Poroka

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 09. Avg. 2012 22:14

sanjaanja napisal/-a:No jaz o poroki ne razmišljam.
Zanima pa me kaj odgovorite nekomu, ki vam vsake dva meseca teži kdaj se mislite poročiti? Kako nekomu zapreti gobec? :mad:

vprašaj ga kakšno darilo misli prinesti, da prekalkuliraš, če se ti splača... :D
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 10. Avg. 2012 7:43

Evo super ^^ En takšen hudomušen odgovor sem rabila. S to izjavo se ne morem zamerit, mu bo pa vseeno dala malo misliti :) Vsaj jaz tako mislim.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 11. Avg. 2012 10:05

^^ Kaj, a to je ta sosed, k si v eni temi napisala, da je sorodnik od fanta... ja reci mu, naj raje njega sprašuje in mu teži s takimi vprašanji, sej večinoma (pač po tradiciji :P ) je poroka oz. zaroka predlagana s strani moškega. Al pa fantu reci, naj ga utiša, če sama ne znaš :D

Sam res, kakšen folk je to, da se vtika v take osebne odločitve drugih... Dobro, enkrat recimo vprašaš tako iz firbca, ne pa da se potem še naprej vtikaš in zaslišuješ, to pa res nikamor ne vodi :)
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 22. Nov. 2012 19:53

Kar se mojega tiče bi se takoj poročil že prvi dan,se mi zdi,pa nima pomena zame,pravi,da je to dokaz ljubezni.....da mi,obljubi samo kako jaz lahko obljubim,zdi se mi,če bi me zaprosil gledam tako :? saj ne bi vedla kaj naj rečem,kot okamenela,ki nima odgovora čeprav sva se pogovarjala večkrat že bi še vedno tko gledala zato ne vem kaj zame pove poroka,najbrš zame pomeni kot neka služba k jo moram izpolniti prav,da ne naredim neke napake drugače me čakajo posledice ali pa kot neka višja za odrasle in sebe ne vidiš,da bi se spuščal v to.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 22. Nov. 2012 20:21

^^čaki, zdaj pišeš ti sanna v imenu svojega fanta ali fant od sanne?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
sanna
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sanna » 22. Nov. 2012 20:30

jaz sem Urška,kot si rekel.

sanna napisal/-a:sem rekel,da pišem kot moški

sanna napisal/-a:
Led Zeppelin napisal/-a:^^čaki, zdaj pišeš ti sanna v imenu svojega fanta ali fant od sanne?

še vedno sem ženska čeprav nosim tudi hlače.Mojega fanta ni zdaj.Pišem vedno o sebi.

sanna napisal/-a:poroka v beli obleki,nimam dolgih las.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Nov. 2012 21:37

sanna uporabljaj funkcijo uredi, ne piši zaporednih postov.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 16. Maj. 2013 15:16

ok ker so v temi Vprašaj me padala vprašanja o poroki, me zdej nekaj zanima. kot sem tam napisala, mi poroka nikoli ni bla nekaj, kar bi si res ful želela. zdej je moje mišljenje malo spremenjeno le zato, ker vem, da fant planira, da se bo enkrat pač poročil. in zdej mene to dost muči, ker ne vem kako naj mu dopovem da meni res ni do neke velike poroke z enimi tradicionalnimi zadevami, s povabljeno vso bližnjo in daljno žlahto, z vsemi sosedi, prijatelji itd., in nekako skos mislim, da če mu rečem da bi js rada imela res tako majhno bolj zasebno poroko, da bo užaljen oz. bo hotel da je po njegovo. js sem pa res taka oseba, da ne maram biti v središču pozornosti - velika poroka bi bla zame samo en grozen dan, ki bi me spravil v depresijo in bi samo hotela da bi ga blo čimprej konec. in tut če se nekako sporazumeva, da bo recimo povabljeno le sorodstvo - pri moji družini je tako, da če povabim eno teto, potem moram tudi še vse ostale. pa čeprav bi bilo meni osebno bolje, če jih ne bi bilo tam. in spet so tukaj težave. tako da kakorkoli obrnem, vem da mi poročni dan ne bo všeč - tako kot bi moralo biti, kao najboljši dan v življenju. itak :)

no, saj me še ni zaprosil ali karkoli, samo še vseeno, mal sem se začela s tem ubadat ker imam preveč časa :razz:

point: kako se o takih zadevah sporazumeti s fantom? :)
You make me smile, please stay for a while :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 16. Maj. 2013 15:31

Po mojem ne bi smela popustiti. Zakaj se bi poročila? Da narediš uslugo fantu? Da se podrediš njegovi tradicionalni družini? Da podpišeš nekaj, s čemer se ne strinjaš? Kaj tebi pomeni poroka? Ti sploh kaj pomeni?

Po mojem je za tem (za poroko) še precej enih drugih zadev; pogledov na življenje, vzgojo otrok, opredelitev do družbenih vprašanj. Ne, če se bi on poročil samo zato, ker je njemu to čudovit praznik ljubezni, ampak če iz kateregakoli drugega razloga, potem sem pa prepričana, da se še na kaki pomembni točki ne bosta strinjala ...

Jaz bi povedala po resnici, seveda. Saj pa mora vedet, kaj misliš o poroki! Midva sva se s fantom precej kregala, ker je on na to gledal tako kot ti, jaz pa kot na praznik ljubezni, ampak sva skupaj prišla do tega, da dejansko to ni to. Da poroka, hočeš nočeš pomeni vse kaj drugega. Razmišljava zdaj, kot sem že napisala v ''vprašaj me'', o drugih opcijah. O načinu praznovanja najinega odnosa na drug način.

Meni tudi nikoli(!) ni prišla v poštev cerkvena poroka, nikakor in pod nobenim pogojem, tudi velike poroke nočem in dejansko mi niti ni do velikega števila ljudi, ki bi jih morala povabit ... pa tudi če je to ''samo'' trideset oseb. Si nisem blizu s tolikimi. Tako da mi to povsem vzame ves smisel. Sploh pa neka oddaljena ''družina'', o kateri nič ne vem in jih nisem videla že leta in leta in ne vedo nič o meni, mojem življenju, posebej pa ne o mojem odnosu s fantom ...

Ne vem, se mi zdi, da je poroka ena taka ostalina iz starih časov. Nič romantičnega več ne vidim na tej ''tradiciji'' ... definitivno pa si ne predstavljam, da bi to bil najlepši dan mojega življenja.
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 16. Maj. 2013 15:46

za fanta vem, da bi se rad nekoč poročil in da bi mel rad svojo družino, prijatelje in pa sorodnike zraven. js pa imam recimo trikrat več sorodnikov kot on in so vsi tako navajeni, da so povsod vsi povabljeni. in bi hitro prišlo do raznih konfliktov, če kdo ne bi bil povabljen. in to mi je kar neki :) ker potem se takoj nabere ogromna številka ljudi.
samo poroko pa vidim kot neko potrditev ljubezni med parom, in bi se tudi poročila samo zaradi tega, kar je tudi prvoten smisel poroke. tako da nekaj mi že pomeni, ampak kakorkoli, te poroke se hitro spremenijo v eno zadevo, ki je namenjena vsem drugim, le paru ne. in ravno to me najbolj odbija.
ja, saj vem je treba take zadeve s fantom razčistit. samo še vseeno pa ni to le moja odločitev, tako kot se jaz ne bom njemu podrejala, se tudi on ne bo meni. treba je najt eno skupno pot. eh, bolj ko razmišljam o tem, bolj sem slabe volje. mogoče bi bla tudi za naju boljša ideja, da na drugačen način proslaviva najino ljubezen :) bom en dan zbrala pogum pa načela pogovor s fantom, da sploh vidiva, kakšne želje zares imava in koliko to njemu sploh res pomeni.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 16. Maj. 2013 17:45

pa imejta 2. eno mini, samo z vama, kje na kaki plaži (ali kar si pač želiš), pa še eno po njegovo.

meni osebno poroka kot taka globljega pomena nima. se mi pa zdi čudovita ceremonialna tradicija in def se hočem 1x v življenju poročit z vsem šundom kar paše zraven. in bi bila resnično užaljena, če bi mojemu dragemu bilo pretežko 2 ure čepet v cerkvi in rečt "da" takrat ko je treba ter se cel dan smejčkat in dobrikat moji žlahti. če noče mu ne rabi bit to najlepši dan v življenju, niti ne bi rabil z mano delit vse predporočne evforije.
je pa res, da ga v tem primeru ne bi obremenjevala s pripravami in vso živčnostjo ki pride zraven.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Inaa** » 16. Maj. 2013 18:13

no ravno o tem govorim. res ne bi hotla met take ogromne poroke samo zato, da bi se lahko smejčkala njegovi žlahti. to mi je čist mimo. za 2 poroki pa na žalost pomoje nikoli ne bova imela denarja. :)
Uporabniški avatar
Little fairy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Little fairy » 16. Maj. 2013 20:24

Poroka sploh ni strošek, ker s prispevki sorodnikov in prijateljev vse dobiš nazaj. Pa še ostane ti par tisočakov :D
Imam povratne info o tem.

Pa zadnje čase se dosti parov odloča za velika krstna slavja, med 50-100 povabljenih, častijo kosilo in muzikante, na koncu pa jim še ostane, ker večina itak denar podari.
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 19. Maj. 2013 12:37

Nama obema poroka nekaj pomeni.
In ne glede na to, da bo na poroki ozji krog druzine in res najozji prijatelji, nas bo vseh skupaj 60. Se mi je na zacetku zdelo to full, ampak zdaj pa se mi zdi to eno tako lepo stevilo ljudi ki obema nekaj pomenijo in se bomo imeli fajn :D
Komaj cakam slavje hehehe.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 19. Maj. 2013 14:41

Mene pa zanima, koliko vas, ki se boste poročile tudi cerkveno, je resnično vernih (živite v skladu s svojo vero) in koliko od vas, ki se boste poročile civilno, se strinja s tistim, kar poroka predstavlja kot tradicija.

Kaj vam poroka torej pomeni, pravzaprav? Zakaj se bi danes še poročali?

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]