Poroka
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Moje mnenje o poroki:
V bistvu še ne vem če bi se poročila. Če bi se, bi bila ali ogromna poroka, ali pa minimalna. Obe bi bili brez teh vaških traparij (kot so postavljanje mlaje, šranga, dekliščna, maškare na pogostitvi). Denarja za ogromno poroko verjetno ne bom nikoli imela in bi se za njo odločila le, če bi imela "odveč" denar (sicer ga raje na vsaj zame boljši način porabim ). Bi bila pa čist filmska poroka, čeprav vseeno nimam želje povabit vseh sorodnikov v X kolenu, ampak predvsem z drago in lepo poročno obleko Pa čeprav bi potem le doma hodila v njej .
Manjša bi bila pa le v krogu družine in najboljših prijateljev (okoli 25-30 oseb). S kakšno kratko oblekco (do kolen in belo) in kakšno preprosto pogostitviji (simple but classy). Cerkvena verjetno nebi bila. Najraje bi kar na kakšnem potovanju, da doma le presenetiva s tem, da sva poročena.
Življenje skupaj pred poroko pa v vsakem primeru zagovarjam.
V bistvu še ne vem če bi se poročila. Če bi se, bi bila ali ogromna poroka, ali pa minimalna. Obe bi bili brez teh vaških traparij (kot so postavljanje mlaje, šranga, dekliščna, maškare na pogostitvi). Denarja za ogromno poroko verjetno ne bom nikoli imela in bi se za njo odločila le, če bi imela "odveč" denar (sicer ga raje na vsaj zame boljši način porabim ). Bi bila pa čist filmska poroka, čeprav vseeno nimam želje povabit vseh sorodnikov v X kolenu, ampak predvsem z drago in lepo poročno obleko Pa čeprav bi potem le doma hodila v njej .
Manjša bi bila pa le v krogu družine in najboljših prijateljev (okoli 25-30 oseb). S kakšno kratko oblekco (do kolen in belo) in kakšno preprosto pogostitviji (simple but classy). Cerkvena verjetno nebi bila. Najraje bi kar na kakšnem potovanju, da doma le presenetiva s tem, da sva poročena.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- modralaguna
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 3. 2010
UG84 napisal/-a:Ravno zaradi tega jaz absolutno zagovarjam da prej partnerja stanujeta skupaj nekaj časa da se spoznata tudi v tisti manj lepši luči.
Se strinjam. Sva živela prej skupaj 2 leti. Eni so očitno sposobni igrat tudi celo življenje. Poroka je bila v mojem primeru samo priložnost za nehanje igranja. Ne vem no, sicer pa vedno in povsod tvegaš.
- modralaguna
- Sramežljivka
*mala* napisal/-a:Najraje bi kar na kakšnem potovanju, da doma le presenetiva s tem, da sva poročena.
Tale način je meni tudi super. Da samo izjaviš: "poročena sem"
Jaz tudi zagovarjam življenje skupaj pred poroko. No jaz zdaj itak živim na koruzi in bo tako ostalo. Medtem, ko prijateljici niso pustili, da bi fant spal pri njej dokler se nista poročila.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
*mala* napisal/-a:Moje mnenje o poroki:
Kaj pa starši? Zdej sicer ne vem, kako se kaj razumete doma la pa kakšne so kaj razmere pri kateri od vas, samo mojega atija bi verjetno kap od žalosti, če ne bi bil prisoten na poroki in me ne bi oddal.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ne vem. Nisem še sploh resno razmišljala o tem.
Ampak glede na to, da s fantom pogosto rečeva, da se ne bova poročila in da se starši od obeh strinjajo, da poroka ni vse in da njim vseeno, tudi če sva neporočena (sam da bodo otroc ). Tako da mislim da bi bili vseeno zelo veseli za naju (ali pa še starše s sabo vzameva).
Če bi prišlo do poroke, bi čez kakšnih 5 let, tako da bo še dovolj časa za premislek.
Ampak glede na to, da s fantom pogosto rečeva, da se ne bova poročila in da se starši od obeh strinjajo, da poroka ni vse in da njim vseeno, tudi če sva neporočena (sam da bodo otroc ). Tako da mislim da bi bili vseeno zelo veseli za naju (ali pa še starše s sabo vzameva).
Če bi prišlo do poroke, bi čez kakšnih 5 let, tako da bo še dovolj časa za premislek.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- marjancax
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 3. 2010
- Kraj: Primorska
UG84 napisal/-a:Kaj pa starši? Zdej sicer ne vem, kako se kaj razumete doma la pa kakšne so kaj razmere pri kateri od vas, samo mojega atija bi verjetno kap od žalosti, če ne bi bil prisoten na poroki in me ne bi oddal.
Na starše se v tem primeru ne smemo ozirat. Jaz se ne bi. In mislim, da je prav, da se ne.
- marjancax
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 3. 2010
- Kraj: Primorska
nanamiša napisal/-a:jaz si pa ravno poroke brez staršev ne predstavljam.
Vsak ima svoje želje. Če to želiš jih boš seveda imela. Če imaš pa rajši poroko samo s pričami, moraš poslušati svoje želje in ne želje drugih, ker se gre za tvojo poroko.
Saj jaz sem jih tudi imela. Če pa jih nekdo nima mi je pa isto normalno. In poroka nekje na dopusti, odločitev iznenada mi je všeč.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
UG84 napisal/-a:To, da se ljudje s poroko spremenijo, tudi sama ne verjamem. Se strainjam z *malo*, da je to kvečjemu posledica prikrivanja pravega obraza. Načeloma naj bi s skupnim življenjem pred poroko te stvari lažje odkrili, ampak kot pravijo ''po vojni so vsi lahko generali...''.
Ravno zaradi tega jaz absolutno zagovarjam da prej partnerja stanujeta skupaj nekaj časa da se spoznata tudi v tisti manj lepši luči.
Ja tudi jaz zagovarjam to, da partnerja živita pred poroko skupaj. Se mi zdi, da se tako še najbolj spoznaš pa vidiš kako skupaj funkcionirata.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
modralaguna napisal/-a:Spremembe so iz njegove strani, ne moje. In ne vsiljuj mi svojega mnenja.
Po poroki se je vse precej spremenilo. Prej se je bal, da bom našla drugega, zato se je delal medenega, pridnega, prijaznega, dokler me ni zaprosil za poroko. Sedaj vem, da predvsem zaradi tega, da me je priklenil nase. Ko sem enkrat podpisala je bilo vse drugače. Začel mi je metat v obraz, da sedaj sem žena in naj izpolnjujem svoje dolžnosti. Prej se je trudil, mi nosil zajtrk v posteljo, pospravljal, kuhal, bi oh in sploh popoln moški. Potem pa je začel lenarit, za vsa gospodinjska opravila sem bila sama, nobene pozornosti več, razen v postelji. Kamorkoli sem šla je godrnjal, če se to za ženo spodobi, medtem ko je tudi sam hodil s kolegi na pijačo. Prej nikoli nič, potem kar naenkrat nisem smela nikamor. Stalno je ponavljal, da zdaj sem žena in nimam več pravic, ampak samo še dolžnosti. Vsak denar, ki sem ga zapravila (moj denar) je bil po njegovo nesmiselno porabljen. Njegov pa je kopnel za popolnoma nepotrebne stvari.
ampak tega ni kriva poroka, ampak tvoj debilen tip/bivši mož, whatever.
PRVIČ ko bi mi rekel da ne smem na pijačo s prijateljico ali da so gospodinjska dela le zame ali karkoli podobno neumnega bi spakirala in mu pokazala sredinca.
tu se moraš precej nad seboj zamisliti. da nisi prepoznala kretena je žalostno.
in najbolj ironično je to, da ti kriviš poroko. neverjetno no, kaj vse tu ne preberem.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- modralaguna
- Sramežljivka
claire napisal/-a:ampak tega ni kriva poroka, ampak tvoj debilen tip/bivši mož, whatever.
PRVIČ ko bi mi rekel da ne smem na pijačo s prijateljico ali da so gospodinjska dela le zame ali karkoli podobno neumnega bi spakirala in mu pokazala sredinca.
tu se moraš precej nad seboj zamisliti. da nisi prepoznala kretena je žalostno.
in najbolj ironično je to, da ti kriviš poroko. neverjetno no, kaj vse tu ne preberem.
Ne krivim poroke. Nisem rekla, da je poroka kriva, ampak da se je spremenil po poroki. Poroko je izkoristil zato, da je lahko pokazal svoje zobe. Drugače pa pojma nimaš kakšni vse so lahko moški in seveda tzdi ženske. Se lahko tvoji najbljižji po mnogih letih izkažejo za kretene pa čeprav boš prej 20 let mislila kako so super. Človek je lahko hujši kot žival. Primerov, ko punce ne smejo same hodit okrog poznam kar precej. Sploh ko gre za takšne punce na katere so fantje ljubosumni. To, da bi takoj spakirala in šla sem tudi jaz vedno mislila. Ko pa si pred dejstvom ravnaš drugače. Težko je spakirat kmalu po poroki, sploh pa če nimaš kam it in s čim.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Eh, js bom tko rekla: znaki, da je nekdo kreten, vedno so. Včasih so manjši, včasih večji. Zdej pa, eni jih ne znajo določit, prepoznat, jih spregledajo oziroma si mislijo, da neko obnašanje oz. ravnanje ni "nič takega".
Noben me pa ne more prepričat, da lahko nekdo totalno fejka. Samo prepoznat ne znaš znakov, ki ti kažejo, da je nekdo idiot.
Noben me pa ne more prepričat, da lahko nekdo totalno fejka. Samo prepoznat ne znaš znakov, ki ti kažejo, da je nekdo idiot.
- modralaguna
- Sramežljivka
tmis_ napisal/-a:Eh, js bom tko rekla: znaki, da je nekdo kreten, vedno so. Včasih so manjši, včasih večji. Zdej pa, eni jih ne znajo določit, prepoznat, jih spregledajo oziroma si mislijo, da neko obnašanje oz. ravnanje ni "nič takega".
Tle se jaz nikoli ne bom strinjala s tabo. Kaj bi rekla o materi, ki ima 4 otroke,... vsi na okrog so jo imeli za super idealno mati, ki je več kot popolno skrbela za te otroke. Bili so družina za vzor. Potem pa ženska spozna drugega moškega, pusti vse 4 otroke, odide in niti slišati več noče zanje. Razumi, če moreš, jaz ne. Očitno ji je nekaj šinilo v glavo in začela v momentu drugače razmišljat. Ja niti enega ne poznam, ki ne bi bil 200% presenečen ob tem dogodku.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
UG84 napisal/-a:Kaj pa starši? Zdej sicer ne vem, kako se kaj razumete doma la pa kakšne so kaj razmere pri kateri od vas, samo mojega atija bi verjetno kap od žalosti, če ne bi bil prisoten na poroki in me ne bi oddal.
Se strinjam. Poroka-presenečenje je mogoče OK za drugič, če prvi zakon ni uspel, za prvič mora bit pa za bližnje res razočaranje, če ugotovijo, da so ta mejnik zamudili in niso imeli priložnosti bit zraven.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov