Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Aloha napisal/-a:Js sm usa ta leta sjhd jdhkfcgsd in se zarad enga tipa ne bom preimenvala. Če bodo pa otroc zafrustrirani zarad dveh primkou ... ah reveži. Sploh pa, če nama z zdejšnim rata, dodam sam tri črke zravn, tko da bi rekla, da me otroc zarad tega ne bi preklinjal.
sej ni nihče rekel, da bodo zafrustrirani. ampak po zakonu ne smeš imet več kot dveh priimkov. in če bo tvoja hči tako navezana na svoje ime kot ti, bo imela strašne probleme čez 20 let. pa še ti boš verjetno užaljena, ker bo obdržala očetov priimek in dodala moževega
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Se mi je zdel da imas grrl power razloge zakaj ne bi imela priimka od moza. Kot sm reku, obstajajo razlogi, kot naprimer, kot je ze ena omenila, nismo arabci, da bi imel 100 priimkov vse nazaj do noeta. Namrec se ti to naredis, in tvoja hcerka isto, potem ima ona ze tri. ITD. In tudi ko smo bli v osnovni soli smo zajebaval sosolko z dvema priimkoma, ker smo ze takrat vedl, da je to zato ker ima finocasto mamico.Aloha napisal/-a:Ja, pa sej po razlogih sprašujem?!
Hmmm, ene pišete, da boste uzele njegouga, kr ste - halo - pač njegove. Pa nej pol on uzame vašga, kr je tut on vaš ...
Js sm usa ta leta sjhd jdhkfcgsd in se zarad enga tipa ne bom preimenvala. Če bodo pa otroc zafrustrirani zarad dveh primkou ... ah reveži. Sploh pa, če nama z zdejšnim rata, dodam sam tri črke zravn, tko da bi rekla, da me otroc zarad tega ne bi preklinjal.
Sam nism posebno navezan na priimek, brez problema bi ga imel od zene, ce bo imela lepsega. Moj je namrec predolg in ima prevec sumnikov. Ne vem zakaj je to tak deal.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Aloha napisal/-a:Ja, pa sej po razlogih sprašujem?!
Js sm usa ta leta sjhd jdhkfcgsd in se zarad enga tipa ne bom preimenvala.
Če bodo pa otroc zafrustrirani zarad dveh primkou ... ah reveži.
Jst si sebe pač ne predstavljam z drugim priimkom kot s svojim,
čeprav mi recimo tale od mojga že ful lepš sede v uho in zraven mojega imena kot pa od bivšega, tisto pa res ne bi mogla bit (pa ni na ć, haha, enostavno se ne sklada z mojim imenom)
Tako da jst bi mogoče imela oba (itak se ne bova poročila),
ampak otrok pa res ne bi že ob rojstvu "obsodila" na dva priimka, itak oni gor zrastejo s tistim, ki jim ga pač daš, ne pa tako kot jaz, ki sem recimo do 30. leta qwertz, potm bi bila pa kar asdfgh .
Se bodo že sami odločal, ko bodo prišli do ohceti, hehe
Pa folk, zastopte že enkrat, da v Sloveniji NE MOREŠ IMET več kot dva priimka, tko da tisti (proti)argumenti o treh in več priimkih so kr neki,
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 10:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
- Black Kitty
Obdržala bom svoj priimek, ne bom vzela njegovega.
Ker sem navajena na njega, ponosna na svoje korenine (pa niso nič posebnega btw; evropske) in nas je v Sloveniji bolj malo k se tako pišemo
Če gre komu to v nos pa naj mu gre
Ker sem navajena na njega, ponosna na svoje korenine (pa niso nič posebnega btw; evropske) in nas je v Sloveniji bolj malo k se tako pišemo
Če gre komu to v nos pa naj mu gre
-
Lady_Violet - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 10. 2007
Pomoje bom imela samo njegov priimek. Mi je čist všeč
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Zakaj pa ne?Mimi_M napisal/-a:Pa folk, zastopte že enkrat, da v Sloveniji NE MOREŠ IMET več kot dva priimka, tko da tisti (proti)argumenti o treh in več priimkih so kr neki,
Sicer pa sama bi tud vztrajala pri svojem priimku..pač, ker sem že od nekdaj XY, zakaj bi potem to spreminjala?
Ali pa druga varianta: odvisno kako zelo noro zaljubljena bom in mi bo vseeno.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
No no, pretiravat pa ni glih treba; sej se nam ne gnusijo priimki partnerjev, samo pač smo nekatere takega mnenja - npr., zakaj pa ne bi partner vzel našega priimka?~NIA~ napisal/-a:jah, men bi blo pa kr neki da bi naprimer zdej pr nas mel vsi isti priimk sam mama bi bla neki x z svojim dekliškim, pa če je še tako lep, alpa da bi imela samo ona oba, alpa vsi oba razn ata??
ena družina = en priimek, pomojm.. čene se pa ne poročvat če se vam gnusjo partnerjev priimk, ime, naslov, je treba kj sprejet, ali pač?
Čist btw, jz sem pa zdej v eni "international" vezi in, heh, tle bi bil priimek odvisen od kraja kjer bi živela z njim.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov