj pa vem, zaradi tega se ne bom kregala z njim ali pa kaj.
Sama pa tega ne delam pred njim, še kar mi je malo čudno, pa sem drugače popolnoma sproščena pred njim-res pa je, da tega ne delam niti pred domačimi.
The world is as you are.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
[vanessa] napisal/-a:Kaj ste res misnli, da so vsi isti in (na veliko) prdijo in rigajo pred partnerjem al drugimi ljudmi?
Eh, to je zdaj že druga skrajnost. Neko riganje in prdenje na veliko, vsepovsod in po cele dneve. Mislim, da se tukaj pogovarjamo predvsem o tem, da se pač to tudi naredi. In da se ne hodimo zamikat pred bajto, na balkon, zapirat v kopalnico...
Midva sva itak pazla od začetka zveze, kaj jst vem... eno leto npr (jaz dlje kot on sicer). Pol pa ko si z nekom vedno bolj skupaj in začneš enkrat tudi živet z njim... Nevem no, meni je to res lahko rečem normalno.
Kaj bi nardile, če si nebi mogle zvlečt mooncupa-a ven? Bi rekle tipu da vam malo pošari notr, stisne in pomaga izvlečt? Torej, da bi se vlila in vlekla kri, pa blo bi malo drugače na pogled kot je sicer?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov