Preseliti, ali ne preseliti se
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Meni se novogradnja tudi ne zdi smiselna, če obstaja možnost preselitve v hišo. A se vprašate koliko to stane in koliko truda in ur je vloženega v novogradnjo.
Če se navežem na zadnje vprašanje 1sneguljčice:
A bi se ve vozile v službo 50 km v eno smer za 1000 eur plače in 170 eur dodatka za prevoz.
Če se navežem na zadnje vprašanje 1sneguljčice:
A bi se ve vozile v službo 50 km v eno smer za 1000 eur plače in 170 eur dodatka za prevoz.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Načeloma to niso tako slabe cifre... EDino nekam nizko je povračilo stroškov za prevoz ??
Jaz se vozim 25 km v eno smer za slabih 900€ neto, prevoz na delo mi znese na mesec okrog 150-170 €, odvisno od delovnih dni.
Načeoma bi se vozila tudi več, če bi bil urnik kolikor tolikor OK, kar zame pomeni, da bi lahko začela že pred 8. uro in da se dela 8 ur, izjemoma kakšno podaljšanje
pa seveda bi bil nujen avto z dizelskim motorjem . Tega imam že zdaj in se ful pozna pri stroških,
Jaz se vozim 25 km v eno smer za slabih 900€ neto, prevoz na delo mi znese na mesec okrog 150-170 €, odvisno od delovnih dni.
Načeoma bi se vozila tudi več, če bi bil urnik kolikor tolikor OK, kar zame pomeni, da bi lahko začela že pred 8. uro in da se dela 8 ur, izjemoma kakšno podaljšanje
pa seveda bi bil nujen avto z dizelskim motorjem . Tega imam že zdaj in se ful pozna pri stroških,
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
kalanhoja napisal/-a:Meni se novogradnja tudi ne zdi smiselna, če obstaja možnost preselitve v hišo. A se vprašate koliko to stane in koliko truda in ur je vloženega v novogradnjo.
Meni se zdi bolj smiselno vprašat, če je življenje skupaj s fantovimi starši izvedljivo. Eni ljudje enostavno ne morejo živet skupaj. V takem primeru je novogradnja bistveno bolj smiselna kot več let prepirov, nagajanj in stalne drame.
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
Če mene vprašaš bi se jaz odločila za novogradnjo (no pa saj tudi sem se). Namreč tudi če so odnosi sedaj vredu, sem jaz kar skeptična, da bo čez nekaj let tudi tako. Namreč dejstvo je, da mladi in stari ne pašemo skupaj in slej ko prej pride do nesoglasij. Jaz mislim, da se temu ne moreš ognit.
Če maš parcelo, če maš možnost zgraditi hišo, že nekaj denarja (ostalo kredit), ni problem. Toliko živcev nikoli ne bo šlo, kot pa v isti hiši s starši, kjer se samo grdo gledate.
Če maš parcelo, če maš možnost zgraditi hišo, že nekaj denarja (ostalo kredit), ni problem. Toliko živcev nikoli ne bo šlo, kot pa v isti hiši s starši, kjer se samo grdo gledate.
- marjancax
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 3. 2010
- Kraj: Primorska
^^ Ampak povsod ni tako, da mladi in stari ne funkcionirajo skupaj. Ne v istem gospodinjstvu, ampak vsak v svojem stanovanju. In če ni problemov, nova hiša,... ne vidim razloga zakaj bi šli v neko novogradnjo, ki stane, pobere kup živcev in časa, si ne moreš nikoli nič privoščiti, nikamor it. Če nastopijo problemi se lahko kasneje še vedno omisliš kaj drugega. Ne pa delat problemov prej kot nastopijo.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Če se za renovacijo in ureditev stanovanja zakreditiraš, si boš težko čez leto dni omislila novogradnjo, ker z tastarimi ne bo laufalo. Bo pač treba počakati 5, 10, 15 let, da se kredit odplača Po toči zvoniti je prepozno. O potencialnih problemih je treba razmišljati že malo prej, preden nastopijo, ker se zna zgodti, da se potem tolčeš po glavi. Počakati na problem in takrat ukrepati - to je kot seksati brez zaščite (da ne mečeš denarja za kondome) in ko se pojavi problem (trebušček), delati splav.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
barbie_girl_85 napisal/-a:Če se za renovacijo in ureditev stanovanja zakreditiraš, si boš težko čez leto dni omislila novogradnjo, ker z tastarimi ne bo laufalo. Bo pač treba počakati 5, 10, 15 let, da se kredit odplača Po toči zvoniti je prepozno. O potencialnih problemih je treba razmišljati že malo prej, preden nastopijo, ker se zna zgodti, da se potem tolčeš po glavi. Počakati na problem in takrat ukrepati - to je kot seksati brez zaščite (da ne mečeš denarja za kondome) in ko se pojavi problem (trebušček), delati splav.
Za opremo stanovanja pa res ni potreben nek ogromen kredit. Tisti, ki nima toliko, da bi si opremil stanovanje, hiše ne bo nikoli imel.
Jaz sem si stanovanje popolnoma na novo opremila sama brez kredita. Da bi pa delala hišo si pa ne predstavljam niti s pomočjo fanta in kredita.
-
Ah dej zdej dlakocepit. Vse je odvisno od situacije. Za opremo denarja ni potreben kredit... Kaj pa če hiša potrebuje novo streho? Kaj če si stanovaje urejata na mansardi, kjer še zidov ni? Pa elektrika, voda,....
Sej ne pravim, da je za vsako renovacijo in ureditev stanovanja potreben kredit, ampak prav tako ne moreš trditi, da za ureditev stanovanja noben ne potrebuje kredita.
Kuhinja: 4900
Spalnica: 600
kopalnica + ploščice +voda: 1000
Stene: nimam pojma
Dvig strehe + 50% za novo kritino: 10.000
Izolacija: nimam pojma
Nova okna (6): 2400
Vrata (6): 2400
Laminat: 2000
Napeljava centralnega + lastna peč za kurjavo: 8.000
No, midva sva nekako izračunala, da bi za kompletno ureditev stanovanja (v neurejeni mansardi) šlo 30.000 eurov. In da, potrebovala bi kredit, ker toliko denarja nimam na računu.
In ja, jaz danes nimam toliko, da bi opremila stanovanje, hišo pa imam Kar pomeni, da tvoja trditev ni čisto točna, no, vsaj zame ne drži.
Poznam pa tudi primer, ko je punca prišla na že urejeno, in ni potrebovala dati niti evra, ker so za to poskrbeli njegovi starši...
Tko da, 100 ljudi 100 čudi, in ni potrebno na podlagi svoje situacije negirat ostalih.
Sej ne pravim, da je za vsako renovacijo in ureditev stanovanja potreben kredit, ampak prav tako ne moreš trditi, da za ureditev stanovanja noben ne potrebuje kredita.
Kuhinja: 4900
Spalnica: 600
kopalnica + ploščice +voda: 1000
Stene: nimam pojma
Dvig strehe + 50% za novo kritino: 10.000
Izolacija: nimam pojma
Nova okna (6): 2400
Vrata (6): 2400
Laminat: 2000
Napeljava centralnega + lastna peč za kurjavo: 8.000
No, midva sva nekako izračunala, da bi za kompletno ureditev stanovanja (v neurejeni mansardi) šlo 30.000 eurov. In da, potrebovala bi kredit, ker toliko denarja nimam na računu.
In ja, jaz danes nimam toliko, da bi opremila stanovanje, hišo pa imam Kar pomeni, da tvoja trditev ni čisto točna, no, vsaj zame ne drži.
Poznam pa tudi primer, ko je punca prišla na že urejeno, in ni potrebovala dati niti evra, ker so za to poskrbeli njegovi starši...
Tko da, 100 ljudi 100 čudi, in ni potrebno na podlagi svoje situacije negirat ostalih.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
barbie_girl_85 napisal/-a:Tko da, 100 ljudi 100 čudi, in ni potrebno na podlagi svoje situacije negirat ostalih.
Jaz ne govorim za ostale. Jaz sem navedla, da sem si lahko sama opremila stanovanje. Opremila, ne popravljala in prenavljala hišo-to je drugo. Za kar sem porabila okrog 16.000 eur. Ne vem pa kdo bi mi dal 200.000 eur kredita za hišo.
Je razlika ali imaš samo za opremit stanovanje ali pa novogradnja.
-
Trikrat lahko ugibaš, kaj sem mislila. Če ti uspe, čestitke, če ti še vedno ne bo ratalo pogruntat, katero besedo bi vrinila namesto "denarja", mi piši na ZS. Si bom vzela minutko in ti odgovorila.
-
[quote="sanjaanja Tisti, ki nima toliko, da bi si opremil stanovanje, hiše ne bo nikoli imel.
.[/quote]
Ne govoriš za ostale? Think again.
PS Si že uspela pogruntat, katero besedo sem mislila?
.[/quote]
Ne govoriš za ostale? Think again.
PS Si že uspela pogruntat, katero besedo sem mislila?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov