Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst sm pa včasih ful hotla met obadva, potem me je pa sčasoma minilo.Nevem, poleg tega da bi se potem podpisala čez pol strani, je še to, da večje spoštovanje pokažeš svojemu bodočemu možeku, če vzameš njegov priimek in se pišeš isto kot on.
Men ej tole velik bolj sexi in lepše, kot pa če bi mela obadva priimka
Otrokom pa v kateremkoli primeru njegov priimek, o tem sploh ni debate.
Men ej tole velik bolj sexi in lepše, kot pa če bi mela obadva priimka
Otrokom pa v kateremkoli primeru njegov priimek, o tem sploh ni debate.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Tole glede izkazovanja spoštovanja se ne strinjam ravno. Nekako se mi ne zdi enakopravno, da bi me "morale" moškim izkazovale spoštovanje na tak način, njim pa o tem sploh ni treba razmišljati.
Mimogrede, ali katera ve kdaj se je pojavilo to spreminjanje priimkov ob poroki? Najbrž se je zgodilo zato, ker je bila ženska včasih lastnina moškega in je s spremembo priimka pokazala, da ne pripada več očetu, ampak možu, kajne?
Mimogrede, ali katera ve kdaj se je pojavilo to spreminjanje priimkov ob poroki? Najbrž se je zgodilo zato, ker je bila ženska včasih lastnina moškega in je s spremembo priimka pokazala, da ne pripada več očetu, ampak možu, kajne?
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
njegov priimek, ker je tako še najbolj enostavno, tudi za otroke.
-
Lorelai20 - Debatorica
- Na forumu od: 7. 11. 2005
No moja starša nista poročena, zato ima vsak svoj priimek, js pa imam očetovega.
Ko bom pa js tok daleč, da se bom poročila, bom pa z veseljem vzela njegov priimek
Ko bom pa js tok daleč, da se bom poročila, bom pa z veseljem vzela njegov priimek
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
ja upam da se bova poročila, pa zihr bi prevzela njegov priimek, ker moj mi sploh ni všeč
-
Snow flake - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
Meni pa ni všeč ne moj in ne njegov priimek, itak pa mislim, da se ne bova poročila. Tako da niti ne vem, kako bi se odločila, ampak da bi imela kombinacijo mojega in njegovega, ma grozn se sliš, na živce mi pa gre, da bi se moj otrok pisal po njegovem priimku , kdo si je zmislil to pravilo.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Snow flake napisal/-a:Meni pa ni všeč ne moj in ne njegov priimek, itak pa mislim, da se ne bova poročila. Tako da niti ne vem, kako bi se odločila, ampak da bi imela kombinacijo mojega in njegovega, ma grozn se sliš, na živce mi pa gre, da bi se moj otrok pisal po njegovem priimku , kdo si je zmislil to pravilo.
Saj to ni pravilo - otrok se bo pisal tako kot se starša dogovorita.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
tjaskaaa - Debatorica
- Na forumu od: 10. 10. 2004
- Kraj: nm
jst bi obdržala svoj priimek ravno do spoštovanja do moje družine in ker sem zdej edina ženska rojena s tem priimkom po ne vem kolkih letih..velik pač.Sami deci ja. In mi je v ponos ga met in ravno tako bom do spoštovanja moža mela tud njegovga. Ni neka moderna zadeva, to že dolg vem,da tko bo in nč drgač.
Free your mind...
-
Leann - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
Hm no, niti se nimam namena poročiti kadarkoli v življenju... Vendar nikoli ne reci nikoli. Mislim pa, da je neka 90% verjetnost, da bi imela tako svoj kot možev priimek (10% možnosti pa, da samo njegovega).
I know there's no forgiveness for the things I've said and done; at least I know what I am and I'm not the only one
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov