Preseliti, ali ne preseliti se

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Apr. 2010 13:04

g00fy_qa napisal/-a:Zakaj naj bi imel nakup stanovanja toliko prednosti pred gradnjo hiše? Če hočeš kupiti stanovanje v LJ ali zgraditi hišo pri nas na vasi, te stane nekje enako. S tem da imaš pri hiši ogromno plusov, ki jih pri stanovanju niti približno ni (ali pa jih samo jaz vidim?).
Lokacija. Jz pri tem vidim predvsem "problem" prevozov. Osebno rajši dam mal več za stanovanje v mestu in se fjakam okoli s kolesom in busom (kar pa, vidim, ni najboljši dolgoročni načrt - otroka težko naložim v košarico in odpeljem k zdravniku :)), kot pa z avtom za vsako malenkost do najbližje sosednje vasi/trgovine/pošte.. ..stavim pa, da ko bo prišlo do takih razpotij v mojem življenju, si še premislim.

Vsakemu svoje, valda.

In tud v bloku, lučaj od centra glavnega mesta, se da imeti 2 terasi, obdani z zelenjem. :D
(en od razlogov zakaj še nočem od doma)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Apr. 2010 19:07

Ja, med hišo nekje v PM v Prekmurju (pa brez zamere :) ) in stanovanjem v Ljubljani (ali MB, Kopru, Kranju,...) je, kar se mene tiče, res ogromna razlika.

Jaz sem imela kot otrok 5 minut do osnovne šole, 15 do gimnazije. Peš. Še zdaj imam do železniške postaje 10 minut peš, do avtobusne (za medkrajevni promet) tudi, pošta, trgovina, banka in zdravstveni dom pa so v radiju pol kilometra. Sicer nisem doma v centru mesta, je pa res kul lokacija.
Saj vem, da se da dobit hišo zelo poceni (primerjalno gledano), ampak oddaljenost in z njo povezani stroški in logistika mi pretehtajo nad vrtom in ogromno prostora. Že to, da bi vsak dan dragocen čas izgubljala v prometu (ker odvetniške pisarne verjetno ne bom odprla nekje na kmetih), se mi zdi trenutno čisto nesprejemljivo.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 22. Apr. 2010 19:40

g00fy_qa napisal/-a:
Roberta R. napisal/-a:Ok, pa da si kupiš stanovanje, zato da je za ziher.. ok. ampak gradnja hiše z nule, kokr majo nekateri v načrtih.. to mi je ful zanimivo.. sicer se pa verjetno niti ne zavedajo vseh težav, stroškov itd. me prav zanima, kje bodo pristali ti ljudje :)

Zakaj naj bi imel nakup stanovanja toliko prednosti pred gradnjo hiše? Če hočeš kupiti stanovanje v LJ ali zgraditi hišo pri nas na vasi, te stane nekje enako. S tem da imaš pri hiši ogromno plusov, ki jih pri stanovanju niti približno ni (ali pa jih samo jaz vidim?).

Komplet izgradnja hiše (z nabavo parcele) mislim da se zdaleč ne more primerjat z nakupom stanovanja.. (lahko da mam js preveč krajevne podatke, ampak parcele so prekleto drage, pa sem doma z majhne vasice z 100 prebivalci).

tisto o neumestnosti izjave, je blo rečeno bolj v smislu da me zanima kok ljudi bo še takega mišljenja, ko se bodo resno lotili raziskovanja trga, dobili realne podatke o stroških itd. ni blo v nobenem smislu mišljeno žaljivo, prej radovedno, ker tisti od kterih sem to slišala, zaenkrat še nimajo pojma, kako vse skupaj finančno izgleda.

Nisem rekla, da je karkoli narobe z željo o nabavi hiše, povedala sem samo, da mi je zanimivo..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 22. Apr. 2010 22:01

jullia_ napisal/-a:Jaz se sicer s tabo strinjam, ampak pri najemništvu vidim nekaj težav.
- hiše sploh ne moreš najet, ker jih ni
- stanovanja sicer so, ampak lastnik se lahko kadarkoli odloči stanovanje prodat, pa si v riti, ko si moraš na vrat na nos iskat novo bivališče. Po možnosti si pri tem vezan na stalno službo, vrtec/šolo za otroke in si ne moreš ravno prosto izbirat lokacije, kar ti še dodatno zmanjša izbiro
- najemnine so v primerjavi z obrokom kredita blazno visoke. 500 evrov najemnine vs. 600 evrov kredita. V bistvu se res ne splača.

Se strinjam. Najemnine so grozne. Hišo gradit pa nemogoče.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 23. Apr. 2010 18:59

Halooo, Ljubljana # cela Slovenija :roll:
pri nas (in tudi kje drugje, sem prepričana) dobiš enosobno stanovanje, ki za par čisto zadostuje za prvih nekaj let skupnega življenja, že za cca. 200€ mesečne najemnine; je ravno kolega najel eno tako stanovanje.
Pred nekaj leti pa sva z bivšim živela v garsonjeri za 100€ mesečno...

lahko, da je nemogoče v LJ, ampak hvalabogu nismo vsi primorani živeti tam :P
Tudi drugje so službe, šole, zdravstvene in kulturno-umetniške ustanove, skratka civilizacija.
V šoping pa seveda pridemo v LJ ali kakšen drug večji kraj :lol:
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 08. Maj. 2010 12:13

Kako daleč k fantu ste se pa ve pripravljene preseliti?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 08. Maj. 2010 12:20

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:11, skupaj popravljeno 1 krat.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 08. Maj. 2010 12:34

sirova štručka napisal/-a:Js sem za fanta pripravljena it tud na konec sveta

Vsaka ti čast.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 08. Maj. 2010 12:42

Mimi_M napisal/-a:Halooo, Ljubljana # cela Slovenija :roll:
pri nas (in tudi kje drugje, sem prepričana) dobiš enosobno stanovanje, ki za par čisto zadostuje za prvih nekaj let skupnega življenja, že za cca. 200€ mesečne najemnine; je ravno kolega najel eno tako stanovanje.
Pred nekaj leti pa sva z bivšim živela v garsonjeri za 100€ mesečno...

lahko, da je nemogoče v LJ, ampak hvalabogu nismo vsi primorani živeti tam :P
Tudi drugje so službe, šole, zdravstvene in kulturno-umetniške ustanove, skratka civilizacija.
V šoping pa seveda pridemo v LJ ali kakšen drug večji kraj :lol:

Jaz pa mislim, da če si npr. iz Ljubljane, ali da imaš službo v Ljubljani,... da boš tudi ževel nekje tam blizu in ne boš šel živet v Prekmurje, ker je tam pač poceni.
In najbrž si ne boš uredil stanovanja za 5 let, ker je poceni, potem kasneje pa jovo na novo spet. Pogoste selitve tudi niso ekonomočne. Pa četudi 5 let let plačuješ nisko najemnino, kaj pa potem kasneje?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Maj. 2010 12:57

Američani se v povprečju selijo vsakih 7 let. Njihovo bivališče je odraz trenutnih potreb in finančnih zmožnosti. Slovencu je pa glavni cilj v življenju umret na rodni grudi, pa čeprav to pomeni, da se bo najprej 5-članska družina + stari starši in morebiten neporočen stric stiskala v premajhni bajti, na koncu bo pa vdova 15 let sama živela v hiši s tremi spalnicami in jamrala zaradi previsokih stroškov vzdrževanja.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 08. Maj. 2010 16:59

Julia slab odgovor si podala.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 08. Maj. 2010 17:03

^^ Ti pa tako izčrpnega in dobrega :lach:

jullia_ ima čist prov :wink:

Samo vseeno pa raje živim v hiši 1 uro stran od službenega mesta kot pa v majhnem stanovanju v Lj. Če bi živela pa v tujini (v kakšnem ogomnem mestu), bi pa komot bila v majhnem stanovanju, samo tam bi mi tudi mesto nudilo vse in še več kar mi Lj ne.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 08. Maj. 2010 17:12

*mala* napisal/-a:^^ Ti pa tako izčrpnega in dobrega :lach:

jullia_ ima čist prov :wink:

Samo vseeno pa raje živim v hiši 1 uro stran od službenega mesta kot pa v majhnem stanovanju v Lj. Če bi živela pa v tujini (v kakšnem ogomnem mestu), bi pa komot bila v majhnem stanovanju, samo tam bi mi tudi mesto nudilo vse in še več kar mi Lj ne.

A ti spet odgovarjaš na mesto julie :roll: a ti vaju sploh ločiš?
Če nisi opazila se gre za našo državljanko, ki živi v Sloveniji in ne v Ameriki. Nesmiselno je primerjati z drugim narodom. V Ameriki je 80% ljudi debelih, torej bodimo še mi.
Najprej napišeš, da ima julia prov, potem pa ravno kontra komentar napišeš.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 08. Maj. 2010 17:13

matjazd napisal/-a:Julia slab odgovor si podala.

Itak. Jaz vedno slab odgovor podam.
1sneguljčica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a 1sneguljčica » 08. Maj. 2010 17:17

Jaz sem vprašala kako daleč ste se pripravljene preseliti, ne kolikokrat ste se pripravljene seliti.

*mala* jaz nekaj podobnega kot ti, rajši živim 1 uro stran od službe kot pa v Ljubljani. V mojem primeru se gre, da bi morala živeti v Ljubljani, se voziti 2 uri v eno smer v službo in za povrh vsega ne bi dobila plačanih potnih stroškov.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov