Preseliti, ali ne preseliti se

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Maj. 2010 18:06

^^
kaj pa menjava službe? Glede na to, da ima Ljubljana več kot dovolj možnosti, ker dat 400€ na mesec (ocena na blef) za bencin je preprosto preveč; raje malce nižjo plačo in v Lj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 08. Maj. 2010 18:42

1sneguljčica napisal/-a:Kako daleč k fantu ste se pa ve pripravljene preseliti?

Če ta kraj ravno ne bi bil ravno bogu za hrbtom in če bi imela službo dokaj blizu, bi se bila pripravljena tudi kam dlje preselit.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Maj. 2010 23:03

Jaz bi se preselila tako, da to ne bi (preveč) oviralo mojega življenjskega sloga. Kar pomeni, ne nekam, kjer je prvi kafič 5 kilometrov stran, do primerne službe ura vožnje in kjer si v primeru snega tri dni odrezan od sveta.
Niti mi ni tako pomembna razdalja od trenutnega doma, ker pač zaenkrat še nimam redne službe in sem glede tega precej prilagodljiva.

Se pa v nobenem primeru ne bi hotela vozit nekam več 10 kilometrov daleč na šiht, tako da me verjetno itak v bližnji prihodnosti čaka selitev v prestolnico. Na srečo je fant že tam :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 09. Maj. 2010 7:14

Ker sem sama Ljubljančanka, pridejo v poštev Grosuplje, Medvode, Vrhnika, Brezovica, Ig, Podpeč......torej ne predaleč iz Ljubljane. Odpadla bi pa Škofljica (zarad cjazenja in pretirano dragih stanovanj).

MB, MS, KP......predaleč.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 09. Maj. 2010 7:25

*mala* napisal/-a:^^
kaj pa menjava službe? Glede na to, da ima Ljubljana več kot dovolj možnosti, ker dat 400€ na mesec (ocena na blef) za bencin je preprosto preveč; raje malce nižjo plačo in v Lj.

Bojim se, da ne bi dobila takšne službe kot jo imam. O čem drugem pa s to izobrazbo ne morem razmišljat. Tukaj se tudi zelo dobro razumem s sodelavkami, kje drugje pa nikoli ne veš.
Sice je sedaj še vse v narekovajih, ampak pač razmišljam malo za naprej.

Res pa je, da sem jaz na domači kraj zelo navezana. Tako daleč stran bi pogrešala tudi domače, sorodnike in prijatelje.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Maj. 2010 8:03

jullia_ napisal/-a:Jaz bi se preselila tako, da to ne bi (preveč) oviralo mojega življenjskega sloga. Kar pomeni, ne nekam, kjer je prvi kafič 5 kilometrov stran, do primerne službe ura vožnje in kjer si v primeru snega tri dni odrezan od sveta.
Niti mi ni tako pomembna razdalja od trenutnega doma, ker pač zaenkrat še nimam redne službe in sem glede tega precej prilagodljiva.

Se pa v nobenem primeru ne bi hotela vozit nekam več 10 kilometrov daleč na šiht, tako da me verjetno itak v bližnji prihodnosti čaka selitev v prestolnico. Na srečo je fant že tam :)

Moram komentirat. Jaz isto nekam kjer me življenje tam ne bi preveč oviralo.
Sem pa očitno drugačna od tebe. Jaz v najbližje kafiče sploh ne zahajam. Ura vožnje pomeni več 10 kilometrov, tako da tega ne razumem kaj si napisala. No jaz drugače rajši delam malo stran od ljudi, ki me poznajo. Sicer v Ljubljani se manj poznamo med seboj kot kje drugje. Je pa tako, da se tudi v LJ iz enega konca do drugega včasih voziš pol ure ali več. Midlim, da danes ni več krajev kjer so zaradi snega 3 dni odrezani od sveta.
In jaz bi vse dala, da se rešim Ljubljane in grem ven iz tega džumbusa nekam kjer je rajski mir :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Maj. 2010 9:28

ana27, midve sva pač jin in jang :D

1sneguljčica napisal/-a:*mala* jaz nekaj podobnega kot ti, rajši živim 1 uro stran od službe kot pa v Ljubljani. V mojem primeru se gre, da bi morala živeti v Ljubljani, se voziti 2 uri v eno smer v službo in za povrh vsega ne bi dobila plačanih potnih stroškov.

Če se lahko čisto konkretno v tvoj primer vtaknem. Jaz se tega ne bi šla. 2 uri v eno smer je 20 ur vožnje na teden. Mogoče to gre na kratki rok, ko imaš pa enkrat otroke, se mi zdi pa to nepredstavljivo. Če se poleg 8ih ur službe še 4 ure voziš, jih praktično sploh ne vidiš cel teden, ker si od doma 12 ur na dan.
Poleg tega pa praviš, da bi težko tam dobila podobno službo, kar pomeni, da niti ne moreš računat na to, da bi bila ta vožnja samo nekaj začasnega.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 09. Maj. 2010 11:29

Js kar ne verjamem, da v Lj ni nobene primerne službe. A je dejansko tako dobra plača, da lahko kljub neplačanem prevozu komot daš 400€ na mesec za bencin? Pa tudi zmešalo se ti bo 4 ure na dan vozit.

Eden se bo moral preselt, ali ti ali fant, dolgoročno gledano :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Maj. 2010 18:12

1sneguljčica napisal/-a:
*mala* napisal/-a:^^
kaj pa menjava službe?
Bojim se, da ne bi dobila takšne službe kot jo imam.
Hjoj, jz bi se pa rajš držala službe in probala s fantom iskat kakšno drugo možnost/kompromis glede selitve.
1sneguljčica napisal/-a:Res pa je, da sem jaz na domači kraj zelo navezana. Tako daleč stran bi pogrešala tudi domače, sorodnike in prijatelje.
(mal postransko tole, pa vseeno)
Iskreno (resno me zanima) - kako pogoste pa vse naštete videvaš? Ker mislim, da SLO je pa itak tako majhna, da se še vedno lahko da lepo vzdrževat stike, če si vsi vpleteni to res želijo...pa še to: če resno misliš s fantom, pa recimo, da bosta nekoč mela svoje otroke (če jih še nimata/če jih sploh želita), boš imela vedno manj časa za ostale (ne pomeni pa to "nič časa za ostale").
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 09. Maj. 2010 18:59

Čeprav sem 8 km in 20 minut z busom (mestnim! ki ustavlja za vsak drek) iz centra Ljubljane, sem v drugi občini in mi ni kul. Ja sej, lepa narava pa to, ampak jst se bom preselila v kučico babice in dedka, ko bom podedovala en del. Tm sm že živela in mela prečudovito otroštvo. Ta hiša je v Ljubljani, ceste so urejene, pločniki, VSE maš na dosegu roke, en tak lep miks podeželja in mesta. Ne ni Sostro :D. So bloki, ampak je tud reka z urejeno plažo :hearts:, so zoprni sosedi, ampak niso tok radovedni kot na vasi. Je pa vsaj pol ure do centra zarad gužve. In kar je velik plus pri meni, skoraj ni komarjev. Cene stanovanj tam letijo v nebo. Tko da... Nikamor drugam se ne bi odselila v Slo, razen v LJ. No, v poštev pridejo mesta večja od LJ, ki jih pa nimamo v Sloveniji, tko da...

Aja, še en razlog. Ne prenesem vaške mentalitete, ksenofobije, da so si vsi med sabo sorodni. Bruhbruhbruh. Ja, to lahko tud najdeš v mestu, ampak veliiiiiiko manj.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 10. Maj. 2010 21:54

*mala* napisal/-a:Js kar ne verjamem, da v Lj ni nobene primerne službe. A je dejansko tako dobra plača, da lahko kljub neplačanem prevozu komot daš 400€ na mesec za bencin? Pa tudi zmešalo se ti bo 4 ure na dan vozit.

Eden se bo moral preselt, ali ti ali fant, dolgoročno gledano :)

Težko bi jo dobila pomoje. Sicer je to odločitev prihodnosti in ne sedanjostii, ampak vseeno malo razmišljam.
Fant ima hišo, tako da on bi se lahko preselil edino, če bi hišo prodal. Kar pa dvomim, da bi.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Maj. 2010 8:28

Evo, o tem sem prej pisala.
Predpostavimo, da 1sneguljcica v resnici ne more dobit službe v fantovem kraju. A je res tako nezaslišano pričakovat od tipa, da bo prodal tisto bajto, zato da njej ne bo treba 4ih ur na dan v avtu zabit?
Valjda, hiš se ne prodaja ane, verjetno je že njegov pradedek tam na vrtu travo kosil, to mora ostat v familiji (tu ni treba odgovarjat, da to ni res, kjer so se sem preselili šele leta 1975 ali kaj podobnega, pripomba je zanalašč in karikirano pretirana).
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 11. Maj. 2010 8:56

1sneguljčica napisal/-a:Kako daleč k fantu ste se pa ve pripravljene preseliti?

Jaz sem se iz MS preselila v okolico KP.
(s)mej se
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 11. Maj. 2010 8:57

Če je sam, je res najbolje, da proda. V kolikor pa ima žive starše, sestre ali brate......pol je pa jeba.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Maj. 2010 13:34

Glede na to, da je napisala, da ima fant hišo, predvidevam, da staršev nima več. Če je lastnik, lahko komot proda. Če pa ni lastnik, potem pa vse skupaj v bistvu ni tako dober argument proti selitvi.
Oziroma, drugače povedano, če ta tip v resnici nima hiše, ampak ima sobo s souporabo kuhinje in kopalnice v hiši staršev, ki jo bo mogoče nekoč deloma podedoval, in mu to predstavlja oviro pri selitvi k punci, naj ga nekdo brcne v rit.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov