Obsedenost z avtomobilom

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 19. Avg. 2009 7:43

*purple* napisal/-a:Kukr da je purpl svetla izjema, ki je (ubistvu ga je kupu, ga kupuje moj fant) kupila avto na leasing. Jebiga, splet okoliščin je nanesel tako, da drugače ni šlo.

purple je res svetla izjema, da je kupila avto na leasing! :D :D :D

da te malo poučim...leasing ni nakup ampak najem! Leasing je namreč dogovor, pogodba, s katerim prizna leasingodajalec leasingojemalcu pravico do uporabe premoženja za neko določeno časovno obdobje v zamenjavo za plačilo leasing obrokov...

torej purple, avto ne bo vajin, dokler ga ne bosta izplačala, imata le pravico uporabljati ga! :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Avg. 2009 12:48

a dej ga srat.
Sicer nevem kako pri vas govroite, ampak za nas je to to da si vzel avto na leasing, nakup,ker ga nameravamo tudi po izteku plačevanja, obdržat.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 19. Avg. 2009 12:56

*purple* napisal/-a:a dej ga srat.
Sicer nevem kako pri vas govroite, ampak za nas je to to da si vzel avto na leasing, nakup,ker ga nameravamo tudi po izteku plačevanja, obdržat.

To je napačno razmišljanje. Ponavadi je celo tako, da avtohiša, kjer vzameš avto na leasing, obdrži rezervne ključe od avta oz. ti dobiš samo en ključ. To pomeni, da ob tvojem ne-plačevanju obveznosti, lahko kratkomalo pridejo po njihov avto... :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Avg. 2009 13:02

sem mislm da že enkrat razložila, da ne gledam tko na te stvari. Ko smo se odločali o nakupu avta smo logično pretuhtali možnosti in če bi v večji meri obstajala možnost, da avta ne bova mogla odplačevat ga logično nebi kupila.
Logično se lahko zgodi marskaj, ampak če bi na to gledala potem tud z bajte nebi več stopila.in enako je s kreditom in usemi drugimi zadevami;če kredita ne plačaš te dajo v izterjavo in na sodišče in pridejo rubt če še vedno ne plačaš,če štroma ne plačaš ga pridejo sklopit, right? al rajš nimaš štroma ker se bojiš da ga kdaj ne boš mogu plačat in ti ga bodo odklopl?
in ne, imava dva ključa :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 19. Avg. 2009 13:08

Mešaš jabolka in hruške. Imet avto na leasing za 16k€ je luksuz. Imet priklopljeno elektriko pa ni luksuz. In veliko veliko prej ti bodo iz avtohiše prišli na domače dvorišče po avto, kot pa ti bodo delavci elektra odklopili elektriko. :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Avg. 2009 13:48

a nevem če bo tko.elektro ljubljana zlo hitr prleti odklopt.
pa sej konc konceu niti ni važn.Če maš denar za plačevat maš in si lahko privoščiš.To je to.kaj pa bi lahko vse bilo....ja jst se res ne ukavrjam s tem,ker se ne bom živcirala za nečim česar ni. :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 19. Avg. 2009 13:50

Sej, ampak hočeš mešat jabolka in hruške...to pa ni vedno možno... :wink:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 19. Avg. 2009 13:58

mclarnovc, če purple pravi jabolku hruška, je to pač tako...moraš vzeti v leasing (zakup)! :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 19. Avg. 2009 14:01

Predlagaš hypo leasing ali kaj drugega? :lol:
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 21. Avg. 2009 18:30

OK, ne bom citirala več postov, večih uporabnikov ampak bom bolj v grobem odgovorila.

Glede klime, airbagov, gretja sedežev, električnih pomikov stekel... To je mel moj prvi avto, Audi 80 (letnik 1989), kar kakšen drug avto (znamk nižjega ranga) nima. Za vozit super fino fajn, prevozla sm še pa još. Če kaj crkne (meni tok, tok ni) lahko vsakdo, ki se kolčkaj spozna zrihta.

Če bi zdajle mela na izbiro tak enak avto in enga novga al pa par let starga kajjstvem kerga, bi raje uzela zopet Audi 80, ker takega avta enostavno ne pozabiš. In sem skor ziher, da bom mela (če se bo le dalo) vedno Audi, pač postopoma boljšega.

Plus tega so pa starejši avti skorajda kvalitetnejši (oz. ne kvalitetnejši, pač pa trpežnejši) od novih, oče ma A8 in je mel v vsem tem času z njim kak problem več (čeprav nič drastičnega) kot npr. jst s svojim. Plus tega pri njegovem sploh nimaš kaj sam pod havbo gledat, ker itak nič ne vidiš, pa še deli so dražji. :D

Moj fotr že skoz pravi, da si bo enkrat ponovno kupu Merčota S klase, za uživanje pač. In evo, tuki dam en link, avto letnik 85. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=521963&show=1

Danes dobiš za tak denar par let starega Cliota, praktično skoraj brez vsega. Le zakaj se taka cena drži?

Jst se itak ne mislim kregat zaradi avtov, to niti približno ni moj namen. Bom pa vedno zagovarjala Audi, pa pol še Mercedes in podobno ker je kvaliteta vseeno kvaliteta. In vedno bom mela raje starega Audija, za denar, ki si ga bom v tistem momentu lahko privoščlia, v njem se bom pa peljala velik bolj udobno in nasploh bolje kot v kterem drugem. Meni pač ni glavna stvar samo to, da je avto NOV. Tisti, ki nimate meni podobnega mišljenja me itak ne morete razumet. :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
MIS_MAS
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a MIS_MAS » 21. Avg. 2009 20:23

renatka_ napisal/-a:OK, ne bom citirala več postov, večih uporabnikov ampak bom bolj v grobem odgovorila.

Glede klime, airbagov, gretja sedežev, električnih pomikov stekel... To je mel moj prvi avto, Audi 80 (letnik 1989), kar kakšen drug avto (znamk nižjega ranga) nima. Za vozit super fino fajn, prevozla sm še pa još. Če kaj crkne (meni tok, tok ni) lahko vsakdo, ki se kolčkaj spozna zrihta.

Če bi zdajle mela na izbiro tak enak avto in enga novga al pa par let starga kajjstvem kerga, bi raje uzela zopet Audi 80, ker takega avta enostavno ne pozabiš. In sem skor ziher, da bom mela (če se bo le dalo) vedno Audi, pač postopoma boljšega.

Plus tega so pa starejši avti skorajda kvalitetnejši (oz. ne kvalitetnejši, pač pa trpežnejši) od novih, oče ma A8 in je mel v vsem tem času z njim kak problem več (čeprav nič drastičnega) kot npr. jst s svojim. Plus tega pri njegovem sploh nimaš kaj sam pod havbo gledat, ker itak nič ne vidiš, pa še deli so dražji. :D

Moj fotr že skoz pravi, da si bo enkrat ponovno kupu Merčota S klase, za uživanje pač. In evo, tuki dam en link, avto letnik 85. http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=521963&show=1

Danes dobiš za tak denar par let starega Cliota, praktično skoraj brez vsega. Le zakaj se taka cena drži?

Jst se itak ne mislim kregat zaradi avtov, to niti približno ni moj namen. Bom pa vedno zagovarjala Audi, pa pol še Mercedes in podobno ker je kvaliteta vseeno kvaliteta. In vedno bom mela raje starega Audija, za denar, ki si ga bom v tistem momentu lahko privoščlia, v njem se bom pa peljala velik bolj udobno in nasploh bolje kot v kterem drugem. Meni pač ni glavna stvar samo to, da je avto NOV. Tisti, ki nimate meni podobnega mišljenja me itak ne morete razumet. :D

Za 5000 eur clio imam marsikatero opremo, v družini imamo že več let cliote. Audi in Mercedes nista ni nič kaj preveč drugačna kvaliteta kot npr. clio, golf,... Razlika je že nekakšna, to ne rečem, ampak ni pa nevem kako velika. Pri teh velikih firmah avtomobilov ti pol plačas samo znamko. Še opel je cenejši in boljši od Mercedesa in Audi.ja. Glede tega da naj bi se vozilo v teh avtomobilih (audi, mercedes) bolj udobno, vsak avto je na svoj način udoben, pa ni važno al je mercedes al petka.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 21. Avg. 2009 20:29

MIS_MAS napisal/-a:Za 5000 eur clio imam marsikatero opremo, v družini imamo že več let cliote. Audi in Mercedes nista ni nič kaj preveč drugačna kvaliteta kot npr. clio, golf,... Razlika je že nekakšna, to ne rečem, ampak ni pa nevem kako velika. Pri teh velikih firmah avtomobilov ti pol plačas samo znamko. Še opel je cenejši in boljši od Mercedesa in Audi.ja. Glede tega da naj bi se vozilo v teh avtomobilih (audi, mercedes) bolj udobno, vsak avto je na svoj način udoben, pa ni važno al je mercedes al petka.

Tole je pa totalna brca v temo... Kup buč, nič drugega.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 21. Avg. 2009 20:43

MIS_MAS napisal/-a:Audi in Mercedes nista ni nič kaj preveč drugačna kvaliteta kot npr. clio, golf,...

Še opel je cenejši in boljši od Mercedesa in Audi.ja.

Ahahahhahahahahaha

Sigurno bo to držalo ja.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 21. Avg. 2009 22:18

MIS_MAS napisal/-a:
Za 5000 eur clio imam marsikatero opremo, v družini imamo že več let cliote. Audi in Mercedes nista ni nič kaj preveč drugačna kvaliteta kot npr. clio, golf,... Razlika je že nekakšna, to ne rečem, ampak ni pa nevem kako velika. Pri teh velikih firmah avtomobilov ti pol plačas samo znamko. Še opel je cenejši in boljši od Mercedesa in Audi.ja. Glede tega da naj bi se vozilo v teh avtomobilih (audi, mercedes) bolj udobno, vsak avto je na svoj način udoben, pa ni važno al je mercedes al petka.

lubica, si ti v mercedesu sploh kdaj sedela? si se peljala? si si ogledala kvaliteto izdelave?

naredim dan odprtih vrat? :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 21. Avg. 2009 22:29

Jochie napisal/-a:naredim dan odprtih vrat? :D

a pol ko si tole napisal se ti je tvoj e-tič kej podaljšal? :lol:

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]