Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst bi tud rada mela oba priimka..ampak se moj s tem ne strinja..pravi, da ne mara modernih ženskih priimkov ki se pišejo oboje, pa da pač pol to zveni kot da se nočem preimenovat pod njega....
sej po eni strani ma prov..tole mu pustim, samo otrok bo imel pa dva imena
sej po eni strani ma prov..tole mu pustim, samo otrok bo imel pa dva imena
-
bella_ - Debatorica
- Na forumu od: 26. 5. 2006
- Kraj: lj
js ne bi mela dveh priimkov sam zatoker se mi ne da pisat obeh. moj je tok doug da me kr mine da bi se kamorkol podpisvala in sam prvih par crk nrdim pol pa crto. ce bi pa se njegouga pisala...pomoje bi morala ceu dan sam priimk ponaulat
- angkoriata
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 6. 2006
jaz o tem sploh ne razmišljam,ker se pomoje nikol ne bom poročila.no,če se bom, bom imela samo en priimek,ker sm preveč lena za dva vrjetno bi vzela kar možovega,če bi mi bil všeč seveda-moj sedanji tip ma sicer lep slovenski priimek,dolg sicer,ampak malo verjetno,da se bova poročila.otroci bi definitivno meli samo enega-a ko se bodo oni poročali bojo pa 4 priimke mel ?
-
Dadyka15 - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
- Kraj: Ljubljana
jz bi obdržala svojega in tudi njegovega bi mela..k sta mi oba priimka všeč..
otroci pa bi (če bi blo lahko po moje) imeli oba priimka..sam to je zame še dddddaaaaaallllleeeeeeččččččč tko, da še ne razmišljam o tem..
papa
otroci pa bi (če bi blo lahko po moje) imeli oba priimka..sam to je zame še dddddaaaaaallllleeeeeeččččččč tko, da še ne razmišljam o tem..
papa
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
-
pupica20 - Debatorica
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
js bom mela pa njegov priimek. ker moj mi gre tak na živce.in prov komaj čakam,da se poročim! joke! resno,vzela bi njegov priimek zaradi zgoraj navedenega razloga.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
angkoriata napisal/-a:otroci bi definitivno meli samo enega-a ko se bodo oni poročali bojo pa 4 priimke mel ?
Tega pri nas niti ne morejo, ker lahko imaš le 2 imeni in 2 priimka.
Jaz pa še nevem, kako bo ... Moja mama ima oba priimka, pa se mi ne zdi tako slabo imeti oba. Mislim, da bo prevzela njegovega ali pa imela oba; samo svojega pa ne.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
sofia83 napisal/-a:Jst bom pa z veseljem prevzela možev priimek, ker se mi zdi neka glupa sodobna pogruntavščina, da majo babe svoj priimek oz., še bolj glupo, da majo akr dva priimka. In potem ma ta fensi sodobna pi*ka po možnosti še dve imeni, pa je že skor muvistar. In ja, tud če se bo mož pisal Konda, bom pa pač Ana Konda, ne. Sem zlo tradicionalna v mnogih pogledih, ja.
Pa bejbika, mekani ć prav kul zgleda v osebni, mene že cel lajf spremlja, pa mi nč ne manjka.
metron napisal/-a:Se strinjam. Čeprav gre verjetno bolj za navajenost, zato majo ženske po dva priimka, konec konca te 500 ljudi pozna pod tem imenom. Tut jaz recimo nebi spreminju priimka, da bi imel v osebni kak trdi č. Ne hvala.
same here če se pa že odločm za priimk od moža bo pa moj definitvno umes sam da bo verjetn sam začetnca
- tjaska
- Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2004
Jaz bi prevzela njegov priimek. Definitivno, pa kakršenkoli bi že bil.
Moja mami ima dva priimka in se mi zdi melo smešno. (To, da ima dva priimka, nič drugaga.)
Enkrat sem jo vprašala, kako to, da ima dva priimka, in je rekla:
''Jah, nisem hotela po poroki postati samo od nekoga žena.''
Glede tega se mi zdi, da je veliko v glavi. Mislim... Kakšen ego mora imeti človek, da si reče ''ne bom po poroki samo od nekoga žena''?!
Sicer jo popolnoma razumem, glede na to da jo je vzgajala moja babica (v njeni družini pa so bile ženske že od nekdaj pretirano emancipirane).
Me ne moti, kakršenkoli priimek (in koliko le-teh) ljudje blagovolijo imeti.
Jaz bom pač prevzela njegovega. Ker se mi zdi, da potem nisi več samo ''jaz, jaz in jaz'', ampak si del družine. Je pa malo čudno, da imajo vsi člani družine en priimek, The Lady pa dva.
Moja mami ima dva priimka in se mi zdi melo smešno. (To, da ima dva priimka, nič drugaga.)
Enkrat sem jo vprašala, kako to, da ima dva priimka, in je rekla:
''Jah, nisem hotela po poroki postati samo od nekoga žena.''
Glede tega se mi zdi, da je veliko v glavi. Mislim... Kakšen ego mora imeti človek, da si reče ''ne bom po poroki samo od nekoga žena''?!
Sicer jo popolnoma razumem, glede na to da jo je vzgajala moja babica (v njeni družini pa so bile ženske že od nekdaj pretirano emancipirane).
Me ne moti, kakršenkoli priimek (in koliko le-teh) ljudje blagovolijo imeti.
Jaz bom pač prevzela njegovega. Ker se mi zdi, da potem nisi več samo ''jaz, jaz in jaz'', ampak si del družine. Je pa malo čudno, da imajo vsi člani družine en priimek, The Lady pa dva.
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
jst bi tud mela dva priimka... in ko bi se že lotla tega podviga k se mu reče zamenjava dokumentov, bi potem še svoj priimek spremenila v dekliški priimek moje mame... ker mi je bolj všeč, pa tud z očetom že skor od rojstva nimam več nobene veze tko da se mi zdi rahlo trapast met priimk enga tujca ...
The secret of success is consistency of purpose.
- Čebela19
- Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 5. 2006
Jaz pa sem 99%, da bom obdrzala svojega in samo svojega. Ze tako sem ga spreminjala, ko sta se starsa locila in imam zdaj prav nek poseben odnos do tega novega in se ga res ne mislim kar tako odpovedati. To sem jaz. Mogoce bi svojemu dodala le inicialko njegovega. Sem pa definitivno za to, da imajo otroci njegovega.
Za dežjem pride blato...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov