Priimek po poroki

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kateri priimek bi imele- ali imate- po poroki

samo njegov
290
49%
oba
241
41%
samo svoj
57
10%
Skupaj glasov : 588

lunek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2008

OdgovorNapisal/-a lunek » 28. Dec. 2009 18:53

[quote="00ally00"]če bi se jutri poročila bi imela verjetno oba. Za mojim imenom njegovega, nato svojega - a to lahko, ali obstaja nenapisano pravilo v kakšnem zaporedju mora biti, ker obratno bi se pri meni malo čudno slišalo, vsaj tko se mi zdi.

Lahko imaš zaporedje, kakršno želiš imet. Obe varianti sta možni: najprej tvoj in potem njegov ali najprej njegov in potem tvoj.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ana27 » 30. Dec. 2009 23:24

Sicer sem bolj za njegov, ampak če mi ne bi bil všeč, oz. bi bil s kakšnim čudnim pomenom, bi rajši obdržala svojega.
Po drugi strani sem se pa s svojim priimkom že uveljavila in sem z njim poznana javnsoti, tako da bom jaz osebno zaradi tega najbrž imela oba,... no odvisno kako se bo pisal moj mož.
Sicer pa kje piše, da se bom poročila, je isto če ostanem na koruzi in problema s priimkom sploh ni.
Uporabniški avatar
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2008

OdgovorNapisal/-a *sanja* » 30. Dec. 2009 23:37

^^Če ti nimaš partnerjevega priimka, otroci pa imajo samo njegov priimek, zna biti problem, če hočeš prečkati mejo sama z otroki (brez partnerja) in nimaš s sabo rojstnega lista.
Uporabniški avatar
Angel in devil shoes
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 12. 2009

OdgovorNapisal/-a Angel in devil shoes » 02. Jan. 2010 17:29

Ko se bova poročila, ko bo čas za to ... bom verjetno vzela kar njegov priimek ker ma lepega :razz: ... Oba priimka bi imela le v primeru če bi se jaz pod svojim priimkom do takrat že dosti uveljavila ...
Many of us spend half our time wishing for things, we could have, if we didn't spend half our time wishing. — Alexander Woollcott
Nass
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 12. 2008

OdgovorNapisal/-a Nass » 13. Jan. 2010 22:29

*sanja* napisal/-a:^^Če ti nimaš partnerjevega priimka, otroci pa imajo samo njegov priimek, zna biti problem, če hočeš prečkati mejo sama z otroki (brez partnerja) in nimaš s sabo rojstnega lista.

Mi nismo meli nikoli problema. Sploh pa danes, ko je vedno več neporočenih pratnerjev in žensk, ki obdržijo priimek. Poleg tega običajno to velja za izhod iz države, Slovenijo pa lahko katerikoli starš zapusti z otroki brez privoljenja drugega (razn, če se ni v zadnjih par letih kaj spremenilo, ampak potem ti tudi priimek ne pomaga - rabiš privolenje).

Če se sploh bova kdaj poročila, jst obdržim svojega, on svojega in otroci dobijo njegovega (sej bi rekla, da dobijo oba ampak sta najina priimka totalno nekompatibilna in dooolga). Aja, on navija, da bi dodal mojega oz. da bi meli otroci mojega :)
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

OdgovorNapisal/-a nixie » 17. Jan. 2010 20:58

Nisem brala vsega, ker je predolgo in se opravičujem, če je blo že omenjeno... Zanima me, če bi katera želela, da si bodoči mož poleg svojega priimka da še vašega?? Meni se niti ne zdi tako napačno...pol se cela družina piše npr. Novak Košir
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

OdgovorNapisal/-a emanuela » 17. Jan. 2010 21:01

To se sploh ne sliši slabo.
Enim dvojni priimki niso ok zaradi primera, kaj pa če se otrok poroči in ima pol celo kopico priimkov, da pa ima še dve imeni pa je itak popoln poraz.
Ampak jaz nimam nič proti temu.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

OdgovorNapisal/-a nixie » 17. Jan. 2010 22:12

Svojemu otroku, ki veš da bo imel dva priimka daš pač eno ime :)
In ko se bo otrok poročil, se bo odločil sam kakšen priimek želi imet...js mislim, da se moji starši ne bojo vtikali v mojo odločitev o priimku po poroki...
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

OdgovorNapisal/-a inaa » 19. Jan. 2010 20:07

odvisno če mi bo všeč ga bom vzela, sicer ne...možnost je tudi, da bom imela oba..se bom odločala ko bo čas za to.

kar se tiče otrokovega priimka, bi želela da ima mojega v primeru da imava z možem različnega.
Zivljenje je piskotek!
orhidejicaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2010

OdgovorNapisal/-a orhidejicaa » 01. Feb. 2010 19:02

Obdržala bi svojega in dodala njegovega, ker bi mi bilo čudno kar naenkrat nositi drug priimek.
...Bodi to kar si....
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

OdgovorNapisal/-a Liefde » 01. Feb. 2010 19:36

Pririmek od moža :)
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
lunek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 12. 2008

OdgovorNapisal/-a lunek » 01. Feb. 2010 22:46

nixie napisal/-a:Nisem brala vsega, ker je predolgo in se opravičujem, če je blo že omenjeno... Zanima me, če bi katera želela, da si bodoči mož poleg svojega priimka da še vašega?? Meni se niti ne zdi tako napačno...pol se cela družina piše npr. Novak Košir

Midva z mojim sva se že tako dogovorila, da bova oba imela oba priimka in tako seveda tudi otroci. No, ko bodo otroci veliki, se bodo pa lahko mirne volje odločili, kateri priimek bodo imeli. No eon in ne jaz ne bova forsirala nobenega priimka kot prednostnega. lahko sploh ne obdrži nobenega od najinih, pa se piše kot mož...
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a *kayka* » 01. Feb. 2010 23:22

če bom kdaj pršla do te situacije bom definitivno vzela njegovga, ker mi je všeč, moj mi pa ni :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

OdgovorNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Feb. 2010 9:12

*sanja* napisal/-a:^^Če ti nimaš partnerjevega priimka, otroci pa imajo samo njegov priimek, zna biti problem, če hočeš prečkati mejo sama z otroki (brez partnerja) in nimaš s sabo rojstnega lista.

Ni problem.
klaryca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 5. 2008

OdgovorNapisal/-a klaryca » 15. Feb. 2010 16:56

jaz bom vzela njegovega, ker nimam kompleksov glede enakopravnosti, niti nisem zelo navezana na svoj priimek. moj priimek ne bo izumrl, ker nas je dost v družini, pa še njegov mi je lepši. v bistvu mi priimek nima sploh nekega velikega pomena. so mi druge stvari pomembnejše.
da bi imela oba mi je brezveze, ker je njegov precej dolg in se mi zdi brezveze zakomplicirat. hkrati pa tudi želim, da se cela najina družina enako piše. :)

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov