Pri 26-ih samski
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Saj ne, da pa morajo nižati kriterije ampak, da sploh dajo možnost punci, da jo spoznajo. Eni so res čist preveč zahtevni. Pa saj jih moraš malo spoznat in šele potem oceniti. Potem pa jamrajo, da so same čudne punce zunaj in da vse padajo na keš in ne vem kaj še.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Tocno vem ja. Zato pa nisem delal pristopov, too nerve wracking. In kar je najhuje, ta strah je povsem neracionalen, je nagonski.DMN napisal/-a:floribunda napisal/-a:
mater si vi tipi ene major probleme delate.
če je nekdo pri 26letih samski (t.j. da nikoli ni imel punce) je
a) fuj grd in še antipatičen zraven
b) totalno nesposobna drenova lajšta.
To ni v ženski realnosti, zato tud ne moreš zastopit
Js bi rek da npr. mahagonij verjetno ve o čem govorim.
Zenske tega ne bodo nikoli razumele.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst mam sodelavca, starga 32 let, ki je bil, ko sm jst pršla delat, ful tak zadržan in sramežljiv fant. Punce pomojem še ni imel, pa če mene vprašaš, tud seksu še ni. Pa sploh ni napačen fant, zgleda tud ne slabo. Imel je pač ene zadržke, da se ni upu prbližat ženskam, če pa že, pa bolj tko...površinsko. Nikol se ni upu spuščat v kšne take debate, al pa bog ne dej, da bi kšni pokazu, da mu je všeč. No pol se je pa začel skoz bolj z mano družt, pogovarjat in je ratu že čist drugačn človk. Najprej mu je blo ful nerodn, če sva kej tazga govorila, zdj pa lahko govori že vse živo. Tud sam je reku, da se je ful spremenu, da se mu zdim jst tak človk, ob kermu se je lahko sprostil in se nekak 'odpru'. Ne vem, upam, da bo zdej tud z drugimi puncami kej laži navezu stike in komuniciru.
Tko da ni rečen, da če je nekdo star, ne vem, 30 let, samski, junfr, da je neki groznga narobe z njim. Pač ma človk ene zadžke, težko komunicira, naveže stik...
Tko da ni rečen, da če je nekdo star, ne vem, 30 let, samski, junfr, da je neki groznga narobe z njim. Pač ma človk ene zadžke, težko komunicira, naveže stik...
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Pomojem tut. Ko pride do takih tem, ki so mocno povezane z egom, moski radi lazemo. Na vprasanje zakaj nimas nikol zenske je pac najbolje odgovorit "ker ne najdem take, ki bi ustrezala mojim X kriterijem". Vsekakor taka izjava nosi manj tveganja da te bo kdo podjebavu, kot pa ce reces "zato ker ne znam". In za nekoga, ki je ze tako nesamozavesten na tem podrocju, je to da obdrzi fasado, da je kompetenten, pac primarnega pomena. Za moskega je to, da je nesposoben okol zensk velika sramota, tudi jaz bi se izmisljeval prijateljici, sploh ker bi vedel, da ne more razumeti. In odzivi v tej temi kazejo kako prav ima tak clovek.McLarnovc napisal/-a:Tole z nižanjem kriterijev je en velik bullshit....
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
ryu10kyu napisal/-a:Evo na hitro malo pobrskal in našel nekaj gradiva na to temo, če ti bo v pomoč morda.
http://www.ednevnik.si/entry.php?w=sheehs&e_id=79247
http://www.babybook.si/razvoj-otroka/vl ... ji-otroka/
http://www.playboy.si/branje/clanki/smo ... 19079.aspx
http://www.vest.si/2008/06/07/tabu-incest/
http://www.pozitivke.net/article.php/Mamin_Sincek
http://www2.arnes.si/~jcurk/TEORIJE/freud.html
http://www.osebnost.si/clanki/preglej.php?id=8
Tako, da glede na to, da sem se malo potrudil in našel nemalo tem v minutki ne vem kje si ti iskala? Ali ne znaš iskati ali sploh nisi iskala in si si izmislila, da ne najdeš nikjer nobenega zapisa o tej ali podobni tematiki...no kakorkoli že. Zdaj imaš neki vir za raziskovanje...google in vpiši noter vloga očeta sina matere na spolnost človeka uporabi malo domišlije pri iskanju, pa ne dvomim v to, da boš dobila nemalo povezav in virov preko katerih boš lahko morda dobila neki malo globji vpogled v situacijo, ki jo ravnokar obiramo.
V mislih sem imela znanstvene članke, ne "lahko branje". Ta tematika me namreč zelo zanima, ampak še nisem opazila res dobre literature, ki bi se osredotočala samo na to temo. Vem, da se dobi ogromno literature, kjer malo bolj "na okoli" razlagajo tudi to tematiko, vendar jaz si želim zares poglobljeno razlago, ker mi je to zelo zanimivo. Hvala vseeno.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Vprasanje kaj smatras za znanstveno literaturo. V "mehkih znanostih" tega prakticno ni. Imas samo dela tega ali onega profesorja, take in drugacne modele, ki opisujejo iste stvari, in ponavadi tak model demonstriran na kakem pacientu ali dveh. Nic prevec definitivnega.
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Mislim, da je težko kar naenkrat postati bolj zgovoren ob puncah, se sproščeno pogovarjati... zato je pa dobro, da si človek nabere širši krog ljudi, ti pripeljejo kakšne svoje punce in potem se z njimi pogovarjaš... In spoznavaš vedno več ljudi, postaneš bolj samozavesten in zaradi tega si posledično tudi bolj všeč drugim.
Najslabše je iti pa v skrajnosti- ali se ful sekirat zaradi tega in vsak prost trenutek hodit v diskoteke in jih tam iskat ali pa si reči, da itak ne rabiš punce in da lahko živiš tudi brez nje. Vsak si želi bližino drugega, se imeti fajn in vse, ampak na silo ne gre nič. Je pa res, da pa bi bilo res še najboljše, da bi kakšna fajn punca samo potrkala na vrata in to bi bilo to.
Najslabše je iti pa v skrajnosti- ali se ful sekirat zaradi tega in vsak prost trenutek hodit v diskoteke in jih tam iskat ali pa si reči, da itak ne rabiš punce in da lahko živiš tudi brez nje. Vsak si želi bližino drugega, se imeti fajn in vse, ampak na silo ne gre nič. Je pa res, da pa bi bilo res še najboljše, da bi kakšna fajn punca samo potrkala na vrata in to bi bilo to.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Mahagonij napisal/-a:Vprasanje kaj smatras za znanstveno literaturo. V "mehkih znanostih" tega prakticno ni. Imas samo dela tega ali onega profesorja, take in drugacne modele, ki opisujejo iste stvari, in ponavadi tak model demonstriran na kakem pacientu ali dveh. Nic prevec definitivnega.
Govorim o normalni literaturi (torej knjigah) in o znanstvenih člankih. Torej, na to temo bi prebrala kakršnokoli knjigo (zaradi mene lahko tudi roman). Od člankov me pa NE zanimajo članki, ki si jih lahko preberm v npr. cosmu, ampak bi rada našla pravi znanstveni članek z opisom raziskav, teorijami (torej akademski članek, če tako želiš)... Sem že nekaj iskala bo različnih bazah, pa nič pametnega nenajdem. Če najdem kaj, prilepim, če slučajno še koga zanima.
- GeorgeConstanza
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 4. 2007
Nannya-1 napisal/-a:Jochie, mislim da gre tukaj za princip. Če bo izgubil nedolžnost z prijateljico noči, dvomim, da se bo George kaj bolje počutil, kvečjemu nasprotno. Toliko žensk je na svetu, in da bi moral plačat za seks...Jochie napisal/-a:GeorgeConstanza napisal/-a:Jaz se občasno vprašam zakaj sem pri 27. še zmeraj samski, brez izkušenj z ženskami, pa kar ne najdem odgovora. V 95% primerih sem ful srečen, ker imam mir, tišino ter mi nihče ne mori in ko vidim kakšne osladne parčke si velikokrat mislim kaj jim je tega treba. Potem je pa še tistih 5%, ko probam ugotovit če je kaj šlo narobe v moji mladosti pa ne vidim nobenih večjih pretresov. Pa še o tem ne bi premišljeval, če me ne bi prijatelji in prijateljice non stop gnjavili glede tega.
prepričan sem, da ti je ta samskost in neizkušnje tako udarila na ego, seveda negativno, da to slabo vpliva na ženske okoli tebe. ko kontaktiraš z žensko, ne moreš biti sproščen, saj vseskozi razmišljaš, kaj narediti, da te ne bi odbila...seveda podzavestno. posledica tega je, da nikakor ne moreš biti kakršen si v "normalnih" okoliščinah in zato ženske odbiješ. rešil te bo edino seks, z njim si boš napumpal ego, začel pristopati na bolj "normalen" način ter tako boš hitreje dobil punco. v najslabšem primeru ti priporočam prijateljico noči!
Jochie napisal/-a:nannya, očitno ni dovolj žensk, če fant s problemom pride na forum... problem je v tem, da ni izkušen, da še nikoli ni seksal in verjetno je zaradi tega v glavi takšen kaos, da to negativno vpliva na njegovo obnašanje v kontaktu z ženskami, katere si želi ob sebi...
uh, saj bi komentiral pa sploh ne vem če se splača, ker več kot očitno je, da niste prebrali mojega prejšnega posta v celoti.
Morda vam dam samo en nasvet - poskusite namreč prebrati uporabnikovo objavo v celoti in ne samo tiste dele, ki koristijo vam pri postavljanju ljubiteljskih psihoanaliz na relaciji sin - mama.
S svojo prisotnostjo v tej temi sem hotel zgolj samo pokazati, da obstaja še kdo, ki v teh letih nima izkušenj s takimi in drugačnimi zvezami. Se pa sicer zavedam, da je to (več kot očitno tudi tukaj) nekaterim povsem nesprejemljivo in nerazumljivo, a zaradi tega res nisem še nikoli doživel nekih površinskih psihoanaliz na podlagi ene ali dveh objav. Če jaz rad plezam na Himalajo, ne bom prepričeval soseda, da ima strah pred naravo, ker še ni bil na Triglavu.
...ampak!!! Če se boste bolje počutili, da vam prikimam, da sem zakompleksan, da sem samotar, da švicam kot konj v družbi deklet in da imam probleme z mamo, vam z veseljem prikimam in vas pohvalim kot odlične ljubiteljske terapevte.
Pa radi se imejte in si res ni treba komplicirat življenje. Se ne splača...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Mahagonij napisal/-a:Tocno vem ja. Zato pa nisem delal pristopov, too nerve wracking. In kar je najhuje, ta strah je povsem neracionalen, je nagonski.DMN napisal/-a:floribunda napisal/-a:
mater si vi tipi ene major probleme delate.
če je nekdo pri 26letih samski (t.j. da nikoli ni imel punce) je
a) fuj grd in še antipatičen zraven
b) totalno nesposobna drenova lajšta.
To ni v ženski realnosti, zato tud ne moreš zastopit
Js bi rek da npr. mahagonij verjetno ve o čem govorim.
Zenske tega ne bodo nikoli razumele.
ma ne mi rect, da ti do 26ega leta ne uspe zbrat tolk jajc, da pristopis do ene zenske. al pa do treh, če se ti glih ta prva ne usere.
če pri 15 začneš gledat za dečvami (recimo)...je to enkrat na tri leta zbrat pogum in pristopit do ene. če maš pa ženske kolegice, pa sploh ne vem kje je problem.
to ste vi eni loleki, zdej pa drug drugega tolažite, da gre za nek kolektiven strah, ki je pogojen s spolom in nagonom.
res je. ne razumem.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
McLarnovc napisal/-a:Tole z nižanjem kriterijev je en velik bullshit....
Ne, ni. To je res. Moj najboljši prijatelj je en tak frik, ki ne vidi drugih punc, kot pa samo tiste z naslovnic raznih Playboyev in drugih "sranj". Veliko prizemljenih punc je že spoznal, pa ga nobena od njih ni "ganila". Preprosto jih ni niti pogledal, niti dal možnost, da jih spozna.
Zdej mu še ni problem, ker je star (šele) 21, je še mlad in si lahko najde katerokoli punco (lep je, prijazen je - do znancev, dober prijatelj). Ampak bo problem prišel kasneje, ko bo starejši in bo ta samozavest počasi padala. Kako bo potem iskal punco? Pri 30-ih? Ko bo že cel zamorjen in bo njegova edina misel kako čimprej občutiti svoj prvič.
Tako da, ja. Zmanjšat merila, fantje. Ne zahtevamo neke ogromne spremembe, ampak samo za malenkost...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov