Poroka
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
Alwaleed napisal/-a:puma napisal/-a:hmm meni nekak deluje poroka, kot da nimam izhoda ven ...
Metuljček.
Bognedaj, da bi se kdo dotaknil kril.
... svoboda je na prvem mestu
- modralaguna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 3. 2010
Poroka je kot pravljica, ki se hitro konča. Nekateri možje, prej fantje, se po poroki zelo spremenijo. Jaz vidim v poroki več slabega kot dobrega.
- modralaguna
- Sramežljivka
emanuela napisal/-a:Zakaj bi se pa spremenili?
Poroka konkretno ne spremeni nič, če si labilen se ti lahko spremeni samo stanje v glavi.
Bi tudi jaz tako mislila, če ne bi doživela.
Zdaj razumem ženske, ki se nočejo poročit iz bojazni, da se bo on spremenil.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Kaj pa, če se je v resnici spremenila ženska in je poroko izkoriščala npr za izgovor, da mora z njo preživeti ves prosti čas, ker sta zdaj poročena?Veliko je takšnih for.Če imaš z nekom zdrav odnos, poroka ne spremeni ničesar.Ne smeš pa misliti, da bo poroka rešila nerešene stvari od prej, kvečjemu se lahko poslabšajo.
The world is as you are.
- modralaguna
- Sramežljivka
emanuela napisal/-a:Kaj pa, če se je v resnici spremenila ženska in je poroko izkoriščala npr za izgovor, da mora z njo preživeti ves prosti čas, ker sta zdaj poročena?Veliko je takšnih for.Če imaš z nekom zdrav odnos, poroka ne spremeni ničesar.Ne smeš pa misliti, da bo poroka rešila nerešene stvari od prej, kvečjemu se lahko poslabšajo.
Govorim o sebi, zato vem kdo se je spremenil.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Mogoče če bi moža vprašali, bi pa odgovoril, da si se ti spremenila
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- modralaguna
- Sramežljivka
*mala* napisal/-a:Mogoče če bi moža vprašali, bi pa odgovoril, da si se ti spremenila
Ah daj no. Bom že vedela kdo se je hotel poročit, kdo se je spremenil in zakaj sem proti poroki, saj gre za mojo poroko.
-
*mala* - Cosmopsiho
Ti vidiš vse z svojega vidika. Odgovora tvojega moža pa pač ne bomo izvedeli, tako da tvoje izjave veljajo za "edino resnico" v tem primeru. Ampak dejanska resnica je pa lahko čisto drugačna...
Verjetno se je mož res spremenil, ampak mogoče je pa njegova sprememba le "odgovor" na tvojo spremembo
Verjetno se je mož res spremenil, ampak mogoče je pa njegova sprememba le "odgovor" na tvojo spremembo
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- modralaguna
- Sramežljivka
*mala* napisal/-a:Ti vidiš vse z svojega vidika. Odgovora tvojega moža pa pač ne bomo izvedeli, tako da tvoje izjave veljajo za "edino resnico" v tem primeru. Ampak dejanska resnica je pa lahko čisto drugačna...
Poslušaj, potem lahko zapremo vse teme, ker je od vsake zgodbe samo ena plat. A lahko počakaš, da povem svoje. Odgovore podajaš predno veš zakaj se sploh gre.
Spremembe so iz njegove strani, ne moje. In ne vsiljuj mi svojega mnenja.
Po poroki se je vse precej spremenilo. Prej se je bal, da bom našla drugega, zato se je delal medenega, pridnega, prijaznega, dokler me ni zaprosil za poroko. Sedaj vem, da predvsem zaradi tega, da me je priklenil nase. Ko sem enkrat podpisala je bilo vse drugače. Začel mi je metat v obraz, da sedaj sem žena in naj izpolnjujem svoje dolžnosti. Prej se je trudil, mi nosil zajtrk v posteljo, pospravljal, kuhal, bi oh in sploh popoln moški. Potem pa je začel lenarit, za vsa gospodinjska opravila sem bila sama, nobene pozornosti več, razen v postelji. Kamorkoli sem šla je godrnjal, če se to za ženo spodobi, medtem ko je tudi sam hodil s kolegi na pijačo. Prej nikoli nič, potem kar naenkrat nisem smela nikamor. Stalno je ponavljal, da zdaj sem žena in nimam več pravic, ampak samo še dolžnosti. Vsak denar, ki sem ga zapravila (moj denar) je bil po njegovo nesmiselno porabljen. Njegov pa je kopnel za popolnoma nepotrebne stvari.
-
*mala* - Cosmopsiho
^^ Kakšen je pa tvoj nasvet v tej situaciji? In ja, če ne vemo celotne situacije, lahko le ugibamo in jaz sem pač ugibala svoje
Kaj pa potem še delaš z njim? Tudi ločitev ni več tak bav bav kot je včasih bila. Čimprej stran. Razen če misliš to prenašat še naslednjih 50 let?
Kaj pa potem še delaš z njim? Tudi ločitev ni več tak bav bav kot je včasih bila. Čimprej stran. Razen če misliš to prenašat še naslednjih 50 let?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov