Partner in prihodnost, skupna prihodnost
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
js sm pa mau zmedena. Skupi sva že več kot 3 leta, in skupej! sva prsla na idejo da bi zacela pocasi urejat stanovanje tam kjer smo mi včasih živeli (spodaj je mama, zgoraj prazno stanovanje veliko cca 75m2),, ni nobene najemnine, stroški se itak delijo (z mamo živi še stric), je v istem mestu kjer živiva zdaj, lokacija dobra... res ni da ni. in sva se ze spravla enkat šaro vn metat pa smeti pa mau pucanja... pa doma povedal akj nameravava in pol on par mecou kasnej da se mu zdi to prezgodej, pa da ni financno on zmozen tega... itd... res ne vem zakaj si je premislu kr naenkrat, in zj se sploh noče več zgovarjat o tem, kadarkol omenm se pol kasnej skregava. aja pa prav da nj zj uzivava, da se ne mudi, da nj se mau pocakava
- MsN
*kayka* napisal/-a:js sm pa mau zmedena. Skupi sva že več kot 3 leta, in skupej! sva prsla na idejo da bi zacela pocasi urejat stanovanje tam kjer smo mi včasih živeli (spodaj je mama, zgoraj prazno stanovanje veliko cca 75m2),, ni nobene najemnine, stroški se itak delijo (z mamo živi še stric), je v istem mestu kjer živiva zdaj, lokacija dobra... res ni da ni. in sva se ze spravla enkat šaro vn metat pa smeti pa mau pucanja... pa doma povedal akj nameravava in pol on par mecou kasnej da se mu zdi to prezgodej, pa da ni financno on zmozen tega... itd... res ne vem zakaj si je premislu kr naenkrat, in zj se sploh noče več zgovarjat o tem, kadarkol omenm se pol kasnej skregava. aja pa prav da nj zj uzivava, da se ne mudi, da nj se mau pocakava
Koliko pa sta stara?
Meni se zdi, da sta še precej mlada in če je to res, mu dam povsem prav, da se vama nikamor ne mudi ... Škoda le, da je to ugotovil po tem, ko sta se baje SKUPAJ odločila, da bosta živela drugje, skupaj. Mogoče pa si ti to videla kot skupen dogovor, v resnici pa je bil od že od začetka zadržan, pa ti tega nisi povsem opazila, ker si bila pretirano navdušena nad idejo? Pogost pojav pri ženskah
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
tazadnji stavek se strinjam, haha =)
drugace pa: nikoli ni prezgodaj boljse prej ugotovit da dva nista za skupaj, kot to da se skupaj vselis sele po veliiiko letih zveze in sele takrat zacnes razmisljat kdo je ta oseba ki naj bi ga ze dodobra poznal.
zakaj se ti zdi da obstajajo leta, ko je skupno zivljenje prezgodaj? v cem tocno bi naj skupno zivljenje cloveka tako zelo ''omejilo'' al kaj?
kayka mislim da se je fant pac ustrasil te spremembe ki se mu zdi tako zelo velika pa sploh ni...mogoce pa ne bo nikoli pripravljen pogovor, pogovor... naj ti pove tocno zakaj in kako razmislja glede skupne vselitve
drugace odgovor na temo: ja mislim da si bova s fantom lahko SKUPAJ ustvarla brezskrbno prihodnost, sva oba na dobri poti
drugace pa: nikoli ni prezgodaj boljse prej ugotovit da dva nista za skupaj, kot to da se skupaj vselis sele po veliiiko letih zveze in sele takrat zacnes razmisljat kdo je ta oseba ki naj bi ga ze dodobra poznal.
zakaj se ti zdi da obstajajo leta, ko je skupno zivljenje prezgodaj? v cem tocno bi naj skupno zivljenje cloveka tako zelo ''omejilo'' al kaj?
kayka mislim da se je fant pac ustrasil te spremembe ki se mu zdi tako zelo velika pa sploh ni...mogoce pa ne bo nikoli pripravljen pogovor, pogovor... naj ti pove tocno zakaj in kako razmislja glede skupne vselitve
drugace odgovor na temo: ja mislim da si bova s fantom lahko SKUPAJ ustvarla brezskrbno prihodnost, sva oba na dobri poti
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
- MsN
red_rose, spet ti in tvoje perfektno življenje s fantom v NJEGOVEM stanovanju
Osebno ne vidim nobene potrebe po hitri skupni vselitvi, predvsem v dijaških/študentskih letih ne. Fanta nimam zato, da bi ga že zdaj testirala, kako se bo obnesel v prihodnosti med istimi štirimi stenami, ampak z njim preživljam skupni čas in niti malo ne dvomim, da bi nama bilo tudi kasneje lahko lepo ... In če nama ne bo, to ne bo posledica tega, da sva se skupaj vselila prepozno in bi morala vse to opraviti že po nekaj mesecih. Pač nisva, ker nimava te priložnosti in tudi želje ni bilo nikoli kar iz štarta, ampak slednja raste in se razvija z odnosom, ki ga gradiva.
In ja, v določenih primerih je lahko skupna selitev para prehitra. Ti kar zanikaj - tvoj primer je mogoče tak, da tega ne potrjuje, zagotovo pa to ni pravilo.
Osebno ne vidim nobene potrebe po hitri skupni vselitvi, predvsem v dijaških/študentskih letih ne. Fanta nimam zato, da bi ga že zdaj testirala, kako se bo obnesel v prihodnosti med istimi štirimi stenami, ampak z njim preživljam skupni čas in niti malo ne dvomim, da bi nama bilo tudi kasneje lahko lepo ... In če nama ne bo, to ne bo posledica tega, da sva se skupaj vselila prepozno in bi morala vse to opraviti že po nekaj mesecih. Pač nisva, ker nimava te priložnosti in tudi želje ni bilo nikoli kar iz štarta, ampak slednja raste in se razvija z odnosom, ki ga gradiva.
In ja, v določenih primerih je lahko skupna selitev para prehitra. Ti kar zanikaj - tvoj primer je mogoče tak, da tega ne potrjuje, zagotovo pa to ni pravilo.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Vsakič, ko kakšna napiše, da ni materialistka, me to malo požgečka.
Dame in gospodje. Vsi tisti, ki v življenju ne rabite zraka, hrane, postelje, obleke, kurjave, strehe, medicinske pomoči - vsi tisti, lepo prosim, se postavite v vrsto na levo. Vi ste nematerialisti.
Vsi ostali - taki, ki radi včasih kaj dihate; pojeste kak grižljaj, se umaknete pred dežjem pod streho, se oblečete v kaj toplega, zakurite pozimi v peč; vi se pa prosim postavite v vrsto na desno. Vi ste vsi materialisti.
Kdor misli, da bo lahko preživel celo življenje, brez da bi rabil skrbeti za denar, in se ima posledično za nematerialista... tak je največji parazit. Tak je ponavadi kaj podedoval, ali pa ga preživljajo drugi.
Vsi ostali - taki, ki delamo za to, da preživimo, in da bodo živeli naši otroci - smo pa nujno, po sili razmer, materialisti. Vsi.
Dame in gospodje. Vsi tisti, ki v življenju ne rabite zraka, hrane, postelje, obleke, kurjave, strehe, medicinske pomoči - vsi tisti, lepo prosim, se postavite v vrsto na levo. Vi ste nematerialisti.
Vsi ostali - taki, ki radi včasih kaj dihate; pojeste kak grižljaj, se umaknete pred dežjem pod streho, se oblečete v kaj toplega, zakurite pozimi v peč; vi se pa prosim postavite v vrsto na desno. Vi ste vsi materialisti.
Kdor misli, da bo lahko preživel celo življenje, brez da bi rabil skrbeti za denar, in se ima posledično za nematerialista... tak je največji parazit. Tak je ponavadi kaj podedoval, ali pa ga preživljajo drugi.
Vsi ostali - taki, ki delamo za to, da preživimo, in da bodo živeli naši otroci - smo pa nujno, po sili razmer, materialisti. Vsi.
-
red_rose - Cosmofrik
MsN napisal/-a:red_rose, spet ti in tvoje perfektno življenje s fantom v NJEGOVEM stanovanju
oh oh in spet ti in tvoje pikanje poglej, kayka je prav tako povedala da bi se preselila v MAMINO stanovanje, tako da bi placala samo stroske (torej sta onadva na istem kot midva). . kaj je tu potem ovira? ker pri vecini mladih parov so finance. ce ti pa nekdo dobesedno podari stanovanje pa js res vec ne vidim ovire da bi se nekajletna partnerja skupaj preselila.
prav tako ne vidim razloga da bi lahko ugotovila da sva se midva prehitro preselila skupaj. imam enako zivljenje kot prej, prav tako on...se boljse, psa lahko imam ki sem si ga celo zivljenje zelela in se marsikatera prednost je, niti ene negativne strani...ce greva ze jutri narazen, ne bom nikoli obzalovala tega da sva zivela skup res ne vem na kak nacin bi naj ugotovila da je blo prehitro... samo to sem hotela zvedet od tebe =) vem da eni tega nocejo, to cist razumem, ampak tisti ki pa hocejo - pa ne vem zakaj ne bi?
- MsN
Še enkrat preberi moj zapis. Nikjer nisem napisala, da sta se VIDV vselila prehitro - povsem mogoče, da sta izjema in vama bo kljub mladosti zneslo. Super, povsem verjamem v to.
Večina mladih pa potrebe po skupnem življenju še nima, četudi imajo resnega partnerja. Težko racionalno argumentiram - pri 19ih pač nisem čutila nobene potrebe po tem, da bi s tipom že živela skupaj ... Mi ni prav nič manjkala ob tem, da sva se dobivala nekje zunaj ali drug pri drugem. In tudi sama ne bi šla živeti pri teh letih - mi je doma povsem okej.
Večina mladih pa potrebe po skupnem življenju še nima, četudi imajo resnega partnerja. Težko racionalno argumentiram - pri 19ih pač nisem čutila nobene potrebe po tem, da bi s tipom že živela skupaj ... Mi ni prav nič manjkala ob tem, da sva se dobivala nekje zunaj ali drug pri drugem. In tudi sama ne bi šla živeti pri teh letih - mi je doma povsem okej.
-
*kayka* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
- Kraj: Kranj
stara sva 21 in 22, in praktično ne bi blo razlike če bi živela skupi al pa če je tko k je blo do zdej, ker sva skupej skos, spiva vec al mn vsako noč skupi, jeva skupi, okol hodva skupej...res ne vidm nobene drastične spremembe, razn to da naju nben neb čudn gledu (kokr se zdj dogaja včas doma-pr men in pr njemu). Ne vem no, kuhava si itak sama, js mu likam cune odkar sva skupi, isto perem, on bl kuha pospravlava oba, res nvm kaj ga muč mozno da so res sam finance, ampak glede na to, da je zadn letnik bo polet lahko meu kšn bl zihr šiht k bi mau vec dnarja zasluzu, pa js mam neki prsparan, tko da če bi si on želeu, bi lah že kej sprčkala...
- kinna
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 5. 2009
Alwaleed napisal/-a:Vsakič, ko kakšna napiše, da ni materialistka, me to malo požgečka.
materjalist je tisti, ki nemore mimo tega, da mu nekdo neki kupi, zahteva od partnerja, mame, očeta, da mu nekaj, kupi, pa če je to še tako nemogoče ali je mogoče, pa je stvar čisto brezvezna. biti materjalist, ker želiš strehe nad glavo ker želiš kruh, ko si lačn...
materjalist je tosti, ko se požvižga za čustva, mu je vseeno kačuti do nekoga, če tisto kar želi od nekoga ne dobi, ga pač odjebe!
- MsN
jullia_ napisal/-a:*kayka*, zakaj pa potem ti želiš že zdaj tudi uradno živet skupaj z njim, če se pa s tem ne bo nič spremenilo?
Verjetno zato, ker sama pri sebi veš, da v resnici bo drugače, če bosta živela skupaj. On pa tudi in zato se brani.
Da.
In res, otroci, 21 let ... Kam se ti mudi? Že tako se mi zdi, da vse preveč žensk podlega temu penzionističnemu življenju v paru (posplošujem), v to kao zvabijo še tipe in potem gre zveza navzdol, ker je ženski seveda super, da ima lubija nonstop ob sebi, vsak normalen posameznik pa potrebuje prostor še zase in tega večina žensk (žal) pač ne razume in tipi bežijo. Že to, kako si opisala vajine dneve (mogoče si kaj zanimivega tudi izpustila) je dolgočasno in brezveze ... Valda mu skupno življenje potem sploh ne predstavlja neke nadgradnje ali izziva
-
red_rose - Cosmofrik
MsN napisal/-a:Še enkrat preberi moj zapis.
Večina mladih pa potrebe po skupnem življenju še nima, četudi imajo resnega partnerja. Težko racionalno argumentiram - pri 19ih pač nisem čutila nobene potrebe po tem, da bi s tipom že živela skupaj ...
ti bi si lahko tudi se enkrat prebrala - brez zamer - jaz pisem samo in izkljucno o tistih ki si ZELIJO skupaj zivet. kayka si zeli, ti pa jo prepricujes da je prezgodaj. jaz popolnoma razumem da nekaterim NI DO TEGA, in s tem seveda ni nic narobe, ampak ce pa bi nekdo to rad - se mi pa ne zdi prezgodaj. bo zdaj bolj razumljivo? =)
eni mamo drugacno situacijo doma, s fantom, s studijem..seveda je drugace ce sta dva ljubljancana in tam studirata, eni se pac itak mormo pri 18ih preselit, itd. itd...
-
red_rose - Cosmofrik
ja saj to je pa zdaj tu problem kar bi mene v tej situaciji najbolj prizadelo je to, da noce iskreno povedat kaj je problem - naj pove da se je ustrasil tega koraka, da se mu zdi potem vse prevec resno....ne vem. obstaja tudi velika moznost, da je kaj omenil kolegom pa so mu vsi zaceli tezit da kaj dela, da potem ne bo vec ''svoboden'' itd. si cist predstavljam gruco 22-letnikov in eden pove da se bosta vselila skupaj s punco =))
kayka sta se ze kaj pogovorila?
kayka sta se ze kaj pogovorila?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov