Pri 26-ih samski

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Diana25
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Diana25 » 16. Mar. 2006 23:01

ko sem kolega prosila naj napiše kako se počuti ..mi je napisal tole:(kaj naj mu rečem)

Bilo je poletno sobotno popoldne..
Še nekaj priprav za odhod na prijateljev rojstni dan. Še zadnji pogled v ogledalo, hlače, srajca .. uredu… lasje .. še malo gela in ok.. si rečem..
zadovoljen sam s seboj napolnjen s poletno energijo se odpravim z mislijo na Patricijo.
Patricija je punca, ki mi je všeč že nekaj časa, nocoj jo moram povabiti na ples.. prešine mi skozi glavo, da sem si to rekel že nekaj krat .. a od tega ni bilo nič .. ampak danes je nov dan in danes jo bom zagotovo povabil plesat.
Prišel sem pozno in druščina je bila že zbrana. Voščim prijatelju za roj. dan - In z pogledom bežno preletim prostor da bi zagledal Patricijo.. stala je pri oknu s prijateljicami.
kozarcem v roki sem čakal na kak primeren komad za ples, da bi se odpravil proti njej.
Ni mi bilo treba dolgo čakati. Nežna melodija je zvenela iz zvočnikov in pari so se že odpravili na plesišče. A jaz ? jaz sem stal na mestu, možgani so ukazovali eno .. a moje noge, kot da bi bile obtežene so stale na mestu.. nisem se mogel premakniti.
Ko sem urejal svoje misli sem si rekel saj je šele deseta ura, še je čas.
Bil sem sam zaposlen s svojimi mislimi, da sem komaj sledil kaj se prijatelji pogovarjajo. Teža v nogah je popustila in mi je odleglo. Drugič bo bolje, si rečem.
Že naslednji hip zaslišim pesem, ki je ravno pravšnja, da povabim Patricijo plesat..
Pogledal sem proti njej in najini pogledi so se srečali. Začutil sem neznosno vročino, ki mi je udarila v glavo, srce je začelo hitreje biti, roke so se močno potile, da sem bil prisiljen odložiti kozarec. Umaknil sem pogled stran in si nisem več upal pogledati v tisto smer kjer je stala Patricija, kaj šele da bi jo povabil na ples. Čez nekaj časa sem jo zagledal na plesišču z drugim fantom. Zame je bila noč uničena. Z opravičilom da se počutim slabo sem se odpravil domov, z mislijo kaj se dogaja z mano.
Naslednji dan sem šel s prijatelji na bazen, še preden smo šli v vodo nam je nasproti prišla Patricija z prijateljicami, ustavile so se poleg nas in Patricija me je vprašala zakaj sem šel tako zgodaj z žura. Rdečica je oblila moj obraz, da so se mi prijatelji začeli smejati.
Daj no stari, pa ja te ni sram. Potil sem se, ostal brez besed, da bi se najraje vdrl v zemljo. Ne počutim se dobro.. sem zajecljal… odšle so v vodo in moji prijatelji z njimi .. v istem hipu pobral svoje reči in se odpravil domov.
Rojstni dnevi, žurke so se vrstile in vsako moje srečanje z punco ki mi je bila všeč, se je končalo z razbijanjem srca, potenjem rok, rdečico na obrazu, da sem se sam sebi smilil..
Začel sem se obremenjevati z mislijo, le kaj si mislijo punce, ko me vidijo tako nesamozavestnega.. razbijal sem si glavo z nešteto vprašanji.
Zakaj se mi to dogaja.. opazoval sem prijatelje, ki so objeti plesali s svojimi puncami, sproščeno se pogovarjali s prijateljicami, skratka bili so srečni..
Zakaj jaz nisem tak? Začel sem se izogibati prijateljem, puncam, kajti vsakršno srečanje s puncami ne glede na to ali mi je bila všeč ali ne sem zardel..
Stiska ki sem jo čutil ob teh simptomih je bila še hujša ker so me prijatelji zbadali.
Glejte, glejte ta rdeča lička.. zdaj večino časa preživljam doma pred računalnikom..
ven grem le redko.. Patricija že dolgo ima fanta, začel sem se zapirati vase in premišljevati ali je to normalno kar se mi dogaja .. ali pa je to že zaskrbljujoče stanje in bi si mogel poiskati kakšno strokovno pomoč. Leta minevajo, star sem že 26 let a sem še vedno samski.. tega pa si ne želim… .
Prosim pomagaj..

Grega
“Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, temveč, da se po padcu vedno pobereš.”
Uporabniški avatar
5y
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a 5y » 17. Mar. 2006 0:49

Podobn primer sm brala v neki knjigi (naslova se ne spomnim), kjer je imel fant isto probleme z navezovanjem stikov. Ponavadi takšen problem izhaja že iz otroštva. Lahko, da so mu starši povzročili manjvrednostni kompleks (sploh mama) ali pa učiteljica v šoli,...skratka nekaj se je moglo zgodit, da je prišel v takšno situacijo. Verjetno se sam niti ne zaveda, kaj je tako drastično uplivalo na njegovo pomanjkanje samozavesti, zato bi mu jst resnično priporočala, da poišče strokovno pomoč. Oni so usposobljeni in mu bodo najlažje pomagali oziroma pripravili ga bodo, da bo začel razmišljati tudi malo dlje (v otroštvo) in tako bo lažje spoznal kaj je resničen vzrok tega.
Pa uredu je tudi že to, da je o tem problemu spregovoru, saj predvidevam, da je to do sedaj držal v sebi in to ga je delalo še bolj nemočnega.

Nekaterim ljudem, ki so imeli podobne probleme je pomagalo tudi to, da so stvar katero so se na smrt bali preprosto naredili...........kr skočili so in si rekli kar bo pa bo in se niso obremenjevali z možnimi posledicami. Tako so kmalu ugotovili, da vse pa le ni tako hudo kot se zdi na začetku in kmalu jim je bilo lažje.

Ne vem, po moje bi bilo vseeno bolje, da si poišče strokovno pomoč, vsaj za začetek, da ga bodo pravilno usmerili. Potem naprej pa se bo lahko že sam znašu.

Veliko sreče mu želim, pa upam, da bo premagal svoj strah.
***v resnični ljubezni duša ljubi telo***
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 17. Mar. 2006 0:49

Očitno je tale fantič zelo sramežljiv.
Namesto, da bi zbral pogum in pristopil do dekline pusti, da sramežljivost preplavi njegovo telo, kar seveda ni dobro. Namesto da razmišlja o tem, kaj in kako jo bo ogovoril naj stopi do punce in ji vsaj pokaže da obstaja. Saj ni nujno, da takoj navali s povabilom na pijačko. Važno da se ji približa jo ogvori in da pogovor steče.
Nja se ne obremenjuje preveč z napakami, ki jih bo naredil pri tem pristopu. Napakice, kot so zardevanje, mogoče rahlo jecljanje, in podobno se zdijo mnogim ženksam prej prikupne kot pa odbijajoče.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
limoncaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a limoncaa » 17. Mar. 2006 10:26

Sramežljiv je, saj tudi moj brat in bratranec sta stara oba 25 in še vedno samska... nimata ta prave družbe in pol ne hodita ven.
:(
Samo on ima družbo in hodi na žure, zato se mi zdi čudno da ni bolj samozavesten. :?
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 17. Mar. 2006 10:30

sam če pa je tut ženska tolk tupa,da mu mogoče mal pomaga,če vidi,da je ful sramežljiv,mi pa tut ni jasn. ne vem no,če bi jst bla v taki situaciji bi pa js mal bolj stik navezala z njim. edin č njej ni blo sploh do njegove družbe. je pa res,da tle si bo fant mogu sam pomagat in it čez to sramežljivost,ki itak da je velik problem! js mu želim vse najboljše in naj čimprej odpravi to.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
armandoxxx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a armandoxxx » 17. Mar. 2006 10:44

ženske so blont v takih situacijah .. oz bom tko reku .. večinoma blont .. sej če bi nekdo namignu komu da je tip mal "čudn", bi verjetno tud una mal pripomogla k situaciji !!

men se zdi dotična situacija tolk "otroška", da mi gre na smeh.

Uglavnem tip bo enkrat mogu narest korak, SAM .. noben ga ne bo mogu namest njega.. so pa lahko ljudje zraven da ga spodbujajo ja .. to mu pa zna pomagat ..

LP
Armando
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 22. Jun. 2007 11:04

Jaz imam 28 let in sem samski!!!In?Jaz ne vem kaj se eni sami sebi smilijo in jokcajo...kolk so bogi!A misli, da bo preko sočutja punco dobil ali kaj...da se ga kera usmili?Kera pa si želi neko čustveno pokveko na glavo si natrpati!Naj se vzame v roke in zaživi življenje...

Če pa kera od vas misli mi zdaj kaj piskati in težiti,da zakaj sem samski in kako da nimam punce...naj vam povem,da sem prostovoljno samski...v bistvu sem celo bolj nesamski kot marsikdo, ki ni samski :wink:
:D
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 23. Jun. 2007 15:25

Ja se strinjam z rijukijem :D. Zakaj bi se smilil vsem okoli sebe, ker si samski. Sej samskost ni nič slabega. V vsaki stvari je vedno nekaj dobrega. Lahko počneš res kar ti srce poželi, brez da bi se oziral na kogarkoli. Če se ti seksa z nekom, seksaš,...počneš lahko res vse. Sej ne rečem, da v vezi tega ne moreš, je pa drugače. Samskost je treba znat izkoristit do konca.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 23. Jun. 2007 15:41

Hehe. :D Pomoje je problem zaradi tega, ker niso samski po svoji želji, v tem ne uživajo in ne znajo izkoristiti prednosti samskega življenja, ampak si želijo punco, pa je ne morejo dobiti. Ker so preveč sramežljivi, itd. Pomanjkljiva socializacija, bi se temu reklo. In to JE problem... ki se sam od sebe ne bo rešil ;)

Večina ljudi ima prve korake v spolnosti (vsaj poljubljanje) že pred dvajsetim letom. Tisti, ki tega takrat ne dajo čez, nekako zamudijo vlak. In potem delajo iz tega big deal in jim ful vpliva na samozavest. Kar se seveda vidi navzven in je vse skupaj en začaran krog.
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 23. Jun. 2007 16:01

^^ bi se strinjal...

Drgač pa imajo na nizozemskem se mi zdi posebno kliniko, za vse tiste k so brez izkušenj. U bistvu ni bordel če to mislite..so pač dekleta..5 jih je se mi zdi, ena izmed njih ki si jo sam izbereš, te nauči kako z žensko delat (začneta pr kopeli..masaži itd.). Ta "ustanova" al kokr bi rekli je samo za devičnike oz. tiste ki niso imeli nobene izkušnje z žensko še.
So delali tudi raziskavo, da so ti ljudje, ki potrebujejo tovrstno pomoč, v večini zaposleni kot računalničarji oz. ljudje ki se bavijo z IT/MM tehnologijo (zelo malo stika z družbo).
Bi dodal link, pa ne najdem.
LP!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 23. Jun. 2007 17:17

Kosmo_s_Kjem napisal/-a:^^ bi se strinjal...

Drgač pa imajo na nizozemskem se mi zdi posebno kliniko, za vse tiste k so brez izkušenj. U bistvu ni bordel če to mislite..so pač dekleta..5 jih je se mi zdi, ena izmed njih ki si jo sam izbereš, te nauči kako z žensko delat (začneta pr kopeli..masaži itd.). Ta "ustanova" al kokr bi rekli je samo za devičnike oz. tiste ki niso imeli nobene izkušnje z žensko še.
So delali tudi raziskavo, da so ti ljudje, ki potrebujejo tovrstno pomoč, v večini zaposleni kot računalničarji oz. ljudje ki se bavijo z IT/MM tehnologijo (zelo malo stika z družbo).
Bi dodal link, pa ne najdem.
LP!

Te mika??? :lol:

Btw, kaj ne bi ti moral biti benan?
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 23. Jun. 2007 17:54

metuljčica* napisal/-a:Te mika??? :lol:

:gruebel: niti ne...čeprav bi kriterije verjetno izpolnjeval :lol:
Ne rečem, da bi bla slaba izkušnja... sam vseen mislim, da ni še vse tok zgubljeno zame. :)

btw: sm na pogojnem izpustu.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 23. Jun. 2007 18:10

Kosmo_s_Kjem napisal/-a:sam vseen mislim, da ni še vse tok zgubljeno zame. :)
Za zacetek nehi pisat hec ter joke na koncu raznih prijav. Kthxbai!
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 23. Jun. 2007 19:05

Oprosti, ti s kjem, ampak ne morem, da ne bi :rofl: .

Kje pobiraš take "članke"?

Si res tok obupu sam nad sabo, da na medmrežju iščeš rešitve in se tolažiš s tovrstnimi zadevami ("če mi ne uspe, mi še zmer ostane Nizozemska" :D )?

Priporočam prisilen odteg od kompjuterja in mreže, pa mal več resničnega življenja, da ne boš naslednik 40-letnega devičnika al kaj je že biu un tip u kinu :D .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Kosmo_s_Kjem
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kosmo_s_Kjem » 23. Jun. 2007 19:20

Aloha...
Sej tud men je smešno k preberem tvoj post in se zamislim..iz kašnega vidika vidiš vse to. :D

Aloha napisal/-a:Si res tok obupu sam nad sabo, da na medmrežju iščeš rešitve in se tolažiš s tovrstnimi zadevami ("če mi ne uspe, mi še zmer ostane Nizozemska" :D )?

Amm ta članek sm dobil na Siolovem portalu, in potem sm res pogooglu ampak samo tak..iz firbca (recimo). :wink:

Tist film pa mi je res že kar neki ljudi priporočilo :? , a mislš de je pol situacija res tok krizna?

:wink:

LP!
Zadnjič spremenil Kosmo_s_Kjem, dne 23. Jun. 2007 19:46, skupaj popravljeno 2 krat.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov