Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- lunek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2008
[quote="00ally00"]če bi se jutri poročila bi imela verjetno oba. Za mojim imenom njegovega, nato svojega - a to lahko, ali obstaja nenapisano pravilo v kakšnem zaporedju mora biti, ker obratno bi se pri meni malo čudno slišalo, vsaj tko se mi zdi.
Lahko imaš zaporedje, kakršno želiš imet. Obe varianti sta možni: najprej tvoj in potem njegov ali najprej njegov in potem tvoj.
Lahko imaš zaporedje, kakršno želiš imet. Obe varianti sta možni: najprej tvoj in potem njegov ali najprej njegov in potem tvoj.
- ana27
- Kofetarica
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Sicer sem bolj za njegov, ampak če mi ne bi bil všeč, oz. bi bil s kakšnim čudnim pomenom, bi rajši obdržala svojega.
Po drugi strani sem se pa s svojim priimkom že uveljavila in sem z njim poznana javnsoti, tako da bom jaz osebno zaradi tega najbrž imela oba,... no odvisno kako se bo pisal moj mož.
Sicer pa kje piše, da se bom poročila, je isto če ostanem na koruzi in problema s priimkom sploh ni.
Po drugi strani sem se pa s svojim priimkom že uveljavila in sem z njim poznana javnsoti, tako da bom jaz osebno zaradi tega najbrž imela oba,... no odvisno kako se bo pisal moj mož.
Sicer pa kje piše, da se bom poročila, je isto če ostanem na koruzi in problema s priimkom sploh ni.
-
Angel in devil shoes - Komunikatorka
- Na forumu od: 30. 12. 2009
Ko se bova poročila, ko bo čas za to ... bom verjetno vzela kar njegov priimek ker ma lepega
... Oba priimka bi imela le v primeru če bi se jaz pod svojim priimkom do takrat že dosti uveljavila ...

Many of us spend half our time wishing for things, we could have, if we didn't spend half our time wishing. — Alexander Woollcott
- Nass
- Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 12. 2008
*sanja* napisal/-a:^^Če ti nimaš partnerjevega priimka, otroci pa imajo samo njegov priimek, zna biti problem, če hočeš prečkati mejo sama z otroki (brez partnerja) in nimaš s sabo rojstnega lista.
Mi nismo meli nikoli problema. Sploh pa danes, ko je vedno več neporočenih pratnerjev in žensk, ki obdržijo priimek. Poleg tega običajno to velja za izhod iz države, Slovenijo pa lahko katerikoli starš zapusti z otroki brez privoljenja drugega (razn, če se ni v zadnjih par letih kaj spremenilo, ampak potem ti tudi priimek ne pomaga - rabiš privolenje).
Če se sploh bova kdaj poročila, jst obdržim svojega, on svojega in otroci dobijo njegovega (sej bi rekla, da dobijo oba ampak sta najina priimka totalno nekompatibilna in dooolga). Aja, on navija, da bi dodal mojega oz. da bi meli otroci mojega

-
nixie - Debatorica
- Na forumu od: 17. 10. 2009
Nisem brala vsega, ker je predolgo in se opravičujem, če je blo že omenjeno... Zanima me, če bi katera želela, da si bodoči mož poleg svojega priimka da še vašega?? Meni se niti ne zdi tako napačno...pol se cela družina piše npr. Novak Košir
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
To se sploh ne sliši slabo.
Enim dvojni priimki niso ok zaradi primera, kaj pa če se otrok poroči in ima pol celo kopico priimkov, da pa ima še dve imeni pa je itak popoln poraz.
Ampak jaz nimam nič proti temu.
Enim dvojni priimki niso ok zaradi primera, kaj pa če se otrok poroči in ima pol celo kopico priimkov, da pa ima še dve imeni pa je itak popoln poraz.
Ampak jaz nimam nič proti temu.
The world is as you are.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
odvisno če mi bo všeč ga bom vzela, sicer ne...možnost je tudi, da bom imela oba..se bom odločala ko bo čas za to.
kar se tiče otrokovega priimka, bi želela da ima mojega v primeru da imava z možem različnega.
kar se tiče otrokovega priimka, bi želela da ima mojega v primeru da imava z možem različnega.
Zivljenje je piskotek!
- orhidejicaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 1. 2010
Obdržala bi svojega in dodala njegovega, ker bi mi bilo čudno kar naenkrat nositi drug priimek.
...Bodi to kar si....
- lunek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2008
nixie napisal/-a:Nisem brala vsega, ker je predolgo in se opravičujem, če je blo že omenjeno... Zanima me, če bi katera želela, da si bodoči mož poleg svojega priimka da še vašega?? Meni se niti ne zdi tako napačno...pol se cela družina piše npr. Novak Košir
Midva z mojim sva se že tako dogovorila, da bova oba imela oba priimka in tako seveda tudi otroci. No, ko bodo otroci veliki, se bodo pa lahko mirne volje odločili, kateri priimek bodo imeli. No eon in ne jaz ne bova forsirala nobenega priimka kot prednostnega. lahko sploh ne obdrži nobenega od najinih, pa se piše kot mož...
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
*sanja* napisal/-a:^^Če ti nimaš partnerjevega priimka, otroci pa imajo samo njegov priimek, zna biti problem, če hočeš prečkati mejo sama z otroki (brez partnerja) in nimaš s sabo rojstnega lista.
Ni problem.
- klaryca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 5. 2008
jaz bom vzela njegovega, ker nimam kompleksov glede enakopravnosti, niti nisem zelo navezana na svoj priimek. moj priimek ne bo izumrl, ker nas je dost v družini, pa še njegov mi je lepši. v bistvu mi priimek nima sploh nekega velikega pomena. so mi druge stvari pomembnejše.
da bi imela oba mi je brezveze, ker je njegov precej dolg in se mi zdi brezveze zakomplicirat. hkrati pa tudi želim, da se cela najina družina enako piše.
da bi imela oba mi je brezveze, ker je njegov precej dolg in se mi zdi brezveze zakomplicirat. hkrati pa tudi želim, da se cela najina družina enako piše.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov