Poroka

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

modralaguna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a modralaguna » 28. Mar. 2010 22:07

*mala* napisal/-a:Kaj pa potem še delaš z njim? Tudi ločitev ni več tak bav bav kot je včasih bila. Čimprej stran. Razen če misliš to prenašat še naslednjih 50 let?

Kdo pa pravi, da sem z njim. Sem že ločena. Tako, da poroka ni nobeno zagotovila, da sta dva resna. Prej ovira pri ločitvi.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Mar. 2010 22:08

Huh....kaj naj rečem.Super zate, da si osvobojena ane.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 28. Mar. 2010 22:09

Potem pa super :top: Pametna odločitev. Ampak on je s poroko le pokazal svoj pravi obraz, ki ga drugače še kar nebi spoznala (čeprav večno pa spet ne more skrivat tako različnega značaja). Tako si se ga vsaj znebila.

Žal v objavi nisi napisala, da sta ločena, tako da sem sklepala, da sta še poročena.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 28. Mar. 2010 22:17

modralaguna napisal/-a:Poroka je kot pravljica, ki se hitro konča. Nekateri možje, prej fantje, se po poroki zelo spremenijo. Jaz vidim v poroki več slabega kot dobrega.
Tudi ženske se lahko spremenijo (npr., manj skrbijo za svoj videz, ki je bil verjetno dost pomemben faktor zarad katerega so se ti fantje sploh odločili za njih).
In to tud še ne pomeni, da je vsak zakon slab, obsojen na propad.

Dobro zate, da si dost kmalu to ugotovila in se odkrižala takega, ki te čisto nič ne ceni :top:; ampak ne pa zaradi tega izgubit upanje v ostale moške.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 28. Mar. 2010 22:24

modralaguna napisal/-a:Po poroki se je vse precej spremenilo. Prej se je bal, da bom našla drugega, zato se je delal medenega, pridnega, prijaznega, dokler me ni zaprosil za poroko. Sedaj vem, da predvsem zaradi tega, da me je priklenil nase. Ko sem enkrat podpisala je bilo vse drugače. Začel mi je metat v obraz, da sedaj sem žena in naj izpolnjujem svoje dolžnosti. Prej se je trudil, mi nosil zajtrk v posteljo, pospravljal, kuhal, bi oh in sploh popoln moški. Potem pa je začel lenarit, za vsa gospodinjska opravila sem bila sama, nobene pozornosti več, razen v postelji. Kamorkoli sem šla je godrnjal, če se to za ženo spodobi, medtem ko je tudi sam hodil s kolegi na pijačo. Prej nikoli nič, potem kar naenkrat nisem smela nikamor. Stalno je ponavljal, da zdaj sem žena in nimam več pravic, ampak samo še dolžnosti. Vsak denar, ki sem ga zapravila (moj denar) je bil po njegovo nesmiselno porabljen. Njegov pa je kopnel za popolnoma nepotrebne stvari.

Tipičen moški šovinizem. :(

Poznam take ljudi. Kako otročje. Verjetno tudi posledica vzgoje.

Ne štekam, kako lahko mislijo, da bodo na tak način partnerko obdržali. :(
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 29. Mar. 2010 7:52

modralaguna napisal/-a:Poslušaj, potem lahko zapremo vse teme, ker je od vsake zgodbe samo ena plat. A lahko počakaš, da povem svoje. Odgovore podajaš predno veš zakaj se sploh gre.

In ne vsiljuj mi svojega mnenja.

Če si tudi v real-life tako vzkipljiva, se človek res vpraša, kaj bi o življenju in komuniciranju s tabo znal povedat tvoj bivši mož.
modralaguna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a modralaguna » 29. Mar. 2010 11:04

*mala* napisal/-a:Potem pa super :top: Pametna odločitev. Ampak on je s poroko le pokazal svoj pravi obraz, ki ga drugače še kar nebi spoznala (čeprav večno pa spet ne more skrivat tako različnega značaja). Tako si se ga vsaj znebila.

Žal v objavi nisi napisala, da sta ločena, tako da sem sklepala, da sta še poročena.

Tema je o poroki ne o ločitvi. Seveda je pokazal pravi obraz, saj pravim da nekateri se po poroki spremenijo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Mar. 2010 11:12

Te moram popravit: Ni se spremenil, tak on pač je. Po poroki je le pokazal svoj pravi obraz, pred poroko se je pa pretvarjal v namen tega, da te dobi :wink: Pa skoraj ne verjamem, da prej ni bilo niti enega znaka, ki bi nakazoval na njegovo pravo osebnost.

V glavnem, bot vesela, da si se ga znebila, ampak ne pa posploševat, da so vsi taki :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
modralaguna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a modralaguna » 29. Mar. 2010 11:13

purple_rain napisal/-a:
modralaguna napisal/-a:Poroka je kot pravljica, ki se hitro konča. Nekateri možje, prej fantje, se po poroki zelo spremenijo. Jaz vidim v poroki več slabega kot dobrega.
Tudi ženske se lahko spremenijo (npr., manj skrbijo za svoj videz, ki je bil verjetno dost pomemben faktor zarad katerega so se ti fantje sploh odločili za njih).
In to tud še ne pomeni, da je vsak zakon slab, obsojen na propad.

Dobro zate, da si dost kmalu to ugotovila in se odkrižala takega, ki te čisto nič ne ceni :top:; ampak ne pa zaradi tega izgubit upanje v ostale moške.

Seveda se lahko. Nihče ni rekel, da se ne. Ampak najbrž sem bila poročena z moškim kaj? Drugače pa veza v kateri se moški poroči samo zaradi videza ženske, najbrž tudi ne bo trajala?
modralaguna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a modralaguna » 29. Mar. 2010 11:16

Alwaleed napisal/-a:
Poznam take ljudi. Kako otročje. Verjetno tudi posledica vzgoje.

Ne štekam, kako lahko mislijo, da bodo na tak način partnerko obdržali. :(

Obstajajo ja. Pri mojem sigurno ni bila vzgoja. Je bil vzgojen popolnoma drugače. Prej vpliv družbe.
Enim jo uspe obdržat, ker se nekatere ne ločijo, ker je zanje to greh.
modralaguna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a modralaguna » 29. Mar. 2010 11:22

*mala* napisal/-a:Te moram popravit: Ni se spremenil, tak on pač je. Po poroki je le pokazal svoj pravi obraz, pred poroko se je pa pretvarjal v namen tega, da te dobi :wink: Pa skoraj ne verjamem, da prej ni bilo niti enega znaka, ki bi nakazoval na njegovo pravo osebnost.

V glavnem, bot vesela, da si se ga znebila, ampak ne pa posploševat, da so vsi taki :wink:

Zame je bila to sprememba. Sem napisla nekateri ne vsi!
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 29. Mar. 2010 11:56

Če kdo kaj ne ve o svojem zakonu naj vpraša *malo*
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 29. Mar. 2010 12:01

Kaj pa teb ni jasn na temu svetu? :roll: In kaj ima to veze s temo?
Raje daj kak pameten "nasvet" ali pa komentar.

I get it, nisem ti preveč ljuba oseba na tem forumu (je obojestransko, nč se bat :lach: ), lahko pa podaš kakšen bolj pameten komentar, ne pa samo čez mene govort. Ok?
marjancax
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 3. 2010
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a marjancax » 29. Mar. 2010 12:08

no mala potem pa ti daj kakšen pameten nasvet, ker si že toliko napisala.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Mar. 2010 12:12

To, da se ljudje s poroko spremenijo, tudi sama ne verjamem. Se strainjam z *malo*, da je to kvečjemu posledica prikrivanja pravega obraza. Načeloma naj bi s skupnim življenjem pred poroko te stvari lažje odkrili, ampak kot pravijo ''po vojni so vsi lahko generali...''.

Ravno zaradi tega jaz absolutno zagovarjam da prej partnerja stanujeta skupaj nekaj časa da se spoznata tudi v tisti manj lepši luči.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov