Priimek po poroki

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kateri priimek bi imele- ali imate- po poroki

samo njegov
290
49%
oba
241
41%
samo svoj
57
10%
Skupaj glasov : 588

Uporabniški avatar
cool_chick
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cool_chick » 18. Okt. 2007 17:49

bejbika napisal/-a:defintivno bom obdržala svojga ... če se poročim s sedanjim fantom, bom zaradi te zadeva prišla v navzkriž z njegovim očetom, ki je neki ponosni balkanac, pa nau trpeu, da se bo kera pisala po svoje ... pa glede kako se fant piše, hvala lepa ... nobenga mehkega ć nam mela v osebni :P

no no...ka maš proti mehkemu ć!! misim res bedno da morte na vsak način žalit.. :? to je zamene žalitev..pa tut kaje narobe s tem da je oče ponosen balkanc- če je kdo ponosn slovenc se pa nihče ne buni?!
hallo, pač obdrži svoj priimek, ampak kvečjemu zardai sebe, ne zaradi mehkega ć-ja...beda!
_jessica_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a _jessica_ » 18. Okt. 2007 21:02

Ok, te čist razumem če ma kak izjemno čuden priimek (npr. če bi se pisal kaj podobno smešnega kot je predikaka itd...), ampak da je pa samo ć problem... a potem bi ti bilo čudno, ker bi kdo mislil da si ti tudi bosanka al kaj :lol:
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 18. Okt. 2007 22:09

Mah ta ć pa res ni grozn...moj ga ima v priimku pa je slovenec...takrat so njegovem očetu zafrknil na rojstnem listu in tako je ostalo..nemoremo sodit ljudi po priimkih...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 19. Okt. 2007 9:33

cool_chick napisal/-a:
bejbika napisal/-a:defintivno bom obdržala svojga ... če se poročim s sedanjim fantom, bom zaradi te zadeva prišla v navzkriž z njegovim očetom, ki je neki ponosni balkanac, pa nau trpeu, da se bo kera pisala po svoje ... pa glede kako se fant piše, hvala lepa ... nobenga mehkega ć nam mela v osebni :P

no no...ka maš proti mehkemu ć!! misim res bedno da morte na vsak način žalit.. :? to je zamene žalitev..pa tut kaje narobe s tem da je oče ponosen balkanc- če je kdo ponosn slovenc se pa nihče ne buni?!
hallo, pač obdrži svoj priimek, ampak kvečjemu zardai sebe, ne zaradi mehkega ć-ja...beda!

Jaz ne vidim tu nobene žalitve. :gruebel: Če noče mehkega ć v dokumentih, to še ni žalitev.
Jaz npr. že od nekdaj govorim, da ne bom prevzela nobenega južnega priimka, pa to še ne pomeni, da žalim kogarkoli, ki ga ima.

K sreči ima moj fant slovenski priimek. ČE se odločim, da sploh kdaj spremenim priimek. (to bodo še prepričevanja :rofl: )
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Okt. 2007 11:55

Maychy napisal/-a:Tole glede izkazovanja spoštovanja se ne strinjam ravno. Nekako se mi ne zdi enakopravno, da bi me "morale" moškim izkazovale spoštovanje na tak način, njim pa o tem sploh ni treba razmišljati. :)

pa sej ne gre za to.
gre se zato, da je to pač neka "tradicija" in da povečini pač tako velja, da ženska sprejme priimek od moškega.nevem, če bi bilo v obratnem primeru tako, bi bla tud jst mal užaljena da moški noče imet mojga priimka.
meni je pač tko všeč, da vzamem njegov priimek, da se ve da sm njegova :lach: obadva je pa pri meni neumo imet, ker potem bi moj podpis segal čez celo stran papirja :?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Okt. 2007 11:56

a če bi bejbika rekla, da noče imet ipsilona v priimku, bi tudi tako padle po njej? :)

jst se pa recimo ne bi hotela pisat novak (pa da se ne bi slučajno našla kakšna gospodična novak, ki bo zdej moj ban zahtevala). dolgočasen priimek in čisto preveč pogost. mogoče bi ga sicer vzela, ampak nisem pa navdušena nad njim.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Okt. 2007 11:59

jullia_ napisal/-a:sploh se ne bom poročila z njim, ker je bedak. če bi pa se, bi pa vzela njegov priimek, ker se nič ne bojim, da zaradi tega jaz ne bi bila več jaz, ali kaj podobnega. me definira dovolj drugih pomembnejših reči, kot pa tiste 4 črke.

:rofl:
drgač se pa strinjam...pa zarad mene tudi če se piše nevem kako.
vzela bi priimek in se zacahnla :lach:
Uporabniški avatar
le@
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a le@ » 19. Okt. 2007 12:12

Sem tudi med tistimi, ki bodo vzele njegov priimek. Mogoče sem tukaj mal staromodna al kaj jst vem kaj, ampak men je to všeč.
Sploh mi je pa njegov priimek všeč in paše k mojemu imenu... :D
Uporabniški avatar
cool_chick
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cool_chick » 19. Okt. 2007 14:47

metuljčica* napisal/-a:
cool_chick napisal/-a:

Jaz ne vidim tu nobene žalitve. :gruebel: Če noče mehkega ć v dokumentih, to še ni žalitev.
Jaz npr. že od nekdaj govorim, da ne bom prevzela nobenega južnega priimka, pa to še ne pomeni, da žalim kogarkoli, ki ga ima.

K sreči ima moj fant slovenski priimek. ČE se odločim, da sploh kdaj spremenim priimek. (to bodo še prepričevanja :rofl: )

eh pa naj ma kakršenkoli priimek, ni se pa treba tk tipično izražat, tipa, js pa že nam mela..bla bla...naj obdrži za sebe!! men je to žalitev, metuljčica teb pa ni ker ga verjetno nimaš v priimku!! tk koda bi js rekla js pa že nam mela sloveskega priimka, bognedaj katastrofa..tipično mislim... niste vredne fanta z mehkim ć!! :P
ja strinjam se stabo da ima k sreči tvoj fant sloveski priimek..si drugega ne zaslužiš :twisted:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 19. Okt. 2007 15:05

Lubica, jaz nisem nikjer napisala, da je tip zaradi tega kaj manj vreden. Napisala sem samo, da priimka ne bi prevzela in ne, da takega fanta sploh ne bi imela. :wink:

Če si pa ti stvar po svoje interpretiraš, pa to ni moj problem.

In ja, imam slovenski priimek. :wink:
all*starka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a all*starka » 19. Okt. 2007 21:56

jst se tudi za noben dnar ne bi pisala na ć! :nein:
če bi mela tipa s takim priimkom (v kar pa zelo dvomim, saj mi južni "bratje" ki ponavadi majo ta ć niso ne karakterno ne vizualno ušeč) bi si dala v normalen č.
tiste pa ki to užali, j* ga- vsak ma svoje mnenje! :nixweiss: :lol:
Lianna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Lianna » 20. Okt. 2007 16:47

js bi se pa kr težko odločla, k mam ž zdj dva priimka, pa bi se težko obeh znebila, sam 3 pa tud ne morem met :cry:
Uporabniški avatar
cool_chick
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a cool_chick » 21. Okt. 2007 10:26

all*starka napisal/-a:jst se tudi za noben dnar ne bi pisala na ć! :nein:
če bi mela tipa s takim priimkom (v kar pa zelo dvomim, saj mi južni "bratje" ki ponavadi majo ta ć niso ne karakterno ne vizualno ušeč) bi si dala v normalen č.

eh stara, ne skrb, itq jih ne morš dobit...majo mal višje cilje :wink:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 21. Okt. 2007 10:32

cool_chick napisal/-a:
all*starka napisal/-a:jst se tudi za noben dnar ne bi pisala na ć! :nein:

eh stara, ne skrb, itq jih ne morš dobit...majo mal višje cilje :wink:

:rofl: :rofl: :rofl:
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 21. Okt. 2007 10:41

no, sicer dvomim, da se bom kdaj porocila, k pac zaenkrat slabo kaze, bom pa verjetno kr svoj priimek obdrzala - pa ceprav je na ć :) haha!
ne zarad nekih "feministicnih" razlogov, ampak zato, k v mojem sorodstvu ni nobenga, ki bi nadaljeval tradicijo nasega priimka..
ce pa kak stric ta cas kakga froca ustima, bo druga pesem :D

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov