Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Kaj mislite? Bi- ali ste, če ste že poročene- prevzele njegov priimek, imele oba, ali obdržale samo svojega? Kaj pa otroci? Zanima me tudi, kaj moški pravite na to, če ženska obdrži svoj priimek...
Jaz bi najverjetneje obdržala samo svojega, si ne morem predstavljat, da bi se drugače pisala. Otroci bi imeli pa samo njegovega ali pa oba- tu sem pripravljena na kompromis.
Jaz bi najverjetneje obdržala samo svojega, si ne morem predstavljat, da bi se drugače pisala. Otroci bi imeli pa samo njegovega ali pa oba- tu sem pripravljena na kompromis.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Čeprav mislim, da se ne bom poročila, bi glede tega rekla tole.
Zdi se mi, da z drugim priimkom to ne bi bla več jaz, jaz sem jaz s svojim imenom in priimkom, da bi pa potem kar nekaj drugega postala, mi pa nekak ne gre v glavo..
Tako da, mogoče oba ali pa obdržala svojega.
Otroci pa verjetno njegovega, obeh jim ne bi dala, ker, predstavljajte si hčerko z dvema priimkoma, potem pa ob poroki hoče obdržat oba svoja pa še moževega..nevem no, malo preveč komplicirano..
Ampak mislim, da otrok ne bom imela...
Zdi se mi, da z drugim priimkom to ne bi bla več jaz, jaz sem jaz s svojim imenom in priimkom, da bi pa potem kar nekaj drugega postala, mi pa nekak ne gre v glavo..
Tako da, mogoče oba ali pa obdržala svojega.
Otroci pa verjetno njegovega, obeh jim ne bi dala, ker, predstavljajte si hčerko z dvema priimkoma, potem pa ob poroki hoče obdržat oba svoja pa še moževega..nevem no, malo preveč komplicirano..
Ampak mislim, da otrok ne bom imela...
- Blondie
- Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 3. 2005
bejbika napisal/-a:defintivno bom obdržala svojga ... če se poročim s sedanjim fantom, bom zaradi te zadeva prišla v navzkriž z njegovim očetom, ki je neki ponosni balkanac, pa nau trpeu, da se bo kera pisala po svoje ... pa glede kako se fant piše, hvala lepa ... nobenga mehkega ć nam mela v osebni
jokica napisal/-a:jest - oba priimka...
otroci - njegovega smile
Tudi jaz bi imela tako...
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
sofia83 napisal/-a:Jst bom pa z veseljem prevzela možev priimek, ker se mi zdi neka glupa sodobna pogruntavščina, da majo babe svoj priimek oz., še bolj glupo, da majo akr dva priimka. In potem ma ta fensi sodobna pi*ka po možnosti še dve imeni, pa je že skor muvistar. In ja, tud če se bo mož pisal Konda, bom pa pač Ana Konda, ne. Sem zlo tradicionalna v mnogih pogledih, ja.
Pa bejbika, mekani ć prav kul zgleda v osebni, mene že cel lajf spremlja, pa mi nč ne manjka.
zofka, ti si zakon!
ZOFKO ZA PREDSEDNIKA!
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
o tem še nisem razmišljala, bi pa verejtno prevzela njegov priimek, da pa bi obdržala svojega bi pa še premislila. Otroci bi imeli definitvno njegov priimek.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
-
ribicaX - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
kakšn priimk bom mela, je čist odvisn, kako se bo ta oseba, s katero se bom poročila, pisala. če bo kakšn priimk d se ti kr jezik zlom, bom rajši kr svojga obdržala. drgač pa bom verjet vzela njegov priimk ali pa v kombinaciji skupaj z mojim
-
metron - Kofetarica
- Na forumu od: 5. 12. 2004
- Kraj: LjUbLjAnA
sofia83 napisal/-a:Jst bom pa z veseljem prevzela možev priimek, ker se mi zdi neka glupa sodobna pogruntavščina, da majo babe svoj priimek oz., še bolj glupo, da majo akr dva priimka. In potem ma ta fensi sodobna pi*ka po možnosti še dve imeni, pa je že skor muvistar. In ja, tud če se bo mož pisal Konda, bom pa pač Ana Konda, ne. Sem zlo tradicionalna v mnogih pogledih, ja.
Pa bejbika, mekani ć prav kul zgleda v osebni, mene že cel lajf spremlja, pa mi nč ne manjka.
Se strinjam. Čeprav gre verjetno bolj za navajenost, zato majo ženske po dva priimka, konec konca te 500 ljudi pozna pod tem imenom. Tut jaz recimo nebi spreminju priimka, da bi imel v osebni kak trdi č. Ne hvala.
Zadnjič spremenil metron, dne 02. Dec. 2005 19:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Tko nekak...
-
*aeval* - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 12. 2005
obdržala svojega, mogoče če bi se skladau z mojim dodala njegovega.........hmmmmmmmm.........
otroci pa njegovega
otroci pa njegovega
When the first baby was born in this world, for the very first time..The laugh is said to have broken into a thousand pieces and they all went skipping about.... And that my friends was the begining of Fairies.......
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Sofia, saj meni se ne gre za neko glupo sodobno pogruntavščino ali da bi hotela imeti fensi otroke z dvema priimkoma (ja, tudi dve imeni sta mi všeč, ampak glede tega bi itak odločila skupaj z eventuelnim očetom). Enostavno se že tako dolgo podpisujem s svojim priimkom, da si ne morem predstavljat, da bi bilo drugače.
Sicer pa itak teoretiziram, ker trenutno ne slišim poročnih zvonov v bližnji prihodnosti in mi sama poroka tudi ne pomeni veliko. Poročila bi se, če bi to kaj pomenilo mojemu, moje ime je pa moja stvar.
Sicer pa itak teoretiziram, ker trenutno ne slišim poročnih zvonov v bližnji prihodnosti in mi sama poroka tudi ne pomeni veliko. Poročila bi se, če bi to kaj pomenilo mojemu, moje ime je pa moja stvar.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov