Priimek po poroki

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kateri priimek bi imele- ali imate- po poroki

samo njegov
290
49%
oba
241
41%
samo svoj
57
10%
Skupaj glasov : 588

Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a sokolja » 23. Feb. 2008 10:01

jaz bi vzela samo njegov priimek. sva precej tradicionalna in prav se mi zdi tako.
Uporabniški avatar
cukrck
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a cukrck » 23. Feb. 2008 10:08

Definitivno vzamem njegov priimek. No, sej je moj tut lep, samo bi ga pa obdržala samo če ne bi imela brata, da bi naš priimek nosil naprej.
Vsakršna oblika sreče je zasebna. Naši največji trenutki so osebni, imajo svoj razlog, so nedotakljivi. Stvari, ki so nam svete in dragocene, so stvari, ki jih črpamo iz skupnih doživetij. (Ayn Rand)
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 10. 2007
Kraj: ma ene rovte bogu za hrbtm:D

Neprebrana objavaNapisal/-a urshaster » 23. Feb. 2008 16:59

odvisn od priimka če bo čudn bi raj svojga obdržala..al pa bi mela uba
Uporabniški avatar
sm00tka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 12. 2007
Kraj: medvode

Neprebrana objavaNapisal/-a sm00tka » 23. Feb. 2008 20:14

jz bi zihr mojga obdržala, pa tut njegouga bi uzela....za otroke pa nevem najbrž bi mel njegouga, kukr je v navadi se mi zdi :D
...Don't you see your dreams are right in the palm of your hand...
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 24. Feb. 2008 0:30

Če se poročim,bom nedvomno prevzela možev priimek.Ne vidim smisla zakaj bi obdržala svojega,še huje se mi zdi misel na to,da bi se pisala potem drugače kot najini otroci.
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 02. Mar. 2008 10:17

Eno vprašanje za tiste, ki bi prevzele samo možev priimek. A se vam ne zdi, da s tem izgubite lastno indentiteto in poderete vse kar ste do poroke v življenju dosegle? Saj vas pod novim priimkom namreč nihče več ne pozna. Ste nova oseba.

Teoretični primer: diplomiraš kot Katja Malovrh, potem si v službi, se vpišeš še na podpilomca, doktoriraš kot Katja Malovrh, pišeš članke, pozna te ogromno ljudi, navezanih imaš ogromno poslovnih stikov, potem pa lepega dne postaneš Katja Kolar. In nihče več ne ve kdo si. Ok razen ožji prijatelji, ki itak vsi vejo, da si se poročila. Kaj pa ostali? Poslovni partnerji predvsem. A pol vsakemu posebaj razlagat kdo si bil, pa kdo si zdaj, pa ja, ja tisto sem bla jaz, ampak zdaj sem se pa poročila. No, meni je to fejst čudno. Če ženska gradi neko kariero se mi namreč zdi blesavo, da pol življenja uraduje pod enim priimkom, pol pa kr postane nekdo drug. Drugače je seveda za tiste, ki pač nimajo neke poklicne kariere, pa je itak vseeno kak se pišejo.

Sama bi mela oba priimka.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 02. Mar. 2008 11:34

Ja, pri znanih dekletih, je kar malo čudno, če ne obdržijo svojega priimka....v športu je dosti tega...in pol kar naenkrat...kdo pa je ta?? Čeprav jo cel svet spremlja že dolgo(Pirjo Muranen, Lindsay Vonn...)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 02. Mar. 2008 11:41

Lastovica napisal/-a:Eno vprašanje za tiste, ki bi prevzele samo možev priimek. A se vam ne zdi, da s tem izgubite lastno indentiteto in poderete vse kar ste do poroke v življenju dosegle? Saj vas pod novim priimkom namreč nihče več ne pozna. Ste nova oseba.

Moja identiteta je precej širša od štirih črk, s katerimi se podpisujem. :) In ljudje me ne poznajo kot Katjo Malovrh (če ostanem pri tvojem primeru), ampak kot Katjo, ki študira pravo, hodi na pilates, slema na metal,...
Je pa res, da je problem, če imaš že prej ustvarjeno neko kariero, takrat bi bilo kar smiselno obdržat tudi stari priimek, da ljudi ne zmedeš.

Sicer pa v prevzetju moževega priimka ne vidim izgube lastne identitete, ker bi s tem postala njegova žena in nič drugega. Tudi pod drugim priimkom lahko počnem vse, kar sem prej pod fotrovim. Sem pač do te mere tradicionalna, da bi mi bilo čudno, če ne bi imela istega priimka kot mož in otroci. Kot da nekako ne bi spadala zraven.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kajira » 02. Mar. 2008 14:10

jst se ne bi počutila, kot da bi izgubila del identitete. je pa res, da nisem najbolj ambiciozna.
Uporabniški avatar
*waterlily*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *waterlily* » 20. Mar. 2008 15:44

Jst bi imela oba priimka...svojemu se sigurno ne odpovem :D
chica bella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a chica bella » 01. Apr. 2008 17:38

Odvisno od njegovega priimka.. Oba bi imela v primeru, da bi pasala skupi.. če ne pa ne
Uporabniški avatar
sixty
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006
Kraj: Bled

Neprebrana objavaNapisal/-a sixty » 01. Apr. 2008 18:23

ja jaz tudi ne vem. je pa odvinso tudi od njegovega priimka.
če bi se pa mogla sedej odločit, bi se pa kar za oba. mojga+njegovga.
Touch me, take me to that other place. Reach me, I know I'm not a hopeless case. It's a beautiful day.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 01. Apr. 2008 19:18

Lastovica napisal/-a:Eno vprašanje za tiste, ki bi prevzele samo možev priimek. A se vam ne zdi, da s tem izgubite lastno indentiteto in poderete vse kar ste do poroke v življenju dosegle? Saj vas pod novim priimkom namreč nihče več ne pozna. Ste nova oseba.

Ne, ne zdi se mi izguba identitete in ne, zaradi tega ne bom postala nova oseba. Najbrž ne bom prva oseba, ki bo spremenila priimek po poroki in bodo tudi poslovni partnerji lahko logično sklepali da sem se poročila, ne pa da je to neka nova "Katja" :wink:
Jst bom vzela njegov priimek :P
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 02. Apr. 2008 9:53

Jaz pa komaj čakam, da prevzamem njegov priimek, ker me moj lastni spominja na vso fotrovo sorodstvo (brate in njihove družine, ter starga fotra), s katerimi se po velikem sporu za imetje in vso krivico in sramoto, ki so jo nam naredili, nočem nikoli več srečat. Z mamo in očetom sem že velikokrat govorila o tem, da bi spremenila priimek in oba sta bila za to. Zdaj mi tega ni potrebno, ker se bom kmalu poročila..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 02. Apr. 2008 20:01

Meni se tudi ne zdi, da bi izgubila lastno identiteto, če bi prevzela njegov priimek. Sama sem mnjena, da bi po poroki prevzela samo njegov priimek. Glede na priimek zdajšnjega fanta bi to definitivno storila. Ker bi se malo čudno slišalo. Moj priimek se namreč konča z isto črko, kot se začne njegov. Pa bi si ljudje jezik lomili ob izgovorjami mojih priimkov :cool:
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov