Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Aloha napisal/-a:A tiste, k omenjate grd priimek, to resno mislte?! Ne bi ga sprejele, ker je grd, ne glede na to, da vam je njegou lastnik lep?
Men se zdi to rahlo otročji razlog proti in zase lahko rečem, da bom nekoč nekje sigurno svojmu dodala še enga, ne glede na (ne)lepoto le-tega (itak mam najlepše ime, tko da ... ).
aloha verjetno so misle ce je kak res kriticn..js sm ze slisala za par takkih priimkov, da bi si jih pomoje sla spremenit tut ce bi ga od starsev dobila
mislim to te nekak zaznamuje za celo zivljenje, sploh ce se gibljes u poslovnem svetu..in sigurno ni fajn met kakega ZARES cudnega, neizgovorljivga,...seveda si ne bomo zdej zmisljevali vsevprek, ampak eni so res KRIZA!
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
LanaMaxim napisal/-a:Jah, če bi bil kakšen Mesojedec ali pa Fikfak bi kar svojega obdržala. Pa če imam svojega še kako rada, Mesojedec se pa ne bom pisala.
Si vegetarijanka?
Jst sm se ob usakem fantu, k sm ga mela, spraula na list "trenirat" podpis z njegovim priimkom , da bi vidla, kako se ga piše in kako deluje u kompletu, pa moram rečt, da mi je biu od zadnjega najbl prikladen; lahko izgovorljiu, zlo kratek, pa še podobn začetku mojga. In sm sklenila, da si ga sigurn prštepam zravn (žou sm misel prisilno opustila).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Jaz imam tak priimek, ki se nekaterim zdi smešen, drugim čuden, tretjim pa nič kaj nenavaden oz. vsakdanji. Sigurno pa ste že vse slišale zanj!
Če pa bi bila jaz tip in moja punca ne bi hotela prevzeti mojega priimka, pa bi bil(a) sigurno užaljen(a) (al kak naj napišem!).
Če pa bi bila jaz tip in moja punca ne bi hotela prevzeti mojega priimka, pa bi bil(a) sigurno užaljen(a) (al kak naj napišem!).
You want me to be something I can never ever be.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Foxy-lady napisal/-a:Če pa bi bila jaz tip in moja punca ne bi hotela prevzeti mojega priimka, pa bi bil(a) sigurno užaljen(a) (al kak naj napišem!).
Jaz ne bi bila prav nič užaljena, če tip ne bi hotel sprejeti mojega priimka ... in zato tudi ne razumem, zakaj bi bil on užaljen, če bi hotela obdržati svojega.
(edino izjemo bi naredila mogoče, če bi se tip pisal Fon. Skupaj z mojim priimkom bi to tako plemiško zvenelo, ah ... )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz poznam eno, ki se je pisala Žakelj. Poročila se je s fantom Natlačen. Preuzela oba priimka in zdej je Natlačen Žakelj.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
haha, natlačen žakelj je res huda ja
js bi pa rada obdrzala svojga, ceprou mi je trenutno njegov lepsi kot moj, ampak kokt ste ze pisale ja, se mi zdi, da mi bo kr neki manjkal...za froce mi je useen po kom se pisejo
js bi pa rada obdrzala svojga, ceprou mi je trenutno njegov lepsi kot moj, ampak kokt ste ze pisale ja, se mi zdi, da mi bo kr neki manjkal...za froce mi je useen po kom se pisejo
Zivljenje je piskotek!
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
Jochie napisal/-a:no angel napisal/-a:Men nikol ni blo čist jasn tole - če ob poroki obdržiš svoj priimek in dodaš še moževga, kter je pol taprvi za imenom?
odvisno od tebe...izbira je povsem svobodna...
kar vem je tvoj vedno prvi,drugi pa od moza..
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
LanaMaxim napisal/-a:Jah, če bi bil kakšen Mesojedec ali pa Fikfak bi kar svojega obdržala. Pa če imam svojega še kako rada, Mesojedec se pa ne bom pisala.
Brez zamere, meni je pa Mesojedec en tak čist, čist navaden priimk, prou nč grd al pa čudn (in ne, ne pišem se js tko)
Možev priimk bi js res v vsakem primeru dala zravn svojga, razen če bi biu res en tak toook čudn, d bi blo še njega sram ga met. Sam drgač pa js res ne vidm tok blema v tem no. Pomoje je več čudnih imen kot pa priimkov in le-ti so plod heca, sam v O.Š. pa še to res hec no.
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Ne nameravam se poročit... Zaenkrat... No, seveda sem pa tut razmišljala, kako bi bilo, če bi mogoče celo se poročila
Obdržala bi svoj priimek, mogoče bi imela svojega in njegovega, če nebi bil njegov extra čuden/glup... Moj ma kar vredu priimek; čist tak normalen; običen, ampak si nikakor ne predstavljam sebe s tem priimkom...
Meni je moj priimek zanimiv, ker ga tujci izgovarjajo po vzorcu neke druge beseda- ker se pač napiše isto kot neka druga beseda, ampak slovenci ga pač beremo po naše
Ja fak, kaj pa ko se ločiš, pa če pred tem prevzameš možev priimek? Potem se pa vsakič ko pogledaš na poštni nabiralnik, vozniško... ma karkoli, spomniš na "bivšega".... jeba...
Obdržala bi svoj priimek, mogoče bi imela svojega in njegovega, če nebi bil njegov extra čuden/glup... Moj ma kar vredu priimek; čist tak normalen; običen, ampak si nikakor ne predstavljam sebe s tem priimkom...
Meni je moj priimek zanimiv, ker ga tujci izgovarjajo po vzorcu neke druge beseda- ker se pač napiše isto kot neka druga beseda, ampak slovenci ga pač beremo po naše
Ja fak, kaj pa ko se ločiš, pa če pred tem prevzameš možev priimek? Potem se pa vsakič ko pogledaš na poštni nabiralnik, vozniško... ma karkoli, spomniš na "bivšega".... jeba...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov