Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 691 prispevkov
• Stran 46 od 47
•
Prejšnja
1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Naslednja
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Mah jst sm pa alergična glih na ta cirkus, ki ga poroka prinaša - ne maram bit v središču pozornosti, ne maram cheesy običajev in monologov, še posebi pa sovražm fotosešne, ki so nujno zlo takih dogodkov, ker sm sama seb noro nefotogenična. In pol res ne vem zakaj bi zmetala kup denarja za to, da bom pol cel dan trplela Edina "pridobitev" poroke je zato zame to, da se pol cela familija isto piše - kar se pa komot zrihta na prvi upravni enoti, čeprav po malo daljšem postopku. Bom itak prihranla vs cajt, ki ga punce zapravjo z izbiranjem farbe vabil ipd.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
^^ Ne, mi ni, sj nikjer nism rekla, da bi blazno rada bla poročena. Že trditve v smislu "edina prednost poroke je en priimk familije" zelo očitno kažejo mojo nenaklonjenost zakonskemu stanu
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
zabavno se mi je zdelo, ker se mi zdi to tak drgač od vsega, kar sem kdaj slišala. je pa tako, da ima moj že 2 priimka (ker mama ni prevzela ob poroki), uporablja pa maminga, ker mu je bolj všeč; meni je pa lih njegov fotrov lepši. tako da če bi prevzemala bi hotla fotrovga in se itak ne bi isto pisala.
lahk pa potem eventuelnemu otroku dama njegov fotrov priimk, pa bomo moderna familja, kjer se vsak različno piše
lahk pa potem eventuelnemu otroku dama njegov fotrov priimk, pa bomo moderna familja, kjer se vsak različno piše
Vsak raj ima svojo kačo.
-
carrie_ - Debatorica
- Na forumu od: 29. 4. 2012
Ali pa naredite tvorjenko iz vseh treh priimkov?
Ne vem, jaz bi bila nekako razočarana, če dotični partner ne bi imel želje, da prevzamem njegov priimek Saj bi bila jeba, če bi se pisal recimo Zver ampak gre se za princip in neko simbolno raven tega, da pride do združitve v Eno za partnerja in potem za svet potencialnih otrok (nekateri bi zagovarjali , da tudi za to da se gleda krvno linijo po očetih, tradicionalno)
Ne vem, jaz bi bila nekako razočarana, če dotični partner ne bi imel želje, da prevzamem njegov priimek Saj bi bila jeba, če bi se pisal recimo Zver ampak gre se za princip in neko simbolno raven tega, da pride do združitve v Eno za partnerja in potem za svet potencialnih otrok (nekateri bi zagovarjali , da tudi za to da se gleda krvno linijo po očetih, tradicionalno)
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Meni je pa bilo nekak vedno na nek nacin logicno, da bom avtomatsko prevzela priimek mojega partnerja, ko, ce se bova porocila.
Se malo, pa ga bom res
Sicer sta pa itak tako zelo podobna, da je kar malo hecno
Mi je pa hecno (verjetno ravno zato, ker sem bila jaz v prevzem njegovega priimka vedno prepricana in nisem sploh razmisljala o drugih moznostih), kako me zdaj vsi sprasujejo...a si ze kaj razmisljala, ali bos prevzela njegov priimek ali bos obdrzala svojega, ali bos imela oba?
Se malo, pa ga bom res
Sicer sta pa itak tako zelo podobna, da je kar malo hecno
Mi je pa hecno (verjetno ravno zato, ker sem bila jaz v prevzem njegovega priimka vedno prepricana in nisem sploh razmisljala o drugih moznostih), kako me zdaj vsi sprasujejo...a si ze kaj razmisljala, ali bos prevzela njegov priimek ali bos obdrzala svojega, ali bos imela oba?
- Majci_Pol
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 1. 2013
- Kraj: Slovenska Bistrica
Bom kar prevzela priimek od moža. Saj ne, da mi moj nebi bil všeč, ampak oba skupaj bi bila že predolga, družina pa se nekako more isto pisat, konec koncev si z njim ustvarjam družino.
-
mastermind - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 2. 2013
- Kraj: London, UK
Meni osebno je vseeno, če bo bodoča soproga prevzela priimek.. Zdi se mi sicer lepo, da sta priimka skladna in da se ve, da sva poročena, ne zdi se mi pa to zadosten razlog za prepir in slabo voljo. Otroka pa najbrž po meni, je še predaleč vse skupaj
-
disketa - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 8. 2009
Majci_Pol napisal/-a:družina pa se nekako more isto pisat
Hm, pri nas ima pa vsak drugačen priimek.
Drugače bi pa možev priimek dodala svojemu. Sem zadnja nosilka tega priimka v naši družini in ne morem si niti predstavljati, da bi se pisala popolnoma drugače kot sem se vsa ta leta poprej..
Prvi neprebran prispevek • 691 prispevkov
• Stran 46 od 47
•
Prejšnja
1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov