Preseliti, ali ne preseliti se

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Maj. 2010 12:58

jullia_ napisal/-a:Evo, o tem sem prej pisala.
Predpostavimo, da 1sneguljcica v resnici ne more dobit službe v fantovem kraju. A je res tako nezaslišano pričakovat od tipa, da bo prodal tisto bajto, zato da njej ne bo treba 4ih ur na dan v avtu zabit?

Ampak za kater poklic se pa ne da dobit službo v Lj? Oz. za katero izpobrazbo.

Če pa ima fant dejansko svojo hišo, bi se pa takoj preselila k njemu. Če je pač s starši+ pol ostale žlahte, pa ne.

Kaj pa če fant reče, da ima on v Lj tako službo, kot je ne bo dobil drugje? Kdo bo ukonil drugemu?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Dreamer_90
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2010
Kraj: Velenje

Neprebrana objavaNapisal/-a Dreamer_90 » 12. Maj. 2010 13:08

jullia_ napisal/-a:Glede na to, da je napisala, da ima fant hišo, predvidevam, da staršev nima več. Če je lastnik, lahko komot proda. Če pa ni lastnik, potem pa vse skupaj v bistvu ni tako dober argument proti selitvi.
Oziroma, drugače povedano, če ta tip v resnici nima hiše, ampak ima sobo s souporabo kuhinje in kopalnice v hiši staršev, ki jo bo mogoče nekoč deloma podedoval, in mu to predstavlja oviro pri selitvi k punci, naj ga nekdo brcne v rit.

Ja sam ni tok enostavno.Glej jst tut živim v hiši z mamo pa bratom pa bo enkrat ta hiša moja.In je ne bi mogla prodat ker je pač to hiša v kateri že celo življenje živim in ki sta jo zgradila moja starša. Sploh pa selitev iz hiše v blok :roll:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 12. Maj. 2010 13:15

^^ja, sam problem nastane, če lokacija ne ustreza preveč (kot npr. 1sneguljčica - če bi živela v hiši s fantom, bi dnevno porabila 4h za prevoz do službe), je žal treba razmislit ali o selitvi ali o iskanju druge službe.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Maj. 2010 13:21

*mala* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:Evo, o tem sem prej pisala.
Predpostavimo, da 1sneguljcica v resnici ne more dobit službe v fantovem kraju. A je res tako nezaslišano pričakovat od tipa, da bo prodal tisto bajto, zato da njej ne bo treba 4ih ur na dan v avtu zabit?

Ampak za kater poklic se pa ne da dobit službo v Lj? Oz. za katero izpobrazbo.

Za ribiča :P
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Maj. 2010 13:27

Dreamer_90 napisal/-a:Ja sam ni tok enostavno.Glej jst tut živim v hiši z mamo pa bratom pa bo enkrat ta hiša moja.In je ne bi mogla prodat ker je pač to hiša v kateri že celo življenje živim in ki sta jo zgradila moja starša. Sploh pa selitev iz hiše v blok :roll:

Fino. Če želiš ostat doma, pač ostani. Ljudje imamo različne prioritete. Tukaj se lahko navežem še na vprašanje *male*, ki sem ga v prejšnjem postu pozabila. Če se skupaj najdeta dva taka, ki vztrajata, da želita ostat v hiši svojih staršev, očitno nista za skupaj. Kot tudi ne tip, ki hoče obdelovat visokogorsko kmetijo in bejba, ki za noben denar ne misli zapustit prestolnice.
To, kje živiš, v veliki meri zaznamuje to, kako živiš. Gre za pomembno odločitev, ki je pomoje ne bi smeli v celoti podrejat izbiri partnerja. Če veš, da te bo selitev v nek X kraj onesrečila, je na dolgi rok to verjetno slaba poteza, čeprav prvih par tednov/mesecev prekipevaš od sreče, ker si skupaj s hanijem.

Btw, samo da ne boš enkrat v prihodnosti svojih otrok, ki bodo morda želeli živeti drugače, maltretirala, kako se lahko selijo iz hiše, ki so jo zgradili njihovi stari starši :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Maj. 2010 13:31

jullia_ :lach: :lach: Dobila si me :D

1sneguljčica- a si ribič? solinar? voznik čolna? potapljač? Mi nč druzga ne pade na pamet :D

Če ima fant dejansko sam zase hišo, se mi to zdi pomembnejši dejavnik kot služba (razen seveda za osebe, ki celo življenje delajo v isti službi, isto stvar in si ne predstavljajo zamenjati službo). Sicer pa vsak zase odloča kaj mu je pomembnejše in menjava službe se mi zdi malenkost.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 12. Maj. 2010 13:40

barbie_girl_85 napisal/-a:Če je sam, je res najbolje, da proda. V kolikor pa ima žive starše, sestre ali brate......pol je pa jeba.

To jaz samo tiho razmišljam, nisem mu še nič omenila glede prodaje, ker sva še premalo časa skupaj, da bi to omenjala.
Starša ima še živa, tako da bo hiša njegova po njuni smrti. Zato bi rada ta leta nekako potrpela, potem pa upam, da bi pristal na to, da se hiša proda, in da se naseliva nekje vmes med najinima trenutnima bivališčema, glede na to, da on dela v Ljubljani.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Maj. 2010 14:15

Čisto mimogrede, demografsko dejstvo je, da lahko enih 20, 30 let čakaš, da bosta fantova starša umrla. Moja babica jih ima 85 in če bo bog dal, bo fotr še dolgo imel taščo :)
Uporabniški avatar
Dreamer_90
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2010
Kraj: Velenje

Neprebrana objavaNapisal/-a Dreamer_90 » 12. Maj. 2010 14:30

jullia_ napisal/-a:
Dreamer_90 napisal/-a:Ja sam ni tok enostavno.Glej jst tut živim v hiši z mamo pa bratom pa bo enkrat ta hiša moja.In je ne bi mogla prodat ker je pač to hiša v kateri že celo življenje živim in ki sta jo zgradila moja starša. Sploh pa selitev iz hiše v blok :roll:

Fino. Če želiš ostat doma, pač ostani. Ljudje imamo različne prioritete. Tukaj se lahko navežem še na vprašanje *male*, ki sem ga v prejšnjem postu pozabila. Če se skupaj najdeta dva taka, ki vztrajata, da želita ostat v hiši svojih staršev, očitno nista za skupaj. Kot tudi ne tip, ki hoče obdelovat visokogorsko kmetijo in bejba, ki za noben denar ne misli zapustit prestolnice.
To, kje živiš, v veliki meri zaznamuje to, kako živiš. Gre za pomembno odločitev, ki je pomoje ne bi smeli v celoti podrejat izbiri partnerja. Če veš, da te bo selitev v nek X kraj onesrečila, je na dolgi rok to verjetno slaba poteza, čeprav prvih par tednov/mesecev prekipevaš od sreče, ker si skupaj s hanijem.

Btw, samo da ne boš enkrat v prihodnosti svojih otrok, ki bodo morda želeli živeti drugače, maltretirala, kako se lahko selijo iz hiše, ki so jo zgradili njihovi stari starši :D

joj no to pa ne, nism niti sama pod vplivom tega da bi mi mami govorila kk morm živet, tako da tega ne morm prenest na svoje potomstvo, na splošno sem mnenja naj vsak živi kker hoče,...
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 12. Maj. 2010 17:31

jullia_ napisal/-a:Čisto mimogrede, demografsko dejstvo je, da lahko enih 20, 30 let čakaš, da bosta fantova starša umrla. Moja babica jih ima 85 in če bo bog dal, bo fotr še dolgo imel taščo :)

Moja "tast in tašča" imata 76 let, tako da dvomim, da bi to trajalo 30 let. Pa bog ne daj, da jima ne privoščim, saj sta super.
Tudi sama se ne bom takoj selila k fantu in tudi kakšna porodniška bi še lahko vmes padla,... ampak vseeno pa malo razmišljam o prihodnosti kako bi se kaj razšlo.
Natančneje sem analizirala čas do službe, trajalo bi kakšno uro in pol.

Aja po poklicu sem zobotehnik in glede na to, da sošolka, ki je iz Ljubljane ne dobi službe, dvomim, da bi jo jaz. Res pa je, da si službe ne želim menjat in zato tehtam kako in kaj.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 13. Maj. 2010 9:36

*mala* napisal/-a:1sneguljčica- a si ribič? solinar? voznik čolna? potapljač? Mi nč druzga ne pade na pamet :D

Ja, večina brezposelnih pri nas je ribičev in solinarjev. Drugi poklici pri iskanju službe nimajo problemov. Je zadosti delovnih mest in res je neumno za pričakovati, da kdo v Ljubljani ne dobi službe...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Maj. 2010 9:48

barbie_girl_85 napisal/-a:
*mala* napisal/-a:1sneguljčica- a si ribič? solinar? voznik čolna? potapljač? Mi nč druzga ne pade na pamet :D

Ja, večina brezposelnih pri nas je ribičev in solinarjev. Drugi poklici pri iskanju službe nimajo problemov. Je zadosti delovnih mest in res je neumno za pričakovati, da kdo v Ljubljani ne dobi službe...

Ja, tak je blo mišljeno, seveda.

Ne verjamem, da se za njen poklic ne najde nobena služba v Lj. Saj še iskala ni, tako da ne more vedt. Očitno je tam tako dobra služba, da se splača dat 400€ na mesec za prevoz.

In nisem rekla da so ribiči in solinarji brez zaposliteve, samo da oni RES ne morejo dobiti službo v Lj (odštejemo kakšne ribogojnice). Ostali poklici pa lahko, če se ne išče, se seveda tudi najde ne :wink:
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 13. Maj. 2010 10:15

Ne verjameš, da zobotehnik ne najde službe v Ljubljani? No, če ti ne verjameš, je temu najbrž res tako. Jst poznam 3 ljudi, ki so na zavodu in iščejo službo v Ljubljani in 1, ki je sprejela delo v drugem kraju, ker ga doma ni dobila:

- veterinarski tehnik (na zavodu že drugo leto, delala prostovoljno v Gmajnicah)

- 2 ekonomska tehnika (oba brez izkušenj, šolo končala leta 2008, še vedno brez službe)

- diplomirana medicinska sestra (trenutno se vozi v Novomeško bolnišnico, živi v Ljubljani in dela v Novem mestu, ker UKC LJ še ni dobila službe, se pa prijavlja na vsak razpis)

In verjemi, da jih je še več. Tako da, tvoja trditev, da dvomiš, da v Ljubljani ne dobiš službe, razen če si solinar ali ribič....ne drži.....so tudi drugi profili, ki službe v Lj ne dobijo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Maj. 2010 10:27

Lej, dokler ne vemo kaj ona dejansko je po poklicu, lahko težko govorimo, kje lahko dobi službo in kje ne + tega da ne vemo kako dobra je dejansko trenutna služba.

Sicer pa ti tvoji primeri (razen zadnjega) tudi drugje po Sloveniji težje dobijo službo :wink: A v Nm, Mb je pa ogromno služb za ekonomske tehnike in veterinarje?
Ene službe se pač povsod težje dobi. Kolikor pa jaz poznam folk, ki ima službe oz. jih je iskal v zadnjem času so vsi lažje dobili službo v Lj, čeprav jo iskali kje bližje doma in se tako vozijo vsak dan v Lj po 1 uro.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 13. Maj. 2010 11:27

1sneguljčica napisal/-a:Aja po poklicu sem zobotehnik in glede na to, da sošolka, ki je iz Ljubljane ne dobi službe, dvomim, da bi jo jaz. Res pa je, da si službe ne želim menjat in zato tehtam kako in kaj.

- no kar se pa ekonomskega tehnika tiče jih je pa veliko in seveda da ni toliko povpraševanja po njih
(s)mej se

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov