Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
V_Rose_V napisal/-a:ja kaj pa v primeru, da jaz dam hčerki ime...hm...Ana Marija (ločeno kot dve imeni), pa ima tamala moj in fantov priimek (v primeru, da nisva poročena)...in se pol poroči ona in hoče imeti svoja 2 priimka in moževega poleg???
gre v španijo ali na portugalsko pa je problem rešen!
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
V_Rose_V napisal/-a:ja kaj pa v primeru, da jaz dam hčerki ime...hm...Ana Marija (ločeno kot dve imeni), pa ima tamala moj in fantov priimek (v primeru, da nisva poročena)...in se pol poroči ona in hoče imeti svoja 2 priimka in moževega poleg???
lahko ima samo 2 imeni in 2 priimka, tko da bi se pač mogla odločt katerga si želi...
Zakon o osebnem imenu pravi:
4. člen
(uporaba osebnega imena v pravnem prometu)
(1) Za pravni promet izbrani priimek in ime sta lahko sestavljena vsak iz največ dveh besed oziroma dveh nedeljivih celot.
(2) Državljan, ki ima ime in priimek ali ime ali priimek sestavljen iz več kakor dveh besed oziroma nedeljivih celot, mora podati izjavo o izbiri osebnega imena za pravni promet in izbrano osebno ime v pravnem prometu tudi uporabljati.
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
po eni strani oba po drugi pa njegovega da bi se lahko tok dobro podpisala kot on
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Svojga bom u usakm delu obdrzala, o dodajanju oz. nedodajanju njegovga se bom pa odlocla, ko bo cas za to otrok pa ne mislm obremenjevt z dvema priimkoma
Live. Love. Surf.
-
miss.bunny - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 3. 2009
jas mislim da bi preuzela njegovega . Dosti bolj sexi je kot moj .
-
bLack&white - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 7. 2008
- Kraj: Koper***
js bi pa oba priimka imela
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
Geena napisal/-a:Raje vzamem njegovega ker moj priimek je najbolj nemogoč priimek na svetu. Verjemte mi na besedo
Je dovolj če povem, da je v bistvu kletvica?
Od zdajšnjega fanta bi vzela priimek ker je tak lep in normalen
firbec me matra!
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
medvedka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
Tamarra* napisal/-a:Geena napisal/-a:Raje vzamem njegovega ker moj priimek je najbolj nemogoč priimek na svetu. Verjemte mi na besedo
Je dovolj če povem, da je v bistvu kletvica?
Od zdajšnjega fanta bi vzela priimek ker je tak lep in normalen
firbec me matra!
Edini priimek, ki mi je znan kot kletvica je Fak. Vsaj tako se je pisala ena na naši gimnaziji
- Poison~GirL
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 7. 2009
js bom kr oba pomoje mela, če bo tko.. edin če bo kšna čudna kombinacija pol pa sm njegouga
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov