Priimek po poroki
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
marateja napisal/-a:kako pa gledate na to, da bi fant prevzel vaš priimek....tega pa ni noben omenila (če se ne motim)
Moj dragi je vzel moj priimek in hkrati obdržal tudi svojega. najprej je hotel vzeti samo mojega, vendar ker so se določeni ljudje nenormalno vmešavali v najine odločitve,sva popustila zaradi ljubega miru, čeprav tega ponavadi ne prakticiram/va ,tako da imava oba priimka. In je full šekši- fukiš
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
Velouria - Debatorica
- Na forumu od: 2. 8. 2005
Prevzela bi njegov priimek! Tale od mojga hanija mi je čist všeč. Definitvno se mi pa ne bi dal ubadat z dvema priimkoma - že zdej se 100 let podpisujem, ker mam ful dolg priimek, pol bi blo pa res kr neki.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
*pupika* - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 9. 2005
- Kraj: 3milimetre v zraku
js bom vrjetno vzela njegovega (če bo kdaj do tega sploh prišlo)... ker sem tradicionalistka in mi to veliko pomeni...
pomisla bi edino, če bi mel on kakšen nenavaden priimek... pol bi si ga dala pa oba spremenit in si izbrala skupnega... (sploh se mi ne zdi slaba ideja:) hehe)
pomisla bi edino, če bi mel on kakšen nenavaden priimek... pol bi si ga dala pa oba spremenit in si izbrala skupnega... (sploh se mi ne zdi slaba ideja:) hehe)
My dreams are my reality...
-
ženska - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 10. 2005
- Kraj: Prelepa Gorenjska
Mislim, da bom imela kar oba. Moj priimek je tako ali tako kratek, zato mi to ne bo delalo težav. On pa nad to idejo ni preveč navdušen... Hoče, da imam samo njegovega, ker bom po njegovem tako bolj njegova.
Otroci pa bi imeli samo njegovega.
Otroci pa bi imeli samo njegovega.
-
rozica_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2005
- Kraj: pod gorami...
Js bi obdrzala svoj priimek, ker sem nekak navezana nanj, ker se samo nasa familja tko pise in sem ponosna na svoje korenine. Sej ce bi fantu njegov priimek kaj pomenil, bi mogoce imela oba, amak glede na to, da ima priimek po osebi, ki je sploh ne pozna, bom obdrzala kar samo svojega. Sva se tut nekej ze zgovarjala, da bi oba mela samo mojga, ampak ni bilo se nic doreceno pa itak je se dolga do poroke. Kar se pa otork tice, bi bila pa ful vesela, ce bi se pisali po meni, da bi se priimek ohranil.
-
bad_girl - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2004
- Kraj: Domžale
Samo njegovga...brezveze se mi zdi imet dva, pa še lepšega ima kot je moj Mi je tut ta tradicionalen način bolj všeč kot te novodobni - obdržati kar svoj priimek ali pa imeti oba.
Sp3lca - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 7. 2004
Njegov in samo njegov priimek.. Pa kakršn koli je že. Sedanji fant ma lep priimek tko, da proti temu ne bi mela nič. Seveda bi tudi najini otroci imeli "njegov priimek". Če se pa ne bi poročila, ja to pa ne vem, kaj potem.. Hm... Ma ja.. poročila vrjetno, da se bom (čeprav se zarečenega kruha največ poje), če ne cerkvena, pa vsaj na uradu.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
-
Sp3lca - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 7. 2004
rinca napisal/-a:jst pa ne bom komplicirala in bom kar njegovga vzela. ker potem mora met še otrok dva priimka in se bo še pri njegovi poroki kompliciral...
Otrok ima lahko kljub temu, da ti obdržiš samo svoj priimek ali pa oba-ima lahko samo njegovega oz. tvojega.. kot se pač dogovorita.
And if your head explodes with dark forebodings too
-
*Srček - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2006
- Kraj: Ljubljana
Jes bi mela in svoj in njegov priimek..ne vem, nekak razmišlam na ta način da me moj priimek že 21 let spremlja povsod in na nek način določa mojo identiteto...s tem se enačm in predstavljam in bi mi bilo blazno težko ga popolnoma zamenjat...
Otroci bi pa mel tut oba priimka, k sva že govorila o tem... glede na to da sm prou ponosna na to kašnga očija mam,z veselem nardim še kašnga otročka z našim priimkom
Otroci bi pa mel tut oba priimka, k sva že govorila o tem... glede na to da sm prou ponosna na to kašnga očija mam,z veselem nardim še kašnga otročka z našim priimkom
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Dadyka15 napisal/-a:Marateja jz nobenga ne poznam k bi prevzel priimek od žene..nevem kok fantov bi s eodločl za ta podvig...bi blo pa zanimivo..predlagajte svojim fantom...
Malo višje sem že povedala,da je moj mož prevzel tudi mojega ob poroki tako da ja obstajajo tudi takšni
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov